❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Catarsi número 13 - Especial V Premi Ictineu 2013

Aquest any és la cinquena edició del Premi Ictineu, i quina manera millor de celebrar-ho que amb un número especial de la revista Catarsi, 152 pàgines amb relats de la majoria dels autors premiats.

Catarsi

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
62
Aportaciones
633€
De 600€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

L'objectiu d'aquest projecte és la publicació del número 13 de la revista Catarsi, un número especial de 152 pàgines que conté relats de la majoria dels guanyadors de les quatre primeres edicions del Premi Ictineu.

Alguns dels autors han escrit relats expressament per aquesta revista, d'altres ens han enviat textos escrits amb anterioritat. Però com sempre, en aquest número de la revista Catarsi només hi trobaràs relats inèdits en llengua catalana.

ELS AUTORS

Susana Vallejo - El meu nom és...

La Susana va ser la guanyadora de l'edició del 2010 en la categoria ''Millor novel·la traduïda al català'' per la seva Collita negra, publicada per Edicions 62; aquell mateix any també s'endugué el guardó de la categoria "Millor conte traduït al català" pel seu Flesh - Un reflex a la mirada, publicat al Catarsi 2.
El meu nom és...

Carme Torras - La vita e-terna

La Carme va ser la guanyadora de l'edició del 2009 en la categoria ''Millor novel·la escrita en català'' per la seva Mutació sentimental, publicada per Pagès Editors.
La vita e-terna

Mike Resnick i Lezli Robyn - L'escalfabanqueta

En Mike i la Lezli van ser els guanyadors de l'edició del 2011 en la categoria ''Millor conte traduït català'' pel seu Ànimes bessones, publicat al Catarsi 3.
L'escalfabanqueta

Antoni Munné-Jordà - L’atracció kanamita

L'Antoni va ser el guanyador de l'edició del 2009 en la categoria ''Millor conte escrit en català'' pel seu El gat, publicat per Pagès Editors a dins del recull El mirall venecià.
L’atracció kanamita

menut - Ictineu V: La defensa d'Icària

En menut va ser el guanyador de l'edició del 2011 en la categoria ''Millor conte escrit en català'' per la seva La poma de l'Edèn, publicada al Catarsi 3
Catarsi V - La defensa d'Icària

Jordi de Manuel - Edèn

En Jordi va ser el guanyador de l'edició del 2010 en la categoria ''Millor novel·la escrita en català'' per la seva Mans lliures, publicada per Edicions 62.
Edèn

Salvador Macip - Una cosa important

En Jordi va ser el guanyador de l'edició del 2011 en la categoria ''Millor novel·la escrita en català'' pel seu El joc de Déu, publicat per Bromera.
Una cosa important

Jordi Font-Agustí - La fracció prohibida

En Jordi va ser el guanyador de l'edició del 2012 en la categoria ''Millor novel·la escrita en català'' per la seva La febre del vapor, publicada per Pagès Editors.
La fracció prohibida

Nestor Darío Figueiras - Pic de rating

En Néstor va ser el guanyador de l'edició del 2012 en la categoria ''Millor conte traduït al català'' pel seu Reunió de la mancomunitat de veïns, publicat al Catarsi 6.
Pico de rating

Joaquim Casal - Núm. 1118

En Joaquim va ser el guanyador de l'edició del 2012 en la categoria ''Millor conte escrit en català'' pel seu Entropia minvant, publicat a La lluna en un cove número 28.
Num.1118

Sònia Boj - Encara hi ets?

La Sònia va ser la guanyadora en l'edició del 2010 de la categoria ''Millor conte escrit en català'' pel seu Descodificació aberrant, publicat al Catarsi 2
Encara hi ets?

EN QUÈ INVERTIREM ELS DINERS DE LA CAMPANYA

Els diners que aconseguim mitjançant aquest Verkami aniran destinats a cobrir els costos d'impressió.

CALENDARI PREVIST

El material per la revista ja gairebé està a punt, i les recompenses es podran entregar a partir de novembre en l'entrega del V Premi Ictineu (al qual esperem que hi assistiu tots). A partir de llavors també es començaran a enviar les recompenses que vagin per correu.

MÉS INFORMACIÓ

Si no coneixes Catarsi i en vols saber més, ens pots visitar al nostre blog, on podràs trobar tota la informació sobre nosaltres i alguns dels relats que hem publicat.

I si no coneixes l'Ictineu, el pots anar a visitar a la pàgina del premi

NÚMEROS ANTERIORS
Catarsi número 1 - Esgotat

Catarsi número 2 - Esgotat

Catarsi número 3

Catarsi número 4 - Esgotat

Catarsi número 5

Catarsi número 6

Catarsi número 7 - Esgotat

Catarsi número 8 - Esgotat

Catarsi número 9

Catarsi número 10

Catarsi número 11

Catarsi número 12

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Catarsi

    Catarsi
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola!

