❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

EnGuirra't! Apadrina una ovella!

Amb el projecte EnGuirra't volem compartir la nostra passió per la vida al camp amb tots aquells que vulguin formar part de l'experiència de tenir cura d'un ramat d'ovelles, fent-los padrins i vinculant-los així a un dels elements més caracterísitics de la vida a pagès.

Oriol Mascaró Vidal

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
57
Aportaciones
2.345€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

NOU REPTE: 2500€ PER AMPLIAR EL RAMAT!

Com hem assolit els 1.500€ en tan sols set dies, hem decidit marcar-nos un nou repte. Volem ampliar el ramat de Mas Espuella amb més Guirres!

Si arribem als 2000€: comprarem 3 ovelles més, totes femelles, per augmentar el nucli reproductor!

Si arribem als 2500€: comprarem 1 ovella mascle (marrà), per poder tenir cries a partir de l'any que vé! Com que la raça està en perill d'extinció, anirem a València a buscar un exemplar jove d'alguns dels criadors associats a l'Associació Nacional de Criadors de Raça Guirra i així mantenir la diversitat genètica del nostre ramat!

QUI SOM?

Som la Gemma i l’Oriol, una parella olotina-barcelonina que vivim a la

cabanya del Mas Espuella, a Argelaguer, des del febrer de 2011.

Som dos biòlegs apassionats del camp i la natura. Tant la nostra formació com les pròpies inquietuds ens va impulsar a sortir de la ciutat i anar a viure al camp, buscant una major harmonia amb la natura i amb l’objectiu últim d’apropar-nos a l’autosuficiència.

La sostenibilitat, l'autosuficiència i una vida saludable són els pilars més importants de la nostra manera d'entendre la vida.

QUÈ FEM?

Des que vam arribar a les terres de Mas Espuella estem aprenent tot el que podem sobre el cultiu d'hortalisses i d'arbres fruiters, apicultura, tenir cura de les gallines, elaboració de conserves, i tot el aquesta terra ens pot donar de forma sostenible i sempre des del màxim respecte. Tot aquest procés no seria possible sense els coneixements d'en Xicu i en Joan, l'avi i el pare de la Gemma respectivament, dues generacions que han treballat aquestes terres amb passió i que en coneixen els ritmes i els secrets.

A més, intentem combinar tots aquests coneixements recopilats al llarg de generacions amb els criteris de l'agricultura ecològica i la biodinàmica, sempre intentant cuidar i mimar la terra per tal d'obtenir-ne productes de màxima qualitat i saludables. El nostre objectiu és poder viure del camp.

QUIN ÉS EL SEGÜENT PAS CAP A L'AUTOSUFICIÈNCIA?

En un intent de tornar als orígens i recuperar una activitat que havia estat present des de sempre a les terres de Mas Espuella, el nostre proper objectiu és iniciar un petit ramat d'ovelles. Les ovelles ens permetrien disposar de fems per adobar els camps i tornar-los part de la vitalitat que els traiem amb les verdures, tancant una mica més el cercle; també ens ajudarien a mantenir els boscos nets, un aspecte fonamental per evitar incendis; finalment, ens proporcionarien productes derivats com són la carn i la llet, de la qual se'n poden fer formatges, mató, iogurt, etc.

El punt més important és escollir la raça d'oví que s'adapti millor a les condicions ambientals i paisatgístiques de la zona. Pel clima de l'Alta Garrotxa, necessitem una raça rústega, ben adaptada als hiverns freds i els estius calorosos, i que pugui sobreviure quasi de manera autònoma amb la vegetació de la zona: alzinar i sotabosc dens i espinós. Una de les races d'oví que més s'ajusta a aquestes exigències és l'ovella Guirra. A més, es tracta d'una raça molt pura i antiga, que es troba en alerta de perill d'extinció, amb la major part de la seva població a terres valencianes (uns 3000 exemplars). És una ovella de color alatzà fosc (vermellós) i amb el velló color crema brut, molt bona brostejadora de bosc amb poca vegetació i de baix contingut nutritiu, i té molt bona aptitud càrnica i lletera. Així, buscant ovelles disponibles d’aquesta raça, hem trobat un ramat d'uns 100 exemplars que pastura pels boscos de l'Alta Garrotxa des de fa anys. Per tant, son ovelles ja adaptades a les característiques de la zona i d'una proximitat que fa molt fàcil el seu transport i la instal·lació al nostre tancat. Hem començat el ramat amb 5 exemplars, i la nostra intenció és augmentar-ne el nombre a mesura que anem aprenent a tenir-ne cura.

..................

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

Després de consultar l'opinió de diferents pastors de cara a iniciar el ramat de la millor manera possible, ens han aconsellat començar amb poques ovelles i de diferents edats. Finalment, ens hem decidit per un lot inicial format per:

  • 1 ovella d'uns 3 anys (aproximadament) i el seu xai acabat de néixer (1 mes aprox.)

  • 2 ovelles nascudes l'agost de 2012

  • 1 ovella nascuda el març de 2012

Per altra banda, també necessitem un tancat amb pastor elèctric que es pugui muntar i desmuntar fàcilment. D'aquesta manera podrem delimitar zones de pastura que anirem rotant perquè disposin sempre d'herba fresca i nutritiva. El tancat serà d'uns 650 m2, i el pastor elèctric ens ajudarà a evitar que es puguin escapar. El pastor elèctric funciona amb una bateria de 12V que es carrega mitjançant una petita placa solar.

Els recursos econòmics que hem necessitat fins ara (condicionar el corral, arreglar el reixat que envolta el corral, aliment, jaç, etc.) els hem cobert amb petites aportacions personals segons les nostres possibilitats. Ara però, tenim el repte de finançar la compra d'aquest petit ramat d'ovelles Guirra juntament amb el tancat mòbil i el pastor elèctric, i necessitem invertir uns recursos econòmics dels que no disposem avui en dia. Per poder finançar aquest engrescador projecte sense dependre d’institucions ni entitats financeres capitalistes, us demanem la vostra ajuda en forma d'aportació econòmica.

A canvi, tots els que participeu sereu padrins de l'ovella que us faci més gràcia. Podreu participar en la votació per posar-li nom i rebreu informació periòdica sobre la seva adaptació als boscos de Mas Espuella (fotos i fitxa). A més, us obsequiarem amb productes amb els logos "Jo he apadrinat una Guirra", i del nostre hort. Si el projecte de micro-mecenatge tira endavant, convidem a tots els padrins al corral d'Espuella a conèixer la nova família ovina Guirra i recollir les recompenses!

Podeu seguir la vida diària del ramat a través de la pàgina web del projecte Enguirra't

CALENDARI

Les fitxes de les ovelles s'enviaran immediatament als diferents padrins un cop tancada la campanya de mecenatge. Tot seguit s'iniciarà la selecció dels noms proposats per ells mateixos, mitjançant una votació on-line. Les recompenses materials s'aniran distribuïnt a mesura que els padrins vinguin a visitar-les, tant bon punt es tanqui la campanya de mecenatge.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Oriol Mascaró Vidal

    Oriol Mascaró Vidal
    Autor/a

    más de 10 años

    Por supuesto! y es mas, en nombre tuyo y de quien quieras, solo faltaria!

    Muchas gracias a vosotros!!!!

  • Javier

    Javier

    más de 10 años

    Enhorabuena!! Sólo quería preguntaros si el apadrinamiento que ya he realizado lo puedo hacer en nombre de otra persona. Gracias!!

  • Oriol Mascaró Vidal

    Oriol Mascaró Vidal
    Autor/a

    más de 10 años

    Sandra, un suggeriment que serà un plaer per nosaltres! serà un plaer ensenyar-vos la casa, l'hort, el corral, tots els animals, i sortir a pasturar amb el mini-ramat!!

    Aquí estarem, us esperem!

  • Sandra

    Sandra

    más de 10 años

    En realitat es un suggeriment: ens agradaria fer un passeig amb el vostre remat d'ovelles. Si oferiu aquesta opcio, ens apuntem! Gracies

4 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • PACO

    PACO

    más de 10 años

    desde Sevilla ADELANTE¡

  • montse

    montse

    más de 10 años

    Visca!!!!!

  • Oriol Mascaró Vidal

    Oriol Mascaró Vidal
    Autor/a

    más de 10 años

    Ahí vamos!! Muchas gracias, pareja! tendréis trabajo a pensar nombres! ;P

  • Miguel Ángel

    Miguel Ángel

    más de 10 años

    ¡¡Enhorabuena!!

    Por supuesto, ahora toca aumentar ese rebaño.
    ¡A por ello!

#06 / Bones festes a tot@s els padrins!

Després d'una bona estona d'intentar-ho, aquesta és la millor foto-felicitació que hem aconseguit!

Només volíem desitjar-vos unes molt bones festes i una millor entrada del 2014!

Sigueu molt feliços!

#05 / Avui toca sanejament!

Avui hem tingut la visita de la veterinària del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat. Si voleu saber què els ha fet a les vostres nenes, podeu llegir l'últim post al blog.

Demà penjarem fotos de les petites amb els nous piercings, estigueu al cas!

Salut!

#03 / La campanya ha estat un èxit, gràcies a tots vosaltres!

La campanya de verkami "Apadrina una ovella" s'ha tancat avui a les 10hs amb un total de 57 mecenes, i 2345€ recollits... UN ÈXIT ROTUND!

Com us vam explicar, amb aquests diners pagarem les 5 ovelles que ja teníem, en comprarem 3 més i, en breu, viatjarem a València a buscar un mascle per completar la família!

Ens fa molta molta il·lusió poder compartir aquesta "faceta" de la nostra vida al camp amb tots vosaltres, i us animem a pujar a visitar-nos sempre que volgueu!

A partir d'ara comença la preparació de les recompenses (certificats, bosses, tasses, etc.) i esperem tenir-les a punt en menys d'un mes! Per descomptat, us anirem informant de tot el procés!

Abans de tot això, ens agradaria saber la vostra opinió sobre un aspecte... preferiu apadrinar una ovella en concret, o el ramat sencer? a efectes pràctics, vol… leer más

#02 / HO HEM ACONSEGUIT!

Moltíssimes gràcies a tot@s!

En tan sols una setmana hem aconseguit arribar a l'objectiu!

En vista de l'èxit apuntem a un segon objectiu: ampliar el ramat!

Què us sembla?

Us mantindrem informats de l'evolució!

Moltes gràcies de nou!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies