❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Josep Guinovart, l’art en llibertat. DVD

Edició en DVD de l’audiovisual creat per Josep Puig Pareta i coproduït per Magnètic Films, TVC i VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

0
segundos
79
Aportaciones
4.445€
De 3.700€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Edició en DVD de l’audiovisual creat per Josep Puig Pareta i coproduït per Magnètic Films, TVC i VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Josep Guinovart (1927-2007) és un dels pintors catalans més importants de la segona meitat del segle XX. El seu art representa el compromís constant per preservar la llibertat de l’artista. La seva obra s’ha exposat i està repartida en col·leccions públiques i privades de tot el món

"El que m'ha permès ser més lliure és el no fer cas de l'èxit. Per mi el fonamental és la supervivència"

"Jo mai no estic satisfet. Ho estàs un moment que és quan fas l'obra i acabes. Però demà vull arribar més lluny. De vegades no hi arribes però aquesta és la necessitat"

Josep Guinovart

DESCRIPCIÓ DE L'AUDIOVISUAL

Sinopsis

Documental de 59 minuts de durada sobre l’obra, la trajectòria artística i la personalitat de Josep Guinovart, estructurat al voltant d’entrevistes fetes a les persones que van viure a prop d’ ell, dels paisatges que va recórrer i d’allò que va influir en la seva obra.

Algunes de les persones que s’han entrevistat són José Corredor-Matheos, Daniel Giralt-Miracle, Arnau Puig i Àlex Mitrani, crítics d’art; Biel Mesquida i Carles Hac Mor, escriptors; Carles Santos, músic compositor; i Maria Guinovart, filla de l’artista.

S’ha gravat a Agramunt, Barcelona, Castelldefels, Mallorca i a Vilafranca del Penedès.

Realització

L’autor del documental és Josep Puig Pareta, responsable de Magnètic Films.

En el guió Josep Puig Pareta (Vilafranca del Penedès, 1961). Guionista i realitzador independent. Ha fet pel·lícules de ficció, documentals i reportatges en l’àmbit social, cultural i artístic. A l’any 2008 va estrenar el llargmetratge de ficció “Les hores baixes de Max Plana”. També és l’autor de la trilogia sobre l’escultor Ángel Camino “GUK/ Homenatge a Lina Font/ El viatge interior”, els documentals “Verd sobre blau” (2010), estrenat a TV3 i “Dahi Handi” (2011) així com de l’adaptació audiovisual de l’Odissea d’Homer “L’Odissea” (2012). Ara presenta el documental, coproduït per Televisió de Catalunya, sobre el pintor Josep Guinovart “Josep Guinovart, l’art en llibertat” (2014).

Guk
Viatge interior
Lina Font, una artista poliédrica
La vinya pintada

Producció

L’audiovisual està produït per Magnètic Films, TVC i VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Hem comptat amb el suport de Laboratoris Uriach i Celler Mas Blanch i Jové

I la col•laboració de la la Diputació Barcelona, l’Ajuntament d’Agramunt i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

El DVD

Objectius

L'objectiu principal de l'edició en DVD del documental és poder difondre a un màxim de persones el sentit de l’obra de Josep Guinovart, la qual sempre fou compromesa amb la societat.

El DVD es subtitularà al castellà i a l’anglès.

Hi ha la voluntat d’enviar l’audiovisual a Festivals Internacionals de Cinema

Documental.

Quina quantitat de DVD s’editaran?

S’editaran 2.000 exemplars.

A on es distribuirà?

Una part dels DVD s’enviaran a biblioteques, museus i centres de documentació relacionats amb l’art, tan a nivell estatal com internacional.

L’obra de Josep Guinovart es troba en museus com ara Museo de escultura al Aire Libre (Santa Cruz de Tenerife); Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid);Museo de Arte Contemporáneo de Madrid; Museu Nacional d’Arte de Catalunya; Museo Eusebio Sempere (Alicante); Museo de Navarra (Tafalla); Museo de Bellas Artes de Bilbao; Museo de San Telmo (San Sebastián); Casa de las Américas (La Habana); Museo de Bocchum (Alemania); Fine Arts Museum of Long Island (Nueva York); Museo de Arte Moderno (México DF); Museo Patio Herreriano de Arte Contemporáneo Español (Valladolid); Museo de Bellas Artes Caracas (Venezuela); Museo de la Solidaridad Salvador Allende (Chile).

La resta es posarà a la venta amb la finalitat d’acabar de recuperar la inversió realitzada per la producció d’aquest DVD. No hi ha una finalitat lucrativa sinó la voluntat de poder difondre'l al màxim.

Qui produeix el DVD?

VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya amb la col·laboració de de Magnètic Films.

VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya
*VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya és un espai dinàmic situat al nucli antic de Vilafranca del Penedès. Hi podeu visitar l'exposició dels seus fons al Palau Reial i alhora gaudir d'una programació d'activitats que vincula el vi amb l'art, la gastronomia, el pensament, les arts escèniques, el sector audiovisual, etc.

L’any 2007 va acollir la darrera exposició de Josep Guinovart “El vi ferment de tardor sempre és primavera”.*

Com ens podeu ajudar?

Si compreu el DVD per avançat ens ajudeu a finançar i fer realitat el projecte!

Incorporarem els vostres noms als agraïments del projecte.

També us oferim un llistat amb d’altres aportacions més elevades que ens podeu fer, recompensades amb diferents propostes relacionades amb VINSEUM i la Fundació Espai Guinovart. Totes són molt interessants!

CALENDARI DE PRODUCCIÓ I DE RETORNS

Totes les persones que hàgiu participat en el projecte rebreu la vostra recompensa a partir del mes de maig del 2014.

La campanya a VERKAMI durarà del 25 de gener al 5 de març de 2014

La producció del DVD serà entre març-abril 204

El Menú VINSEUM, una proposta enogastronòmica per gaudir del Penedès que inclou la visita a VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, un àpat (dinar o sopar) i descomptes en visites alscellers Amics d’Honor de VINSEUM.

Fundació Espai Guinovart

L'Espai Guinovart és un centre d'art contemporani amb una trajectòria de quasi divuit anys, que ve marcada principalment per la voluntat de Josep Guinovart de crear un espai per a la creació i la promoció de l'art contemporani i, a la vegada, un espai amb la seva obra exposada permanentment. Una obra que gira entorn a Agramunt, al seu territori, al seu paisatge i a la seva gent, fet que li dóna una singularitat plàstica i conceptual excepcional i que parteix d'una ferma aposta per allò local amb voluntat d'esdevenir universal.

+Informació a:
www.vinseum.cat
facebook.com/VINSEUM.Vilafranca

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#05 / A tots els que no hàgiu pogut veure encara l'audiovisual o bé...

voleu repetir...

Veniu aquest diumenge 9 de març a les 11.30h a la Pobla de Cérvoles! El celler Mas Blanch i Jové, una de les empreses que ha col·laborat amb la producció de l'audiovisual, us convida!.

Al celler Mas Blanch i Jové hi podreu contemplar també el mural "In vino veritas" creat per Josep Guinovart l'any 2007 en motiu de l'exposició acollida VINSEUM "El vi ferment de tardor, sempre és primavera".

A banda, en honor a l'artista, en Joan Jové i la Sara Balasch, propietaris del celler, van crear el projecte "la vinya dels artistes", un recorregut per l'espai obert on hi trobareu una col·lecció d'obra escultòrica contemporània molt interessant.

Va ser l'amistat emb en Guino el que va fer apropar a Joan Jové i Sara Balasch al món de l'art: el mateix Guino els va ajudar en el diseny del celler.

JOSEP GUINOVART, L’ART EN LLIBERTAT

Presentació a càrrec de Josep Puig Pareta, realitzador del documental i de Maria Guinovart, presidenta de la Fundació Espai Guinovart.

leer más

#01 / Divendres 7 de febrer es presenta l'audiovisual a Agramunt!

Demà es presenta l'audiovisual al Casal Agramuntí a les 20h, teniu una segona oportunitat per gaudir del treball!

Comptarem amb la presència de:

Josep Puig Pareta, autor del documental.

Maria Guinovart, presidenta de la Fundació Espai Guinovart.

Bernat Solé, alcalde d'Agramunt.

Josep Soler, president de la junta de VINSEUM.

A continuació podeu veure imatges de la presentació que es va fer a Vilafranca:

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies