❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Reimpressió llibre 'Pobles valencians abandonats'

Pobles que han sigut esborrats del mapa o destruïts, altres abandonats pels seus habitants, o uns altres submergits baix embassaments. El llibre mostra, amb fotos d'abans i d'ara, aquests pobles abandonats i al silenci dels paisatges i espais naturals que els envolten, molts d'ells desconeguts.

Agustí Hernàndez

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
80
Aportaciones
1.560€
De 500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El llibre 'Pobles valencians abandonats' ha realitzat ja dos campanyes de crowdfunding a Verkami, ambdues amb èxit. Fruit d'elles s'ha fet una primera edició del llibre, que a primers de gener de 2014 està a punt d'esgotar-se. L'objectiu d'esta nova campanya de crowdfunding és finançar una part de la reimpressió, concretament l'apartat referit a la maquetació, estimada en 500 euros, donat que s'ha de retocar algunes imatges, corregir algunes errades ortogràfiques o la redacció d'alguns paràgrafs. Cas d'obtindre més diners dels sol·licitats, es destinaran a incrementar el tiratge de la reimpressió.

El segon Verkami per al llibre 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci' va finalitzar a meitat d'octubre amb més de 100 mecenes: , donat que noves persones s'interessaren pel projecte, i a més, l'autor va considerar la necessitat de millorar la maquetació i el disseny inicialment previstos, a fi de millorar la qualitat final del llibre.

El primer Verkami del llibre va aconseguir un notable èxit de participació. Va finalitzar durant juliol de 2013, amb uns 150 mecenes.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

El finançament que es demana per a la reimpressió del llibre no suposa cap recàrrec, obligació ni despesa per a les persones que han sigut mecenes i que ja tenen els seus llibres. Sí que ofereix, no obstant, a noves persones la possibilitat de ser mecenes i obtindre el llibre.

CALENDARI

Pel que fa al calendari d'enviament dels llibres, es realitzarà només finalitzar el crowdfunding, i per enviament postal, segons l'opció escollida. De la primera impressió, en el moment d'obrir esta campanya, l'autor ja no disposa d'exemplars per a la venda, excepte els que ha reservat per a algunes presentacions. Pots consultar el calendari de presentacions fent clic ací. Està previst que la reimpressió d'exemplars tinga lloc durant les pròximes tres setmanes. Les recompenses es lliuraran cap a principis de febrer, quan ja s'haja tancat el crowdfunding.

El llibre 'Pobles valencians abandonats' ha tingut un ampli seguiment en premsa, ràdio i televisió. Cite algunes de les aparicions. També va eixir a Canal 9 i Ràdio 9, mitjans de comunicació públics que ja no emeten.

IMPACTE DEL LLIBRE EN PREMSA I RÀDIO

LLISTAT DE MECENES
És important destacar que els terminis per a acabar el crowdfunding i començar la impressió del llibre són molt curts. Per això, vos demane que quan vos feu mecenes, en eixe mateix instant, envieu un missatge al correu electrònic [email protected] amb el nom i cognoms o nom amb què voleu figurar com a mecenes. En la pàgina 155 hi ha un llistat amb el nom de 200 dels aproximadament 300 mecenes que participaren. L'objectiiu, insistisc, és afegir a tothom que vulga. El crowdfunding es tanca diumenge a les 0 h., i l'endemà, dilluns 27, cap a les 12 hores, la pàgina dels mecenes ja deurà d'estar tancada en la imprempta. Per tant, si t'apuntes com a mecenes el diumenge o les últimes hores del crowdfunding, o inclús ja mateix, i vols eixir en eixa llista, el millor és que envies ja el correu amb les dades.

RECORDEM, A PARTIR D'ACÍ, EL PROJECTE QUE ES PRESENTA

Els nuclis històrics de Domeño, Loriguilla, Benagéber o Tous; el desaparegut municipi de Campos de Arenso, amb el seu nucli de població enderrocat i submergit; pobles com Gavarda o Beneixida, víctimes de la pantanada de 1982 o Sant Francesc d'Assís, inundat; o d'altres com Jinquer, Los Mores, Bibioj o Vizcota, que s'han despoblat totalment durant ell segle XX. Són alguns exemples de pobles abandonats.

Al costat d'ells, o molt prop, paisatges pràcticament inalterats per l'acció de l'ésser humà. Alguns protegits, d'altres no. Escenaris idíl·lics on la natura es mostra grandiosa. El llibre 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci' planteja conéixer els pobles abandonats, però també aquests espais.

El treball 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci' mostra els pobles valencians abandonats i les diferents circumstàncies que han provocat la despoblació, en dates recents. Amb un percentatge del paper ocupat per fotos en més del 80%, el llibre té un caire divulgatiu.

SEGONA PART

Es tracta de la segona part del llibre 'Pobles Abandonats. Els paisatges de l'oblit', editat l'any 2006 i del qual Agustí Hernàndez i José Manuel Almerich són els autors. Aquell llibre va oferir un primer avanç sobre els pobles i nuclis despoblats, i ara Agustí Hernàndez incorpora nous pobles abandonats i més materials fotogràfics, i aprofundeix en els espais naturals que rodegen els pobles valencians abandonats. Les dos edicions d'aquell primer volum s'han esgotat.

Enfront dels tòpics del 'Levante Feliz', l'obra mostra una altra realitat del territori valencià no tan coneguda, i que de vegades s'intenta ocultar. L'autor selecciona per a aquest llibre algunes d'entre les més de 100.000 fotografies de pobles valencians abandonats que ha anat fent els últims anys. Els paisatges que ací trobem, han sigut el complement d'excursions en què s'ha anat a algun nucli deshabitat.

XERRADES I CONFERÈNCIES

Agustí Hernàndez ha fet al voltant de 60 xerrades i conferències sobre les pobles valencians abandonats, als principals pobles i viles valencianes, des de l'any 2007.

També s'intenta mostrar com ha evolucionat el paisatge valencià dels pobles abandonats en els darrers anys. Hi ha pobles que s'han reconstruït, altres que s'han acabat de despoblar, i hi ha noves propostes com ara 'okupar-los', que s'estan duent a terme a diferents parts del territori. El llibre també mostra, a través de la comparativa entre fotos antigues i recents del mateix poble, com ha evolucionat el paisatge valencià. Per exemple, en línies generals, s'aprecia un importantíssim increment de la massa forestal en la muntanya valenciana.

CARACTERÍSTIQUES DEL LLIBRE

-Format: 17 per 24 centímetres

-A tot color

-Enquadernació rústica, cosida amb fil vegetal

BLOC
Pobles Valencians Abandonats

TWITTER
@PoblesValAbando

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Agustí Hernàndez

    Agustí Hernàndez
    Autor/a

    10 años

    Hola,

    clar que sí. Escriu al correu de gmail.

    Salutacions.

  • Modesto Alcañiz Alberola

    Modesto Alcañiz Alberola

    10 años

    Hola, m 'interesaria recollir el llibre el Alboraia, seria possible?

Volver a todas las actualizaciones

#01 / Últimes hores crowdfunding 'Reimpressió llibre pobles valencians abandonats'

Hui diumenge 26 a les 0 hores clou el crowdfunding per a la reimpressió del llibre 'Pobles valencians abandonats'.

http://www.verkami.com/projects/7758-reimpressio-del-llibre-pobles-valencians-abandonats

Als i les mecenes, tant d'este com dels altres dos micromecenatges, vos done les gràcies, i vos recorde que els nous exemplars estaran a finals d'esta setmana en la qual entrem, donat que una part del llibre molt significativa ja està impressa.

Salutacions i gràcies per tot.

Recorda que si eres mecenes i vols que el teu nom aparega al llistat de mecenes de la pàgina 155 perquè no figurava, has d'enviar-me un correu a [email protected] abans de demà a les 9 hores. Igualment, si vols eixir de la llista, el mateix, com ja vaig recordar-vos al correu que vos envií. En la reimpressió entraran més de 50 nous i noves mecenes, així com noves associacions i entitats que han col·laborat.

Agustí Hernàndez Dolz

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#20 / Presentació llibre 'Paisatges i pobles abandonats', dijous 15 d'octubre a Alboraia

S'adjunta cartell de la primera presentació del llibre 'Paisatges i pobles abandonats'. Serà dijous 15 d'octubre, a la Casa de Cultura d'Alboraia, a les 19.30 hores.

Les pròximes presentacions dels altres llibres, 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' es poden consultar en http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html.

En tots els actes estaran els tres llibres.

#19 / Fi micromecenatge llibre 'Paisatges i pobles abandonats', este dijous 17, a 19 hores

Hem acurtat el micromecenatge del llibre de poesia 'Paisatges i pobles abandonats', amb la qual es completarà la trilogia de tres llibres sobre despoblació. Clourà este dijous dia 17 de setembre de 2015, a les 19 hores en http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

El motiu és perquè esta setmana o a principis de la pròxima, el llibre entra ja a la imprempta. Durant la setmana següent o la del 28 es començarà a enviar als i les mecenes. El dia 1 està prevista (ja es confirmarà) la primera presentació del llibre, a Alboraia.

Hi ha dos propostes de portada sobre el llibre entre les quals decidir la definitiva. S'adjunten.

#18 / Micromecenatge llibre poesia 'Paisatges i pobles abandonats' amb què completar trilogia despoblació

L'ampliació del micromecenatge per al llibre de poesia 'Paisatges i pobles abandonats', amb la qual es completarà la trilogia de tres llibres sobre despoblació, ha arribat a la meitat del període: 20 dels 40 dies.

Més informació sobre el llibre en el blog 'Pobles valencians abandonats': http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2015/07/el-paisatge-poetic-dels-pobles_15.html

El micromecenatge es pot consultar en http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

Amb este micromecenatge també es pot aconseguir els llibres anteriors: 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'. Per a aconseguir els anteriors, no cal ser mecenes del nou de poesia.

També es pot consultar més informació del llibre de poesia (poemes que es publicaran) a les xarxes socials:

Twitter: @poblesvalabando

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Pobles-Valencians-Abandonats/169073936505638?ref=hl

leer más

#17 / Nou micromecenatge llibre poesia 'Paisatges i pobles abandonats'

Aconseguit l'objectiu inicialment previst per al llibre de poemes "Paisatges i pobles abandonats", iniciem una nova campanya de micromecenatge per a augmentar la tirada que es va plantejar en el projecte inicial. Pots entrar en la pàgina ací:

http://www.verkami.com/projects/12789-millorem-l-edicio-del-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

Amb este Verkami també es pot aconseguir els llibres anteriors: 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'

#15 / Presentacions llibres i nou micromecenatge

Este mes de juliol hi ha quatre presentacions dels llibres 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', als següents pobles:

  • QUATRETONDA. Dijous 16 juliol. 22.30 hores. Pati de les Escoles Velles (ara pati de la Biblioteca). Organitza: Ajuntament de Quatretonda

  • LLUCENA. Dissabte 18 de juliol. 19.00 hores. Saló de ciutadania. Ajuntament Llucena (Plaça Espanya). Organitza: Associació cultural Llucena

  • SILLA. Dimecres 22 juliol. 20 hores. Teatre de la Plaça (Plaça del poble, junt a l'Ajuntament de Silla). Organitza: Ajuntament de Silla

  • ARGELITA. Dissabte 25 de juliol. 19.30 hores. Plaza de la Iglesia. Organitza: Ayuntamiento de Argelita

A més, hi ha obert un micromecenatge per al nou llibre 'Paisatges i pobles abandonats' (fins al 30 de juliol) en http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonatsleer más

#14 / Presentacions llibres pobles abandonats juliol 2015

Es pot consultar el calendari de presentacions dels llibres 'Pobles valencians abandonats' i 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' per al pròxim mes de juliol en l'enllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html. En qualsevol d'elles els i les mecenes que encara no ho han fet, poden replegar els seus exemplars, així com es pot adquirir qualsevol dels llibres.

A banda d'aquestes xarrades, hi ha algunes més pendents de confirmar per a juliol. Si algú vol que l'organitzem en el seu poble, és una projecció d'unes 150 fotos comentada, sobre pobles abandonats i paisatges, que s'ha fet ja en uns 70 llocs. Escriviu a [email protected]. En alguns casos es farà com una projecció de fotos per la nit, a la fresca.

Actualment hi ha obert un micromecenatge per a fer el llibre de poemes 'Paisatges i pobles abandonats' en http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonatsleer más

#13 / Llibre de poemes 'Paisatges i pobles abandonats'

Els pobles abandonats i els paisatges del món rural són una invitació a la pau i al silenci. El nou llibre d'Agustí Hernàndez, autor de tres propostes sobre despoblats i de quinze poemaris, ens acosta un món ple de bellesa i d'oblit i ho fa a través de la imatge i sobretot de la paraula poètica. L'obra, 'Paisatges i pobles abandonats', eixirà a finals de l'estiu,

Es pot consultar més informació de la proposta en la campanya de micromecenatge: http://www.verkami.com/projects/12360-llibre-de-poemes-paisatges-i-pobles-abandonats

#12 / Últims dies micromecenatge llibre 'Pobles valencians abandonats'‏

El micromecenatge per a reimprimir el llibre 'Pobles valencians abandonats': http://www.verkami.com/projects/11395-tercera-reimpressio-llibre-pobles-valencians-abandonats finalitzarà el pròxim dilluns 20 d'abril a les 6 hores. El llibre, una vegada reimprés, es podrà adquirir en les presentacions, o per enviament postal.

Si es vol organitzar alguna presentació d'este llibre, cal posar-se en contacte amb l'autor i editor, per a concretar el dia. En qualsevol cas, el llibre estarà disponible en totes les presentacions del llibre 'Pobles abandonats de la península ibèrica', que pots consultar en l'anllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html.

#11 / Tercera reimpressió llibre 'Pobles valencians abandonats'

Aquest dijous dia 11 s'ha iniciat una nova campanya de micromecenatge per a reimprimir per tercera vegada el llibre 'Pobles valencians abandonats. La memòria del silenci'.

Es pot accedir a la campanya de Verkami en: http://www.verkami.com/projects/11395-tercera-reimpressio-llibre-pobles-valencians-abandonats i a més informació específica sobre el llibre, imprés per primera vegada en novembre de l'any 2013, en l'enllaç http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2013/12/pobles-valencians-abandonats-paisatge-i.html

S'adjunta portada del llibre.

#10 / Calendari presentacions llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'

El calendari de presentacions del llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' durant els pròxims mesos es pot consultar en http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/11/presentacions-llibre-pobles-abandonats.html i va actualitzant-se a mesura que van confirmant-se més actes. Hi ha pendents de tancar més de deu, ara mateix. Per si vols anar a alguna presentació, dura una hora, aproximadament, i consisteix en una projecció de fotografies comentada, amb imatges del llibre i que se sol fer en biblioteques i espais públics, normalment amb alguna associació o col·lectiu que l'organitza.

Al blog 'Pobles valencians abandonats', s'ha incorporat diverses entrevistes sobre el llibre a mitjans de comunicació com la SER i RNE, una notícia a Televisió Espanyola, o una notícia al diari Levante . Les pots consultar en este enllaç: http://www.elspoblesvalenciansabandonats.blogspot.com.es/2014/10/un-llibre-per-descobrir-els-mes-de-mil.htmlleer más

#09 / Primera presentació llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'‏, dijous 27 novembre, 19 hores, Auditori d'Alboraia

La primera presentació del llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica' serà el pròxim dijous 27 de novembre a l'Auditori d'Alboraia (c/Miraculosa, s/n), a partir de les 19 hores.

En el blog Els pobles valencians abandonats una entrada informa de les altres presentacions previstes durant novembre i desembre. En ella s'aniran incorporant noves presentacions a mesura que vagen confirmant-se.

El micromecenatge del llibre "Pobles abandonats de la Península Ibèrica" està obert fins al pròxim dilluns dia 24 de novembre, a les 9 hores.

Agustí Hernàndez

#08 / Llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'

S'informa els lectores i les lectores d'este projecte de l'obertura d'un nou micromecenatge per al llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', amb l'objectiu de millorar la maquetació i l'edició inicialment previstos. El nou crowdfunding no afecta les recompenses ni el calendari del projecte. Sí que ofereix a noves persones la possibilitat de participar en les mateixes condicions que els i les ja mecenes.

En breu es publicarà el calendari de les primeres presentacions del llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'.

Adjunte algunes imatges.

Agustí Hernàndez (Pobles Valencians Abandonats).

#07 / Últims dies micromecenatge llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'‏

Falten huit dies per a tancar el micromecenatge del projecte de llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', el pròxim dia 15 d'octubre. Informe els lectors de Verkami i persones potencialment interessades que el llibre està avançant i crec que el termini de presentació inicialment previst (27 de novembre) es podrà complir, així com l'enviament de les recompenses als i les mecenes immediatament a continuació, en els terminis previstos. Pots consultar el projecte i terminis en http://www.verkami.com/projects/9853-llibre-pobles-abandonats-de-la-peninsula-iberica.

Estem ara elaborant el calendari de presentacions. Si alguna associació o entitat vol que es faça una al seu poble, pot escriure a [email protected]. Amb les propostes rebudes, i altres que hi ha damunt la taula s'organitzaran les primeres presentacions.

leer más

#02 / Nou projecte, llibre 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica'‏

Informem els lectores i lectores de Verkami i de la pàgina del projecte 'Pobles valencians abandonats', que s'ha posat en marxa un nou projecte de llibre, 'Pobles abandonats de la Península Ibèrica', el qual és una continuació d'este, però amb un marc territorial més ampli. Tens la informació de la proposta en http://www.verkami.com/projects/9853-llibre-pobles-abandonats-de-la-peninsula-iberica. Està previst que el llibre isca a la llum a finals de novembre o principis de desembre.

Agustí Hernàndez

Adjunte algunes imatges de la nova proposta.

#01 / Últimes hores crowdfunding 'Reimpressió llibre pobles valencians abandonats'

Hui diumenge 26 a les 0 hores clou el crowdfunding per a la reimpressió del llibre 'Pobles valencians abandonats'.

http://www.verkami.com/projects/7758-reimpressio-del-llibre-pobles-valencians-abandonats

Als i les mecenes, tant d'este com dels altres dos micromecenatges, vos done les gràcies, i vos recorde que els nous exemplars estaran a finals d'esta setmana en la qual entrem, donat que una part del llibre molt significativa ja està impressa.

Salutacions i gràcies per tot.

Recorda que si eres mecenes i vols que el teu nom aparega al llistat de mecenes de la pàgina 155 perquè no figurava, has d'enviar-me un correu a [email protected] abans de demà a les 9 hores. Igualment, si vols eixir de la llista, el mateix, com ja vaig recordar-vos al correu que vos envií. En la reimpressió entraran més de 50 nous i noves mecenes, així com noves associacions i entitats que han col·laborat.

Agustí Hernàndez Dolz

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies