El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Descripción del proyecto

QUÈ ÉS "Avui actius... o demà radioactius!"
Un manual de protecció de les radiacions, tant pels professionals exposats com per tothom. Un llibre de divulgació científica sense embuts ni enganyifes.

INCLOU carnet personal d’exposició a les radiacions mèdiques, on prendre nota de les radiacions d’exploració i diagnòstic, mitjançant Raigs X.

ORIGEN
Les lliçons de la catàstrofe nuclear de Fukushima són la repetició del què ja sabem i el que un potent motor de l’amnèsia intenta amagar i oblidar: el poder nuclear, exponent màxim del fonamentalisme tecnològic i l’integrisme cientifista. Si la catàstrofe de Txernòbil (1986) va ser una metàfora del final del totalitarisme del segle XX i de que el risc en el món contemporani no té fronteres, ara Fukushima és una metàfora del nou totalitarisme de la indiferència i la resignació. El que pretén aquest llibre és repassar els temes claus del debat. Preguntes i respostes clares, sense embuts, amb tots els ets i uts. Un llibre de la col·lecció Producció Neta de Pol·len edicions que inclou els gèneres periodístics d’identificació i resposta dels tòpics més usuals, les enganyifes més corrents, un glossari, la bibliografia bàsica... Escrit i coordinat per Jordi Bigues, dissenyat per Manuel Reyes amb articles i el suport d’Ulrich Beck, Jaume Morron, Eduard Rodríguez Farré, entre d’altres. La infografia no simplifica la informació, sinó que pretén fer-la visible, accessible i atractiva. Els diagrames presenten tots els ingredients amb mapes, taules i gràfics, des dels reactors nuclears fins els residus radioactius, la propulsió de satèl·lits nuclears i les radiacions mèdiques d’exploració i medicina nuclear. Un món complex explicat de manera planera, no complicada i comprensible per tothom. Aquest era el repte que afrontava l’equip d’ecodisseny de El Tinter. 128 pàgines a tot color.

UN LLIBRE ECODISSENYAT I ECOEDITAT
Un ecodisseny auditat, fet a una empresa amb sistema de gestió ambiental EMAS, imprés sota criteris d’impressió ecològica i eficiència, amb paper reciclat FSC, tintes vegetals i distintiu d’ecoedicío. Inclou la seva motxilla ecològica [de cada llibre], és a dir l’impacte ambiental reduït i, per primera vegada, la motxilla radioactiva, és a dir, els mil·ligrams de residus radioactius d’alta activitat generats i/o estalviats durant la seva impressió.

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(4)

 • A la "publicitat" es parla de manual de protecció de radiacions però a l'índex no he trobat com ajudar a la població en cas d'accident nuclear. Protecció civil m'envia a escoltar la radio i no moure'm de casa i seria bo donar més consignes. Gràcies!

  hecha por Ramon Ferré (GEPEC-EdC)

  Benvolgut Ramon, el llibre inclou un carnet de radiacions per prende nota de les exposicions relacionades amb l'ús mèdic de diagnòstic, bàsicament. També explica què són les Estacions de Descontaminació i Confinament i on són (Tarragona, Amposta, Falset, Gandesa, Montbrió del Camp, i Maials). També surt el planell del 'búnker' de Madrid de la Sala d'Emergència Nuclear (SALEM). I també la població a 30, 75, 150 i 300 quilòmetres dels reactors nuclears. Podríem haver inclòs instruccions pràctiques de què fer en cas d'accident nuclear. Potser ho incorporarem en futures edicions.

  Jordi Bigues Pol·len edicions

 • Què puc fer si el que m'agradaria és adquirir 10 exemplars del llibre?

  Com que sou moltes les persones que ens heu fet arribar aquesta pregunta, hem incorporat un nova modalitat d'aportació: 125 euros per a 10 exemplars del llibre. Seguim fent-ho possible! Moltes gràcies!

 • «Si et plau, ens podeu enviar l’índex de tots els autors i dels títols de cada capítol? quan ho coneguem, decidirem la nostra contribució gràcies.»

  hecha por Josep Puig i Boix, Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear

  Benvolgut Pep, Gràcies per la teva carta. Espero que la resposta et pugui ajudar per decidir la vostra contribució. Hi ha la possibilitat de comprar-ne 50 exemplars a un preu reduït, una opció pensada per persones activistes i entitats associatives com les teves.

  La setmana vinent, si segueixes el nostre bloc, podràs veure les primeres infografies, tret clau del llibre Avui actius... o demà radioactius. Les infografies han comptat amb un equip de disseny. Bé, millor dit, d’ecodisseny doncs és un sistema de gestió ambiental auditat i capdavanter. L’equip de El Tinter SAL n’és el protagonista, en especial Manuel Fuentes, el dissenyador. De fet serà el primer llibre infogràfic d’ecodisseny. El presentarem, també, l’1 d’octubre a Portbou, a la festa del Grafisme. Ha comptat amb el suport actiu i passiu de molta gent, com en Jaume Morron, Josep Viver, Jordi Panyella, Robert Pardo, Roger Lloret...

  Ja saps que la iniciativa comunitària de finançament col·lectiu pretén reunir persones interessades en esdevenir mecenes. Fer possibles projectes. En la mateixa direcció la Xarxa de Vigilància Radioactiva (Xarrad) estem estudiant fer una iniciativa similar per poder comprar un analitzador multicanal. Si ara aconseguim un fòrum de mecenes suficientment ample, podrem donar aquest pas.

  Respecte al sumari, és aquest. Pensa que l’estem encara maquetant i estem oberts a qualsevol suggeriment, en especial si ve de persones tant bolcades a un món no nuclear com tu mateix.

  Sumari Agraïments Presentació Què està passant? Els comptes clars Preguntes i respostes L’accident nuclear de Fukushima i la salut Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris, Helena Fusté, Eduard Rodríguez Farré i Josep Martí i Valls La indústria nuclear contra si mateixa, Ulrich Beck Recomanacions del CADS davant el nou context de les centrals nuclears Unitats de mesura de la radioactivitat Per saber + Relació de gràfics

  Et convidem a donar-hi una ullada, al llibre. Som al barri d’Horta, prop d’on vius. Per nosaltres seria un honor que ens visitessis.

  Ben cordialment,

  Jordi Bigues

 • Hola, He rebut esta informació i no veig si el paper del llibre és reciclat, FSC o és devorador de boscos. Em resulta curiós que no s'haja especificat. Gràcies per la resposta. Salut.

  Benvolgut Carles, Quant de temps! Ens preguntes si farem el llibre en paper reciclat. I ens dius He rebut esta informació i no veig si el paper del llibre és reciclat, FSC o és devorador de boscos. Em resulta curiós que no s’haja especificat. Esperavem que algú ens ho preguntés. Teníem preparada la resposta i una noticia al respecte. Gràcies i sobretot, no t’oblides d’enviar un correu als teus amics i amigues tot convidant-les a participar, a convertir-se en mecenes. Efectivament el llibre és en paper reciclat certificat FSC. L’impremta El Tinter SAL forma part de la cadena de custòdia FSC, és membre i soci del FSC, i ha informat a tots els clients d’aquest paper, tot aprofitant l’Any Internacional del Bosc. És més, fins i tot iguala els pressupostos si tenen un preu més gran degut al paper FSC. El Tinter, del que soc empleat, és una empresa de comunicació amb trenta anys de trajectòria. Té un sistema de gestió ambiental EMAS, el màxim compromís. Forma part del Club EMAS Catalunya, associació d’empreses que han aconseguit aquest sistema de gestió ambiental. La producció es fa sota criteris d’ecodisseny auditat. Aquest llibre, a més serà el primer del món que informarà de la radioactivitat generada i estalviada pel procés d’ecoedició, a cada un dels llibres junt a l’ecoetiqueta d’ecoedició que informa de les emissions, l’ús de recursos naturals, emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, eficiència energètica, aigua i residus. En aquesta santa casa s’han fet dos llibres sobre aquest tema dins la col·lecció Producció Neta de la nostra editorial. Es tracta de Els Secrets de l’ecoedició i El futur dels llibres electrònics. També formem el Grup d’Ecoedició de Barcelona. En tot cas, la teva pregunta m’ha semblat del tot escaient. S’ha de pressionar, demandar com lectors productes d’ecoedició, amb exigències ambientals clares i no enganyifes.

  Una forta arbraçada de,

  El teu Jordi Bigues

Si quieres saber más pregúntale al autor

Avui actius...o demà radioactius!, edició del llibre

Conseguidos8.070€
de7.500€
100% conseguidos Conseguido!
Avui actius... o demà radioactius! Un manual de protecció de les radiacions, tant pels professionals exposats com per tothom. Un llibre de divulgació científica sense embuts ni enganyifes.
Creado en: Barcelona

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 24 de Septiembre de 2011.

 
 • Aportando 15€
  56 Mecenas

  Un exemplar del llibre en paper + Accés al llibre en format digital (pdf intercatiu)

 • Aportando 30€
  26 Mecenas

  Un exemplar del llibre en paper + Accés al llibre en format digital (pdf interactiu) + Una samarreta + Carnet de radiacions addicional.

 • Aportando 50€
  13 Mecenas

  Tres exemplars del llibre en paper + Accés al llibre en format digital (pdf interactiu) + Una samarreta + 2 Carnets de radiacions addicionals

 • Aportando 100€
  3 Mecenas

  Sis exemplars del llibre en paper + Accés al llibre en format digital (pdf interactiu) + 2 Samarretes + 4 Carnets de radiacions addicionals

 • Aportando 125€
  4 Mecenas

  10 exemplars del llibre en paper

 • Aportando 500€
  10 Mecenas

  ESPECIAL ENTITATS I COL·LECTIUS
  50 exemplars del llibre en paper + Accés al llibre en format digital (pdf interactiu)

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 24 de Septiembre de 2011.

 

Proyecto destacado por Pol·len Edicions

Blog del proyecto (16)

16 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Pol·len Edicions
Pol·len Edicions
Concebuda des del criteri de pol·linització social que proposava Daniel Cohn-Bendit, Pol·len edicions treballa per la difusió d’idees, la generació de debat i l’extensió del coneixement. Pol·len edicions és una marca ... Leer más
Pol·len Edicions tiene 2 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.pol-len.cat