    Ens pots fer arribar el teu nom -i qualsevol altre comentari- a revista punt catarsi arroba gmail punt com

  • carlesqf

    carlesqf

    más de 10 años

    He rebut un missatge demanant-me el meu nom per a la llista de mecenes. Però no dieu com us l'haig de fer arribar.

    I m'agradaria saber-ho.

  • Catarsi

    Catarsi
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola!

    Quan es tanqui el Verkami (esperem que amb èxit ;-) ), enviarem un correu preguntant quin número vol tothom que n'hagi demanat. No et preocupis, tenim estoc del número 12 de sobres.

    Moltes gràcies per col·laborar!

  • Alícia

    Alícia

    más de 10 años

    Hola nois, he fet una aportació de 3 euros, per una revista antiga a recollir en mà, i com no vaig poder estar a Sant Celoni, i em falta la número 12 en la qual tinc un relat, potser si hi han disponibles, em podrieu guardar un número. Gràcies!

  • Josep Berenguer

    Josep Berenguer

    más de 10 años

    Bon dia, la meva proposta és fer la impressió de la seva revista a la nostre empresa d'arts gràfiques INOM,S.A., amb un descompte important sobre el preu final.

    Si els pot interessar el meu correu és: [email protected]

    moltes gràcies per l'atenció

Volver a todas las actualizaciones

#02 / Què vols saber dels autors dels relats del Catarsi 13?

Sònia Boj Escobedo

Nascuda a Barcelona la nit de Tots Sants de 1976 , el seu estil és la transgressió de la cultura combinant litres de sang, sexe, lletres i tecnologia.

Va cursar estudis tècnics sense oblidar la passió per la literatura fantàstica i de terror. El 2011 va finalitzar el recorregut de Narrativa i Novel·la a l’Escola d’Escriptors de l’Ateneu Barcelonès.

El 2007 va autopublicar-se la novel·la fantàstica èpica “Zarkinginark i el camí del gel” . El 2008 va publicar un microrelat anomenat “I will survive”, en el Periódico de Catalunya. El 2010 va guanyar el II Premi Ictineu al millor conte fantàstic en català amb “Descodificació aberrant”. El 2011 va guanyar el Primer premi de conte solidari organitzat per l’ Hospital de Sant Pau, amb “I tu, per què no en dones?”.

Influenciada de ben petita per Christie, Wilde i Poe, la seva primera novel·la curta data del 1983. El seu nom era: “Assassinat a Via Julia”.

En Joaquim Casal i Fàbrega és enginyer industrial i professor a la UPC. Ha publicat diversos relats de ficció, un llibre (“L’esperit de fum i altres relats”, El Toll, 2012) i la novel·la de ciència ficció “Una recerca en dos temps” (Amazon), que guanyà la Menció UPC del Premi UPC de Ciència Ficció 2010.

En Néstor Darío Figueiras va néixer a Buenos Aires el 18 de novembre del 1973. És escriptor, músic, productor musical i il·lustrador afeccionat, les seves obres són de ciència-ficció, tot i que també ha fet alguna cosa de terror i de fantasia.

Ha publicat en la majoria de les publicacions digitals del gènere, com per exemple Axxon, NM, Alfa Eridani… també ha sigut publicat en paper a revistes i fanzines com per exemple Catarsi, Próxima sensación, Ópera Galáctica… i en antologies Los rostros y las tramas (Ed. Dunken), Más acá (Letra Sudaca Ediciones), Tricentenario (Ediciones Desde la Gente).

Porta acumulant premis i mencions des del Más Allá del 1991 pel seu Organicasa.

Jordi Font-Agustí (Badalona, 1955)

Enginyer i novel·lista. Membre de l’AELC i la SCCFF. Ha publicat, entre altres: Assassinat a l'Escola del Treball (1993), La força del riu (1996), Contracorrent (Premi El lector de l’Odissea 2000), Traficants de llegendes (Premi internacional de ciència ficció de la UPC 2003) i La febre del vapor (Premi Manuel de Pedrol de ciència-ficció 2010). Algunes d’elles han estat traduïdes al castellà. Va codirigir la col·lecció Solaris de relats juvenils de tema tecnocientífic i va coordinar el volum Entre la por i l’esperança. Percepcions de la tecnociència en la literatura i el cinema (2002). Ha impartit a la UPC el curs Història de la tecnociència a través de les arts. Publica un article mensual sobre el ferrocarril en les arts a la revista Vía Libre de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.

En Salvador Macip (Blanes, 1970) és metge, investigador i escriptor. Fa recerca sobre el càncer al grup que dirigeix a la Universitat de Leicester (Regne Unit). Ha publicat tres novel·les en solitari i dues amb en Sebastià Roig, a part de llibres infantils, de contes i de divulgació. Ha guanyat diversos premis, entre ells el Joaquim Ruyra i el Carlemany. Col·labora regularment a la premsa, és pare d'un nen i fa música quan té una estoneta lliure (que és poc sovint).

http://www.facebook.com/l/3AQEQhy0FAQFu_RkmerabkKA4PybvldUbqd8l1F_tFv9VKg/www.macip.org
@macips01

En Jordi de Manuel Barrabín (Barcelona, 1962) és professor i doctor en Biologia. Ha escrit novel·les i narracions i ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals destaquen El Lector de l'Odissea, el Ciutat de Mollerusa, el Pere Calders, el Manuel de Pedrolo, el Pin i Soler Ciutat de Tarragona o l'Ictineu. Escriu també per a infants i adolescents i ha conreat la narrativa negra i la ciència-ficció. És creador de la sèrie de novel·les amb fusió de gèneres protagonitzades per l'inspector Marc Sergiot. La darreres obres que ha publicat són "Orsai" (2011, Meteora), un recull de relats satírics sobre el món del futbol, "La mort del corredor de fons" (2012, Edicions 62), una novel·la amb crims relacionats amb el tràfic d'òrgans i "La decisió de Manperel" (2013, Columna), sobre un matemàtic rus que renuncia a la fama i marxa a una petita illa de l'àrtic on descobrirà d'on prové el seu talent.

web: http://www.jordidemanuel.cat/

facebook: www.facebook.com/jordi.demanuel

twiter: @jordidmanuel

En menut és un friki a qui li agraden les fricades, així que quan li arriba una idea al cap no dubta no dbta en agafar llàpis i paper i deixar-la per escrit per tal de torturar a tot aquell que se li acudeixi llegir-la. I sempre hi ha massoques a qui els agraden, ja que ha aconseguit un Ictineu, un Ovelles Elèctriques i ha sigut finalista d'un MiasMa, d'un ARC-Catarsi i d'un Ovelles Elèctriques.

A. Munné-Jordà ha estudiat i divulgat la ciència-ficció com a articulista, compilador, prologuista, conferenciant, editor i autor.

La Lezli Robyn és una australiana que no para d'escriure ciència-ficció, fantasia, terror i humor. Ha vengut més de vint-i-cinc històries per tot el món, incloent revistes com Asimov's, Analog i Clarkesworld. Aquest any publica la seva primera antologia, Bittersuite. És coautora amb Mike Resnik del relat Ànimes bessones (Soulmates), publicada al Catarsi número 3, ha sigut publicat en diverses llengues per tot el món, així com també el Escalfabanqueta, que veu la llum en català en aquest número de la Catarsi.

Ha guanyat el Aurealis Award, l'Ignotus i el Premi Ictineu.

http://www.facebook.com/lezli.robyn

[email protected]

En Mike Resnik va néixer el 5 de març del 1942 als Estats Units. Entre els anys '60 i '70 va escriure més de dues-centes novel·les d'"adults" sota diversos pseudònims, va editar diverses revistes sesacionalistes i va escriure una columna setmanal sobre caballs de carreres.

Però el seu tema és la ciència-ficció, que li ha donat cincpremis Hugo (de 36 nominacions) i ha guanyat premis de diversos països del món: les seves obres han sigut traduïdes al català, al japonès, al castellà, a l'hebreu, al rus, al llatí... També és l'editor de la sèrie The Stellar Guild que publica Phoenix Pick, on intenta promocionar autors poc coneguts.

http://mikeresnick.com/

La Carme Torras és professora de recèrca al CSIC, cap de recerca al grup "Percepció i manipulació" a l'Institut de Robòtica i Informàtica industrial (CSIC-UPC). És autora del La Mutació Sentimental, premi Pedrolo i Ictineu, del Pedres de Toc i del Miracles Perversos.

Investiga en temes com neurocomputació informàtica, raonament geomètric o planificació de la manipulació.

La Susana Vallejo (Madrid, 1968) és escriptora; llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, i experta en Comunicació. Treballa dins d'aquesta àrea en una multinacional de Barcelona, on viu des de 1994. El 2011 va guanyar el premi Edebé de Literatura Juvenil per El espíritu del último verano. A més a més, va ser finalista del Premi Internacional de Ciència-Ficció i Literatura Fantàstica d'edicions Minotauro els anys 2008 i 2013, i del Premi Jaén el 2007 amb la saga fantàstica "Porta Coeli".

A més a més d'aquestes obres, ha publicat Switch in the red (Edebé) i Calle Berlín, 109 (Plaza & Janes, Rosa dels Vents).

www.susanavallejo.com

twitter: @susanavallejoch

facebook: Susana Vallejo

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#08 / Unsa setmana i poc més de cinquanta euros!

Falta una setmana perquè puguem recollir els cinquanta vuit euros que calen per poder tirar endavant el número 13 de la revista Catarsi. Quedarem malament pertan poc? Vinga, donem-li una empenta entre tots!

I per donar una mica més d'alicient, hem penjat els tres fragments de relats que faltaven. Veniu a llegir-los i a col·laborar! Escampeu la crida!

http://www.verkami.com/projects/6596-catarsi-numero-13-especial-v-premi-ictineu-2013

#06 / Micros #Especialictineu, una altra setmana de micros amb el tema de Biotecnologia

Com la setmana passada molts de vosaltres heu participat en compartir i fer xarxa en el nostre projecte del #Especialictineu de la revista Catarsi, a través de fer petits relats a través del Twiter. Aquesta setmana els relats han tingut com tema la biotecnologia.

Aquesta setmana seguim amb la petita juguesca i us convidem a participar, el tema serà la setmana steampunk. us convidem a entrar al nostre twiter i fer el vostre micro:

Twiter de Revista Catarsi @revistacatarsi

#05 / Qui són els il·lustradors de la Catarsi 13?

Bernat Gómez Lucas - La vita e-terna i Una cosa important

En Bernat Gómez Lucas és un jove il·lustrador del maresme; va estudiar il·lustracio i el

batxillerat artistic l'escola EAPAG de Badalona. Tot i que ara per ara es dedica a l'il.lustracio, ha treballat en diversos curtsmetratges d'animacio.

Potse veure altres il·lustracions seves quí, aquí i aquí.

Francesc Felipe Legaz - Núm. 1118 i Pic de ràting

Neix a Ses Salines (Mallorca) l’any 1974. Creix envoltat de llibres, jocs d’ordinador, jocs de rol i còmics (sobretot, de La Patrulla-X). Dedica gran part de l’adolescència a dibuixar, principalment còmics per a consum propi i per al fanzine 9D - La Novena Dimensió. Endevinant un futur bastant negre en el món del còmic, es llicencia en Biologia i en Bioquímica, es doctora a la UIB i continua la seva activitat… leer más

#03 / Micros #Especialictineu

Aquesta setmana i a través de la proposta d'un tercataire hem començat entre tots plegats una juguesca: relats de Cifi, terror i fantasia amb el hastag #Especialictineu fins que el projecte de la propera Catartsi vegi la llum. Molts companys i companyes s'han animat a participar.

Us convidem a tots i totes a participar, compartir, fer xarxa.

Podeu seguir els microrelats a través del twiter i del facebook.

I per altra banda aquesta setmana introduïm les darreres il·lustracions de la revista, que podeu consultar a la capçalera del projecte.

#02 / Què vols saber dels autors dels relats del Catarsi 13?

Sònia Boj Escobedo

Nascuda a Barcelona la nit de Tots Sants de 1976 , el seu estil és la transgressió de la cultura combinant litres de sang, sexe, lletres i tecnologia.

Va cursar estudis tècnics sense oblidar la passió per la literatura fantàstica i de terror. El 2011 va finalitzar el recorregut de Narrativa i Novel·la a l’Escola d’Escriptors de l’Ateneu Barcelonès.

El 2007 va autopublicar-se la novel·la fantàstica èpica “Zarkinginark i el camí del gel” . El 2008 va publicar un microrelat anomenat “I will survive”, en el Periódico de Catalunya. El 2010 va guanyar el II Premi Ictineu al millor conte fantàstic en català amb “Descodificació aberrant”. El 2011 va guanyar el Primer premi de conte solidari organitzat per l’ Hospital de Sant Pau, amb “I tu, per què no en dones?”.

Influenciada de ben petita per Christie, Wilde i Poe, la seva primera novel·la curta data del 1983. El seu nom era: “Assassinat a Via Julia”.

En Joaquim Casal i Fàbregaleer más

#01 / Actualització d'il·lustracions

Hola a tothom!

Abans de res, donar-vos les gràcies: ja hem superat els 100€! Ja només en falten una mica menys de 500!

Hem afegit a la capçalera gairebé totes les il·lustracions que hi haurà a la revista, si aneu a la pàgina del Verkami podreu gaudir de les obres de:

Mònica Carrión

Ion Ander Ramírez

Doctor Felip

Marck Castelló

Bernat Gómez Lucas

Meritxell Ozcárriz Soler

I estigueu alerta, que encara en falta una altra!

No oblideu de fer córrer aquest Verkami!!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies