❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"La Puta i la Ramoneta": el juego

“El futuro de Cataluña se encuentra en tus manos” Ayúdanos a publicar el juego de cartas de la política catalana. Hemos hecho este juego de sátira política para que también puedas salvar Cataluña. Estamos convencidos que si todos jugamos, los políticos dejarán de hacerlo. Haz-lo posible!

Catalan Games

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
219
Aportaciones
4.420€
De 4.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català y English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

MUCHAS GRACIAS A TODOS POR HACER ESTE SUEÑO REALIDAD!

Al fin hemos conseguido superar el objetivo para asegurar que vuestras donaciones sean una herramienta mas para hacer el proyecto realidad. Estamos muy contentos de todo el soporte recibido, de vuestro entusiasmo y compañía a lo largo de este camino. Ha resultado una experiencia única!

Hemos trabajado sin descanso para llevarlo todo a buen puerto, no solo a lo que la campaña se refiere, incluso para terminar de redondear el juego y hacerlo mejor. Vuestras impresiones, valoraciones y críticas se han tenido muy en cuenta y las hemos llevado a la práctica. Una vez mas, muchas gracias!

Si aún no habéis participado como mecenas y os gustaría obtener alguna de las fantásticas ventajas que ofrecemos como recompensa, AÚN ESTÁIS A TIEMPO!

Leed, leed...

“La Puta i la Ramoneta” es un juego de ficción política para deshacer el empate entre Cataluña y España. Independentistas, españolistas, autonomistas y otros personajes perseguirán sus objetivos. Jugarán sus cartas lo mejor que sepan para sumar puntos y restarlos a sus adversarios. Cada personaje podrá negociar y así “hacer la Puta” o “hacer la Ramoneta”, engañar o prevenir el engaño.

No es un juego realista pero cualquier parecido con la realidad no es casualidad. Porque la política se comporta como un juego, mis cartas, las tuyas y el azar.

COMO JUGAR

El juego se basa en diferentes roles políticos. Cada cual tiene su objetivo. El independentista quiere sumar puntos para la independencia, el españolista quiere restar puntos a Cataluña, el autonomista quiere dejar las fuerzas empatadas para que todo continúe igual. Es un juego de sumas y restas que requiere vista, habilidad y picardía.

Es un juego pensado desde una perspectiva catalana. Los jugadores intentarán establecer alianzas y negociar. Entre ronda y ronda, pueden pasar todo tipo de hechos políticos. Desde hacerse público un caso de corrupción hasta darse cuenta que te han echado más pescado para la olla.

"Hacemos el juego de “la Puta i la Ramoneta” para que puedas hacerlo tu y los políticos dejen de marear la perdiz."

CONTENIDO DEL JUEGO

  • Cartas de juego

    • 48 cartas políticas
    • 16 cartas de acción
    • 7 cartas de influencia
  • Cartas de hechos políticos

    • 12 cartas para tancar ronda
  • Cartas de jugador

    • 6 cartas de personaje
    • 6 cartas de habilidades
    • 6 cartas de Puta
    • 6 cartas de Ramoneta
    • 3 cartas de represión
  • Guia de juego

Ficha técnica: 3-6 jugadores. +10 años. 25-45 minutos. Juego de tipo semi-cooperativo.

ESTADO DEL PROYECTO

Durante varios meses de creación del juego se ha testeado con varios perfiles de jugadores, ajustando y adaptando lo necesario para conseguir que sea fluido, divertido pero así mismo que suponga un reto para los mas exigentes. Se ha participado en varios actos y se ha contrastado con expertos del sector de los juegos de sociedad. En el momento actual el juego se encuentra listo: ilustraciones y diseño. Solo falta tu soporte para echarlo adelante y dar el sí definitivo!

Pedimos tu ayuda para poder hacer el primer pedido a la fábrica. Nuestra inversión inicial cuenta con la contratación de un diseñador/ilustrador, la creación de páginas web, la distribución de las recompensas, entre otros aspectos necesarios para poner el juego en el mercado.

A cambio, el juego que se ofrece como recompensa te resultará más económico que cuando salga al mercado.

Tenemos el juego traducido (podéis solicitar pdf de las instrucciones en distintos idiomas) y buscaremos los soportes necesarios para la realización de una edición internacional.


135 JUEGOS AL PARLAMENTO: UN DIPUTADO, UN JUEGO

Es un juego de sátira pero con un mensaje de crítica social. El humor nos permite hablar de la realidad de la política catalana y hacerlo divertido y provocador. Como queremos dar un "toque de atención" a los políticos para que saquen adelante el país, haremos llegar hasta 135 copias del juego al parlamento, una por cada diputado. Nos gustaría que esta fuera una acción conjunta con vosotros.

“Por cada 5€ de donación que hagáis en la modalidad “135 juegos al parlamento” nosotros mandaremos una unidad, hasta un máximo de 135, juntamente con una carta que será firmada por todos los mecenas que contribuyan.”

Nosotros nos comprometemos a mandar, independientemente del soporte obtenido, un ejemplar para cada grupo político.


DIVULGACIÓN EN EL MUNDO DE LA CULTURA Y LA POLÍTICA

Es sabido que objetivar aquellas actitudes, problemas o conflictos es el primer paso para superarlos. Ya que jugando te das cuenta de la realidad política hemos decidido mostrar el juego a diferentes personalidades del mundo cultural y político. Entre las que nos han apoyado se encuentran el presidente Jordi Pujol y el escritor Albert Sánchez Piñol, entre otros.


QUIEN ESTÁ DETRÁS DE TODO - Catalan Games

Catalan Games es una pequeña editora de juegos de mesa que empieza su trayectoria el pasado 2012 con la idea inicial de producir este juego y poder lanzar muchos otros proyectos.

Su objetivo consiste en la publicación de juegos de mesa con un acento genuinamente catalán. La cultura catalana es rica y puede dar lugar a juegos que permitan ser críticos con la sociedad y a la vez ser un punto de encuentro entre amigos.

Catalan Games quiere dar la oportunidad a nuevos creadores que se alineen con estos valores. A la vez, remarcar la voluntad internacional. Traducir el juego al inglés puede permitir explicar Cataluña al mundo de una forma divertida.

El juego de “La Puta i la Ramoneta” ha sido creado por:

A la página web del juego (laputailaramonetaeljoc.com) i de la editorial (catalangames.org) encontrareis más información respecto quien está detrás del proyecto. También puedes seguir nuestras páginas de Facebook y Twitter.

Soporte de asociaciones

VILAWEB - diario digital

ASSOCIACIÓ CULTURAL EL PATI D'IGUALADA - club de jugadores (juegos de mesa)

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

21 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Catalan Games

    Catalan Games
    Autor/a

    casi 11 años

    Hola laia700, els correus electrònics ja s'han enviat.

    Dona-li un cop d'ull a la teva bústia.

    ;D

  • laia700

    laia700

    casi 11 años

    Bona tarda Vaig fer una aportació i encara no he rebut el mail Per enviar el joc al domicili

    Salutacions

    Pere

  • Catalan Games

    Catalan Games
    Autor/a

    casi 11 años

    Benvolgut Pere,

    Hem enviat un mail a tots els mecenes amb un enllaç a un formulari web on podràs omplir totes les teves dades.

    Busca-ho a la teva bústia i allí ho trobaràs.

    En cas contrari, fes-nos un toc

  • Pere

    Pere

    casi 11 años

    Bona tarda

    Ja fa uns dies que va acabar i es va assolir la xifra.No m han enviat cap mail per preguntar-me on enviar el joc

  • Catalan Games

    Catalan Games
    Autor/a

    casi 11 años

    Benvolgut Xavi,

    Per modificar una donació cal enviar un correu electrònic a [email protected] indicant el teu nom d'usuari i/o el correu amb el que et vas registrar, el nom del projecte "La Puta i la Ramoneta, el joc" i els canvis a fer.

    Gràcies per donar-nos suport! ;)

  • Xavi

    Xavi

    casi 11 años

    He actualitzar la meva aportació de 15€ a 60€ i ara veig que s'ha duplicat.

    Com ho puc fer per eliminar l'aportació de 15€? Gràcies!

  • Catalan Games

    Catalan Games
    Autor/a

    casi 11 años

    Hola Tristany. Gràcies per l'interès. Estem segurs que arribarem als 4000€ i aquests darrers dies treballarem per difondre-ho al màxim. Hi ha alternatives per tirar-ho endavant, si hi hagués algun imprevist, però ara seguim el camí Verkami i per aconseguir-ho, què pot ser millor que donar-nos un cop de mà? ;) És la manera més ràpida i més barata d'obtenir el joc. Ajuda'ns com a coproductor. Salutacions.

  • TRISTANY

    TRISTANY

    casi 11 años

    Hola,

    M'interessa el joc, i m'agradaria saber, si arribat el moment no s'arribés als 4000€, editareu el joc igualment, ja que estic interessat en ell.

    Salutacions

  • Catalan Games

    Catalan Games
    Autor/a

    casi 11 años

    Gràcies per la pregunta LLuís. Al final del Verkami ens posarem en contacte amb cadascun dels mecenes per conèixer les adreces on volen que els enviem el joc.

  • LLuis

    LLuis

    casi 11 años

    com m'enviareu el joc a casa si no teniu la meva adreça?

Volver a todas las actualizaciones

#12 / Tancant un cicle, obrint-ne un altre...

Benvolguts amics i amigues,

Avui hem enviat l'última remesa de recompenses d'aquells a qui encara no els havia arribat. Tot i que molts de vosaltres encara no teniu el joc amb vosaltres, la nostra intenció és que a finals de setmana tots hi pugueu estar jugant.

Més de 280 jocs repartits en 4 països diferents no resulta poca feina, però finalment podem anunciar que amb aquesta última remesa tanquem definitivament el cercle.

Com a tot bon final, falta una cosa però...

Ens manca una foto de grup.

Si, si... Ho heu llegit bé.

Per fer-la, ens agradaria que tots i cadascun de vosaltres es fes una fotografia amb el joc i ens l'enviés a [email protected].

Nosaltres, de TOTES en farem UNA!

Finalment i per acabar de celebrar-ho hem decidit posar-vos en el mapa a tots i a cadascú de vosaltres, dels més llunyans als més propers.

Perquè sense vosaltres no hauria resultat possible!

MECENES AL MÓN

MECENES A LA PENÍNSULA

MECENES A CATALUNYA

Ens acomiadem, que tenim molta feina...

Cal portar-lo a tot arreu, per a que hi pugui jugar tothom!

Com deien a Jocs Populi:

Jugueu cada dia una mica; viureu més i viureu millor!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#12 / Tancant un cicle, obrint-ne un altre...

Benvolguts amics i amigues,

Avui hem enviat l'última remesa de recompenses d'aquells a qui encara no els havia arribat. Tot i que molts de vosaltres encara no teniu el joc amb vosaltres, la nostra intenció és que a finals de setmana tots hi pugueu estar jugant.

Més de 280 jocs repartits en 4 països diferents no resulta poca feina, però finalment podem anunciar que amb aquesta última remesa tanquem definitivament el cercle.

Com a tot bon final, falta una cosa però...

Ens manca una foto de grup.

Si, si... Ho heu llegit bé.

Per fer-la, ens agradaria que tots i cadascun de vosaltres es fes una fotografia amb el joc i ens l'enviés a [email protected].

Nosaltres, de TOTES en farem UNA!

Finalment i per acabar de celebrar-ho hem decidit posar-vos en el mapa a tots i a cadascú de vosaltres, dels més llunyans als més propers.

Perquè sense vosaltres no hauria resultat possible!

MECENES AL MÓN

MECENES A LA PENÍNSULA

MECENES A CATALUNYA

Ens acomiadem, que tenim molta feina...

#11 / Jocs produïts i a punt de distribuir

Benvolguts mecenes,

Sabem que l'espera s'ha fet llarga per tots vosaltres, però no us imagineu el que ha suposat per nosaltres.

Finalment, tot i els petits retards que hi han hagut (els mesos d'estiu sempre resulten complicats) ja tenim els jocs produïts i les recompenses a punt per a distribuir-les.

Si, si... però quan tindré el meu joc?

A partir de dimarts dia 20 d'agost, aquells mecenes que van escollir passar a buscar les seves recompenses per la botiga de Vilaweb a Barcelona (veure adreça), ja podran passar-hi tot indicant el seu nom juntament amb un document oficial d'identitat vàlid.

Aquells mecenes que van omplir el formulari de disponibilitat d'enviament, rebran la seva recompensa en el primer enviament que coincideixi amb les seves preferències, començant per la setmana següent (4a setmana d'agost).

I si quan me'l porten he sortit a comprar el pa?

leer más

#10 / Procés de producció començat!

Benvolguts mecenes,

Sabem que alguns de vosaltres esteu ansiosos per rebre ja les vostres recompenses i poder tenir el joc. No ho estigueu pas...

Si no hem donat senyals de vida des de dimecres és perquè hem pensat que valia més la pena centrar tots els nostres esforços en engegar la producció del joc el més ràpid possible. I per això hem centrat totes les nostres energies en aquest punt.

Així doncs us podem assegurar que ja hem llançat el joc a producció i que els engranatges s'han començat a moure. Les previsions del nostre fabricant són de tenir els exemplars per finals de juliol. Tan bon punt ens arribin aniran directament cap a vosaltres.

És per això que encara no ens hem posat en contacte amb vosaltres per demanar-vos les vostres dades. Ho sentim molt però cadascú de nosaltres sols té dues mans.

No us preocupeu, abans que s'acabi el cap de setmana tindreu un correu a la vostra bústia electrònicaleer más

#09 / Tancament de campanya, enviaments, agraïments: La Puta i la Ramoneta, per sempre.

Mecenes, amics, familiars, coneguts i polítics que passen per aquí, el micromecenatge de la Puta i la Ramoneta ha acabat! Quaranta dies després, podem dir que ha estat un èxit. Imprescindible per la següent fase: la comercialització arreu del país.

Perquè volem que siguin a tot arreu, vigilant que els polítics ja no ho puguin fer més. Però sobretot, fent passar una bona estona, de conyeta i puteria. Les primeres còpies del joc seran per vosaltres, els mecenes. Ens posarem en contacte amb cadascun de vosaltres via e-mail per gestionar els enviaments allà on ens indiqueu.

Esperem poder enviar les còpies perquè les tingueu a principis d'agost. Penjarem els vostres noms/pseudònims en agraïment a la pàgina web www.laputailaramonetaeljoc.com.

Moltes gràcies de nou.

La Puta i la Ramoneta, per sempre.

#08 / El Tauler de la Política, un article d'Oriol Ripoll

Us deixem amb aquest fabulós article d'Oriol Ripoll, especialista en jocs, formador, comissari de diferents esdeveniments culturals, escriptor i col·laborador en diversos mitjans.

Un article sobre la política i el món dels jocs, publicat a La Vanguardia, on fa una menció al nostre joc que ens ha fet moltíssima il·lusió.

Llegiu-lo amb atenció, us agradarà.

Article en PDF- català

Artículo en PDF- español

#07 / 48 hores i nous personatges

Queden 48 hores per acabar el Verkami. Una de les experiències més intenses que podem recordar i reconèixer.

L'esperit de fer una cosa conjuntament hi ha estat sempre. Perquè sinó ens hauríem animat a fer una cosa pel país, enrient-nos de la situació i donant l'oportunitat de viure la política des d'una perspectiva lúdica?

Estem molt agraïts a cadascun dels mecenes, per les contribucions i per l'empenta. La Puta i la Ramoneta us en deuen una, però també el Ricard, el Marc, l'Albert, entre d'altra gent que s'ha involucrat.

Perquè també ha estat en base a aquest darrer període que hem pogut avançar més amb el producte. Una obra no es tanca fins que l'autor no signa i ara tot just ho fem.

Després de passar pel club de jugadors del Pati, del Juguem de Sant Andreu, el Casal Independentista la Teixidora, la fira Jugar x Jugar i molts més. D'aquí han nascut idees com la introducció de més personatges!

leer más

#06 / Comentaris de la premsa o "habla pueblo habla"

Doncs ja estem arribant a la recta final del projecte de micromecenatge. Últimament hem estat sortint a molts mitjans de comunicació, des de la ràdio fins a la premsa escrita! El projecte s’ha fet més conegut i al més pur estil “Habla, pueblo, habla” hem decidit recopilar alguns dels comentaris que han aparegut a les diferents webs.

Cal dir que la nostra idea ha generat molt bona resposta entre els opinadors que dediquen el seu valuós temps a compartir opinions amb tots nosaltres... no cal dir que agraïm amb molt d’afecte aquestes mostres de suport!

“Que les otorguen el Nobel de la Paz, y del liderazgo empresarial, ya.”

signat: Una iniciativa empresarial cósmica

“Rápido, que les den una subvención y la Creu de Sant Jordi.”

signat: El cuento de siempre

I tot que ens encantaria rebre una Creu de Sant Jordi o una subvenció de la… leer más

#05 / Repercussió als mitjans

Ens trobem en la recta final de la campanya i la nostra valoració és bona, però nosaltres no baixem el ritme. Potser alguns de vosaltres heu vist alguna de les aparicions als diferents mitjans, però segurament us heu perdut la major part. Aquesta setmana ha estat intensa!

Estem encantats de la repercussió que està assolint el projecte i les ganes de saber-ne més dels diferents mitjans.

Tot seguit us deixem uns quants retalls de premsa, els més significatius, d'entre tots els que podeu trobar per la xarxa.

Televisió

8TV

El passat divendres dia 7 de juny Josep Cuní va tenir a "8 al dia" Marc Miquel, autor del joc, com a convidat. Si no us voleu perdre les seves explicacions sobre el projecte no deixeu de veure el següent fragment del programa.

VEURE EL VÍDEO

TV3

Però no era la primera vegada que apareixíem per la petita pantalla. Alguns telespectadors es devien sorprendre bastant quan van veure sortir el joc durant la taula d'actualitat del programa "Divendres" de TV3.

leer más

#04 / Les recompenses del projecte, en detall

Estem segurs que una de les preguntes que més d'un us haureu fet en algun moment deu haver estat "Com deu ser això que prometen?".

Més enllà de que pugui semblar que les diferents recompenses que s'adjunten amb segons quin lot de donacions siguin sols per rendibilitzar el projecte, cada una d'elles té la seva història darrere.

Una de les coses que vàrem tenir bastant clares des del moment en què els diferents personatges anaven prenent forma és que eren prou atractius i divertits per si sols com per tenir vida més enllà del joc.

La samarreta

Ens hem imaginat diferents escenes gracioses amb les dues protagonistes però sense cap dubte aquesta és una de les més representatives.

Que creus que pot pensar cadascuna d'elles?

Si vols vestir amb aquesta samarreta divertida i desenfadada pots aconseguir-la amb diferents combinacions de marxandatge. Un cop acabada la campanya, ens posarem en contacte amb vosaltres per a que tingueu la talla que necessiteu, no patiu.

leer más

#03 / Divulgació al món de la cultura i la política

És sabut que objectivar aquelles actituds, problemes o conflictes és el primer pas per superar-los. Com que jugant te n'adones de la realitat política hem decidit mostrar el joc a diferents personalitats del món cultural i polític. Entre les que ens han donat suport s'hi troben el president Jordi Pujol, l'escriptor Albert Sánchez Piñol i els Òscars de "la competència", entre d'altres.

També hem volgut fer partícips d'aquest projecte obsequiant-los amb unes làmines altres personalitats relacionades fortament amb el món de la cultura, referents sense els quals la nostre manera d'enfocar aquest joc hauria resultat sensiblement diferent. Entre ells podem trobar Miquel Calçada, Toni Soler, Quim Monzó, Màrius Serra, Andreu Buenafuente i Gerard Quintana.

Pròximament volem presentar-ho als autèntics protagonistes del joc, els diputats del parlament!

#02 / Explicant el projecte, una setmana més tard

Avui a Catalan Games estem de celebració, ja que tot just tanquem la primera setmana de vida de la campanya. I quina setmana, ha estat frenètica. Ens hem dedicat a ensenyar i explicar el projecte tant com hem pogut.

El passat dimecres "La Puta i la Ramoneta" van fer una breu aparició a La Competència, a RAC1, de la mà del nostre equip en una visita al programa.

No us perdeu les reaccions dels Òscars en la secció "obrir coses". Fins i tot ens van signar unes làmines que hem afegit com a recompensa!

També ens van fer la nostra primera entrevista televisiva i ens fa molta il·lusió compartir-la amb vosaltres. Hem quedat guapos?

#01 / 48 hores del projecte i fira JugarXJugar de Granollers

Preparades, llestes... endavant!

A Catalan Games estem contentíssims! Aquestes últimes 48 hores han estat intenses per a les nostres dues protagonistes: la Puta i la Ramoneta. No n'hi ha per a menys! Han sortit de l'ombra, s'han explicat al món, han fet molts amics i amigues però sobretot, han jugat molt, moltíssim. Tenir el seu propi joc, on hi apareixen a més a més polítics de tots els colors, no és cosa fàcil!

Ens han comentat que estan molt contentes d'aquests primers suports i dels elogis rebuts. Tot i així us animen a continuar suportant la causa i ajudar-les a fer confiança a aquells que encara no les coneixen. S'estan introduïnt per tot de grups, pàgines i col·lectius a Facebook. Les dues noies també han tret el cap per Twitter fent comentaris d'actualitat amb la seva gràcia i sornegueria que les caracteritza. Us animem a seguir-les.

Fira JugarXJugar de Granollers

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies