❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

IMMERSIÓ - El nou disc del grup IX!

A cals IX! gravem el 3er disc: IMMERSIó Creiem que les cançons s'ho valen i el disc és un pas endavant. Amb més llum però el mateix risc,

David Mullor

Un proyecto de

Categoría

Pop / Rock

Creado en

0
segundos
163
Aportaciones
5.463€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

QUÈ?

Aquest mes de novembre IX! anem a l'estudi a enregistrar el 3er disc, anomenat 'Immersió'.

QUI SOM?

Vam sorprendre amb Autòmat Infinit (2008) i vam arribar a rebre el Premi Disc Català de l'any 2010 a Ràdio 4 amb el segon disc: L'Ingenu és Lliure (2010).

Portem 150 concerts pel camí, una mà d'aventures curioses i una il·lusió sempre creixent -entre d'altres coses- pel fet de sentir-nos recompensats i acompanyats fent allò que ens agrada, i a més portant-nos-ho tot d'una manera autogestionada (valenta, romàntica, feinera...) amb el nostre segell Gat Records.

COM SERÀ EL NOU DISC?

Aquest àlbum mostra uns IX! sense embuts.

Més directes en la composició musical, més compromesos amb l'actualitat cultural que ens pertany, més clars i lluminosos que mai, i tot això sense perdre l'onírica que ens caracteritza: diversitat de textures, atreviment i qualitat marca de la casa.

També pensem que serà lo millor que hem fet fins ara.

PER QUÈ VERKAMI?

La primera vegada que vam sentir a parlar de Verkami vam al·lucinar. Per fi es muntava a casa una plataforma alternativa, fàcil i moderna que llegia a la perfecció la necessitat real dels creadors fent partícip a la gent. Massa vegades el finançament de projectes culturals depèn únicament de les institucions. Ara ja no cal que només sigui així, i això és una alliberació.

Presentem un projecte a Verkami per 2 raons:

1.- L'elevat cost que representa l'enregistrament i la posada al mercat d'un disc d'aquestes característiques, sobretot si tenim en compte -com ja us hem dit abans- que es tracta d'un grup autogestionat al 100%.

Fer un disc vol dir gastar-se molts i molts i molts diners d'entrada, que es van recuperant a poc a poc amb els concerts de la gira (però que sovint serveixen únicament per amortitzar l'endeutament adquirit ;).

2.- Creiem fermament en la participació de la gent als nostres projectes com a via que neutralitza de manera efectiva -i afectuosa - la manca d'ingressos que aporta el fet de practicar música d'autor en aquest petit país.

Dos exemples: per l'edició del segon disc vàrem promocionar i aconseguir els diners de la fabricació amb una venda anticipada del disc a través de la nostra web.

També vam posar a concurs obert la portada del nostre disc, a través de les xarxes socials.

QUÈ FAREM AMB 5.000€!?

Volem aconseguir 5000€ per la via del mecenatge per a cobrir una part del cost del paquet que envolta la sortida d'un disc al carrer. És a dir: enregistraments, mescles, màster, fabricació, clip, pòsters de concerts, fotos, etc...

La despesa total és molt superior a aquesta xifra, però és la part que ara mateix ens falta. La resta de diners surten -per una banda- de les butxaques dels músics, i -per l'altra- d'una aportació reintegragle (crèdit a interès zero) de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

RECOMPENSES

Hem establert diferents recompenses a les vostres benvingudes aportacions.

Les més econòmiques es poden traduir en comprar-nos el disc i veure les cançons en directe abans d'hora (o sigui: ARA!, que és quan realment necessitem fer la despesa important de diners).

Les més substancioses us deixaran veure els nostres assaigs i construccions de cançons (ATENCIÓ A LES DATES DEL CALENDARI!), assistir a l'enregistrament del disc, o fins i tot concerts privats per vosaltres o per una festa especial que vulgueu muntar amb algun propòsit.

Aporteu la quantitat que us vingui de gust i en la mesura de les vostres possibilitats domèstiques. El gest de suport que ens pugueu oferir no és mesurat en xifres.

És més, tothom qui aporti (des d'1€ fins als 750€ que hem fixat de màxim) queda automàticament convidat a acompanyar-nos a l'ofrena del disc a la MORENETA, en cas d'aconseguir l'èxit del projecte.
(Ei, haurem de fer un tros a peu, una veritable prova d'esforç pels no iniciats/des).

CALENDARI

octubre - enllestir cançons, assaigs

novembre - enregistrament

desembre/gener - mescles i màster

gener - fabricació

febrer - promoció i sortida

ENLLAÇOS A LA XARXA

Web

Canal Youtube

Facebook

Twitter

Gràcies per endavant!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#07 / vols fer la portada del nou disc d'IX! ?



Amics i amigues,

Tal i com vàrem fer per triar la imatge de l'àlbum "L'Ingenu és Lliure" -un quadre de la pintora valenciana Laia Llorca-, us tornem a preguntar si us plau proposar-nos la portada del tercer disc d' IX!: "immersió"

Feu-nos arribar una fotografia, un quadre, un collage, un dibuix... qualsevol cosa que us agradi i sigui -això sí!- d'autoria pròpia. Si ho preferiu, també podeu fer-nos arribar un enllaç al vostre book artístic.

Necessitem rebre les vostres idees abans del 4 de desembre, a [email protected]

Coses a tenir en compte:
* No us podem avançar les noves cançons, així que endavant amb la vostra imaginació i intuïció! Tema lliure.
* Penseu que la imatge de portada haurà de poder tenir algun tipus de continuïtat amb la contraportada, la galeta del disc, les lletres, etc. Si teniu treballs en sèrie o us imagineu alguna idea de concepte general de maquetació, proposeu-nos-ho sense por.

* Un treball que sigui prou distintiu per ell mateix com per a dissenyar-ne després colors i tipografies de web, cartells, etc. ens facilita les coses.
* Demanarem un cessió d'explotació de la imatge, on s'anomenarà sempre l'autor/autora. Aquesta cessió rebrà una aportació econòmica simbòlica i l'acordarem prèviament, però ja us diem ara que no podrà ser gran cosa.


Feu arribar aquesta convocatòria als vostres amics i amigues artistes també, qui sap on s'estarà amagant la portada del disc!

4 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • David Mullor

    David Mullor
    Autor/a

    más de 12 años

    És lloable que defensis els interessos del teu gremi professional, sens dubte. I et desitjo tota la sort que els músics no han tingut, ni tenen, ni tindran mai defensant els seus. Imagina't si t'entenc.

    El que passi amb el dissenyador amb qui sovint (que no sempre) treballem i el grup, és bàsicament cosa nostra.

    Però si vols saber-ho, malauradament no tenim una estructura fiscal prou potent per tenir un planter de gent assalariada que treballi de manera fixa per nosaltres. Bàsicament sempre comprem serveis puntuals a gent autònoma que ens agrada com treballen, sense exclusivitats de cap mena per cap banda.

    Hi ha un punt, però, que em sembla clau per treure el nus a tot aquest galimaties:

    Nosaltres diferenciem completament el que ens pot aportar un ARTISTA, del que ens aportarà un DISSENYADOR.

    El que vull dir és que a un artista que ens mostri un quadre de la seva factura no li demanarem pas que sàpiga dissenyar (ja que no és necessari que ho sàpiga fer), de la mateixa manera que a un dissenyador de portades, de cartells, etc. no li demanarem que també sàpiga pintar el quadre al oli que després farà servir com a portada del disc.

    Ja sé que hi ha artistes que saben dissenyar, i dissenyadors que són artistes.

    Però nosaltres no demanem que es produeixi necessàriament aquest binomi,

    Crec que no ho has entès, o no t'agrada la idea..., i ja està.

    • nosaltres temptem les casualitats i/o l'atzar, convocant que artistes de qualsevol disciplina ens facin arribar una imatge, una idea, tema lliure, sense escoltar la música, sense que sàpiguen el que ens agrada

    • volem que ens aparegui, de sobte, als ulls, i pensar: "SÍ! SÍ! aquesta és la portada del nostre disc!"

    no ho entens? és tope romàntic ;)

    i tothom que treballarà en això, cobrarà,

    doncs, quin problema hi ha?

    salut

  • Baptiste

    Baptiste

    más de 12 años

    Doncs sí, probablement no és el millor text per a descriure allò que preteneu fer, i jo també us entenc a vosaltres, però tot i així no em sembla la millor manera de funcionar en aquest cas. Permeteu que defenga els interessos del meu col·lectiu. No tinc res en contra de vosaltres. De fet, m'agraden els vostres discos.

    Em sembla molt bé que pagueu per la feina que no podeu assumir internament -és el que cal fer-, però en quin lloc queda doncs el dissenyador que treballa habitualment amb vosaltres?

    En un cas, si algú vos envia una imatge aprofitable, li doneu feina al dissenyador vostre, però li poseu com a condicionant que s'ajuste a la foto o el dibuix aportat. Per un altre costat, si rebeu una proposta de maquetació ja plantejada per part d'una altra persona, abandoneu el vostre dissenyador habitual i treballeu amb el nou. No sé ell, però jo no em trobaria còmode en cap de les dues situacions.

    Salutacions,

    Baptiste

  • David Mullor

    David Mullor
    Autor/a

    más de 12 años

    Hola Baptiste,

    Entenc el que dius i hi estic (estem) d'acord. Crec que es tracta d'una mala interpretació, o simplement el text podria estar millor redactat per part nostra.

    qui sap

    Nosaltres ja treballem habitualment amb un dissenyador professional a qui paguem totes les tasques que ens fa, una per una.
    És més, hem pagat sempre (i sempre pagarem) totes les feines que nosaltres no sabem fer i que, per tant, involucren professionals externs.

    En aquest cas, estem principalment interessats en una imatge artística, per la qual (i disculpa que et contradigui) SÍ paguem el dret a fer-la servir com a portada (tal i com vam fer a la maqueta: una aquarel·la, 1er disc: un collage, 2on disc: un quadre) , i després l'oferirem al nostre dissenyador a qui TAMBÉ li pagarem la feina de convertir aquella imatge en una portada de disc.

    Quan demanem que la gent no es talli a l'hora de fer-nos propostes de maquetació general (i possiblement és aquí on el text pot estar mal expressat...), no volem pas animar a la gent a treballar gratuïtament!!!

    El que volem dir és que si algú té una idea original de concepte general, ens la pot proposar, i si és la que més ens agrada la podrà tirar endavant i naturalment nosaltres assumirem tots els costos i sou de dissenyador que això suposi, treballant amb ell i no pas amb el que treballem habitualment.

    l'altre detall que comentes:
    "Per què no inclogueu les tasques de disseny del disc en les despeses generals (gravació, mescla, producció, fotos promocionals, etc.)? De veritat no podeu destinar una part d'eixos 5000 euros al treball professional d'un dissenyador?"

    al projecte hi diu això:
    "QUÈ FAREM AMB 5.000€!? Volem aconseguir 5000€ per la via del mecenatge per a cobrir una part del cost del paquet que envolta la sortida d'un disc al carrer. És a dir: enregistraments, mescles, màster, fabricació, clip, pòsters de concerts, fotos, etc..."

    Poso un etc. per resumir-ho, però si et fixes en els conceptes, vol dir treballar amb estudis, tècnics, dissenyadors, realitzadors, fotògrafs... tots cobren.

    espero que hagi servit d'alguna cosa

    salutacions

  • Baptiste Pons

    Baptiste Pons

    más de 12 años

    I què tal si contracteu un dissenyador (no necessàriament "artista"), li demaneu pressupost i li pagueu la feina?

    Per què no inclogueu les tasques de disseny del disc en les despeses generals (gravació, mescla, producció, fotos promocionals, etc.)? De veritat no podeu destinar una part d'eixos 5000 euros al treball professional d'un dissenyador?

    Com a dissenyador gràfic em sembla escandalós que demaneu la imatge del disc a la vostra comunitat de forma desinteressada, com si aquest treball fóra una cosa supèrflua i fàcil. Total, això ho fa l'ordinador, no?

    Una cosa és que demaneu fotos o dibuixos que representen la imatge principal del disc, i ja amb això li encomaneu al dissenyador el treball. Però arribar al punt de dir "si imagineu alguna idea de concepte general de maquetació..." ja és massa.

    En tot cas, molta sort amb el disc i espere que arribeu a l'objectiu de finançament.

    Salutacions,

    Baptiste

#13 / Gràcies i fins aviat!

Estimats i estimades mecenes,

Ja hem enviat i entregat les còpies del disc en format físic que us corresponien en funció de la vostra aportació i d'aquesta manera, l'aventura verkami arriba al final.

De nou, donar-vos les gràcies pel vostre suport ja que vosaltres també formeu part d'aquest disc, i esperem que el disfruteu tant com nosaltres!

Per qualsevol comentari, incidència o suggerència ens podeu escriure a [email protected], i per seguir les novetats no deixeu de visitar la nostra web a www.gatrecords.cat

Moltes moltes gràcies, i fins molt aviat!

#12 / JA EL TENIU AQUÍ!

Gràcies al vostre suport, ja us podem enviar "Immersió" en format digital. Esperem que en gaudiu tant com nosaltres i, sobretot, que ens feu arribar les vostres impressions, ja sigui per correu electrònic o a través de les xarxes socials. Vosaltres formeu part d'aquest disc i ens agradarà molt que ens transmeteu les vostres opinions.

Us hem pujat el disc a WeTransfer, una plataforma gratuïta per transferir arxius. Teniu l'enllaç per descarregar en un mail al vostre correu, teniu temps fins al dia 22 de febrer, no badeu!

A la gent que encara no ho ha fet!!:
Necessitem les adreces dels mecenes que heu comprat el disc físic, perquè avui mateix entra a fàbrica i el tindrem a punt en dues setmanes. Ens les podeu enviar aquest correu electrònic: [email protected]

Fins molt aviat!

#11 / Concert Verkami 13 de Gener, Important! Avís a tots els mecenes d'IX!

Estimats i Estimades,

El divendres 13 de Gener a les 21:00h (puntuals!) farem la presentació exclusiva de les cançons del nou disc 'immersió' al Teatre Estruch (c/ Sant Isidre, 140) de Sabadell.

Coses importants:
  • Per accedir al concert heu de presentar impresa una invitació que us hem enviat per correu electrònic, i sobretot, confirmar la vostra presència!
    Hi ha força gent que encara no ho ha fet, i patim per saber si us ha arribat la notificació.
    Aviseu-nos si us plau a [email protected]

  • Hi ha mecenes que han alliberat les seves invitacions, ja que divendres 13 no poden venir a Sabadell.
    Farem un sorteig d'aquestes places a la resta de mecenes. Voleu venir al concert?
    Demaneu-les a [email protected] !
    Com a molt tard, dimecres 13 us confirmarem la vostra entrada

  • Malauradament, hem sofert endarreriments i divendres no us podrem fer encara l'entrega del disc. Confiem en que la versió digital us la enviarem el 18 o 19 de gener. Esperem que us agradi tant com a nosaltres!

leer más

#10 / Concert exclusiu pel mecenes de Verkami, Sabadell 13/01/2012

Benvolguts i benvolgudes mecenes, comencem amb les recompenses!

El proper divendres 13 de gener de 2012 (hora a confirmar) farem una presentació exclusiva tocant en directe les noves cançons, una per una, a aquells qui vau optar per fer aportacions amb dret a concert. L'Estruch (Sabadell) ens ha cedit el seu teatre per l'ocasió, així que serà maco maco!

Podreu accedir al concert presentant la invitació que us farem arribar ben aviat per correu electrònic. De moment, us demanem que us reserveu la data, anoteu-vos-la!

De la mateixa manera, si per qualsevol raó (pel dia, per l'hora, per la distància...) no podeu assistir-hi, us demanem que ens ho feu saber! A nosaltres ens agradaria oferir aquests seients buits a d'altres mecenes del projecte -sense dret a concert- que vulguin venir.
Si ho feu així, ens comprometem a canviar-vos aquestes invitacions per a qualsevol concert de la gira 2012.

Més coses:
Estem fent les mescles del disc. L'espera es fa insuportable ;)
leer más

#09 / JA HO TENIM!!! GRÀCIES!!!!!!

Sou fantàstics/ques!

Ens feu infinitament feliços amb el vostre suport,
Més que mai desitgem que us agradi el disc que estem enllestint, ara que ja en sou uns  legítims i legítimes mecenes!
Aviat ens posarem en cotacte amb vosaltres pels detalls de la recompensa.

I queden 2 dies per acabar els 40.
A partir d'ara totes les aportacions aniran destinades a la millora global del projecte, però ja no són indispensables.

Una forta abraçada!


#08 / queden 7 dies! som-hi!!!

amics i amigues,

La setmana passada la vàrem passar enregistrant el disc als estudis Grabaciones Silvestres, i la feina està pràcticament feta. Aviat ens posarem a fer les mescles i engegarem tots els processos administratius de registre, d'agenda de concerts, d'imatge, etc.

Ara que ja som un bon grapat de 123(!) mecenes, ara que ens queden només 7 dies per aconseguir l'objectiu i som a un sospir de fer-lo realitat, us demano que ens ajudeu a promoure l'enllaç del nostre projecte. A les vostres xarxes socials, als vostrres amics...

Recordeu que en cas que NO arribem a la xifra dels 5.000€, no rebrem el que hem aconseguit fins ara,

una abraçada, moltes moltes gràcies

#07 / vols fer la portada del nou disc d'IX! ?



Amics i amigues,

Tal i com vàrem fer per triar la imatge de l'àlbum "L'Ingenu és Lliure" -un quadre de la pintora valenciana Laia Llorca-, us tornem a preguntar si us plau proposar-nos la portada del tercer disc d' IX!: "immersió"

Feu-nos arribar una fotografia, un quadre, un collage, un dibuix... qualsevol cosa que us agradi i sigui -això sí!- d'autoria pròpia. Si ho preferiu, també podeu fer-nos arribar un enllaç al vostre book artístic.

Necessitem rebre les vostres idees abans del 4 de desembre, a [email protected]

Coses a tenir en compte:
* No us podem avançar les noves cançons, així que endavant amb la vostra imaginació i intuïció! Tema lliure.
* Penseu que la imatge de portada haurà de poder tenir algun tipus de continuïtat amb la contraportada, la galeta del disc, les lletres, etc. Si teniu treballs en sèrie o us imagineu alguna idea de concepte general de maquetació, proposeu-nos-ho sense por.

leer más

#06 / Voleu seguir l'enregistrament en directe?

Hola estimats i estimades,

Dir-vos que 98 mecenes com tenim a dia d'avui és una passada. Ara que ja hem començat a enregistrar el disc, ens reforça l'ànim!

Sabeu que els enregistraments del disc als estudis Grabaciones Silvestres de Sant Quirze de Safaja els estem emetent parcialment en directe per internet?

Sí gent! és més una prova pilot per deixar-vos fer una ullada a les cançons que estem fent, als comentaris entre cançons, etc...
La qualitat del so o imatge no son gran cosa, però tal i com us dic, és una manera de convidar-vos a fer una ullada a les sessions, ara que s'acosta el dia que podrem dir que aquest disc és -en bona part- culpa vostra.  ;p

Entreu a:  http://www.stickam.com/gatrecords
Feu-vos un perfil i podrem xatejar! podeu preguntar-nos en directe tot el que vulgueu!
"com es diu la cançó.. quin instrument feu servir, què fareu quan sortiu d'aquí.. etc!"

#04 / Aquí teniu la primera cançó del disc!

Estimats i estimades,

Enderrock.cat estrena en exclusiva la primera versió de la cançó 'immersió', la que dóna títol a l'àlbum, que comencem a gravar aquest proper dilluns i pel qual estem muntant tot aquest sarau.
enderrock.cat/noticia/5908/mullen

Aquí us deixo també l'article d'opinió d'en Roger Palà al seu bloc:
blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/207438

El muntatge de vídeo que vesteix la cançó ens l'ha regalat el director i escenògraf d'Arenys Lluís Danés, i escenifica el bon rotllo normal i corrent que tenen els nens a les escoles.
La immersió ha funcionat i funciona, que no s'equivoquin.

Desitgem que us agradi!
Ajudeu-nos a escampar-la!

una abraçada



#03 / Dissabte 29 a Canet de Mar!

bon dia,

Novetats! Aquest proper dissabte 29, IX! farà un concert especial i solidari a Canet de Mar!

L'organitza l'associació La Medusa, que dedicarà els esforços a recaptar fons per fer arribar la seva 2a ambulància a Burkina Faso (més info).

La Festa començarà a les 18:00h de la tarda, botifarrada, més grups, DJ's... El concert d'IX! es preveu a les 21:00h.

Prometem avançar per primera vegada la majoria de cançons del nou disc!

Va, acosteu-vos-hi! que valdrà la pena!

(ei, aquesta setmana hi haurà més, més novetats.. jijiji... ;p)



#02 / Sorpresa!

Hola amics i amigues,

Ja som 51 mecenes, és una bona xifra!

Aviat començarem a escampar aquest projecte a d'altres canals de comunicació, per tal d'aconseguir l'objectiu abans dels 33 dies que ens queden, i ho farem amb una sorpresa:

El dilluns 24 d'octubre el web Enderrock.cat estrenarà en exclusiva un avenç del nou disc!
Sí!, hem estat enregistrant la cançó que donarà títol a l'àlbum: 'Immersió'
i és molt maca, ja ho veureu!

De la mateixa manera que us hem demanat que enllaceu el nostre projecte Verkami per tal de fer conèixer a la gent el que estem fent, també us demanaré que ens escampeu aquesta nova cançó, a veure si fem força soroll!

moltes gràcies novament,

seguim!

#01 / Benvinguts, i gràcies!

Hola!

Estem encantats de veure com heu rebut aquesta idea, atrevint-vos a fer les primeres aportacions.

Ahir en parlàvem a l'assaig. O les coses fan el tomb del segle, o cada vegada serà més habitual aquest tipus de procediments alternatius de finançament per fer que les idees i les ganes puguin tirar endavant gràcies a l'ajuda de la gent que no perdi la motivació a seguir consumint i donant suport a la cultura d'àmbit més proper.

Faria molta ràbia endarrerir eternament l'enregistrament d'un disc, o posar en perill la qualitat només per una qüestió econòmica de pocs recursos.
De fet, aquest 3er disc ja tindrà un pressupost global inferior a l'anterior que vàrem editar, però les nostres retallades van més encarades als embolcalls que se n'esdevenen, que no pas a la qualitat de la gravació.
Aquest tercer disc serà millor que l'anterior, i sonarà millor que l'anterior. Ja ho veureu!

leer más
Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies