❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Associació Menjadors ecològics

Associació Menjadors ecològics, la primera plataforma catalana de formació i d'assessorament integral per les escoles que vulguin tenir un menjador de qualitat. Volem promoure un model de menjador escolar Saludable, Educatiu, Sostenible i Just.

Nani Moré

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
114
Aportaciones
8.060€
De 7.160€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Primer Objectiu aconseguit: Fer el mapa interactiu i constituir l'associació.

El nostre segon objectiu: Amb 300€ més organitzarem una presentació del projecte per donar a conèixer a les escoles de Catalunya el potencional del canvi i promoure els valors de l'associació, volem que totes les escoles tinguin un menjador de qualitat però primer volem donar a conèixer i explicar degudament el contingut i els valors.

Amb el documental "El plat o la vida" varem veure que un menjador menjador ecològic i de proximitat, és possible. Durant dos anys hem compartit experiències arreu del territori amb escoles, Ajuntaments i AMPAS que volen un menjador ecològic però que no tenen les eines ni els coneixements per fer el canvi.

L’Associació Menjadors ecològics neix amb la voluntat de donar la formació i assesorament necesaris per fer aquest canvi de menjador. Volem promoure els menjadors ecològics i de proximitat com a model saludable, educatiu, sostenible i just.

LES NOSTRES FITES

Per promoure i recolzar els menjadors ecològics des de l’Associació Menjadors ecològics hem elaborat un pla d’acció centrat en:

1. Documentar les escoles amb menjador ecològic i la seva xarxa d'abastiment

mitjançant la creació d’un mapa interactiu de lliure accés online on es situaràn les escoles bressol i CEIP ecològics de Catalunya i el seus productors/ distribuïdors. Perquè situar la realitat actual ens ajudarà a pontenciar una xarxa més eficient que contribueixi a millorar l'abastiment, distribució i preu dels aliments ecològics, tant per les noves escoles que facin el canvi com per les ja existents.

2. Crear una plataforma de formació i d'assessorament integral dirigida a totes les parts implicades (des del camp al plat) i que proporcionarà serveis com ara: programació de cultius, disseny i aprofitament d'una horta escolar, formació per el personal de cuina i monitoratge, menús saludables, gestió de costos i comandes, tallers per les famílies, etc.

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS?

Els diners els destinarem a fer la web dels menjadors ecològics: amb el mapa interactiu, una guia de productors/distribuidors ecològics per grups d'aliments, l'actualitat del sector i de l'Associació, espai socis (agenda amb les activitats que organitzem), etc.

Pagarem les primeres despeses de la constitució, gestió i promoció de l'associació sense ànim de lucre "Menjadors ecològics"

CALENDARI

El curs 2013-14 tindrem acabada la web i validarem les escoles per fer el mapa interactiu escoles/productors/distribuïdors.

Durant el 2014 farem una segona fase de finançament per assessorar a 2 escoles que vulguin fer el canvi, i mantenir l'estructura de l'Associació.

EL NOSTRE EQUIP

Per assolir aquestes fites ens hem unit en l'associació sense ànim de lucre "Menjadors ecològics":
Nani Moré i Neus Santiago (gestió en menjadors ecològics i de proximitat)
Ivanna Gómez (dietista naturista)
Mercè Alabarce (educació en alimentació sana i cuina natura)
Vicenç Ridorsa (educador mediambiental, formador en agricultura ecològica)
Xavier Tarruella (assessor i formador en agricultura ecològica i gestió del medi natural, biòleg i màster en Agricultura biològica)

Carles Soler (col.laborador de la Revista Sobirania Alimentària)

Col.laboració: Núria Coll Ets el que menges

REFERÈNCIES DEL SECTOR

A molts llocs d'Europa l'alimentació ecològica ja és una realitat per normativa i molts menjadors escolars porten a la pràctica els principis de la sobirania alimentària a les escoles.

La sobirania alimentària és el dret que té tot poble i país a garantir la pròpia alimentació de manera suficient, sana i lligada a les seves tradicions culturals i als mercats locals.

A Catalunya de 2.800 escoles només 40 han tastat algun aliment ecològic a l’any 2010 font Arran deterra.

Els aliments kilomètrics i de baixa qualitat són els més habituals del menú escolar; la majoria de les empreses prioritzen el benefici econòmic en detriment de la qualitat i la sostenibilitat. Verdures congelades i destemporalitzades, precuinats, transgènics... compleixen tota la normativa establerta però no nodreixen.

Tots els menjadors poden ser de qualitat; gràcies a la teva col.laboració ho farem possible

+ INFORMACIÓ

Revista digital de salut i nutrició etselquemenges

Estudi la Soberania Alimentaria en las mesas de los colegios, Carles Soler

Documental, Apendre a menjar, apendre a viure: els menjadors escolars ecològics

Referent de menjadors saludables al País Basc Ekolapiko
Facebook del projecte
Estudi jurídic sobre la introducció de criteris de sostenibilitat en la gestió del servei de menjador escolar, Ignasi Manrubia Costa

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

20 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Nani Moré

    Nani Moré
    Autor/a

    9 años

    Hola, ens podeu escriuré a [email protected]

  • cal pastera

    cal pastera

    9 años

    Hola, som productores d'horta ecològica i estem interessades en servir els nostres productes a les escoles. Ens agradaria parlar amb vosaltres.

  • Nani Moré

    Nani Moré
    Autor/a

    más de 9 años

    Hola Marta, enviem un correu a [email protected]

    Salutacions, Nani Moré

  • Marta Palau

    Marta Palau

    más de 9 años

    Som productors de pollastres ecologics. Fem hamburgueses i salsitxes. Potser ens podríem posar amb contacte

  • Nani Moré

    Nani Moré
    Autor/a

    casi 10 años

    Hola Glòria, a l'associació oferim el servei de xerrades per escoles. Ens pots escriure a [email protected] i et farem una proposta. Salutacions. Nani

  • Glòria

    Glòria

    casi 10 años

    Sóc mare d'una escola de Bcn.Estem en el procés de fer el canvi de càtering i contractar un de menjar ecològic.Però aquests passos són complicats i ens agradaria fer una xerrada informativa.Contempleu la possibilitat de fer xerrades per l'escoles?

  • Nani Moré

    Nani Moré
    Autor/a

    10 años

    Segur que si, moltes gràcies

  • Gemma

    Gemma

    10 años

    Felicitats!! per una iniciativa tan útil i necessària!! Vinga som-hi que entre tots i totes ho aconseguirem. Petons.

  • Nani Moré

    Nani Moré
    Autor/a

    10 años

    Tots junts tirarem endavant el projecte, moltes gràcies per les teves paraules, són encoratjadores.

  • mei

    mei

    10 años

    Moltíssimes felicitats Nani i tot el teu equip. M'has fet molt i molt feliç, és un projecte meravellós i us animo a tirar endavant. Evidentment faré una col·laboració al projecte. Fins aviat. Moltes felicitats!!!!!

#01 / Primer objectiu aconseguit

Us anunciem que a falta de 6 dies, ja tenim el finançament per aconseguir el nostre primer objectiu: constituir l'associació i fer el mapa interactiu.

Amb aquest 6 dies queden volem proposar-vos un segon objectiu:

Amb 300€ més organitzarem una presentació del projecte per donar a conèixer a les escoles de Catalunya el potencional del canvi i promoure els valors de l'associació, volem que totes les escoles tinguin un menjador de qualitat però primer volem donar a conèixer i explicar degudament el contingut i els valors.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies