❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Memòria oral de Cardedeu

El Cardedeu de principis de segle XX va ser esplendorós amb l'estiueig, es va empobrir amb la Guerra Civil però va ressorgir amb l'associacionisme cultural que va empènyer el Padre Coloma. En ple franquisme s'organitzaven nits de Jazz i de Folk... ho vau viure? ho voleu reviure?

0
segundos
155
Aportaciones
7.020€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Un projecte de doble objectiu: recuperar la història i salvar la tele

Aquest és un projecte conjunt de RTVCardedeu i l'Associació de Jubilats de Cardedeu.

Ens hem proposat enregistrar una sèrie documental amb els relats de diferents testimonis sobre la història recent del nostre poble. Es tracta de recuperar la memòria oral d'avis i àvies que recordin alguns capítols de la seva infància, joventut i maduresa lligada a Cardedeu. El que recaptem amb aquesta campanya, ho destinarem íntegrament a RTVCardedeu, que es troba en greu situació econòmica. Per tant es tracta d'un projecte amb doble objectiu: recuperar la memòria oral del nostre poble i ajudar a l'entitat que l'ha estat enregistrant els darrers 30 anys, Ràdio Televisió Cardedeu.

La primera entrega d'aquesta sèrie documental seran 4 DVD's sobre l'evolució de Cardedeu, la Guerra Civil, l'associacionisme durant el franquisme i la vida familiar i l'escola.

PER A QUÈ NECESSITEM EL FINANÇAMENT?

Per l'elaboració d'aquesta sèrie documental hem previst fer més de 30 entrevistes a diferents cardedeuencs, entre els quals, els darrers set alcaldes de Cardedeu: Josep Mas, Ramon Comas, Cristina Viader, Joaquim Om, Montserrat Cots, Joan Masferrer i Calamanda Vila.

Ens desplaçarem fins a Girona per conversar també amb el Padre Coloma, qui va impulsar tot el moviment associatiu durant el franquisme.

El projecte d'aquesta sèrie documental requereix moltes hores de producció, muntatge i edició, però aquest esforç el farem voluntàriament tots els col·laboradors de RTVCardedeu.

Les aportacions recollides es destinaran a salvar la televisió històrica de Cardedeu, la primera televisió que va emetre íntegrament en català i que va començar a funcionar el juny de 1980.

RTVCardedeu, en risc de desaparèixer

El passat mes de gener i després de 32 anys, RTVCardedeu va decidir deixar de fer informatius setmanals per falta de diners.

La gravació de notícies sobre el municipi s'aturava després de 2.000 emissions al llarg de tres dècades. Aquest projecte de micromecenatge ens fa tornar als inicis, quan el 1980 posàvem en marxa la primera televisió local a Catalunya i a la resta de l'Estat i ho fèiem recollint les aportacions dels cardedeuencs de 5.000 pessetes. D'una manera semblant, ara tornem a demanar la participació dels veïns del poble per assegurar la continuïtat de la seva televisió local.

ENLLAÇOS RELACIONATS
Web de RTVCardedeu
Web de l'Associació de Jubilats de Cardedeu
Canal de Youtube de RTVCardedeu
Facebook de RTVCardedeu

Segueix-nos a Twitter: @rtvcardedeu

Correu de contacte: [email protected]

CALENDARI

Guió de les entrevistes: maig 2013

Gravacions: finalitzades el 15 de juny

Guió audiovisuals: 15 - 30 juny

Edició audiovisuals: juliol

Repicat DVD’s: setembre

Entrega de les recompenses: octubre 2013

Estrena sèrie documental: octubre 2013

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#05 / Més de 100 mecenes, entre els 10 projectes que més recapten a Verkami

El projecte de micromecenatge de RTVCardedeu ja és possible gràcies a la participació de més de 100 mecenes. Hem aconseguit una àmplia participació que ens permet superar, quan falten menys de deu dies per donar per acabada la campanya, els 5.000 euros recaptats. De fet, el de RTVCardedeu es troba entre els 10 projectes que actualment hi ha en marxa a Verkami que més suport han aconseguit. De veritat, moltes moltes gràcies a tots!

Micromecenatge, els nostres orígens

Aquesta experiència de micromecenatge no és nova per a RTVCardedeu. El 1980 quan un grup d'apassionats de l'audiovisual van decidir posar en marxa la primera televisió catalana del món, van demanar als veïns de Cardedeu una aportació de 5.000 de les antigues pessetes per comprar els equips que necessitaven, entre aquests, una emissora. El president del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera, va ser un dels qui va contribuïr-hi, fent-se soci de l'entitat. Tres dècades després, amb un pessic de cada veí, serà possible que Cardedeu no es quedi sense la seva televisió local.

3 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • carme sala pagès

    carme sala pagès

    casi 11 años

    TVCARDEDEU: LA NOSTRA!

  • teresa icart mas

    teresa icart mas

    casi 11 años

    Gracies a vosaltres per la iniciativa i la feina que feu, FELICITATS PER TOTS !!!!

  • Rosalina

    Rosalina

    casi 11 años

    La Unió fa la força !!!! Felicitats, Endevant !!!

#15 / Estrena del segon documental "Relats Viscuts"!

Benvolguts i pacients mecenes,

Ens plau comunicar-vos que finalment ja tenim data d'estrena pel segon dels documentals de "Relats viscuts. Memòria oral de Cardedeu", la sèrie documental que estem fent, en bona part, gràcies a vosaltres.

Serà el pròxim divendres 10 de juny a les 19:30h al Cinema Esbarjo. La presentació del projecte anirà seguida de la projecció del documental. Durant una hora viurem moments crucials per la història cultural i associativa de la nostra vila, i descobrirem com de pioners van ser alguns dels nostres veïns.

Tots els que féssiu aportació econòmica de 30€ o més rebreu en breu la invitació formal a l'estrena. Haureu de reservar plaça enviant un correu a [email protected]. Podeu sol·licitar places extres per un acompanyant. Si un cop omplertes les places amb les invitacions queden butaques lliures s'intentarà satisfer la resta de sol·licituds.

leer más

#14 / Estrena del documental sobre la guerra. Nous passis!

Benvolguts mecenes,

us recordem (amb il·lusió) que demà estrenem el primer dels documentals de la sèrie "Relats viscuts. Memòria oral de Cardedeu". Serà a les 12h al'Esbarjo.

Tots aquells que heu reservat plaça per demà (12h) rebreu en breu un correu de confirmació.

Els que no ho hagueu fet, lamentem comunicar-vos que les places per demà ja estan plenes. És possible que a última hora en quedi alguna lliure. Podeu "arriscar-vos" a venir si voleu. De tota manera, i donada la bona acollida que estem tenint a nivell de reserves, ja us podem anunciar que farem 3 passis més perquè tothom el pugui veure.

**Diumenge 14 a les 17h

Divendres 19 a les 20h

Dissabte 20 a les 18h**

Per aquests passis no cal reserva prèvia, sinó que s'omplirà per ordre d'arribada. Els mecenes que heu reservat plaça per diumenge podeu estar tranquils que també tindreu lloc reservat. L'entrada és gratuïta en tots els passis.

Finalment, tots aquells que tingueu reserva us demanem que leer más

#13 / Per fi! Ja tenim estrena!!!

Benvolguts mecenes,

Ens plau comunicar-vos que finalment ja tenim data d'estrena pel primer dels documentals de "Relats viscuts. Memòria oral de Cardedeu", la sèrie documental que estem fent, en part, gràcies a vosaltres.

Serà el pròxim dissabte 13 de desembre a les 12h al Cinema Esbarjo. La presentació del projecte anirà seguida de la projecció del primer documental. Durant una hora viurem moments molt intensos en què s'explicarà com va ser la Guerra Civil a Cardedeu de la veu dels que la van viure.

Tots els que féssiu aportació econòmica de 30€ o més rebreu en breu la invitació formal a l'estrena. Haureu de reservar plaça enviant un correu a [email protected]. Podeu sol·licitar places extres per un acompanyant. Si un cop omplertes les places amb les invitacions queden butaques lliures s'intentarà satisfer la resta de sol·licituds.

Per als que no tingueu invitació, no patiu. L'endemà diumenge dia 14 a les 17h farem un segon passi obert a tot el públic.

leer más

#12 / Comença a sonar música!

Benvolgut mecenes,

Estem molt contents de poder-vos anunciar que "Relats viscuts" comptarà amb una banda sonora pròpia feta a Cardedeu. Serà gràcies a la col·laboració de tres excepcionals músics locals: el compositor Àlex Martínez, nominat als Premis Goya per la banda sonora de Tadeo Jones, Marc Maestro, compositor i pianista, i Xavi Fort, compositor i guitarrista.

Durant aquest estiu treballaran en la banda sonora per poder estrenar els documentals durant la pròxima tardor.

De nou, gràcies per la paciència i el suport.

Aquí teniu un vídeo sobre la gravació de la banda sonora:

#11 / Novetats "Relats viscuts"

Hola mecenes!

Continuem treballant en la sèrie documental "Relats viscuts". Sembla que no s'acaba mai... però s'acabarà! I la veritat és que tot i ser un treball costós ens està agradant molt fer-lo i estem segurs que us encantarà.

Algunes novetats:

  • Estem enllestint l'avançament del segon documental, que parlarà de la vida familiar i l'escola durant mitjans del segle XX. Ben aviat el publicarem perquè el pogueu veure. També tenim molt avançat l'avançament del documental sobre vida associativa, que intentarà explicar per què Cardedeu és tant especial en aquest sentit i que va passar entre els anys 60 i 80.

  • Estem treballant una col·laboració molt especial i que ens fa molta il·lusió. Encara no us en podem donar detalls, però si tot va bé sembla que tindrem la sort de comptar amb música per als documentals feta a Cardedeu. Estem en contactes amb alguns… leer más

#10 / Avançament del documental sobre la guerra!

Benvolguts mecenes,

Ens plau comunicar-vos que aquest vespre s'estrenarà el primer teaser de "Relats viscuts. Memòria oral de Cardedeu". Serà a les 20:30 al Centre Cultural de Cardedeu en el marc de l'Aula de Cultura.

Es tracta d'un vídeo d'avançament de dos minuts on es pot fer un tastet dels testimonis que vam entrevistar per parlar de la Guerra Civil a Cardedeu.

Tot i que l'estrena oficial es farà aquest vespre, hem cregut convenient avançar-nos unes hores i oferir-vos-el en primer lloc a tots vosaltres. A tots els mecenes que heu col·laborat perquè això sigui possible.

Aquest és l'avançament d'un dels quatre documentals que estem preparant i que pretenem estrenar durant la pròxima primavera i estiu.

Aquí el teniu. Esperem que us agradi.

El 1936 la crema de l'església va posar en alerta els veïns de Cardedeu… leer más

#09 / 75 anys dels bombardejos a Cardedeu

Hola mecenes!

Fa pocs dies va fer 75 anys que Cardedeu va ser bombardejat per les tropes franquistes.

RTV Cardedeu en va fer un breu reportatge, on ja apareixen alguns petits fragments del que serà el documental sobre la guerra a Cardedeu, un dels quatre que estem preparant.

Aquí el teniu:

Moltes gràcies i fins aviat!

#08 / "Relats viscuts". Pròximament, un avançament

Benvolguts mecenes,

Us escrivim per donar-vos compte de l’estat de la situació del projecte “Relats Viscuts: Memòria Oral de Cardedeu”. Hem estat força callats però això no vol dir que no haguem estat treballant de valent.

En aquest sentit, us volem informar de dues bones notícies:

1) El volum d’entrevistes que tenim és tant gran que ens ha endarrerit molt el projecte. Però això té una part positiva. Hem decidit ampliar el projecte, o més ben dit, fer-ne un “annex”. Ens expliquem:

La sèrie documental no ens permetrà gaudir de totes les hores de gravació molt interessants que tenim. Per això, i un cop haguem acabat la sèrie (que és el projecte principal i pel qual vam rebre el vostre suport) tenim previst engegar un programa d’entrevistes amb tot el material gravat. Seran més de 70 entrevistes d’una durada mitjana de 50 minuts, i que… leer más

#07 / Estem treballant de valent!

Benvolguts amics i col·laboradors,

La campanya de micromecenatge per finançar el projecte de Memòria Oral va ser tot un èxit, i ens ha permès tirar-ho endavant. Us donem afectuosament les gràcies per fer-ho possible i, a la vegada, per donar un impuls a la continuïtat de RTV Cardedeu.

Us hem de dir que també ha superat les nostres expectatives el nombre de persones disposades a donar el seu interessant testimoni. Havíem previst unes trenta o quaranta, i finalment s'han gravat més de 70 entrevistes amb una duració mitja d'una hora. Hem de pensar que la feina d'edició augmenta exponencialment amb les hores de gravació si es vol fer un guió coherent i una tria acurada que reculli el més interessant sense fer massa llarg el resultat.

En conseqüència, hem hagut de refer el calendari previst i ajornar dates. Però pensem que això estarà àmpliament compensat amb la qualitat del treball final.

leer más

#06 / Ho hem aconseguit!

Moltes moltes moltes gràcies a tots els mecenes que heu fet possible que RTVCardedeu sigui la primera televisió local catalana que aconsegueix 6.000 euros en micromecenatge per finançar-se!

Cinc dies abans que acabi la campanya, ja hem recollit l'aportació que ens havíem proposat: uns 6.000 euros que ens serviran per continuar fent televisió durant un temps mentre produïm una sèrie documental sobre la història de Cardedeu al segle XX, explicada pels seus veïns i protagonistes.

Encara es poden fer aportacions fins dilluns 2 de juny a les 10 del matí, que es quan tancarem la campanya.

#05 / Més de 100 mecenes, entre els 10 projectes que més recapten a Verkami

El projecte de micromecenatge de RTVCardedeu ja és possible gràcies a la participació de més de 100 mecenes. Hem aconseguit una àmplia participació que ens permet superar, quan falten menys de deu dies per donar per acabada la campanya, els 5.000 euros recaptats. De fet, el de RTVCardedeu es troba entre els 10 projectes que actualment hi ha en marxa a Verkami que més suport han aconseguit. De veritat, moltes moltes gràcies a tots!

Micromecenatge, els nostres orígens

Aquesta experiència de micromecenatge no és nova per a RTVCardedeu. El 1980 quan un grup d'apassionats de l'audiovisual van decidir posar en marxa la primera televisió catalana del món, van demanar als veïns de Cardedeu una aportació de 5.000 de les antigues pessetes per comprar els equips que necessitaven, entre aquests, una emissora. El… leer más

#04 / Un petit avanç ara que som a l'equador del nostre objectiu...

Ja hem recaptat 3.000 euros i per agraïr-vos-ho, us regalem un petit avanç d'una de les entrevistes més emocionants del documental. És el testimoni de Josep Mas, que va ser alcalde de Cardedeu entre el 1968 i el 1974. A l'entrevista ens va desvetllar com i qui el va escollir alcalde, a dit. Sabeu el què era la Terna? Després de gairebé 40 anys, Josep Mas explica a RTVCardedeu com funcionava la governabilitat municipal en època franquista: tenir amics al govern de Madrid, visitar-los i també escurar la pròpia butxaca era clau per aconseguir equipaments per al municipi!

#02 / La crema de l'església, Raimon i Carrie Smith als Pinetons...

El juliol de 1936, tres dies després de l'alçament militar, uns homes van arribar a Cardedeu, van cremar la imatge de Sant Antoni de la plaça Anselm Clavé, van entrar a l'església, van agrupar els bancs, els van ruixar amb gasolina i van cremar l'interior del temple. I van marxar.

D'aquest fet en conservem almenys dues fotografies, que les va ensenyar en Salvador Coll al programa Borregos i Carquinyolis que dilluns vam dedicar especialment al documental que estem preparant sobre la memòria oral del Cardedeu del segle XX.

Jordi Castells va explicar, per exemple, que l'Esbarjo va bullir a finals dels 70' amb un concert del Raimon: el Governador Civil, un temps abans, n'havia prohibit un de Lluís Llach. En aquella època, es feien les Nits de Folk, les nits de concerts amb les quals van fixar-se els Mainat per organitzar, després, el Canet Rock. L'últim cartell de les Nits de Jazz el van arribar a omplir la gran Carrie Smith i Tete Montoliu. Això ja era el 1981.

leer más

#01 / A punt de recollir els primers 1.000 euros!

Dos dies després de començar la campanya de micromecenatge, estem a punt d'aconseguir sumar els primers 1.000 euros dels 6.000 que ens hem proposat recollir. Vam iniciar la campanya per Sant Jordi amb una parada a la plaça de Sant Corneli que va tenir força èxit. A més de recollir aportacions in situ, vam sumar uns quants socis més a l'entitat. Aquesta és la crònica de la jornada! Us ho explica l'Àlex Ferre!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies