❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

POESIA DE VERS LLIURE EN CATALÀ

Per començar, començarem dient que en Marc Freixas és un poeta de vers lliure i nu... fins i tot a voltes primitiu.No es sotmet a cap estructura regular, rítmica o mètrica, en la composició literària. Voldria fer realitat un somni: veure editat el seu primer llibre de poemes.

Marc Freixas

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
73
Aportaciones
1.940€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Per començar, començarem dient que en Marc Freixas és un poeta de vers lliure i nu... fins i tot a voltes primitiu.No es sotmet a cap estructura regular, rítmica o mètrica, en la composició literària.Walt Whitman podria ser un dels seus referents a nivell internacional, tot i que reconeix haver llegit tan sols "Fulles d'herba" de l'esmentat autor.Miquel Martí i Pol és el seu predilecte si parlem de poesia catalana.

Pel que fa al seu bagatge, podríem dir que el Marc ha estat escrivint des dels tretze o catorze anys sense descans, tot i que quan va començar amb una mica més de serietat va ser l'any 2004 quan va fer el primer poema per a la web de relatsencatala.cat.Ara ja n'hi té més de sis-cents de publicats.

En el primer disc d'en Cesk Freixas hi col.labora amb la lletra de la cançó "A Catalunya, el meu País" i en una part recitada de "No amaguis la llengua", una cançó que també forma part del primer disc del cantautor.Alguns dels reconeixements obtinguts fins avui, són els següents:

  • Edició del poema "El petit suís" al llibre de "La catalana de lletres 2003"
  • Edició del poema "Tinc la vida a les mans" al llibre de "La catalana de lletres 2004"
  • Tercer Premi Comarca de l'Anoia en la novena edició del Certamen Poètic de Santa Margarida de Montbui amb el poema "Llarg poema dedicat a Miquel Martí i Pol"
  • Diploma d'honor en el PRIMER PREMI DE POESIA LO CÂNTICH (Revista digital de poesia, art i cultura) amb el poema "la casa de la llibertat"
  • Ha col.laborat en el llibre de poemes "Foc entre dos blaus" del poeta de Prats de Lluçanès Vicenç Ambrós i Besa, on es va editar en l'epíleg un petit fragment de "Llençol blau cel de pau".

És per tot això que demano poder aconseguir de fer el meu primer llibre de poemes.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#06 / Queden 33 dies a verkami

Vinga companys, alcem el somni cap a la llibertat!!
Anem a fer entre tots un poema descomunal que ens faci tocar el somni amb les mans. Tenim 375 euros de 1500 que fan falta per aconseguir el finançament del meu primer llibre de poemes...
un llibre que serà de tots aquells que s'enamoren de la paraula viva, de la força del vers, de la primitivitat més salvatge que busca dir la veritat de les coses. Un llibre que estima als altres fent-los partícips d'un camí molt llarg i ample : el llarg camí d'escriure.
He rebut tres il·lustracions magnífiques de mans del gran poeta i pintor Toni Arencón... d'entre elles n'hi ha una que em transporta a navegar per dins del cor que fa bategar la vida i és possible que sigui la que triem per a la portada del futur llibre.
Ahir vaig gaudir de la poesia a Palafrugell, on s'hi presentava el llibre de Santi Borrell "Els dies a les mans", es va fer una roda de poetes, vaig llegir un parell de poemes propis i el plaer em va portar a escoltar altres poemes en la veu d'altres poetes, entre ells Joan Abellaneda, Empar Sáez, Ferran d'Armengol i el mateix Toni Arencón. Va ser una experiència molt positiva.

Recordeu que s voleu fer una aportació, encara queden 33 dies
verkami.com/projects/595

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#19 / Ja tenim "El llarg camí d'escriure" entre les mans!!

