❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"Invocació. Variació lliure de Ricard III"

Espectacle teatral per a dues actrius, un director i una dramaturgia on revisarem els personatges femenins que van envoltar la personalitat cruel i estravagant del rei Ricard III, amb l’objectiu de reflexionar sobre l’ambició i el poder.

qarsteatre

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
64
Aportaciones
2.535€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Un Projecte de Q-Ars Teatre.

Dramatúrgia i direcció de Rafel Duran.

PRESENTACIÓ

Dues dones invoquen els clàssics per comprendre millor el nostre present. Corren temps difícils, d’abús de poder i d’incompetències polítiques. Moltes preguntes, poques respostes. El temor social es cola per les esquerdes. Quatre personatges femenins esperen ser elegits. La tria és Shakespeariana. Els mecanismes perversos del poder es posen en marxa. Dues dones. Quatre veus. Com a gran objectiu, assolir el poder amb mètodes malignes. Tot és vàlid. Hi ha murs que escolten i d’altres que parlen. La calumnia entra en joc. L’espiral del dolor gira sense aturar-se. L’eròtica del poder és el millor afrodisíac i… l’últim.

UNA MICA D'HISTÒRIA

Ricard III ha estat considerat durant molt temps un rei cruel i deformat, que va usurpar el tron dels seus nebots i els va fer matar. Aquesta imatge s'ha vist reforçada per l'obra de Shakespeare Ricard III. Tot i que aquest personatge ha fet córrer molta tinta en la història real i en la ficció, nosaltres ens interessem per les dones que el van envoltar: Cecily Neville, la seva mare, duquessa de York; la seva cunyada Elisabeth, vídua de d’Eduard IV; Margaret, vídua d’Enric VI; i Lady Anne, vídua d’Eduard príncep de Gal·les, fill d’Enric VI i després casada amb Ricard III. Són dones importants en un moment important de la història d’Anglaterra, obligades a conviure en un castell ple d’intrigues, gelosies i morts. Entre guerres familiars.

LA NOSTRA VARIACIÓ

Basant-nos en l’obra de Shakespeare i en versions com la de Carmelo Bene o la del canadenc Normand Chaurette; en creacions cinematogràfiques i en la història real, hem construït una dramatúrgia per donar veu a aquestes quatre dones que malgrat perdre marits, fills i reialmes en una estúpida guerra familiar, van tenir una influència directa en la vida política i militar de la època.

LA VOSTRA EMPENTA

Els diners que recollim en aquesta campanya els destinarem a cobrir les despeses imprescindibles per engegar el projecte. Despeses de preproducció, compra de materials, fotocopies, reciclatge vestuari, espai d’assaig, fungibles necessaris, transports, confecció dossiers, cartells…

EL TRAJECTE

El calendari del muntatge és el següent:

Preparació dramatúrgia: gener-abril 2013. Maig-juny assajos. Presentació a partir de meitats de juny i gira per festivals al juliol-agost. Temporada Barcelona Teatre Àtrium setembre-octubre 2013 cinc setmanes. Gira: gener-març 2014. A meitats de juny 2013 farem la presentació publica de l'espectacle amb l'entrega de recompenses.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • qarsteatre

    qarsteatre
    Autor/a

    casi 11 años

    Annabel, tens tota la raó en el que dius. No és menys cert en aquesta obra de Shakespeare, però per sort molts altres dramaturgs i la història real han destacat la importància d'aquestes quatre dones i per començar, en aquesta nova dramatúrgia del Rafel Duran, INVOCACIÓ, només els donarem la veu a elles, elles explicaran el que passa al seu voltant i jugaran amb la informació privilegiada que tenen. Denunciaran, patiran, en faran burla. Des de la seva força, la seva situació i la seva manera de ser. Un joc a quatre veus per a dues actrius.

  • Annabel Jové

    Annabel Jové

    casi 11 años

    Ens podríeu explicar una mica quina és la perspectiva des de la que penseu enfocar la història? Les dones sempre han -hem- quedat una mica... com ho diríem? tranparents, oblidades en els relats...

#01 / Gràcies.

Primer dia: Totes les vostres aportacions ens han donat molts ànims en començar amb tant bona resposta. Gràcies. Moltes gràcies per participar en el projecte. A veure si ens en sortim. Són moments durs per tots, i també, i en gran mesura, per aquells que hem volgut fer de la cultura la nostra forma de vida. Estem vivint canvis profunds, de transformació de la dinàmica de les petites companyies, com és el nostre cas. Ens ho hem de replantejar tot. I mentre ho fem i perquè ens resistim a tancar, anem provant noves formes. Formes d’urgència, formes de futur, formes que ens tornen a l’origen. I hi ha coses que ens agraden perquè ens mostren i demostren que som una gran comunitat disposada a col·laborar. Et mantindrem informat de com avança el projecte i anirem penjant al blog d’aquesta pàgina més material perquè estiguis al dia del que ens va passant, com a Mecenes que, si tot va be, arribaràs a ser d’aquí a uns dies.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies