❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

QUÈ T'HI JUGUES? Festival de jocs populars i tradicionals

Creiem en el joc al carrer com a eina d’aprenentatge, socialització, patrimoni cultural dels pobles, i espai de llibertat que s’ha transmès

0
segundos
36
Aportaciones
755€
De 600€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Que t’hi jugues? neix amb la intenció de recuperar el dret de tots i totes a fer ús del carrer com a espai de joc i aprenentatge.

Volem oferir, en un espai idoni, una gran mostra lúdica i participativa de jocs per a tothom. Tant dels jocs que encara es practiquen a carrers i pobles com d’altres que potser ja s’han perdut però que pel seu interès cultural, social o històric creiem convenient donar a conèixer i explicar-ne la seva dimensió.

QUI SOM

El festival és una idea de l’associació cultural Xankikipugui, al voltant de la qual ens hem vinculat també d’altres persones formant un grup de gent que creu en el joc al carrer com a eina d’aprenentatge, socialització, patrimoni cultural dels pobles, i espai de llibertat que s’ha transmès de forma espontània de generació en generació.

Xankikipugui és una associació cultural sense ànim de lucre, centrada en la promoció de diferents expressions de la cultura popular.

QUÈ TROBAREU AL FESTIVAL

La proposta es desenvoluparà en un dia, des de les 10h del matí i fins a mitjanit, on aquells que hi vinguin hi trobaran:

# Mostra de jocs (provinents principalment de Catalunya, i amb presència també d’arreu del món) on podreu jugar i competir en els diferents concursos. Amb jocs com el pal ensabonat, encertar a l'olla, bitlles catalanes, la ferradura, el pal de pastor, carroms, futbol botons,... i una exposició de baldufes

# Exhibicions. Grups convidats ens faran demostracions de jocs:

  • La Morra (Sant Carles de la Ràpita)
  • Llançament d'espardenya i de meló (Barcelona-les Corts)
  • Escalabirres (Barcelona-la Prosperitat i el Clot)
  • Bitlles catalanes (Pineda de Mar)
  • El Quinto o Lloro (Sant Cugat del Vallès)
  • El Bèlit (Barcelona-Sants)
  • Les bales (Barcelona- Clot)

# Dinar Popular

# Olimpíada popular de jocs. Mitjançant inscripció prèvia organitzarem equips, al quals els hi proposarem reptes provinents de jocs tradicionals prou coneguts a casa nostra: pedra paper i tisora, estirar la corda, el mocador, curses de sacs i de pedres, xarranques, bitlles catalanes, la ferradura, saltar la corda...

# Jocs de taverna programats a la nit, amb campionat de Morra ( joc mariner que es conserva a les terres del Ebre, amb equips convidats de la zona), la granota i “polsos”.

Per a realitzar tots els actes comptem amb la col·laboració de diverses entitats a més de les que s'hi vagin adherint:

Federació d'Entitats del Clot-Camp de l'Arpa, Associació La Pinya del Clot, Ateneu del Clot, Cia La Gralla, Ateneu Popular de les Corts, Ludoteca La Guineu, Club de Bitlles Pineda, Associació de La Morra dels Alfacs, Club IPI, Club de Bèlit de Sants, Surt (Intervenció comunitària Intercultural) , Associació Echasses pour Tous (Toulousse), Ombeliqo...

ELS NOSTRES OBJECTIUS

  • Mostrar, conservar i difondre els jocs tradicionals i populars catalans com una part important del nostre patrimoni social i cultural.
  • Crear un espai de trobada entre veïns i veïnes a partir dels jocs de carrer.
  • Obrir espais de debat i reflexió entorn al joc i les seves dimensions socials i culturals.
  • Oferir un espai d’intercanvi de recursos entre les diferents entitats i persones interessades en el Joc popular i tradicional.
  • Donar a conèixer cultures d’arreu del món a partir d’alguns dels jocs proposats.
  • Gaudir a cor què vols!

QUAN I ON

L'activitat la durem a terme el 12 de novembre de 2011 al Parc del Clot (Barcelona), amb la col·laboració de la Federació d'Entitats del Clot-Camp de l'Arpa i dins dels actes de la Festa Major d'aquest barri, on l'Associació Cultural Xankikipugui hi té la seu social.

QUÈ DEMANEM?

Per cobrir les necessitats del Festival hem pressupostat 1400€ dels quals ens proposem aconseguir-ne 600€ a través del micromecenatge de Verkami.

Destinarem el pressupost a:

  • Publicar material gràfic, cartell i programa de mà

  • Material per als jocs

  • Premis simbòlics per als participants als concursos

  • Despeses de transport

  • Desplaçament dels col·laboradors vinguts de fora de Barcelona

  • Lloguer de plats i coberts a una deixalleria per a no generar residus

  • Cost del àpat popular per als col·laboradors i Associacions convidades que participen en la producció del acte

  • Estampació de samarretes

  • Xapes del Festival

MÉS INFORMACIÓ

Web del Festival

Facebook

  • Nota El kit essencial de Jocs de carrer consisteix en una baldufa, serpentina, guixos, clauer, bufador, gomes de saltar, bales, xapes, corda i algun joc més. Tot això acompanyat amb llibret d'instruccions perquè hi sapigueu jugar.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Carmen

    Carmen

    más de 10 años

    Bon dia,

    Som estudiants de la Universitat de Girona, estem realitzant un estudi sobre com afecten les noves tecnologies a diverses entitats culturals per tal de fer difusió de les seves activitats.

    Voldríem concertar una entrevista amb vostés

    Gràcies

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • david

    david

    más de 12 años

    sííí. Ara a veure si aconseguim el proper objectiu

#06 / Uala!

Hem passat els 400...
Que fort! Quin cop de moral!!
I a més ens informen que vindran més de 10 persones de Sant Carles de la Ràpita a jugar a la Morra! Quatreeeeeee

#04 / Ja sóm 14!!

Ja tenim 14 mecenes!!!

Gràcies a tots i totes pel suport!!!  Estem encantats de la resposta de la genti, i  de la difusió que heu fet, però encara hem de continuar. 

Ens queden només 23 dies per aconseguir el nostre objectiu, però continuem molt il.lusionats i amb ganes. (Recordeu que si no arribem al nostre objectiu les aportacions seràn anulades)

Passa la veu i Fem-ho possible entre tots!!!
Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies