2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×

Descripción del proyecto

QUÈ? Aquest mes de novembre IX! anem a l'estudi a enregistrar el 3er disc, anomenat 'Immersió'.

QUI SOM?
Vam sorprendre amb Autòmat Infinit (2008) i vam arribar a rebre el Premi Disc Català de l'any 2010 a Ràdio 4 amb el segon disc: L'Ingenu és Lliure (2010).

Portem 150 concerts pel camí, una mà d'aventures curioses i una il·lusió sempre creixent -entre d'altres coses- pel fet de sentir-nos recompensats i acompanyats fent allò que ens agrada, i a més portant-nos-ho tot d'una manera autogestionada (valenta, romàntica, feinera...) amb el nostre segell Gat Records.

COM SERÀ EL NOU DISC?
Aquest àlbum mostra uns IX! sense embuts. Més directes en la composició musical, més compromesos amb l'actualitat cultural que ens pertany, més clars i lluminosos que mai, i tot això sense perdre l'onírica que ens caracteritza: diversitat de textures, atreviment i qualitat marca de la casa. També pensem que serà lo millor que hem fet fins ara.

PER QUÈ VERKAMI?
La primera vegada que vam sentir a parlar de Verkami vam al·lucinar. Per fi es muntava a casa una plataforma alternativa, fàcil i moderna que llegia a la perfecció la necessitat real dels creadors fent partícip a la gent. Massa vegades el finançament de projectes culturals depèn únicament de les institucions. Ara ja no cal que només sigui així, i això és una alliberació. Presentem un projecte a Verkami per 2 raons:

1.- L'elevat cost que representa l'enregistrament i la posada al mercat d'un disc d'aquestes característiques, sobretot si tenim en compte -com ja us hem dit abans- que es tracta d'un grup autogestionat al 100%.

Fer un disc vol dir gastar-se molts i molts i molts diners d'entrada, que es van recuperant a poc a poc amb els concerts de la gira (però que sovint serveixen únicament per amortitzar l'endeutament adquirit ;).

2.- Creiem fermament en la participació de la gent als nostres projectes com a via que neutralitza de manera efectiva -i afectuosa - la manca d'ingressos que aporta el fet de practicar música d'autor en aquest petit país.

Dos exemples: per l'edició del segon disc vàrem promocionar i aconseguir els diners de la fabricació amb una venda anticipada del disc a través de la nostra web. També vam posar a concurs obert la portada del nostre disc, a través de les xarxes socials.

QUÈ FAREM AMB 5.000€!?
Volem aconseguir 5000€ per la via del mecenatge per a cobrir una part del cost del paquet que envolta la sortida d'un disc al carrer. És a dir: enregistraments, mescles, màster, fabricació, clip, pòsters de concerts, fotos, etc... La despesa total és molt superior a aquesta xifra, però és la part que ara mateix ens falta. La resta de diners surten -per una banda- de les butxaques dels músics, i -per l'altra- d'una aportació reintegragle (crèdit a interès zero) de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

RECOMPENSES
Hem establert diferents recompenses a les vostres benvingudes aportacions. Les més econòmiques es poden traduir en comprar-nos el disc i veure les cançons en directe abans d'hora (o sigui: ARA!, que és quan realment necessitem fer la despesa important de diners). Les més substancioses us deixaran veure els nostres assaigs i construccions de cançons (ATENCIÓ A LES DATES DEL CALENDARI!), assistir a l'enregistrament del disc, o fins i tot concerts privats per vosaltres o per una festa especial que vulgueu muntar amb algun propòsit.

Aporteu la quantitat que us vingui de gust i en la mesura de les vostres possibilitats domèstiques. El gest de suport que ens pugueu oferir no és mesurat en xifres.

És més, tothom qui aporti (des d'1€ fins als 750€ que hem fixat de màxim) queda automàticament convidat a acompanyar-nos a l'ofrena del disc a la MORENETA, en cas d'aconseguir l'èxit del projecte. (Ei, haurem de fer un tros a peu, una veritable prova d'esforç pels no iniciats/des).

CALENDARI
octubre - enllestir cançons, assaigs
novembre - enregistrament
desembre/gener - mescles i màster
gener - fabricació
febrer - promoció i sortida

ENLLAÇOS A LA XARXA
Web
Canal Youtube
Facebook
Twitter

Gràcies per endavant!

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(0)

 • No hay ninguna pregunta
Si quieres saber más pregúntale al autor

'IMMERSIÓ' - El nou disc del grup IX!

Conseguidos5.463€
de5.000€
100% conseguidos Conseguido!
A cals IX! gravem el 3er disc: IMMERSIó Creiem que les cançons s'ho valen i el disc és un pas endavant. Amb més llum però el mateix risc, i mullant-nos pel camí, que ja n'hi ha prou. Tenim data d'estudi, i en canvi no tenim quartos per pagar-ho tot. Vols mirar-t'ho i donar-nos un cop de mà?
Creado en: Mataro

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 19 de Noviembre de 2011.

 
 • Aportando 1€
  3 Mecenas

  En cas d'èxit, aquesta primavera puja amb nosaltres a oferir el disc a la Moreneta!

  un tros a peu, siguem valents

 • Aportando 10€
  22 Mecenas

  PACK DIGITAL
  El disc en versió DIGITAL + El teu NOM als crèdits de mecenatge.

 • Aportando 20€
  62 Mecenas

  PACK CD
  El disc en versió DIGITAL + El teu NOM als crèdits de mecenatge + El DISC físic signat

 • Aportando 30€
  35 Mecenas

  PACK CD i CONCERT
  El disc en versió DIGITAL + El teu NOM als crèdits de mecenatge + El DISC físic signat + Invitació a un CONCERT EXCLUSIU de PREestrena de disc (durant el mes de gener a un teatre de Sabadell, o a una sala de la província de Barcelona).

 • Aportando 50€
  34 Mecenas

  PACK REGAL
  El disc en versió DIGITAL + El teu NOM i una altre als crèdits de mecenatge + 2 DISCOS físics signats + 2 Invitacions a un CONCERT EXCLUSIU de PREestrena de disc (durant el mes de gener a un teatre de Sabadell, o a una sala de la província de Barcelona).

 • Aportando 100€
  QUEDAN 35 RECOMPENSAS (DE 40)

  PACK ASSAIG
  El disc en versió DIGITAL + El teu NOM i un altre als crèdits de mecenatge + 2 DISCOS físics signats + 2 Invitacions a un CONCERT EXCLUSIU de PREestrena de disc (durant el mes de gener a un teatre de Sabadell, o a una sala de la província de Barcelona) + Assistència de 2 persones a un dels darrers assaigs de preparació de disc (darrera setmana d'octubre, només per als mecenes que facin les seves aportacions a temps!).

 • Aportando 250€
  QUEDAN 9 RECOMPENSAS (DE 10)

  PACK ESTUDIS
  El disc en versió DIGITAL + El teu NOM i un altre als crèdits de mecenatge + 4 DISCOS físics signats + 4 invitacions a un CONCERT EXCLUSIU de preestrena de disc + Assistència de 2 persones a 1 dia d'enregistraments d'estudi (novembre) + 5 Invitacions (per a 2 persones) als concerts que vulguin, de la gira de 2012

 • Aportando 500€
  QUEDAN 9 RECOMPENSAS (DE 10)

  PACK SOPAR
  El disc en versió DIGITAL + El teu NOM als crèdits de mecenatge + 5 DISCOS físics signats + 5 Invitacions a un CONCERT EXCLUSIU de preestrena de disc + Invitació per a 2 persones a un SOPAR a casa nostra amb tot el grup, i et presentem les cançons en un CONCERT exculsiu i privat pels mecenes d'aquesta promoció +
  10 Invitacions (per a 2 persones) als concerts que vulguin, de la GIRA de 2012

 • Aportando 750€
  QUEDAN 3 RECOMPENSAS (DE 3)

  PACK CONCERT A LA TEVA FESTA o REGAL
  El disc en versió DIGITAL + El teu NOM i un altre, als crèdits de mecenatge + 10 DISCOS físics signats + 10 invitacions a un CONCERT EXCLUSIU de preestrena de disc + T'oferim un concert privat ALLÀ ON VULGUIS de Catalunya, per a un màxim de 50 persones +
  10 Invitacions (per a 2 persones) als concerts que vulguis, de la GIRA de 2012

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 19 de Noviembre de 2011.

 

Blog del proyecto (13)

13 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de David Mullor
David Mullor
Cantant del grup ix! i aventurer a Microscopi.cat Leer más
David Mullor tiene 1 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.microscopi.cat