❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"LA FOSSA" una pel·lícula de Pere Vilà Barceló

'La fossa' és una pel·lícula arriscada visual i temàticament. Un viatge històric i emocional des de la Guerra Civil fins a l'actualitat, protagonitzat per Lluís Homar, Emma Vilarasau i Àlex Monner, que retrata temes com l’exili, la vellesa, la relació de parella i l’herència generacional.

Pere Vilà Barceló

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
49
Aportaciones
9.265€
De 7.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

PRESENTACIÓ DEL FILM

La fossa és un projecte arriscat temàticament amb un pressupost total de 36.000€, del qual ja tenim el finançament d'una part a través d'aportacions públiques i privades. És una aposta diferent visualment i de guió que es rodarà en 16mm i en blanc i negre per cercar una estètica propera a la Nouvelle Vague. La pel·lícula s’estructurarà en tres blocs molt ben definits. Com si es tractés d’un retaule medieval en forma de tríptic, amb tres històries diferenciades i alhora vinculades entre elles.

SINOPSIS

Josep és un ancià que viu en un geriàtric. En la seva soledat l’acompanya una vella ràdio que escolta a la seva habitació. A través d'aquesta coneixerà la notícia de la troballa d’una fossa comuna de la Guerra Civil amb centenars de soldats republicans. Aquest serà el detonant que farà que l’ancià vulgui fugir del geriàtric acompanyat d’una anciana que sembla formar part del seu passat.

Mentre fuig, la seva ment ens mostra el passat. Un mes després de la mort del general Franco, en Josep decideix tornar a Espanya després d’anys d’exili. El primer que farà és anar a retrobar la Laura, la dona que va conèixer tot just després de la Guerra Civil. A través de la seva conversa descobrirem les divisions d’un país, entre vencedors i vençuts, que malgrat la mort del dictador encara es mantenen, i que sobretot van fer impossible l’amor de dues persones simplement perquè representaven dos bàndols oposats. Una ferida oberta que en alguns aspectes, es manté així encara avui dia.

Novament en Josep ancià iniciarà un viatge que el portarà a les muntanyes on va tenir lloc la batalla de l’Ebre, moment clau de la guerra. Aquest serà el lloc que ell ha escollit per morir. Paral·lelament, un grup de persones organitzen una batuda per buscar l’ancià. Un jove desplaçat del grup de recerca es veurà obligat a acompanyar en Josep en aquest camí final.

EL DIRECTOR
Pere Vilà Barceló va estudiar escriptura de guió a la Universitat Calassanç de Barcelona (Actual Escac). Amb el seu professor Joaquim Jordà van escriure junts la TVmovie “Andorra, entre el torb i la Gestapo”.

Ha acumulat una notable experiència com autor de curtmetratges, una trajectòria que inclou títols com “Sabi” (2005), “Des del balcó” (2005), “Resaca” (2006, premi de l'Associació de Realitzadors i Productors de les comarques de Girona, ARPAGI) i “Els peixos del riu Leteo” (2005, Premi millor guió i realització d'Elsa Peretti Foundation). També va rebre el premi al millor guió del diari El País i la New York Film Academy per “Diagnòstic”.

Pas a nivell és el seu primer llargmetratge. Amb característiques d'un cinema auster i contemplatiu que el propi Festival de Gijón va comparar amb Antonioni i Tsai Ming Lian. Aquest llargmetratge ha estat seleccionat a festivals com: Festival Internacional de Cine de Gijón, 37th Internacional Film festival Rotterdam, BAFICI - Buenos Aires International Independent Film Festival, Lisbon 5th International Independent Film Festival, 56 Festival Intenacional de Cine de San Sebastian, London International Film Festival, Film Society of Lincoln Center (Nueva York), etc.

La Lapidation de Saint Étienne és la seva segona pel·lícula, amb coproducció francesa, es va presentar a la secció oficial del Festival de Karlovy Vary, a la República Txeca. Aquest Festival forma part de la curta llista de festivals de “classe A” que hi ha al món i que són dels més prestigiosos. Va tenir una gran rebuda per part del públic i la crítica. Aquest mes d’octubre passat també es va presentar al London Film Festival i a la secció oficial del Festival de Valladolid, on va obtenir el premi Fipresci de la crítica internacional. També ha rebut el premi a la millor pel·lícula del festival Regiofun de Polònia. Presentada al festival D’A de cinema d’autor de Barcelona 2013.

CASTING

Aquest projecte compta amb la participació de l’actriu Emma Vilarasau i l’actor Lluis Homar. Després de llegir el guió, de seguida van mostrar el seu interès en participar en el projecte, fins i tot implicant-se a nivell de producció rebaixant el seu catxet. La radicalitat artística del projecte ha fet que hi vulguin participar malgrat tenir un pressupost molt ajustat.

A més, comptem també amb la participació de l’actor Àlex Monner, reconegut pel seu personatge a “Polseres vermelles”, per un dels personatges principals.

LA TEVA AJUDA

Destinarem les aportacions rebudes al lloguer de la càmera de 16mm, a l’adquisició de pel·lícula per rodar, al procés de laboratori, als allotjaments, al menjar, desplaçaments i despeses de postproducció tant de muntatge d’imatge i so, com còpies i enviaments de la pel·lícula per aconseguir que la seleccionin als principals festivals internacionals.

Ja fa uns anys que el cinema català s’ha guanyat l’etiqueta de qualitat en molts festivals europeus; però malgrat haver-hi una sèrie d’autors que hem aconseguit renom internacional, ens costa aconseguir reconeixement a casa nostra i és especialment difícil obtenir finançament. Aquest projecte que presento està molt per sota del pressupost necessari per fer una pel·lícula, però la implicació de la gent i un tipus de projecte pensat per ser realitzat amb pocs diners, fan que sigui possible.

És per aquest motiu que us encoratjo a donar-nos suport i a considerar el vostre interès pel cinema en aquest moment en el qual des del Govern s’està en procés d’eliminar les ajudes públiques a aquest sector. Aquest projecte serà una demostració més que el cinema, entès com experiència cultural, cal que sobrevisqui. La teva aportació, sigui la que sigui, ho pot fer possible.

CALENDARI

El rodatge es durà a terme entre els mesos de juliol i agost de 2013 en diferents localitats de Catalunya com Girona o les terres de l'Ebre.

La postproducció es portarà a terme durant els mesos següents de tal manera que es pugui tenir un primer muntatge pel mes de novembre.

Les recompenses a les aportacions s'anriàn entregant per fases al llarg de tot el procés de producció del projecte fins i finals de 2013, quan està previst que finalitzi la postproducció de la pel·lícula.

EQUIP TÈCNIC

Comptaré amb gran part de l’equip que va participar en el meu anterior llargmetratge. Començant pel suport de la productora DDM Visual a través de David Pérez, l’equip de direcció artística, o el director de fotografia José Luis Bernal que recentment ha estat treballant en el darrer projecte de Ridley Scott.

Director: PERE VILÀ BARCELÓ

Guió: LAURA MERINO I PERE VILÀ BARCELÓ

Direcció de Producció: MARTA MAS

Direcció de Fotografia: JOSÉ LUIS BERNAL

Direcció Artística: DAVID FAÜCHS (ART ESTUDI)

Maquillatge i Perruqueria: ANNA ROSILLO

Vestuari: FANNY ESPINET

Ajudant de Direcció: LAURA MERINO

So Directe: NICOLAS HERMANSEN

Muntatge: DAVID PÉREZ

Producció: MANIUM PRODUCCIONS

XARXES SOCIALS
Facebook
Twitter
Youtube

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

47 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Pere Vilà Barceló

    Pere Vilà Barceló
    Autor/a

    9 años

    Hola Ana, en estos momentos no sabría decirte cuando saldrá en dvd. Seguramente falta mucho. Gracias por el interés.

  • Ana

    Ana

    9 años

    Hola! sé que mi pregunta está fuera de plazo y demás, pero es la única forma para contactar contigo. Saldrá la película en DVD? No pude participar en el verkami en su día pero sí que me gustaría tener la película. Se podrá adquirir online? ¡Gracias!

  • Xavier Prat

    Xavier Prat

    más de 10 años

    Bon dia,

    Jo tinc un projector de 16mm i des de fa molt de temps que havia tirat la tovallola de poder disposar d'alguna pel.lícula de 16 mm i ara he quedat parat al veure que aquest film es gravarà en 16. Seria possible adquirir-ne una còpia en 16?

  • Marina

    Marina

    más de 10 años

    Veniu a rodar a l'Ametlla de Maaaaaaar! Estem a la provincia de Tarragona i ens encantaria, es un poble molt bonic!

  • Judit

    Judit

    más de 10 años

    Hola!

    En Lluis rodarà a Girona o Tarragona?

    Y una altre pregunta era si ja teniu clar

    per quins llocs de Girona grabareu.

    Moltes gràcies i molta sort!

  • Pere Vilà Barceló

    Pere Vilà Barceló
    Autor/a

    casi 11 años

    Gràcies per la teva sincera aportació, en aquest projecte no hi ha ajudes petites, totes li donen vida i força per tirar endavant. Aquesta pel·lícula serà de tots els que l'esteu fent possible. Gràcies!

  • lluis piriz

    lluis piriz

    casi 11 años

    Hola pere dumes et volia desitja molta sort amb el projecte, jo ya he fet la meva aportacio magradaria have pugut aporta mes pero estic en paro tot i aixi espero que els meus 15 euros et puguin ajuda sort!!! Entre tots tenim que ayuda al cine catala.

  • Gisela

    Gisela

    casi 11 años

    Hola Per l'agost vaig a un poble que es diu Valderrobres no massa lluny del Ebre, hos voldria demanar si em podrieu avisar per quan vingues a rodar l'Àlex per l'Ebre, i si podra fer d'extra o veure l'escena, sense ajuda econòmica, siusplau! Gràcies!

  • Pere Vilà Barceló

    Pere Vilà Barceló
    Autor/a

    casi 11 años

    Moltes gràcies per l'oferiment, ho tenim en compte en cas de necessitat. També m'agrada tenir la informació d'aquesta recreació que feu de la batalla de l'Ebre, ja m'ho havien comentat varies persones i que val molt la pena, si puc ho aniré a veure. Teniu alguna pàgina web en cas de voler contactar amb vosaltres o veure les vostres activitats? Seguim en contacte.

  • miguel

    miguel

    casi 11 años

    si necesitais material, uniformes, armamento, lo que sea, podeis contar con nosotros, hacemos cada año la recfreación historica de la batalla del ebro, este año sera el 27.7.2013, con cruce del rio en barcas, artilleria, aviación, caballeria, etc.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies