❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

L'ENDEMÀ

Isona Passola, amb l'equip que va rodar "Cataluña/Espanya" i "Pa Negre" us proposen participar en la seva nova peŀlícula documental: L'ENDEMÀ, la peŀlícula sobre l'Estat que volem els catalans, amb arguments tècnics i definitius que serveixin de píndoles contra la por de decidir-se pel SÍ.

Isona Passola

A project of

Category

Created in

0
seconds
8,101
Pledges
348.830€
From 150.000€
Contribute to the project

Choose your reward

Support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Aquestes darreres hores, molta gent ens està preguntant on pot fer aportacions pel projecte L'ENDEMÀ ara que la campanya de Verkami ja ha acabat.

Podeu fer noves aportacions contactant amb nosaltres a [email protected] o al telèfon 93.310.35.10

Moltes gràcies a tothom!

Isona Passola

Estem gratament sorpresos per la resposta dels ciutadans i de la societat civil amb el projecte de L'ENDEMÀ. És una constatació del moment tan esperançador que viu el País. Per a nosaltres, a més d'una alegria, poder tirar endevant L'ENDEMÀ és un repte i un compromís amb tots els que ens han fet confiança alhora que ens esperona a continuar treballant per una pel·lícula de qualitat, tant en el contingut com en la forma.

La campanya de L’ENDEMÀ continua. No volem que ningú es quedi fora de L'ENDEMÀ. Encara hi ha temps per fer aportacions per a la producció de la pel·lícula, que té un pressupost de 600.000€. Davant les dificultats que suposa finançar la pel·lícula a través dels canals tradicionals, i ja que l’administració no hi pot posar recursos, la productora va demanar fa uns dies una nova fita: aconseguir 300.000€.

Hem arribat als 300.000, gràcies a l'aportació de 7.000 mecenes, i en aquest moment els estem sobrepassant! De moment, L'ENDEMÀ ja s’ha convertit en la campanya de crowdfunding més exitosa a Europa, i segons Verkami està entre els Top 5 mundials de pel·lícules que més han recollit a través de crowdfunding.

Per què volem fer la pel·lícula

Avui les enquestes ens diuen que el 55% de la població votaria a favor de la independència de Catalunya. D'aquests, un 15% encara podrien fer-se enrere quan el clima social i polític es tensi. Per això és important ajudar aquest vot més insegur a reforçar els seus arguments pel SÍ.

De l'altra meitat de la població, un 20% hi votaria en contra, i el 25% restant el conformen els indecisos. La meitat d'aquests és gent que, no essent explícitament independentista, es poden adherir a la causa si fem un estat nou radicalment democràtic, tossudament honest, proposant una via serena cap a un model social més just i cohesionat.

Entre uns i altres, aquest gairebé 30% és el percentatge que ens falta per tenir una majoria acceptable als ulls de la comunitat internacional que legitimaria encara més tot el procés.

Fer un estat no és només votar que , sinó també construir un País nou i radicalment democràtic a partir de L'ENDEMÀ mateix. La peŀlícula L'ENDEMÀ parlarà del País nou que volem fer amb tota l'autocrítica i tota la convicció.

Com farem la pel·lícula

L'ENDEMÀ donarà arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables, per boca de les figures nacionals i internacionals més tècniques i més ben informades, a través del mitjà més prestigiós dels mitjans de comunicació, el cinema. També s'editarà la web-sèrie Les píndoles contra la por amb respostes a les grans preguntes que resolen els grans temes de país, les respostes que necessitem per a decidir sense por i tranquil·lament.

 • Què passaria si Catalunya fos independent?

 • Sabeu que el nostre territori pot produir més energia de la que necessitem?

 • Sabeu que la nostra proposta educativa, tan denostada, pot facilitar l'ascensor social molt millor que a França o el Regne Unit?

 • Us imagineu l'impacte cultural que podríem tenir si ara ja som la cultura electiva més important del món?

 • Sabeu que podríem ser un dels territoris europeus amb menys conflictivitat social?

Explicarem com serà aquest País nou que hem començat a construir entre tots.

Contribueix a fer l'Endemà possible

Els catalans com a coŀlectiu estem tan acostumats a estratègies de resistència que no acabem de saber com fer-ho per trobar el camí de la victòria. La pel·lícula L'ENDEMÀ vol contribuir a adquirir una mentalitat guanyadora.

La societat civil s'ha posat al capdavant en aquest procés d'autodeterminació i entre tots cal que dibuixem aquest #paísnou.

Vols arribar a L'ENDEMÀ?

Només junts ho podrem fer possible.

Des de la convicció que una peŀlícula pot contribuir a pujar la moral coŀlectiva que necessitem per arribar a L'ENDEMÀ, et proposem que ens ajudis a fer-ho possible.

Tots som necessaris en aquest camí cap a la llibertat: el tenim a les nostres mans!

Foto de Cèlia Atset

L'Endemà el farem entre tots i totes

L'objectiu que ens marquem a Verkami és el mínim que necessitem per tal de completar el pressupost necessari per a fer realitat aquesta pel·lícula.

Només amb la participació de la societat civil, és a dir, de tots vosaltres, serà possible l'ENDEMÀ.

Junts som molt forts! No en dubteu!

Isona Passola

Calendari

PREPRODUCCIÓ: Abril 2013

RODATGE: Maig a Juny 2013

POSTPRODUCCIÓ: Juliol a Desembre 2013

ESTRENA: Gener 2014

Equip tècnic

Guió: JOAN DOLÇ e ISONA PASSOLA

Direcció: ISONA PASSOLA

Realització: JOAN DOLÇ

Fotografia: JOSEP MARIA CIVIT

Direcció Producció: ALEIX CASTELLÓN

Producció Delegada: ALBA FORN

So: ALBERT ROYO

Creatiu: HUG CIRICI

Muntatge: JOAN DOLÇ e IGNASI SOLER

Durada: 90’

Segueix l'Endemà

Twitter de Isona Passola
Facebook de L'ENDEMÀ

Les claus de l'Endemà

Tens algún dubte?

Fes un cop d'ull a les 4 preguntes pràctiques que més ens heu fet!

Temes pràctics de cara al tancament de la campanya

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

345 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Francesc

  Francesc

  over 9 years

  Veient el resultat del documental i tenint certa experiència, he de dir que 150.000€ em sembla un cost alt. Voldria saber què passarà amb els diners restants i qui es quedarà els futurs drets d'explotació del treball i els guanys que generin

 • yerbouti

  yerbouti

  almost 10 years

  Vaig col.laborar amb 10€ com a micromecenes a Verkami. Crec que aixó donava dret a descarregar o veure la película on-line. Encara no he rebut res. Es possible?

 • enric

  enric

  almost 10 years

  Quan rebré el DVD? Veig que la peli ja s'ha estrenat!!

 • Josep

  Josep

  almost 10 years

  No em consta haver rebut cap invitació per a l'estrena. Gràcies

 • Júlia

  Júlia

  almost 11 years

  Bon dia, soc ucraïnesa i adoptada desde fa 6 anys per uma familia cataana, i sincerament em sento molt catalana.i crec certamet en.el camí cap a Ítaca, he sentit que fareu un.casting, m agradia participar, gracies

 • Guille

  Guille

  over 11 years

  Hola! He estat llegint les teves respostes i cada cop veig més quant ha malmès Espanya la nostra llengua. Utilitzes paraules com "vulgués", "espectatives ", "espectes" o "distribuïrà ". La nostra ortografia també millorarà amb la independència?

 • Francesc Romer

  Francesc Romer

  over 11 years

  Quereis plantear esto como algo objetivo y contrastado, y sin embargo partís de la base de que la independencia es la unica manera de ser "libre" y decís ser "una estrategia de resistencia para encontrar el camino a la victoria". ¿Es buen comienzo?

 • Isona Passola

  Isona Passola
  Author

  over 11 years

  Si ens truques al 93.310.35.10 t'ho posarem ben fàcil.

  Gràcies per fer-nos confiança.

  Isona Passola

 • nuri estrada canela

  nuri estrada canela

  over 11 years

  Jo, voldria col·laborar, però ni sé com fer-ho ni estic decidida a donar el número del meu compte corrent, voldria donar els diners i no complicar-ho més. Com ho podria fer?. Nuri

 • Isona Passola

  Isona Passola
  Author

  over 11 years

  Les noves aportacions no es poden fer ja a través de Verkami. Posa't en contacte directament amb nosaltres ([email protected] o al 93.310.35.10) i parlarem de quina pot ser la manera més pràctica per a tu. Moltes gràcies. Isona

Go back to all the updates

#01 / Les 4 preguntes pràctiques que més ens heu fet!

 • Quan se'm cobrarà la meva aportació?

Un cop s'acabi el període de recaptació establert per Verkami (40 dies de campanya), es faran els cobraments dels compromisos d'aportació que heu fet amb la vostra targeta. A l'extracte de la vostra llibreta bancària hi constarà el cobrament com a 'VERKAMI'.

 • Amb quin nom sortiré als crèdits? Com rebré les meves recompenses?

Un cop acabat el període de recaptació, t’enviarem al teu correu electrònic un Formulari fent-te vàries preguntes depenent de la recompensa que et pertoca:

Amb quin nom vols aparèixer als crèdits (si hi vols aparèixer), direcció postal per a rebre a casa la teva recompensa, etc.

 • Puc fer una aportació per a regalar-la a algú altre?

Sí. Pots fer les aportacions que vulguis amb el teu usuari de Verkami. Després, un cop acabat el període de recaptació, t’enviarem un Formulari on podràs indicar-nos, per cadascuna de les aportacions que hagis fet, la direcció postal i el nom que vols que aparegui als crèdits. En aquest cas, de la persona a qui li regalaràs la recompensa.

 • Som una Associació / Entitat / Casal... i no tenim targeta, com podem aportar rebent també la recompensa prevista?

Envieu-nos un correu a [email protected] i us facilitarem un número de compte per tal de poder fer la vostra aportació a L’ENDEMÀ.

29 comments

Log in or Sign up to comment this entry.

 • jpc's

  jpc's

  almost 10 years

  Hola! No he rebut la meva recompensa. Si no m'equivoco, em corresponia poder veure la pel·lícula per internet. Quin és l'estat de la qüestió?

 • Elisa

  Elisa

  about 10 years

  Ja fa mesos que vaig fer una aportació a nom de la meva empresa FORMACIO I EMPRESA (SALVADOR DELGADO ELISA 002173305K, SLNE)

  M'agradaria saber si els consta per que no he rebut cap confirmació, encara que el càrrec bancari sí que es va passar en el seu dia pel meu compte corrent.

  gràcies

 • Imma

  Imma

  almost 11 years

  Bon dia

  Voldria fer una aportació en aquest projecte que trovo tant encertat, però no vull descarregar-me cap mes aplicación en el meu ordinador.

  Puc fer la aportació d'un altre manera?

  Gràcies

  IMMA

 • Isona Passola

  Isona Passola
  Author

  over 11 years

  Benvolguts.

  L'activitat en aquest bloc de la pel·lícula L'ENDEMÀ a la plataforma www.verkami.com s'ha acabat.

  Per seguir el projecte, llegir i comentar aquestes reflexions i altres de noves, o posar-se en contacte amb nosaltres, visiteu

  www.lendema.cat

  Per a noves aportacions, cal posar-se en contacte amb Isona Passola i l'equip del projecte a [email protected], o al 93.310.35.10.

  Moltes gràcies.

  Isona Passola

 • Rosamaria

  Rosamaria

  over 11 years

  Hola, bon dia,

  M'agradaria rebre els correus de Verkami en català i no en anglès.

  El meu anglès és molt precari i no m'entero de la meitat de les coses.
  És possible ?? Gracies.

 • Antoni Ventura i Ribal

  Antoni Ventura i Ribal

  over 11 years

  És important que el procés sigui empès per la societat civil, que té l'oportunitat per dissenyar un futur no condicionat pels interessos dels partits polítics. Només una societat civil forta garantirà un procés radicalment democràtic. Iniciatives com aquesta o com l'ANC, Omnium Cultural o la Plataforma per la Llengua demostren que el país està viu. Penso que és important mostrar la força de l'associacionisme català, com un tret diferencial i que garanteix les llibertats enfront del poder. Cal explicar que el procés cap a la independència no és un caprici dels polítics, sinó la voluntat de tot un poble. Tampoc no es un moviment nacionalista sinó d'autodefensa contra un estat amb gravíssims dèficits democràtics, que legisla en contra del nostre poble, de la nostra llengua, de la nostra cultura, de la nostra economia. Per últim, cal explicar que el nostre pensament és europeista i obert al món.

 • Jaume Corominas Puig

  Jaume Corominas Puig

  over 11 years

  Desitjaria fer una aportació de 50 €

 • Roseta

  Roseta

  over 11 years

  Heu pensat en plantejar el tema de la independència cap als castellanoparlants, residents i nascuts a Catalunya fills d'inmigrants espanyols, en la gran majoria dels anys 60?

  Us ho pregunto, perquè no sols s'arriba a ells traduint el film, sinó amb una visió més "espanyola", és a dir, per la gran majoria de castellans que conec el detall més dolent que veuen amb la independència és la pèrdua del sentit de "patria", de teir la sensació de "perdre" l'entorn familiar, les seves arrels que estàn a les Espanyes, una pregunta que ens han fet molt és si perdrien el passaport, si tindrien problemes per anar a casa seva, com els rebrien, si ara ja són "los catalanes", malgrat, molts d'ells no parlen ni el català. I aquest detall va fer que molts d'ells socialistes o de dretes acabessin votant a C's o mantinguessin el seu vot al PSC malgrat tot, ja que tot i que alguns puguessin haver votat a CIU, després de la publicació del Mundo varen trobar una escusa perfecte per no "perdre el nord".

  Segurament ja hi heu pensat, però mai està de més.

  Gràcies per la vostre feina.

 • Pol

  Pol

  over 11 years

  Ja he vist un.comentari que feia referencia a la mateixa qüestio! Perdo...

 • Pol

  Pol

  over 11 years

  Heu pensat en fer la peli en castellà també? Crec que seria important ja que als de casa no ens heu de convencer gaire... Casi que ens hem d'adreçar a aquelles families castellanoparlants que viuen a casa nostra i que tenen mes por que ningu... Es un proposta...

#19 / Avís sobre el formulari per a les RECOMPENSES

AVÍS:

Ahir dia 27 era el dia previst per fer arribar a tots els mecenes de la campanya de L'ENDEMÀ a Verkami el formulari per tal de concretar totes les recompenses que pertoquen a cada persona que ha fet una aportació.

Degut a la coincidència amb aquests dies festius de setmana santa i pensant que molts dels mecenes no estaran connectats amb la mateixa assiduïtat, hem decidit fer-lo arribar just després de setmana santa amb la idea que no passarà per alt a la gent.

Aquest formulari demana que cada mecenes concreti el nom exacte que ha d'aparèixer als títols de crèdit de la peŀlícula, les adreces a les que cal enviar els DVD, etc. depenent de les recompenses que pertoquen a cadascú.

Moltes gràcies!

Ja sabeu que ens podeu seguir a www.lendema.cat

Vostra,

Isona

#18 / Donem per acabada l'activitat a Verkami. Passem a www.lendema.cat!

Benvolguts.

La campanya ja ha acabat i per això l'activitat en aquest bloc de la pel·lícula L'ENDEMÀ a la plataforma Verkami també arriba al final.

Per seguir el projecte, o llegir i comentar aquestes reflexions i altres de noves, visiteu

www.lendema.cat

Per a noves aportacions o per posar-se en contacte amb Isona Passola i l'equip del projecte, feu-ho a [email protected], o al 93.310.35.10.

Moltes gràcies. Hem fet, i seguirem fent, un bon equip!

Isona Passola

#17 / Les xifres de la campanya

Amics, ara que la campanya ja ha acabat, us volem fer arribar les xifres que ens ha proporcionat la campanya:

8.101 donacions fetes per 7.742 mecenes diferents

Total donat: 348.830€
(El dia 27 de març podrem saber si aquesta xifra correspon amb el realment recaptat, donat que hi ha un 5% aproximat de donacions que no s'han pogut cobrar encara per problemes amb les targes. Ja s'ha comunicat als mecenes a qui afecten aquests problemes de cobrament.)

1.928 donacions (23,8% de les donacions) de 10€ = 19.280€ (6% del total donat)

3.874 donacions (47,8% de les donacions) de 25€ = 96.850€ (28% del total)

996 donacions (12,3% de les donacions) de 50€ = 49.800€ (14% del total)

1.154 donacions (14,2% de les donacions) de 100€ = 115.400€ (32% del total)

89 donacions (1,1% de les donacions) de 300€ = 26.700€ (8% del total)

33 donacions (0,4% de les donacions) de 500€ = 16.500€ (5% del total)

27 donacions (0,3% de les donacions) de 900€ = 24.300€ (7% del total)

read more

#15 / Temes pràctics de cara al tancament de la campanya:

1. Avui, dissabte 16, a les 24h de la nit s'acabarà el període de recaptació i es començaran a fer els cobraments a les targetes de crèdit que cada mecenes va proporcionar en el moment de fer l'aportació.

2. Els més de 7.000 cobraments a les diferents targetes dels mecenes trigaran entre 1 hora i 3 hores a fer-se, depenent del trànsit on-line de les entitats bancàries.

3. De vegades alguns cobraments poden fallar (targeta caducada, anul·lada, sense saldo suficient...). Si es dóna el cas, rebreu una notificació específica convidant-vos a refer l'aportació. Al cap de 5 dies s'enviaria encara una segona notificació, però passats 10 dies de la finalització del projecte -el dimecres 27 de març- els mecenes que no han fet efectiu el pagament es considerarà que no segueixen interessats en donar suport al projecte.

4. El dimecres 27 de març cada mecenes rebrà un formulari al correu electrònicread more

#14 / Una campanya que ha estat un viatge col·lectiu!

Us he de reconèixer que quan vam començar el viatge cap a L'ENDEMÀ, ja abans de l'11S, ho vam fer amb una gran càrrega d'optimisme. Els catalans, com a col·lectiu, hem viscut el mateix: vam sortir al carrer carregats d'esperança per la necessitat de construir un país nou. I això ens passa també amb el projecte de L'ENDEMÀ. Ara és el moment de convertir l'optimisme en una realitat sòlida, i això és que que demanem també als nostres polítics.

Com ho enfoquem?, a qui ens adrecem exactament?, a qui entrevistarem?, quins valors ha de tenir el projecte?, animarà a la gent?, com ho podrem pagar?,... han rondat pel nostre cap durant moltes setmanes. I només puc dir que des del primer dia ha estat l'entusiasme imparable de la gent el que ha anat vencent tots els obstacles: des del Cercle Català de Negocis que des del primer moment va creure en el… read more

#13 / En quin punt del projecte L'ENDEMÀ ens trobem?

Unes notes sobre el punt del projecte en què ens trobem:

En l'aspecte econòmic:

Ja he explicat en diverses ocasions que el Cercle Català de Negocis ha vehiculat donatius d'empresaris que en són socis, per un import aproximat als 80.000 €.

Estem a la recta final de la campanya a Verkami. Aspirem a cobrir el 50% del pressupost de L'ENDEMÀ fins el proper dissabte 16. Èxit europeu de micromecenatge, i èxit d'il·lusió i empenta col·lectiva.

No deixo de participar a trobades, xerrades,... de tota mena, algunes de les quals acaben passant la bossa i oferint un donatiu pel projecte, el qual és vehiculat oficialment com a coproducció o inclòs a la campanya de Verkami.

Tenim contactes amb grups de persones, gent de la cutlura i empresaris que coneixen el projecte i el valoren que acabaran essent co-productors.

I no descartem, tampoc, dur a terme algun… read more

#12 / Una nova mentalitat per a un país nou

Si bé és el poble el motor decisiu d'aquest procés d'ençà de fa uns mesos, és veritat que el país somniat necessitarà fer el seu recorregut per esdevenir una realitat, i que haurem d'exigir a la classe política i als nostres representants la construcció d'aquest nou estat modèlic, amb tota la tossuderia, humilitat i il·lusió.

Tinc la convicció que estem en un moment envejable: quantes comunitats humanes voldrien viure aquest estat de consciència col·lectiva, i voldrien estar a les portes de la construcció d'un nou horitzó comú! És un moment històric en la construcció de qualsevol nació.

Creure que només depèn de nosaltres, que ho tenim a les nostres mans i que és possible, ha suposat assolir un primer nivell necessari d'aquesta presa de consciència. La societat civil va sortir al carrer i a les eleccions següents va escollir un Parlament amb una majoria claríssima a favor d'aquest procés.

read more

#11 / Sobre la gestió de les donacions per L'ENDEMÀ

Arran de missatges que anem rebent aquests dies, faig una explicació sobre aquests temes. Volem ser absolutament transparents en aquesta qüestió.

En cap moment m'he plantejat que influís ningú més en la pel.lícula que els documentalistes, guionistes o jo mateixa. El cinema dóna aquesta llibertat. La llibertat creativa del director i ningú té dret a ficar-s'hi. Jo no faria la pel.lícula si m'hagués de sotmetre a directrius d'altri pel fet que aporta diners al projecte.

Per això la meitat del film el finançaran, si tot va bé, les aportacions de Verkami. Tots els donants de Verkami reben, a canvi de la seva aportació, una recompensa que està establerta a la mateixa plataforma de micromecentage.

Per una altra banda, menys d'una sisena part del pressupost el cobreixen les aportacions superiors als 1.000€ que han fet alguns socis del Cercle Català de Negocis. Es tracta de compte-partíceps independents que vehicula el CCN per pragmatisme.

read more

#10 / Poden haver-hi donants anònims? Els grans donants poden influir en L'ENDEMÀ?

Deixeu-me dir-vos que que el projecte de L'ENDEMÀ està obert a tothom qui vulgui col·laborar-hi. Des de Verkami ha estat possible la col·laboració de milers de persones "anònimes" que, depenent de les seves possibilitats, han aportat el que han pogut i algunes, simplement, s'han posat en contacte per animar-nos i donar-nos tot el suport, encara que no hagin pogut fer cap aportació perquè la seva situació econòmica no els ho permet. Alhora, hi ha petites i mitjanes, o grans, empreses del país que tenen al capdavant empresaris i empresàries que creuen que estem en un moment decisiu i volen aportar part dels seus recursos a diversos projectes de país, entre els quals hi ha aquest projecte de L'ENDEMÀ. Benvinguts són també!

Dins d'un marc de transparència, de la mateixa manera que les donacions a Verkami queden… read more

#09 / Si no cobrim el pressupost total (600.000€), farem L'ENDEMÀ?

Quan vam començar a pressupostar aquest projecte vam fixar una pinça de mínims-màxims. Si arribàvem a certs mínims sabíem que ja podíem fer la pel·lícula, encara que haguéssim de rebaixar l'estàndard de qualitat i les possibilitats de distribució. Com més ens acostem als màxims, millor serà L'ENDEMÀ i la podrem fer arribar a més gent.

En aquests moments superem els 200.000€ a Verkami i, amb els dies que queden, farem el possible per arribar als 300.000€ fins el dia 16 de març en què acaba la campanya.

A banda d'aquest finançament per micromecenetage amb recompenses, tenim dues fonts més: el Cercle Català de Negocis va apostar des del primer dia per aquest projecte, i molts dels seus socis han aportat diners per L'ENDEMÀ, unes aportacions sense recompensa en espècies que seran retornades als donants només si la… read more

#08 / L'ENDEMÀ parlarà dels Països Catalans?

El millor que els pot passar a Valencians, Illencs, Catalans del nord i de la franja, és que Catalunya tingui un Estat propi, amb el que això significa, entre altres coses, de capacitat de projecció cultural. Això afavorirà les relacions culturals i comercials, i com que només podem i volem arribar-hi democràticament, ells hi arribaran, si volen, quan els seus vots ho decideixin. És obvi que per moltíssimes raons ens tindran al costat.

Una vegada amb estat propi, hi haurà una onada informativa i de publicitat a nivell mundial que haurem de saber aprofitar per tal de projectar la cultura i difondre-la universalment. Com deia Gaudí, allò més universal resideix en allò més original, allò que té unes bones arrels. La nostra diferència desvetllarà interès, i això pot arrossegar els nostres germans dels països catalans en la nostra direcció. Catalunya haurà d'estar oberta a totes les contrades amb les que compartim la cultura i la història.

#07 / Com L'ENDEMÀ ens ajudarà a superar la por...

Aquests dies estic explicant que totes les persones tenim sempre por a allò que és desconegut, que és com la por ancestral a la foscor o al bosc imprecís i desconegut. Aquest és el punt de partida, precisament: la por se sent davant d'allò que es desconeix. Per això volem una pel·lícula molt clara per esbandir la por, ja que és l'únic enemic de debò que en aquests moments té la població de Catalunya.

A més a més, com expliquem també aquests dies, la mentalitat amb la que volem fer L'ENDEMÀ ha de ser la mateixa amb la que podem fer un País nou: una mentalitat de victòria, amb l'autoestima alta.

Històricament hem elaborat estratègies per restir les situacions adverses i mantenir la nostra identitat. L'11S vam manifestar que ja no tenim por, que ja no resistim, que no volem fer un país contra ningú. Ara construïm! Ambdues visions (superar la por a allò desconegut i una mentalitat constructiva) ens proporcionen les dues actituds bàsiques per fer la pel·lícula i per el #paísnou.

read more

#06 / L'ENDEMÀ: un país nou sostenible.

Aquestes setmanes estem definint tots els temes i les persones que ens en parlaran amb dades i propostes d'acció concretes. La sostenibilitat del país ens portaria a parlar de molts temes que en formen part, perquè no es planteja un tema concret sinó un tema del tot transversal.

Aportarem reflexions sobre els avantatges de les dimensions del nostre país i sobre l'estructura territorial i política que pot ser més eficient, viable, propera i sostenible. La manera com pensem desenvolupar els diversos i variats temes volem que tinguin present aquesta qüestió transversal. Tenim l'oportunitat de crear un país i, malgrat l'herència i la inèrcia de l'estat del que provenim, cal assenyalar amb totes les forces com pot ser aquesta renovació estructural, des de la regeneració democràtica fins al paper i cultura de treball del cos funcionarial, des de la relació ciutat-natura fins a la cultura de la subsidiarietat en la presa de decisions, etc. Mirarem d'estar a l'açada.

read more

#05 / Com donarem credibilitat a les dades que presentarem a L'ENDEMÀ?

Mai no és fàcil fer un document -en aquest cas audiovisual- que pugui convèncer tothom, que tingui credibilitat per a tothom, ja que cadascú de nosaltres dóna l'autoritat, es refia, de persones diferents. Però l'enfocament que volem donar a L'ENDEMÀ creiem que mostrarà molta honestedat de manera assertiva, que sorprendrà els espectadors per la manera de presentar i d'elaborar els missatges clau i, sobretot, farà intervenir personatges inesperats, nacionals i internacionals, que permetran donar un salt i una nova perspectiva als arguments, ben diferent a la manera com sempre nosaltres hem vist la situació des de dins, ja siguem gent convençuda o gent escèptica.

Entre els espectadors, sempre hi haurà qui mai no estarà obert al diàleg amb les aportacions que farà L'ENDEMÀ i quedarà enrocat en els seus prejudicis, o altres que,… read more

#04 / Com arribarem als indecisos?

Ja ens ha fet aquesta pregunta en més d'una ocasió. És una pregunta importantíssima. "Tenim ganes de fer una peŀlícula serena, que no espanti, sense l'eufòria que anuŀla el qui no pensa el mateix. Però alhora ha de ser contundent en els continguts, exceŀlent en el format. Serà una peli sense banderes que animi a veure-la els qui no pensen el mateix que nosaltres, gent demòcrata i oberta que, no essent independentista, és necessària per fer un país nou engrescador, des de la convicció i amb molta autocrítica. Sabem el que no volem fer, però ara necessitem trobar el que sí que volem i podem fer, un país a favor de tots els qui en formem part. I afegim: Creiem que hi ha molta gent que té ganes de pensar aquest tema de l'estat propi amb calma i serenitat, gent convençuda o dubtosa o contrària, allunyant-se una mica de la batalla política i mediàtica,… read more

#03 / Els polítics apareixeran a L'ENDEMÀ?

Des d'un principi hem optat perquè no aparegui a la pel·lícula cap polític. Tanmateix, sabem que els polítics del nostre país estan al corrent d'aquest projecte, i sabem que en alguns casos li donen suport.

Des del nostre punt de vista, l'èxit que està tenint aquesta campanya, fruit d'una reacció popular que no havíem previst que fos d'aquesta magnitud, obliga els nostres polítics a seguir el corrent i mostrar-s'hi favorables. Tal i com explicàvem en un una altra resposta d'aquesta plataforma: "És veritat que encara que fem una pel·lícula ben bonica sobre un nou estat perfecte i idíl·lic, la realitat de l'endemà pot no ser gens coincident. Però tenim, com quasi sempre, dues opcions: esperar a veure què passa, o conscienciar i mirar de traçar un camí. Mesos enrere hagués estat impensable que les estructures polítiques es posessin… read more

#02 / Per què ampliem l'objectiu a Verkami?

El cost de producció del documental són 600.000 euros perquè és una pel.lícula que va a sales, ha de tenir uns estandards de qualitat alts, perquè és una de les claus que donen prestigi a la idea.

Verkami va ser qui ens va proposar el primer sostre de 150.000 euros perquè el màxim que ells havien assolit era de 50.000 i els semblava una barbaritat triplicar l'objectiu més alt que havien fet. A banda d'aquesta fórmula del micromecenatge teníem contemplades dues fonts més de finançament: altres grans donants privats, ja siguin empreses o particulars que confiessin en aquest projecte, i també els canals habituals de finançament del món audiovisual que ofereix l'administració. Fa molts pocs dies hem sabut que les administracions no podran fer-hi aportacions a tarvés dels mecanismes habituals.

Si el micromecenatge a través de Verkami no hagués funcionat,… read more

#01 / Les 4 preguntes pràctiques que més ens heu fet!

 • Quan se'm cobrarà la meva aportació?

Un cop s'acabi el període de recaptació establert per Verkami (40 dies de campanya), es faran els cobraments dels compromisos d'aportació que heu fet amb la vostra targeta. A l'extracte de la vostra llibreta bancària hi constarà el cobrament com a 'VERKAMI'.

 • Amb quin nom sortiré als crèdits? Com rebré les meves recompenses?

Un cop acabat el període de recaptació, t’enviarem al teu correu electrònic un Formulari fent-te vàries preguntes depenent de la recompensa que et pertoca:

Amb quin nom vols aparèixer als crèdits (si hi vols aparèixer), direcció postal per a rebre a casa la teva recompensa, etc.

 • Puc fer una aportació per a regalar-la a algú altre?

Sí. Pots fer les aportacions que vulguis amb el teu usuari de Verkami. Després, un cop acabat el període de recaptació, t’enviarem un Formulari on… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy