❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Copa Calala I Torneo Solidario de Futbol Femenino

Calala Fondo de Mujeres organizamos este torneo para generar un espacio de visibilidad del futbol femenino y al mismo tiempo recaudar fondos para las organizaciones feministas y grupos de mujeres de aquí y de otros lugares con quienes trabajamos habitualmente. ¡Abramos juego por los derechos de las

0
segundos
52
Aportaciones
2.000€
De 2.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català y English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Conocedoras de la tradición de futbol femenino en Catalunya, y de la potencia de este deporte para desarrollar valores de integración e intercambio, así como para dar protagonismo a las lesbianas y a feminidades no estereotipadas, Calala Fondo de Mujeres proponemos un torneo de futbol femenino con el objetivo de recaudar fondos que irán destinados a los colectivos de mujeres con quienes trabajamos normalmente: Red de Mujeres Latinoamericanas y del Caribe en España, Foro de Mujeres por la Vida, Mujeres del Sur, Mujeres con Voz, Colectiva Juvenil Feminista de El Salvador, Mujeres Pa'lante, Tamaia-Viure sense Violència, entre otros.

Un torneo de futbol sala en césped articifial y al aire libre. Al estilo mundialito, con 10 equipos formados íntegramente por mujeres que jugarán una liguilla, en la que cada conjunto disputará un mínimo de 4 partidos. Los dos primeros de cada grupo pasaran a la fase final.

Porque queremos que las mujeres disfrutemos plenamente de nuestros derechos en el campo de futbol y en el resto de esferas de la vida, el torneo será un punto de encuentro y de intercambio para generar redes y reflexionar sobre la realidad del futbol femenino que, a pesar de tener una larga tradición en Catalunya en diferentes ámbitos más o menos profesionalizados, cuenta con menos visibilidad, reconocimiento e inversión que los equipos masculinos, y mayor precariedad de cara a conseguir equipos, entrenadores y lugares donde jugar.

Durante el torneo, y de forma simultánea, contaremos con la presencia de organizaciones que promueven la equidad e igualdad de género en el futbol, como Les Panteres Grogues, club deportivo que reune lesbianas y gais, que nos explicarán su labor.

La Copa Calala I Torneo Solidario de Futbol Femenino se celebrará en las instalaciones de l'Eix Transversal (CEM Bogatell, calle Carmen Amaya, 4-6, de Barcelona) el 21 de septiembre de 2013, de 9 a 13h. Disponemos de 3 pistas, en las que disputaremos partidos de 15 minutos, más la fase final. Los equipos podrán ser formados especialmente para el torneo, y está abiertos a mujeres de todas las competiciones, de futbol 11, futbol 7 o futbol sala, mayores de 18 años

Habrá servicio de bar, música en vivo de la mano de DJ Judith Rude, Laia Selectah y Sistah Iris (Reggae Brètols), un punto de información sobre Calala Fondo de Mujeres y material solidario.

El objetivo de financiación que nos hemos marcado sirve para cubrir íntegramente los gastos generales del torneo, que concretamente son: el alquiler de las pistes, los arbitrajes y el material deportivo (1200 €), la edición del material solidario de Calala (300€), el material gráfico y promocional del torneo (200€), el alquiler del equipo de sonido y set de DJ (80€), y los gastos de producción (220€).

Las inscripciones de los equipos participantes irán destinadas íntegramente al fondo solidario de Calala que se repartirá durante 2014 entre grupos de l'América Latina y el Caribe, y el estado Español. Por este motivo, pedimos la máxima implicación de las jugadoras en el proceso de difusión del Verkami en su entorno más inmediato para alcanzar el objetivo de financiación.

Ahora más que nunca, necesitamos tu ayuda para derrotar por goleada las violencias de género y la involución de los derechos de las mujeres. ¡Te esperamos!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#05 / La #CopaCalala al Diagonal i La Directa

La setmana del 9 al 15 de setembre, dues capçaleres de premsa alternativa amb redacció a Barcelona i Madrid s'han fet ressò de la cel·lebració de la Copa Calala, amb la publicació de dos articles en què s'introdueix la realitat del futbol femení a l'Estat espanyol i es presenta la primera edició del torneig del proper dissabte 21 de setembre.

Us deixem aquí els enllaços perquè hi feu una ullada!

La primera Copa Calala vol ser un punt de trobada entre el moviment feminista i el futbol femení a La Directa.

Cuando el fútbol es cosa de mujeres a Diagonal.

Volem agrair a ambdues capçaleres que ens hagin donat un espai i que hagin publicat el banner del torneig a les seves planes web!

Futbol feminista <3 Comunicació crítica!!!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#10 / Crònica de la Copa Calala a www.publico.es

Estimades i estimats mecenes!

Han passat 10 dies des de la realització del torneig solidari de futbol femení, i us escrivim per fer-vos arribar el reportatge que ha elaborat en Jorge Yusta per la diari Público, a la secció Femenino plural: "Ellas piden la pelota".

En aquesta crònica de la Copa Calala es fa un repàs dels objectius generals del torneig: recaptar fons per a associacions de dones i intercanviar experiències i apropar el moviment feminista al món del esport.

Es fa ressò de la diversitat de les participants en els diferents àmbits: dones de totes les edats i procedències, d'equips de futbol federat, recreatiu i formats especialment per a l'ocasió; disc jockeys com la Rudith Rude, la Laia Selectora o l'Almeja's Crew que posaren el fil musical de l'esdeventiment; i el col·lectiu LTGB Les panteres grogues que aportaren el seu testimoni en la xerrada de cloenda.

Volem aprofitar també per agrair-vos als i les 52 mecenes del projecte i als 8 equips participantsleer más

#09 / #CopaCalala: els equips i els horaris!

En menys de 24h comença la #CopaCalala amb un total de 8 equips inscrits!

Algunes formacions són de futbol sala federat que han format un equip especial per poder jugar aquest torneig sota els pseudònims de Calala Supporters o La Fondona. Altres, com les Dones Pa'lante són un combinat gestat durant el procés del Verkami, resultant de barrejar futboleres amb activistes del feminisme i col·lectius solidaris. I finalment, trobem grups més formats com les OhDiosas o les advocades d'Iacta, que han fet fitxatges especials per participar al torneig.

La lligueta comença a les 9 del matí, i l'horari dels partits serà el següent:

Pista 1

9.00 OhDiosas - Dones Pa'lante

9.30 Iacta - Indignades

10.00 OhDiosas - La Fondona

10.30 Iacta - Calala All Stars

11.00 OhDiosas - Calala Supporters

11.30 Iacta - Calala United

Pista 2

9.00 La Fondona - Calala Supporters

9.30 Calala All Stars - Calala United

10.00 Dones Pa'lante - Calala Supporters

10.30 Indignades - Calala United

leer más

#08 / La #CopaCalala a la premsa: 20 impactes en 18 dies

Estem a les portes del torneig de dissabte i ens complau presentar-vos el recull d'impactes en premsa alternativa, generalista i especialitzada que la Copa Calala ha tingut.

L'equip organitzador de la Copa Calala hem fet un esforç per donar el màxim de visibilitat al torneig per intentar revertir una tendència que caracteritza l'esport practicat per dones: la invisibilitat.

Un total de 20 impactes en premsa digital i escrita, a més de l'entrevista que li van fer a la Maria Arenas, directora de Calala, a l'apartat "Racó de la solidaritat" del programa Tot és Possible de RAC1.

Us deixem el recull que hem confeccionat perquè hi feu una ullada:

Butlletí de l'Associació Espanyola de Fundacions
Ameco Press, Agència de Notícies amb Visió de Gènere
Dones en Xarxa
Canal Solidari
All Events in the World
Informaciona.com
Periódico Diagonal
Agenda Diagonal
Setmanari Directa
Agenda Directa
Mambo Pimienta
La Independent
Niagarank
Igualate.org
Futbol femenino
Barcelona Angloinfo

leer más

#07 / Et presentem el lot solidari de Calala

A només 3 dies del torneig, i a 4 del tancament del Verkami estem molt a prop d'aconseguir l'objectiu de finançament que ens hem marcat!

El proper dissabte, a la taula informativa del Fons de Dones, podreu trobar el got reciclable i el ventall de Calala.

Si encara no t'has decidit per cap recompensa, o t'estimes més fer la teva aportació personalment i a peu de pista, pots adquirir el material soldari de Calala i endur-te un recordatori de la cita!

Anima't a participar de la Copa Calala, I Torneig Solidari de Futbol Femení!

**Difonem, participem, col·laborem, juguem!

La solidaritat i el futbol es practiquen en grup!**

#06 / Els equips de la Copa Calala: animeu-vos a jugar!

Ens complau anunciar-vos el nom de dos dels equips que han confirmat la seva participació al torneig solidari de futbol femení d'aquest proper dissabte.

En primer lloc, les companyes d'Iacta, cooperativa d'advocades que excerceixen l'advocacia des d'una vocació social. Aquest col·lectiu ofereixen un servei d'assessorament jurídic integral —assessorament jurídic, gestoria social i representació lletrada. Iacta reivindiquen la funció social de l'advocacia i el compromís professional amb els problemes socials actuals.

En segon lloc, les OhDiosas, equip de futbol amateur que juga a la lliga recreativa intersetmanal del CSS (Can Caralleu). El conjunt està format per dones de diferents barris de Barcelona i en edats compreses entres els 25 i els 36!

Us deixem un vídeo que van enregistrar ara fa un parell de temporades, tota una invitació a jugar a futbol, i a participar d'aquest torneig!

OhDiosas presenta Atrévete a jugar!.

leer más

#05 / La #CopaCalala al Diagonal i La Directa

La setmana del 9 al 15 de setembre, dues capçaleres de premsa alternativa amb redacció a Barcelona i Madrid s'han fet ressò de la cel·lebració de la Copa Calala, amb la publicació de dos articles en què s'introdueix la realitat del futbol femení a l'Estat espanyol i es presenta la primera edició del torneig del proper dissabte 21 de setembre.

Us deixem aquí els enllaços perquè hi feu una ullada!

La primera Copa Calala vol ser un punt de trobada entre el moviment feminista i el futbol femení a La Directa.

Cuando el fútbol es cosa de mujeres a Diagonal.

Volem agrair a ambdues capçaleres que ens hagin donat un espai i que hagin publicat el banner del torneig a les seves planes web!

Futbol feminista <3 Comunicació crítica!!!

#04 / La cara i els ulls de la solidaritat!

Avui presentem tres clips per ensenyar-vos els col·lectius de dones beneficiàries del recursos que genera i recull Calala – Fons de Dones.

Es tracta de Mujeres Pa'lante, organització de dones migrades que busca millorar el procés d'acollida, la inserció sociolaboral i la integració de les dones nouvingudes o assentades a la societat catalana; la cooperativa Tamaia - Viure sense violència, que des de fa 20 anys treballa per l'eradicació de la violència masclista; i Mujeres Con Voz, col·lectiu que gestiona l'Escuela de Empoderamiento de Getxo i ofereixen un servei d'atenció a traballadores domèstiques que han sofert assetjament sexual als domicilis on traballen.

Missatge de Mujeres Pa'lante
Missatge de Tamaia – Viure sense violència
Missatge de Mujeres con Voz

Tots tres grups fan una crida a què us animen a participar de la Copa Calala del proper 21 de setembre, i us animen a fer un donatiu per impulsar el projecte del torneig.

leer más

#03 / Oleguer Presas recolza la Copa Calala

Missatge de suport d'Oleguer Presas, exjugador del FC Barcelona i de l'Ajax d'Àmsterdam, per al procés de mecenatge col·lectiu de la Copa Calala!

Oleguer Presas explica que dóna suport a la Copa Calala perquè "en un moment de crisi econòmica i social com la que estem patint són les classes més empobrides i especialment les dones les que pateixen les conseqüències". Per això, "cal donar suport a la feina que està fent Calala – Fons de Dones perquè segueixin recolzant el treball de les organitzacions feministes i l'empoderament de les dones".

Volem agrair a l'Oleguer el seu recolzament i confiem que molta més gent s'animi a col·laborar-hi!

Aquí trobareu el vídeo de suport:
{http://vimeo.com/73932802}

#02 / La Tuerka: el primer patrocinador de #CopaCalala

El programa de debat polític "amb mà esquerra" La Tuerka és el primer patrocinador oficial de la Copa Calala I Torneig Solidari de Futbol Femení. El programa el presenta Pablo Iglesias Turrión, qui convida 6 persones per debatre alguna qüestió d'actualitat política.

La Tuerka ha generat un estil propi de fer periodisme, dinàmic, coral, compromès i amb molta presència a les xarxes socials. L'equip el formen estudiants, investigadores i personal docent de la Facultad de Ciencias Políticas y Sociología de l'UCM, tot i que també hi col·laboren diferents projectes de comunicació alternativa, crítica i comunitària.

Podeu trobar més informació en els següents enllaços:

LaTuerka.net
La Tuerka a FB
La Tuerka a TW

Moltes gràcies per col·laborar!!

Comunicació rebel <3 Futbol feminista i solidari

#01 / Arriba la Copa Calala I Torneig Solidari de Futbol Femení


Calala – Fons de Dones organitza la Copa Calala I Torneig de Futbol Femení Solidari de Catalunya, per generar un espai de visibilitat del futbol femení, un esport que segons la FIFA practiquen de forma federada uns 20 milions de dones arreu del món, però que dobla la quantitat si tenim en compte altres categories.

Amb aquest torneig volem destacar la potència del futbol en qualsevol de les seves modalitats com a mitjà per desenvolupar valors d’integració i intercanvi, així com l’equitat de gènere, l’apoderament i la visibilitat de les dones, i al mateix temps volem recaptar fons per a les organitzacions i grups de dones de base que Calala recolza habitualment: dones joves, indígenes, migrades, treballadores domèstiques, entre d'altres.

Volem que les dones gaudeixin plenament dels seus drets al… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies