CONSOLIDEM LA RELLA
Durant 14 anys, La Rella ha pogut desenvolupar la seva feina gràcies a la col·laboració de molta gent i ha aconseguit uns nivells de publicitat molt importants, sobretot si considerem les dimensions del territori del Lluçanès.
Ara, les conseqüències de la crisi, no només es noten agudes a la comarca, sinó que afecten de forma molt important la possibilitat de donar continuïtat a un projecte ben arrelat al territori però que es mou amb les limitacions que aquest mateix àmbit condiciona. En els darrers 6/7 anys, el Lluçanès ha passat d’una població de 8.400 habitants a menys de 8.000, amb les conseqüències que tot això comporta a nivell de la dinàmica local, comercial i empresarial.
Malgrat tot, La Rella ha seguit escrivint la història del territori i la seva gent i ha buscat altres línies de treball complementàries.
Davant d’aquesta situació, només un canvi profund pot garantir el futur del projecte. Un canvi que la redacció de la revista ja ha iniciat amb una reducció de despeses estructurals i l’estabilització del pressupost i que es concreta en tres eixos bàsics:
Per una banda, la consolidació de l’associació La Rella. Iniciatives socioculturals al Lluçanès. Amb una estructura més sòlida, amb augment de socis i sòcies i amb un funcionament més independent del dia a dia de la redacció.
En segon lloc, una política de reducció de despeses més ajustada a una època de crisi com l’actual, i que se centrarà en la potenciació d’un nou equip de treball tècnic, administratiu i periodístic, que representi una aposta de futur i un plantejament econòmic més ajustat a la realitat tot garantint la dignitat laboral.
La capitalització de l’entitat a través d’aquesta campanya de micromecenatge amb la qual es preveu uns ingressos mínims de 9.000 euros. Fet que permetrà millorar les condicions de treball, donar garanties de futur i plantejar el futur del mitjà en molt millors condicions. Garantint que la gent de la comarca en sigui un xic més partícip.
L'OBJECTIU DE FINANÇAMENT
Aquesta campanya de micromecenatge va adreçada a tots els sectors del Lluçanès, a tots els que ja participen a La Rella i als nous actius de què disposi la comarca.
Així, persones, entitats, comerços, empreses, institucions, poden aportar recursos per garantir el futur de l’únic mitjà de comunicació del Lluçanès i a més formar-ne part com a col·laborador i assessor.
Aquesta campanya també servirà per estabilitzar el nombre de pàgines de la revista, l’augment de continguts i l’actualització diària de l’edició digital, LaRella.cat, i l’estabilització i renovació de l’equip de redacció.
A més, facilitarà que La Rella s’incorpori a la Xarxa d’Economia Solidària, un espai de suport mutu en creixement i d’interès per al futur de projectes com aquest.
LES RECOMPENSES
El plantejament de les recompenses s’ha fet pensant en tots els sectors interessats en la revista, de manera que tothom hi trobi interès en forma de resum periodístic, arxiu informatiu de La Rella, acords de publicitat per potenciar la imatge de les empreses, espai informatiu per a les institucions comarcals i locals o difusió per a les associacions, col·lectius o entitats, sempre mancades de recursos.
QUI SOM LA RELLA?
La Rella és una associació cultural sense afany de lucre que des de l’any 2000 impulsa un projecte comunicatiu al Lluçanès basat en la relació entre l’activitat cultural que es desenvolupa al territori, l’activitat comercial pròpia dels diferents municipis, 13, d’aquesta comarca, i la realitat política i social que es genera.
La Rella va néixer com a publicació en paper, de periodicitat quinzenal i distribució gratuïta, i amb el temps ha eixamplat el seu espai assumint la gestió de l’edició local de Vilaweb Lluçanès, actualment amb el nom de LaRella.cat, i presència a les xarxes socials a través de twitter, facebook i issuu, esdevenint líder informatiu en l’àmbit de la comarca del Lluçanès, amb una relació entre tiratge i habitants realment alta: 3.400 exemplars quinzenals sobre una població inferior als 8.000 habitants.
Al llarg d’aquests 14 anys d’existència, LaRella ha consolidat una xarxa de distribució amb més de 90 punts on es pot recollir la revista, i una altra xarxa, de persones que col·laboren a diferents nivells amb el projecte: corresponsals, columnes d’opinió, repartiment de la revista , informació meteorològica, fotografia…
Igualment, La Rella ha cregut necessari avanaçar en la professionalització del projecte, de tal manera que hi hagi una estructura bàsica que garanteixi el seu bon funcionament i la perspectiva de futur.
La Rella ha mantingut una política d’independència envers les institucions, els grups polítics i econòmics i ha treballat sense rebre subvencions, fet que l’ha feta més forta moralment, però fràgil econòmicament per la manca de capital inicial i estable per mantenir-se.
EL LLUÇANÈS
L’àmbit de treball on es desenvolupa la proposta de La Rella és el de la comarca del Lluçanès, un territori amb una forta personalitat que s’ha reivindicat com a comarca des de fa molts i molts anys, segles, però que els interessos administratius de les diferents institucions que han tingut competències en matèria d’ordenació del territori sempre han acabat bandejant amb excuses de poca solidesa.
La comarca del Lluçanès està formada per 13 municipis, que pertanyen a tres comarques oficials –Osona (11), Bages (1) i Berguedà (1)-, amb característiques que encara la poden fer considerar com a bàsicament rural, amb prop de 8.000 habitants en un ampli territori de 400km2 – gairebé tres vegades més gran que la comarca de Barcelona- i amb una activitat territorial conjunta que es promou a través d’un ens comarcal que agrupa els diferents muncipis, el Consorci del Lluçanès.
La informació, en aquest territori, arribava sempre de la mà de mitjans ubicats a les comarques veïnes, com El 9 Nou, d’Osona i el Ripollès, i el Regió 7, del Bages i el Berguedà, o a través de televisions i ràdios o portals que s’editen en aquestes mateixes comarques del voltant. Des de fa 14 anys això va començar a canviar i ara és un fet que el Lluçanès ja produeix la seva pròpia dinàmica informativa.
Amb la col·laboració de:
0 comments
If you are already a sponsor, please Log in to comment.