El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Descripción del proyecto

PER QUÈ PUBLICAR UN LLIBRE SOBRE ELS VALORS CULTURALS DELS ARBRES MEDITERRANIS?
Si entreu en qualsevol llibreria, de ben segur que a l'apartat de natura trobareu llibres que parlen d'arbres i boscos. La major part d'ells són guies que et permeten conèixer i classificar les espècies forestals o bé estudis sobre la distribució, en una àrea geogràfica concreta, dels diferents tipus de boscos. Difícilment trobareu algun llibre que parli dels valors culturals que atresoren els arbres mediterranis. Per taaç nt, aquest llibre vol omplir un buit existent i, a la vegada, relacionar la natura amb la cultura, és a dir, presentar un discurs que expliqui, al llarg de la història, quins són els valors i la simbologia que han anat atresorant els arbres mediterranis.

QUÈ TROBAREU EN LA LECTURA D'AQUEST LLIBRE QUE TRANSITA ENTRE L'ASSAIG I LA DIVULGACIÓ?
Doncs un recorregut cultural i espiritual al voltant dels principals arbres mediterranis. En primer lloc, explicaré breument l’evolució biogeogràfica dels arbres per la mediterrània, producte sobretot de l’acció militar i comercial de la societat. Un dels resultats de la història és que alguns arbres han vist reduïda la seva àrea de distribució, altres l’han vist engrandida i altres han aparegut de nou colonitzant o envaint nous territoris en funció de criteris econòmics i/o estètics. En segon lloc, resseguiré el paper dels arbres en la mitologia i la literatura clàssica i, tot seguit, n’explicaré els valors espirituals dels arbres a la religió cristiana i musulmana. En tercer lloc, parlarem dels arbres en el folklore, així com de la seva valorització social i, fins i tot, política. En quart lloc, ens endinsarem en el paper dels arbres dins la literatura.

QUÈ ES FARÀ AMB ELS DINERS ?
El finançament que es pretén aconseguir servirà per pagar l’edició de 200 exemplars en paper i un e-book. Si se supera la quantitat de diners sol·licitada augmentarem la tirada d’exemplars fins arribar als 400 i si la quantitat recaptada supera els 3000 euros ? Tot el finançament que superi la quantitat esmentada anirà directament a l’ONG Sol Solidari.

QUÈ ES FARÀ AMB ELS DRETS D'AUTOR ?
A més a més aquest és un llibre solidari ja que la totalitat dels drets d’autor aniran per l’ONG Sol Solidari i per un projecte per permetrà reduir la desforestació a Etiòpia. El projecte a recolzar és la introducció de forns solars i altres tecnologies d'estalvi de llenya al voltant del bosc sagrat de Yimrihane (North Wollo, Etiòpia). En aquest moment, per cada 36 euros que aconseguim subvencionem el 80% de la compra d'un forn solar (que val 45 euros), i estem iniciant un projecte per muntar tallers de producció i venda de cuines “gonze”, un senzill estri fet de fang que permet economitzar fins a la meitat de llenya respecte a la típica foguera de tres pedres.

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(3)

 • Jordi, com puc aconseguir el llibre? On el puc comprar i per quin preu? gràcies i enhorabona.

  hecha por Santi

  escriu a jgordi@gmail.com i t'ho explico

 • Hola Jordi, dies enrere ens demanaves l'adreça per fer-nos arribar el llibre. No sé si aquesta és la manera correcta, però no n'he trobat altra. És c. Montseny, 21 08208 Sabadell. Molt d'èxit amb el llibre, ja tinc ganes de tenir-lo entre les mans!

  hecha por Marta Lacruz Sobré

  Hola Marta,

  El teu llibre va sortir per correu el dilluns passat.

  Atentament,

  Josep Gordi

 • Hola, jo m'ofereixo en col·laborar en la maquetació del llibre, no cal dir que trobo molt interesssant la temàtica, en espcial el tema de tractar la simbologia i mitologia dels arbres, així que aquesta és l'aportació que puc oferir. Salut i enhorabon

  hecha por Elena

  Hola Elena Encantat pel teu oferiment. Quina gran generositat. Esperem que arribem als 2000 euros per poder comptar amb els diners i tenir clar que es publica el llibre. Espero que vinguis a la soryida i pots cpmptar amb els llibres que necessites. El meu mail es jgordi@gmail.com

Si quieres saber más pregúntale al autor

Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis

Conseguidos2.610€
de2.000€
100% conseguidos Conseguido!
Aquest projecte té com objectiu aconseguir finançament per l’edició del llibre: Els arbres mediterranis. Un recorregut pels seus valors culturals i espirituals. El llibre promou una altra visió dels arbres ja que aquests des de temps remots han estat dipositaris d'importants valors culturals.
Creado en: Mollet Del Valles

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 3 de Octubre de 2011.

 
 • Aportando 20€
  QUEDAN 342 RECOMPENSAS (DE 400)

  Un exemplar del llibre "Els arbres mediterranis + Un recorregut pels seus valors culturals i espirituals."

 • Aportando 50€
  QUEDAN 27 RECOMPENSAS (DE 50)

  Un exemplar del llibre "Els arbres mediterranis + Un recorregut pels seus valors culturals i espirituals" + Assistència a una sortida per conèixer els valors culturals dels arbres de Riells del Montseny a càrrec de Josep Gordi i Jaume Calsapeu, per a 2 persones (Les sortides es faran al llarg d'aquesta tardor i el nombre de persones per passejada serà de 25 com a màxim)

 • Aportando 300€
  QUEDAN 3 RECOMPENSAS (DE 4)

  Aquesta és una recompensa pensada per a entitats ja que l'autor, a canvi de l'aportació demanada, es compromet a fer una conferència sobre els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis i entregar a l'associació 10 exemplars del llibre.

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 3 de Octubre de 2011.

 

Blog del proyecto (5)

 • Llibre004
  19.12.2011

  Enviats!!

  Avui 19 de desembre han sortit els llibres per correu!Ens veiem el proper dimecres 20 de desembre a les 20h a la seu d'Òmnium Cultural de Mataró, (C/ Argentona, 59).Fins aviat!!!
 • Portada2x_copy
  14.10.2011

  Sol Solidari es fa ressò del projecte

  Aquí teniu l'enllaç de l'article:  Drets d'autor d'un llibre cedits a Sol Solidari. 
 • Portada9f
  30.09.2011

  Ajuda'ns a triar la portada

  Ajuda'ns a triar la portada del llibre. Digues quina de les dues opcions t'agrada més. Portada 1 Portada 2
5 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de jgordi
jgordi
Soc un professor de Geografia amant de la meva feina i dels arbres. M'interessa divulgar els valors culturals i espirituals que atresoren els arbres i la natura. Leer más
jgordi tiene 1 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.josepgordiarbresipaisatge.cat