Hola companys!! gràcies a vosaltres i aprofitant que aquestes festes ja han acabat, ara és el moment de fer-vos saber que "El llarg camí d'escriure" ja el tenim a casa i entre les mans -podríem afegir que fins i tot encara són acabats de sortir del forn!!-

Us faig saber que a partir d'aquest dilluns començarem a posar-nos les piles per tal de fer-vos arribar el llibre allà on tots vosaltres m'heu dit que us l'haig d'enviar. Aprofito per aclarir que tots els que ja m'heu fet arribar les vostres dades no heu de patir per res perquè us tinc a tots ben apuntats en una llista escrita en un full de paper i amb un bolígraf que escriu molt i molt bé. També us diré que el què farem primer de tot és fer arribar fins a vosaltres les recompenses de 15 €, ja que és on hi tenim un volum més considerable per a fer els enviaments corresponents.
leer más

#18 / Avís per a mecenes que encara no m'han fet arribar dades personals

Hola companys!!
Mireu, em poso en contacte amb vosaltres per fer-vos saber que us vàrem enviar un mail que s'havia de respondre donant les vostres dades personals, però encara ens en falten unes quantes. Tan sols us demano als que no me les heu donat que les feu arribar responent a aquest mail.
Si la vostra recompensa era de 40 €, 60 €, 100 € o 150 € m'hauríeu de donar les dades personals i un número de telèfon per poder-nos posar d'acord amb el vostre tipus de recompensa.
Si era de 5 € o de 15 € tan sols ens heu de donar les dades personals i us farem arribar el punt de llibre o el llibre signat a casa vostra directament.
Quan m'envieu les dades digueu-me a l'inici del mail el vostre nom i cognoms i l'aportació realitzada ( això si que ens ho heu de fer saber tothom, gràcies )
Recordeu que tindrem el llibre a les nostres mans a finals d'aquest any o començaments del que ve, això vol dir que el tema de les recompenses el durem a terme quan ens arribi el llibre, gràcies!!

#17 / El llarg camí d'escriure

Us faig saber que des d'avui mateix la Setzevents Editorial es posa a treballar amb "El llarg camí d'escriure"

http://es-es.facebook.com/note.php?note_id=139132126136939

Això vol dir que abans d'acabar l'any o començaments del que ve ja el tindrem a les mans.
Gràcies per la vostra col·laboració... ei, esteu avisats!! ben aviat rebreu correu verkamià on us demanarem nom i cognoms i adreça per tal de dur a terme les vostres recompenses.
Una abraçada ben forta i literària... i real!!

#16 / El llarg camí d'escriure

Us faig saber que des d'avui mateix la Setzevents Editorial es posa a treballar amb "El llarg camí d'escriure"

http://es-es.facebook.com/note.php?note_id=139132126136939
N'estic molt content de tots vosaltres!! ben aviat us demanarem nom i cognoms i adreça per tal de dur a terme les vostres recompenses... esteu avisats!!
El més probable és que tinguem el llibre a les mans a finals d'aquest any o començaments del que ve.
Una abraçada a tots ben forta i literària... i real!!
D'aquí a 4/5 dies penso que l'Editorial m'enviarà tripa i coberta per tal de que revisi que tot estigui bé... llavors, un cop això ja està tot mirat i revisat, només és qüestió de 3 setmanes més o menys per tenir-lo a les mans.
Som-hi que això s'apropa!!

#15 / Atenció!!!! avís important que fa referència a les vostres recompenses

Hem assolit l'objectiu amb èxit, moltes gràcies per la vostra col·laboració vers el projecte en el que tots heu confiat.
Tot i així hem tingut alguns problemes amb algunes de les vostres aportacions ja que no s'ha pogut fer efectiu el cobrament a uns quants mecenes... els que han tingut aquest problema ja deuen haver rebut un mail de verkami on se'ls indica com han de procedir per fer efectiva la seva aportació. 
En cas de que això no es resolgui a temps en uns 10 dies, llavors podeu perdre aquella recompensa que havíeu triat. 
Gràcies pel vostre suport i espero poder entregar les vostres recompenses amb molt de gust.

#14 / Queden 9 dies i ja portem 1585 € dels 1500 que demanàvem

No m'esperava per res del món que aquesta història que vàrem emprendre fa 31 dies acabés tant i tant bé... de veritat, moltes gràcies a tots i encara més per voler continuar fent aportacions que ens serviran per poder administrar el procés referent als enviaments per correu postal del llibre, els punts de llibre i també alguns dels viatges que haurem de fer per tal de dur a terme els recitals particulars que cadascú de vosaltres heu triat com a recompensa. De debò, em quedo sense paraules per tot el vostre suport... moltes gràcies per voler fer encara una mica més gran aquest projecte.
Ara us deixaré un nou i petit poema, una mena de tastet per degustar aquestes sensacions emocionants de tants i tants dies fent créixer el somni fins a la seva consecució...
això és per tots vosaltres i diu així :

"Petites històries tan plenes d'amor...
petits edificis
que pengen del cor.

-i no són edificis d'obra fosca i de frau
perquè són construccions plenes de sentit,
de lluita i somni a parts iguals-"

leer más

#13 / Amics!! Queden 11 dies però ja hem arribat a l'objectiu!!

Moltes gràcies a tots per les vostres aportacions!! Hem aconseguit, de moment 1510 € dels 1500 que ens proposàvem, però ara hem d'esgotar el temps marcat per verkami fins que ja no ens quedi cap dia de projecte... en aquest temps, qui vulgui pot continuar fent alguna aportació si ho desitja sabent que tindrà la recompensa associada al tipus d'aportació.
Durant tots aquests dies he tingut oportunitat de descobrir una nova manera de poder intercanviar quatre paraules amb molts dels mecenes que hi heu col·laborat -fins i tot mantenint a través de facebook converses molt interessants que m'han fet adonar que és molt important el contacte directe amb els futurs lectors... sou tots vosaltres els autèntics protagonistes d'aquesta victòria. Jo tan sols hi posaré els poemes per fer dels vostres ulls la dolçor que enriqueixi una mica més si voleu la nostra parla amb el vers.
leer más

#12 / 13 dies per convertir-vos en protagonistes d'una història ben poètica

Ara mateix estimats mecenes tenim 970 € gràcies a la vostra participació... sabeu de sobres que tot això es farà realitat si aconseguim arribar a la xifra màgica dels 1500 que us vàrem proposar. Gràcies per convertir-vos en els autèntics protagonistes d'aquest somni que fa tant de temps que persegueixo.
Sé de l'esforç que suposa per tots plegats el fet d'aportar econòmicament a aquest projecte, però tot i així heu volgut contribuir de manera directa a fer que la cultura de casa nostra creixi una mica més... heu volgut que aquest llarg camí d'escriure no s'aturi per res ni per ningú. Us mereixeu molt més que la recompensa triada per cadascú... us mereixeríeu el poema més espectacular i bell del planeta terra, però ja vaig dir-vos que ni per tots els versos del món no sabria com retornar-vos el vostre suport. Haureu de conformar-vos amb la senzillesa que desprengui la força de cada vers que porto a dins, gràcies.

Teniu aquesta prosa poètica, preneu-la com a regal... espero que en gaudiu.


leer más

#11 / 15 dies per aconseguir-ho!!

Sé que molts ho esteu fent a diari, però ara més que mai hem d'unir les nostres forces perquè aquest somni sigui del tot possible. Us proposo que feu servir tota aquesta informació que també he penjat en el facebook, per tal de que si teniu temps i us ve de gust ho feu arribar als vostres familiars i amics que també estimen la poesia... a veure si entre tots donem una empenta definitiva a aquest llarg i ample camí d'escriure (feu enllaços a tort i a dret per tot arreu on us sigui possible) podeu explicar tot això que escric a continuació :

- Un llibre que mira amb impaciència cap al futur més pròxim
- Un títol explícit : "El llarg camí d'escriure", un agraïment etern a companys de trajecte literari que viuen i escriuen a relatsencatala
- 40 poemes... 25 d'ells triats per aquests companys de trajecte. 40 bales directes al cor per extreure tota la força de la paraula i el vers... un vers lliure, nu, primitiu que passeja per l'amor, lleer más

#10 / 20 dies i 625 € ... i Carme Ventura

Sovint la nit se'm transforma
mentre la paraula passeja
i busca complicitats
al bell mig de cada vers. El cos desfà a tendre.
Promet-me la Lluna dibuixada en paper,
... ... ... desitja'm el Sol dins la llum per crear.

Em voleu ajudar a fer possible el meu primer llibre de poemes?
Doncs si és així, a través del micromecenatge i de verkami això és possible.
Si voleu fer una aportació, en aquí hi trobareu les recompenses associades i tots els detalls necessaris per a fer-ho més còmode, gràcies!

http://www.verkami.com/projects/595-poesia-de-vers-lliure-en-catala
Moltes gràcies a mils de segons per totes les vostres il·lusions... espero tan sols que quan arribem a esgotar els 40 dies -estem a la meitat del procés- us pugui almenys tornar la vostra col·laboració amb aquella recompensa que vosaltres haureu triat. Us estimo, ja ho sabeu!!

leer más

#09 / Queden 24 dies i tenim 555 € de 1500 que ens fan falta

Potser ho repetiré mil vegades, però gràcies a tots els que voleu fer possible aquest primer llibre de poemes... no n'hi haurà prou ni per tots els versos del món per agrair-vos la confiança que m'esteu demostrant vers el projecte.
Avui us deixo gaudir d'un poema fet a mitges amb un poeta de Badalona, en Daniel Ferrer i Esteban -el poema passeja des de fa poc pel facebook del Daniel i d'en Cesk Freixas, però per qui encara no ha tingut l'oportunitat de llegir-lo, en aquí el trobareu sempre que us vingui de gust mentre aquest projecte segueixi bategant-

POEMA A DUES VEUS EN UN MATEIX ESPAI DE TEMPS

Connexions vers l'infinit dels universos paral·lels que mouen fitxa i participen de tot amb la col·lectivitat del conjunt de les coses.
... Infinitat de connexions que s'alcen més enllà de l'espai i del temps que… leer más

#08 / Encara tenim 28 dies verkamians

Mireu, el fet de voler tirar tot això endavant a Verkami és perquè crec molt important  que aquesta gent de Mataró hagi volgut implantar el micromecenatge a casa nostra, per tant s'ha de dir que són valents i planten cara en certa manera al sistema ja que de la manera que està tot avui dia, doncs era necessari trobar sortides dignes a tota aquella gent que té projectes culturals, mediambientals, educatius, i que no tenien recursos per poder afrontar els costos que genera qualsevol iniciativa d'aquestes característiques que us he dit. En el meu cas, ho faig així perquè no tinc cap racó estalviat per a poder dur a terme el fet de poder editar el meu primer llibre de poemes i penso que d'aquesta manera també és possible aconseguir l'objectiu entre tots els qui hi volen fer alguna aportació sabent que tenen una… leer más

#07 / Ja són 445 de 1500!!!

Però ara no us vull atabalar.
Només vull que gaudiu d'un poema d'aquells que de vegades ens surten del més endins, just quan penses que la pròpia angoixa no deixa pas a les il·lusions que el llarg camí d'escriure hauria de fer prevaldre.
Tot i així, penso que són poemes molt íntims i necessaris al mateix temps...
de ben segur qui més qui menys pateix els efectes de l'estrès provocat per aquest viure frenètic i constant que patim tots plegats avui dia. En a mi no em fa res compartir tot això amb vosaltres.
Diu així :

L'angoixa torna i passeja.
-la por de dir i expressar-se,
les ombres extenses
i aquell desig indescriptible que s'ofega-
Voldria ser valent pertot i en tot moment,
però no sóc més
que la conseqüència perfecta
d'aquella presó que sovint habita dins meu
i fa fora la pròpia llibertat a cops de pedra
i escombra i puny i llàgrimes.
Sóc pres involuntàriament
d'una tristesa terrible
que s'apodera de mi i de l'entorn
i llavors no hi ha manera de tenir control
i punt.

#06 / Queden 33 dies a verkami

Vinga companys, alcem el somni cap a la llibertat!!
Anem a fer entre tots un poema descomunal que ens faci tocar el somni amb les mans. Tenim 375 euros de 1500 que fan falta per aconseguir el finançament del meu primer llibre de poemes...
un llibre que serà de tots aquells que s'enamoren de la paraula viva, de la força del vers, de la primitivitat més salvatge que busca dir la veritat de les coses. Un llibre que estima als altres fent-los partícips d'un camí molt llarg i ample : el llarg camí d'escriure.
He rebut tres il·lustracions magnífiques de mans del gran poeta i pintor Toni Arencón... d'entre elles n'hi ha una que em transporta a navegar per dins del cor que fa bategar la vida i és possible que sigui la que triem per a la portada del futur llibre.
Ahir vaig gaudir de la poesia a Palafrugell, on s'hi presentava el llibre de Santi Borrell "Els dies… leer más

#05 / Tan sols un poema inèdit

COSIU-ME


Cosiu-me les ferides
que encara passegen per les venes.
Acaricieu el bon desig
i permeteu-me un sospir sense angoixa
mentre caminem plegats, tots units
a paisatges on només s'hi entreveu
aquella felicitat de victòria
que desterra les tristeses dels vençuts
i conquereix el futur de nosaltres
per fer-nos arribar al cim més alt
tocant el cel amb les mans
i els ulls dins la terra.
Cosiu-me i protegiu-me.

#04 / Queden 37 dies per fer el somni realitat

Ja tenim 140 euros dels 1500. De nou us vull donar les gràcies als que heu fet una aportació econòmica... de nou us vull recordar que si aconseguim l'objectiu la vostra recompensa també es farà realitat, gràcies per ajudar-me en aquesta aventura plena d'emocions intenses. I de pas, animo a qui gaudeixi de la poesia de vers lliure i nu i a tots els que us enamoreu de la força de la paraula, doncs us animo a col·laborar-hi i a fer més gran aquest projecte : el de veure editat el meu primer llibre de poemes... un llibre de tots sense excepcions, gràcies.
El seu títol "El llarg camí d'escriure"
Els poemes, 25 d'ells triats per escriptors de www.relatsencatala.cat a qui agraeixo de tot cor la seva confiança en la meva obra i en aquest projecte
Il·lustració de la portada, a càrrec de Toni Arencón i Arias
Pròleg del llibre, a càrrec de Vicenç Ambrós i Besa
Epíleg, a càrrec de Josep Bonnín i Segura
leer más

#03 / Després de 2 dies i una mica més de mig

Ja tenim 110 euros de 1500...
moltes gràcies per la vostra participació en forma d'aportació econòmica -que no és poca cosa amb els temps que corren- us estic molt agraït a tots vosaltres. I ja sabeu que si la història acaba bé tindreu aquella recompensa associada al vostre tipus d'aportació.

Però avui us volia desgranar alguna cosa relacionada amb aquest possible llibre, com per exemple dir-vos pels que encara no sabíeu això, que hi haurà un total de 40 poemes i que 25 d'aquests 40 han estat triats per escriptors de la pàgina www.relatsencatala.cat. Anem a procedir i escriure quins són aquests 25 poemes i qui ha triat cada poema d'aquests 25 -no escriuré cada poema sencer, només el títol i la persona, d'acord?-
Per cert, el poemari portarà per títol "El llarg camí d'escriure"
-un altre dia ja us diré qui ha fet il·lustració, pròleg i epíleg-
Poemes :

1-RECUPERANT VERSOS - proposat per Francesc Arnau
2-LA FORÇA DELS TEUS ULLS - proposat per Joan Abellaneda
leer más

#02 / Primeres 24 hores de micromecenatge, aportacions verkamianes i altres històries

Moltes gràcies a qui s'ha atrevit a fer alguna aportació econòmica... de moment un d'ells s'emportarà un punt de llibre amb poema imprès i els altres tres el llibre signat -eps!! sempre i quan l'objectiu s'aconsegueixi, ja que si no és així cap de les aportacions i recompenses tindran efecte... mmm, però siguem optimistes, queden 39 dies per fer el somni realitat, endavant companys!! (aquest serà un llibre de poemes de tots)

Ara us vull deixar llegir un poema dels que podrien formar part d'aquest possible llibre... en aquí el teniu :

-Direm que és un poema que va triar una persona de les moltes que escriuen a www.relatsencatala.cat-

CONEC LA MORT

Conec la mort
i sovint em ve de gust parlar-hi
amb el dret de no tenir-ne por...
amb l'obligació d'explicar-li que s'esperi
perquè no tinc motius suficients per marxar :
no falla la salut
i em queda temps per acomplir objectius a llarg termini.

He nascut per viure imperfecte
en el món que la mare m'ha dut.
He viscut de dia i de nit
leer más

#01 / POESIA DE VERS LLIURE EN CATALÀ

Aquest és el meu blog per al projecte de Verkami.
En aquí hi aniré posant articles que podran interessar-vos.
Començaré de la manera més lògica i coherent al meu entendre... us explicaré de manera detallada tot allò que em mou a escriure poemes apassionadament, i tot el que ara us diré també ho trobaríeu explicat de la mateixa manera en altres webs, ja que si tinc clara una cosa, aquesta és de ben segur la pròpia manera de concebre els poemes que van sorgint de la meva ment, d'una manera primitiva, nua, lliure... mmm, però bé, tot això ara a continuació ja us ho explico amb més detalls.

Per començar, començarem dient que en Marc Freixas és un poeta de vers lliure i nu... fins i tot a voltes primitiu.No es sotmet a cap estructura regular, rítmica o mètrica, en la composició literària.Walt Whitman podria ser un dels seus referents a nivell… leer más
Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies