2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×

Descripción del proyecto

Aquestes darreres hores, molta gent ens està preguntant on pot fer aportacions pel projecte L'ENDEMÀ ara que la campanya de Verkami ja ha acabat.

Podeu fer noves aportacions contactant amb nosaltres a lendema@massador.com o al telèfon 93.310.35.10

Moltes gràcies a tothom!

Isona Passola

Estem gratament sorpresos per la resposta dels ciutadans i de la societat civil amb el projecte de L'ENDEMÀ. És una constatació del moment tan esperançador que viu el País. Per a nosaltres, a més d'una alegria, poder tirar endevant L'ENDEMÀ és un repte i un compromís amb tots els que ens han fet confiança alhora que ens esperona a continuar treballant per una pel·lícula de qualitat, tant en el contingut com en la forma.

La campanya de L’ENDEMÀ continua. No volem que ningú es quedi fora de L'ENDEMÀ. Encara hi ha temps per fer aportacions per a la producció de la pel·lícula, que té un pressupost de 600.000€. Davant les dificultats que suposa finançar la pel·lícula a través dels canals tradicionals, i ja que l’administració no hi pot posar recursos, la productora va demanar fa uns dies una nova fita: aconseguir 300.000€.

Hem arribat als 300.000, gràcies a l'aportació de 7.000 mecenes, i en aquest moment els estem sobrepassant! De moment, L'ENDEMÀ ja s’ha convertit en la campanya de crowdfunding més exitosa a Europa, i segons Verkami està entre els Top 5 mundials de pel·lícules que més han recollit a través de crowdfunding.

Per què volem fer la pel·lícula

Avui les enquestes ens diuen que el 55% de la població votaria a favor de la independència de Catalunya. D'aquests, un 15% encara podrien fer-se enrere quan el clima social i polític es tensi. Per això és important ajudar aquest vot més insegur a reforçar els seus arguments pel SÍ.

De l'altra meitat de la població, un 20% hi votaria en contra, i el 25% restant el conformen els indecisos. La meitat d'aquests és gent que, no essent explícitament independentista, es poden adherir a la causa si fem un estat nou radicalment democràtic, tossudament honest, proposant una via serena cap a un model social més just i cohesionat.

Entre uns i altres, aquest gairebé 30% és el percentatge que ens falta per tenir una majoria acceptable als ulls de la comunitat internacional que legitimaria encara més tot el procés.

Fer un estat no és només votar que , sinó també construir un País nou i radicalment democràtic a partir de L'ENDEMÀ mateix. La peŀlícula L'ENDEMÀ parlarà del País nou que volem fer amb tota l'autocrítica i tota la convicció.

Com farem la pel·lícula

L'ENDEMÀ donarà arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables, per boca de les figures nacionals i internacionals més tècniques i més ben informades, a través del mitjà més prestigiós dels mitjans de comunicació, el cinema. També s'editarà la web-sèrie Les píndoles contra la por amb respostes a les grans preguntes que resolen els grans temes de país, les respostes que necessitem per a decidir sense por i tranquil·lament.

 • Què passaria si Catalunya fos independent?
 • Sabeu que el nostre territori pot produir més energia de la que necessitem?
 • Sabeu que la nostra proposta educativa, tan denostada, pot facilitar l'ascensor social molt millor que a França o el Regne Unit?
 • Us imagineu l'impacte cultural que podríem tenir si ara ja som la cultura electiva més important del món?
 • Sabeu que podríem ser un dels territoris europeus amb menys conflictivitat social?

Explicarem com serà aquest País nou que hem començat a construir entre tots.

Contribueix a fer l'Endemà possible

Els catalans com a coŀlectiu estem tan acostumats a estratègies de resistència que no acabem de saber com fer-ho per trobar el camí de la victòria. La pel·lícula L'ENDEMÀ vol contribuir a adquirir una mentalitat guanyadora.

La societat civil s'ha posat al capdavant en aquest procés d'autodeterminació i entre tots cal que dibuixem aquest #paísnou.

Vols arribar a L'ENDEMÀ?
Només junts ho podrem fer possible.

Des de la convicció que una peŀlícula pot contribuir a pujar la moral coŀlectiva que necessitem per arribar a L'ENDEMÀ, et proposem que ens ajudis a fer-ho possible.

Tots som necessaris en aquest camí cap a la llibertat: el tenim a les nostres mans!


Foto de Cèlia Atset

L'Endemà el farem entre tots i totes

L'objectiu que ens marquem a Verkami és el mínim que necessitem per tal de completar el pressupost necessari per a fer realitat aquesta pel·lícula.

Només amb la participació de la societat civil, és a dir, de tots vosaltres, serà possible l'**ENDEMÀ**.

Junts som molt forts! No en dubteu!

Isona Passola

Calendari

PREPRODUCCIÓ: Abril 2013
RODATGE: Maig a Juny 2013
POSTPRODUCCIÓ: Juliol a Desembre 2013
ESTRENA: Gener 2014

Equip tècnic

Guió: JOAN DOLÇ e ISONA PASSOLA
Direcció: ISONA PASSOLA
Realització: JOAN DOLÇ
Fotografia: JOSEP MARIA CIVIT
Direcció Producció: ALEIX CASTELLÓN
Producció Delegada: ALBA FORN
So: ALBERT ROYO
Creatiu: HUG CIRICI
Muntatge: JOAN DOLÇ e IGNASI SOLER

Durada: 90’

Segueix l'Endemà

Twitter de Isona Passola
Facebook de L'ENDEMÀ

Les claus de l'Endemà

Tens algún dubte?

Fes un cop d'ull a les 4 preguntes pràctiques que més ens heu fet!

Temes pràctics de cara al tancament de la campanya

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(169)

 • Jo, voldria col·laborar, però ni sé com fer-ho ni estic decidida a donar el número del meu compte corrent, voldria donar els diners i no complicar-ho més. Com ho podria fer?. Nuri

  hecha por nuri estrada canela

  Si ens truques al 93.310.35.10 t'ho posarem ben fàcil. Gràcies per fer-nos confiança. Isona Passola

 • Que passara amb els funcionaris de correos?

  hecha por Regina revilla

  Precisament aquest és un tema que respondrà L'ENDEMÀ, ja que molts ciutadans del país, funcionaris d'institucions i organismes de l'estat espanyol a Catalunya, hi estan afectats. Evidentment caldrà un pacte important amb totes les col·lectivitats afectades per aquest canvi d'estat, com Correos. Gràcies. isona

 • Jo he aportat una petita quantitat, però la meva pregunta és; puc sortir com a figurant a la película ? . Ja ho he fet en varies ocasions per TV3.

  hecha por MONTSERRAT RAMIS

  Moltes gràcies, Montserrat. Sou molts els qui us heu ofert per a moltes tasques. Et demanem que ens escriguis a films@massador.com concretant l'oferiment, i t'afegirem a la llista que estem configurant de cara a les necessitats que puguem tenir aquests mesos de feina. Moltes, moltes gràcies. isona

 • Que passaria si el govern anunciés el referèndum o declarés unilateralment la independència abans que es pugui acabar d'elaborar la pel·licula?

  hecha por Josep

  Efectivament estem molt a l'expectativa del que va succeïnt en la vida política i pot ser que hi hagi decisions que es precipitin. Estem jugant amb varis calendaris i diverses planificacions, així com amb diverses línies argumentals. Creiem que és improbable, però si realment tot es precipités i, com apuntes, no s'arribés ni a fer una consulta, L'ENDEMA prendria un enfocament similar però amb un objectiu diferent: empènyer i pressionar la classe política perquè el nou estat sigui radicalment democràtic i que es construeixi amb coneixement i posant en pràctica tots els avantatges que aportarem en tots els temes que tractarà la pel·lícula. Creiem que seguiria tenint tot el sentit, malgrat tot. Moltes gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres. Isona

 • Es pot fer aportacions fora de termini ?

  hecha por Josep Maria Forné

  Les noves aportacions no es poden fer ja a través de Verkami. Posa't en contacte directament amb nosaltres (lendema@massador.com o al 93.310.35.10) i parlarem de quina pot ser la manera més pràctica per a tu. Moltes gràcies. Isona

 • Nomes un tema FELICITATS com ja mes de un cop he dit TOT SUMA. Hem de estar preparats pel despres, i treballar per el avans! molta gent ha publicitat el teu projecte per que ens sembla meravellos. Gracies a tots els que ho feu possible. @JosepLDT

  hecha por jdachs

  Com comentava en una entrada al bloc: "més importants que aquests diners són les vostres idees i els vostres suggeriments, els qui us heu ofert per fer coses, també els vostres interrogants que hem mirat de respondre, el vostre encoratjament permanent,... en definitiva, el vostre acompanyament, que ens ha fet saber que no estem sols en aquest repte.

  Aquesta campanya ha estat un viatge col·lectiu que segueix fins L'ENDEMÀ. Imparables."

  Gràcies, de veritat.

  isona

 • GPart de les infraestructures de telecomunicacions de Espanya les hem pagades entre tots. Ja independents, trucar d'Igualada a Conca tindrà cost internacional o anirem fent Europa de veritat i trucar de Sabadell a Berlín valdrà = que avui d'Gi a Bcn?

  hecha por atvillarroya

  Ser independents suposarà molts avantatges, i això ho tenim clar, però segurament també alguns desavantatges. Potser aquest en serà un. Ho respondrem a L'ENDEMÀ. La regulació europea en telecomunicacions ens afectarà com a qualsevol estat independent, i hi ha espectes que estan encara per evolucionar. Tenir veu directa a Europa també en aquestes qüestions ens farà ser més conscients i, probablement, estar més mobilitzats per temes com aquest. Gràcies. Isona

 • He llegit bastant sobre aquest tema però fins ara no he trobat resposta a una de les qüestions que crec que ens fa mal en el sector dels que van en contra de la independència. Que passarà amb els que no vulguin ser catalans però visquin a Catalunya?

  hecha por M Tudó

  Ens cal fer un país on els qui votaran que NO no se sentin expulsats o exclosos de la societat i de la vida de cada dia. Aleshores ho haurem fet bé. Per això insisteixo tant aquests dies que no podem fer un país contra ningú, i que ens cal ser assertius, serens, alhora que clars i convincents. Altrament he de dir també que bé hem estat catalans sense sentir-nos espanyols, i bé podrà passar que algú se senti espanyol i visqui a Catalunya. Al meu veí estranger li passa el mateix, i no en fa cap drama. Però el que deia al començament és clau, des del meu punt de vista. Gràcies. Isona

 • Hola Isona. Sóc en Sergi Moreno i sóc un guionista i realitzador de documentals. Tinc 36 anys i n'he fet tres fins ara. M'agradaria saber si podria treballar al documental encara que fos sense cobrar. Tinc experiència en producció publicitària.

  hecha por Sergi Moreno

  Sergi, moltes gràcies!!! Se'ns ha ofert molta gent de tot tipus, i recollim els oferiments per si ens fan falta a films@massador.com. Escriu-nos, que quan es gira feina mai no se sap... Gràcies per contactar amb nosaltres! isona

 • Hola Isona, donada la excepcionalitat d'aquest projecte, veieu viable que Verkami us permeti afegir més temps obert a donacions simultàniament a que pogueu disposar dels recursos que ja teniu a la vostra disposició? Moltes gràcies.

  hecha por Joan Sayol

  No farem una nova campanya a Verkami. Però qui vulgui fer noves aportacions pot contactar amb nosaltres a lendema@massador.com o al 93.310.35.10

  Moltes gràcies a tothom!

  Isona Passola

 • Sou uns cracks tots! Visca Catalunya Lliure!!!

  hecha por Josep

  El repte potser el supera una persona,

  però l'aconsegueixen tots aquells

  que se l'han fet seu.

  Per un País nou, moltes gràcies! Junts ho farem possible! Isona

 • Isona, demano que TINGUEU MOLT EN COMPTE ELS JOVES, en el documen-tal. Són el futur, però molts d´ells no semblen conscients del tot del que s´hi juguen. Que comprenguin que tenir un estat propi va lligat a la possibilitat de tenir oportunitats.

  hecha por Paula

  La darrera idea que dius és clau! Un estat propi és ple de moltes més oportunitats si sabem aprofitar l'autonomia absoluta en la gestió dels nostres recursos. Gràcies per fer-nos confiança! Isona

 • Suposo que les gravacions duraran diverses hores i haureu de fer una selecció per muntar la peli. Espero que el DVD inclogui hores de material extra, plenes d’opinions de gent anònima del carrer i d’altres preses que us veureu obligats a retallar !

  hecha por Anna

  Aquest és un tema que ens plantejarem més endavant depenent de l'interès de tot el material, de la seva qualitat, ... Gràcies, però, pel suggeriment, i per confiar en el projecte. Isona

 • Acabo de fer una aportació al projecte i no sé ben bé quin nom serà el que apareixerà als crèdits, el nom d'usuari de Verkami o el meu nom i cognom? En el segon cas (que és el que trobo més adequat), podria afegir-s-hi també el meu nom artístic.

  hecha por xombie

  D'aquí a uns dies tots els mecenes rebreu un formulari per especificar aquestes coses: noms exactes que hi han d'aparèixer, com fer-vos arribar el DVD... Cadascú segons les recompenses que li pertoquin. O sigui, que no hi pateixis gens ara mateix. Gràcies per fer-nos confiança. Isona

 • L’estat espanyol no ens deixarà mai ser independents i per tant s’ha de parlar de la via de la declaració unilateral, com s'ha de fer, del que passarà, de l’acceptació internacional o no, de l’atac o fugida de l’exèrcit espanyol, etc.

  hecha por Joan

  Arrenquem amb el referèndum o la declaració unilateral feta. Pel que fa a l'exèrcit, a l'Europa Comunitària és inadmisible un exèrcit colpista que massacri la voluntat democràtica d'una comunitat reconeguda com la nostra. I l'exercit actual està fet ,majoritàriament, per.professionals que tenen assignades, missions de pau. Gràcies, Joan

 • Heu de parlar de com que no ens deixaran fer el referèndum, una possible solució serà un referèndum encobert: mega-coalició amb un sol punt: INDEPENDÈNCIA. Es convoquen eleccions, i si guanya la coalició,a l’endemà ja es pot declarar la independència

  hecha por Joan D

  La pel.lícula arrenca després de referèndum.Parla de l'estat nou a construir i de les bases que faran possible que sigui millor que el que tenim ara. Gràcies,Joan

 • Espero que la peli ressalti que l’estat espanyol no ens deixa fer el referèndum i que ni tan sols volen seure a parlar-ne, i que per tant les solucions són ben poques.Estaria molt bé incloure un ràpid resum de tot el que ha passat l’últim any.

  hecha por Joan D

  Volem començar la pel.lícula un cop el referèndum o la declaració unilateral estigui feta. Volem parlar de l'Estat nou i volem construir-lo a través de les opinions més documentades ,farem tan poca història com puguem a no ser que en passi alguna de molt cinematogràfica. Gràcies Joan

 • I finalment (ja acabo,perdó per tanta pregunta) espero que no pinteu un futur meravellós,que no sigui cap cant a la llibertat ni cap pamfleto indepe.Ha de ser quelcom rigorós.I si aconseguim ser independents continuarem estant en crisi,com tot el món

  hecha por Joan D

  Comparteixo plenament els objectius que marques tú mateix,Joan. Seré realista,odio els panflets i aquelles qüestions que no tenen respostes clares o que admeten diferents possibilitats ,hi seran clarament exposades. Si et mires la nostra filmografia veuràs la nostra obsessió pel rigor. Gràcies

 • El païs es deteriora rapidament. Podreu escurçar els terminis i acabar la pel.licula abans del previst?

  hecha por Jordi

  No dic que no.Si tan ràpid avancés el procés ens afanyariem,però el que tinc clar és que no la farem precipitadament, de la mateixa manera que penso que el país no es pot fer precipitadament.la volem fer bé en la forma i el fons.gràcies,Jordi

 • Hola, em pots dir com es que part d'aquest web és en castellà. No em quadra! Salut i endavant . Català...alatac a l'atac Jordi Batalla

  hecha por Jordi Batalla

  Jordi, si t'entenc, potser has de seleccionar la llengua catalana a la part superior dreta de la pàgina de Verkami!? Com que els de Verkami donen suport a projectes culturals de sis comunitats lingüístiques diferents, ofereixen sis llengües per presentar la plataforma. No sé exactament què fa que se t'obri en una llengua que no és la teva. Gràcies per encoratjar-nos i fer-nos confiança. Isona

 • Hola , sóc fotògaf des de fa més de 25 anys. Al 2012 vem acabar un projecte de llargmetratge totalment independent com a director de Fotografia. La pregunta és com puc col.laborar professionalment en aquest projecte?

  hecha por David Cendrós i Pedrós

  Molta gent se'ns ofereix per a fer moltes tasques. I ho agraïm. A nivell tècnic, creiem que tenim cobert el personal necessari, però tot i així demanem a tothom que vol oferir-se que ens escrigui a films@massador.com concretant l'oferiment. No podrem incorporar tothom, però durant els propers mesos de feina potser tindrem necessitats que ara no podem preveure. Gràcies per oferir-te i entrar en contacte amb nosaltres.

 • Benvolguda Sra. aquesta setmana he perdut tot el que tenia, a mans del banc. Malgrat tot crec en el meu país, i es per això que em poso a disposició del projecte, per si necessiten algú que els ajudi com a voluntari. Gràcies i força !!!!

  hecha por Francesc Ramió

  Gràcies Francesc. Si pots enviar un curriculum o la informació de en què podries col.laborar amb l'Endemà, serà fantàstic. Gràcies! Isona

 • Isona, t'estimem molt per a fer-nos sentir bé sabent que contribuim a posar un granet de sorra en la construcció del nostre país, que ara està trist perquè molta gent li vol fer mal Josep Basas Jaumandreu

  hecha por Emrn1970

  Gràcies, Josep.És un plaer treballar per la col.lectivitat i t'asseguro que de tristos no n'estem gens ,tot el contrari, convençuts de la victòria definitiva! Isona

 • Potser tindriees que ampliar el temps per aportar potser que vagi una mica just per arribar els 300.000 d'altre banda potser podrieu aconseguir una mica més amb més temps. També dirte que moltes felicitats per el proyecte.

  Gràcies Eloi, però les campanyes de crowdfunding tenen unes normes estrictes pel que fa a la durada, però nosaltres seguim recaptant pe l'Endemà a través de lendema@massador.com fins al pressupost final. I hi arribarem, no en dubtis! Isona

 • 73 aportacions per col•lectius! Isona, amb aquests actes tindràs l’oportunitat d’arribar a moltíssima gent de la manera mes directa. Això sí, ja et pots comprar una bona agenda.... Per cert i haurà alguna manera de saber quan i on es celeb

  hecha por VINYET

  Vinyet, us informarem de tot a través de la web lendema.cat. Serà fantàstic que ens seguiu acompanyant en tot el procés que serà llarg i apassionant! .Moltes gràcies! Isona

 • Moltes felicitats! Per tal de tenir content tohom a l'hora dels crèdits (que hi figuri el papa, la mama, els nens...) ¿es podrà posar un sol nom com ara "Família tal i tal"?

  hecha por Joan D

  Oi tant! Tothom pot figurar amb el nom que vulgui i si és col.lectiu millor que ens escurçarà els crèdits! Moltíssimes gràcies! Isona

 • Uns 10 minuts finals de L'ENDEMA, "Rodats" a la Catalunya Independent ja consolidada l'any 2020, on es aprovada a les NNUU una proposta catalana per Unanimitat, sobre "Pau i Treva" mundials, emotiva, imaginativa i innovadora? L'EndEmà, EndAvant!

  hecha por Carles Camins

  Sí que estem donant moltes voltes a fer aparèixer a L'ENDEMÀ algun fragment de ficció d'una Catalunya ja independent. No ho tenim decidit... però gràcies per la idea!!! Isona

 • Hola, bon dia. Escric perquè vaig perdre les targetes de crèdit i les vaig anular i fer de noves. Com puc fer perquè tiri endavant la meva aportació. Us tinc que donar les noves dades o simplement faig una altre donació nova. Tindré algun problema?

  Jordi, gràcies per explicar-nos-ho. Creiem que el millor que pots fer és anuŀlar l'anterior aportació que vas fer amb les targes antigues i que ja no podria ser cobrada i, un cop ho estigui, fer la nova aportació. Ja saps que el cobrament de les aportacions encara no s'ha produït, ja que això es fa al final dels 40 dies de campanya. Per fer aquestes gestions, escriu als gestors de Verkami i els ho expliques (info@verkami.com). Veuràs que ho solucionaran amb agilitat. Moltes gràcies per participar-hi. Isona

 • Sóc traductora de formació. Com puc col·laborar per traduïr (subtitular) gratuïtament la pel·lícula en francès (el meu idioma natiu) en cas de que el projecte es concreti ? Gràcies. Caroline

  hecha por joaquim.raurell

  Tenim molta gent que se'ns ha ofert per tasques de traducció. Escriu-nos a films@massador.com per recollir les teves dades i el teu oferiment. Veurem, al final del procés, com rebem l'ajuda de tots vosaltres i ho farem com bonament puguem. Moltes, moltes gràcies per comunicar-te amb nosaltres. Isona

 • A Eslovènia i a les Repúbliques Bàltiques també hi devia haver indecisos. Escoltar les seves opinions al cap dels anys pot ajudar. Necessiteu contactes?

  hecha por Martí

  Martí, t'agraïm aquest punt de vista complementari. Comptem ja amb algun personatge interessantíssim vinculat al procés de separació de l'antiga Txecoslovàquia, però el que ens proposes pot complementar-ho. Pots escriure'ns a films@massador.com i podrem lligar caps i acabar-ho de valorar. Moltes gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres. Isona

 • Teniu pensat comptar amb les Facultats de Filologia on s'imparteix el grau de Filologia Catalana, com ara la de la Universitat de Barcelona? Com a estudiant d'aquest grau penso que pot ser força interessant conéixer l'opinió d'aquells [continua...]

  hecha por Víctor Ruiz

  Hem llegit la pregunta sencera, no pateixis. No ho tenim previst. Com esmentàvem en una altra resposta, hem de tenir presents els límits del projecte, tant per l'objectiu -interpel·lar els indecisos, sorpendre'ls, desvetllar-los punts de vista nous- com pel format, ja que cal tenir en compte que L'ENDEMÀ no pot ser una pel·lícula enciclopèdica i pretendre abordar en profunditat absolutament tots els temes des de tots els punts de vista dels actors afectats, a banda que ha de tenir un ritme i un llenguatge cinematògràfic que funcioni amb la durada limitada que podrà tenir. Per tant, caldrà també adequar les expectatives a les característiques del mitjà concret d'una pel·lícula de cinema. Evidentment que el tema de la llengua apareixerà a L'ENDEMÀ amb molta força. Però, com et dèiem, no podem perdre de vista a qui ens adrecem i amb quin objectiu ho fem. Moltes gràcies. Isona

 • Proposo que contacteu amb el Dr. Ramon Folch i el professor Martí Boada. Poden fer reflexions molt interessants en l'àmbit de la gestió energètica, la sostenibilitat i el patrimoni natural d'una Catalunya independent. I són excel·lents comunicadors!

  hecha por Jordi

  Bona recomanació ,ja els tenim en els nostres llistats. Ara estem arribant a la selecció final de temàtiques i persones . Gràcies,de tota manera. Isona

 • Heu pensat entrevistar el catedràtic emèrit de la UPC Josep Amat? Té una teoria molt interessant sobre els sistemes de control i la independència de Catalunya. Els seus arguments són demolidors.

  hecha por Jordi

  No tenim aquest nom en el nostre recull, i t'agraïm que ens el facis arribar. En buscarem materials, escrits... sense dubtar-ho. Gràcies pel suggeriment. Isona

 • Ja estem a prop dels 300.000€. Una pregunta: Els polítics que tant somplen la boca amb Catalunya y el dret a decidir. Heu aportat en aquest projecte un sol 1€?

  hecha por Josep

  Això ho hauran de respondre ells. Sabem que n'hi ha que ens veuen amb molt bons ulls i que hi han col·laborat, però no els tenim tots comptabilitzats. Tampoc pretenem fer-ho. Segurament hi ha molts polítics que no són de primera fila, molts del món local, que han fet aportacions, i alguns grups polítics locals han fet donacions o recolides econòmiques -sobretot en l'aportació de 300€ adreçada especialment a entitats-. Quan al final de la campanya fem el recompte de tots els mecenes ho podrem saber. Crec que no has de dubtar que n'hi ha molts que ens han ajudat, encara que si et refereixes als qui estan a primera fila -els noms coneguts en actiu- t'hem de dir que no en tenim constància directa. Gràcies per confiar en el projecte. Isona

 • És molt important elaborar una adequada política energètica per a Catalunya. Trobareu anàlisis i propostes a de l'associació Col·lectiu per a un nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES). Carles Riba Romeva

  Vam veure l'Antonio Turiel al Singulars i a partir d'aquí hem buscat referències d'entitats, grups, associacions que facin plantejaments seriosos i raonables sobre les possibilitats d'una energia sostenible per al país nou. El CMES en forma part. Ens hi posarem en contacte. Gràcies per empènyer-nos a millorar la pel·lícula. Isona

 • No tinc una targeta de crèdit, puc fer el pagament d'alguna altra forma com al comptat? gràcies.

  hecha por francesc10

  Per descomptat. Hi ha gent que ens ha trucat a la productora i amb ella hem acordat la manera per fer l'aportació de la manera més pràctica. Pots trucar-nos al 933.103.510 i trobarem com fer-ho. Gràcies per fer-nos confiança. Isona

 • Enhorabona, sort i endavant! Però si us plau no us oblideu de recolzar d'altres projectes relacionats amb la nostra llengua. Ens caldran autors i lectors que la defensin, avui i l'endemà (podeu visitar el meu perfil per veure'n més detalls). Gràcies!

  hecha por Toni Duró

  Toni, aquest dimarts vaig veure el teu vídeo a Youtube "Contents i enganyats" i he llegit una informació del teu projecte al web de l'IES Torre del Palau. Tots fem falta. Precisament volem empènyer el país cap aquest espai propi on heretar la nostra llengua sigui un signe majoritari de normalitat. Sort amb el projecte. Isona

 • Hola, no puc participar econòmicament en el projecte, soc un estudiant d’audiovisuals que en prou feina puc pagar la matrícula, però m’interessa molt el projecte, necessiteu ajuda amb l’equip tècnic? Moltes gràcies Enric

  hecha por Enric

  Enric, fes-nos arribar el teu oferiment a films@massador.com, que a partir d'allà ens és més fàcil recollir totes les persones que ens proposen ajudar-nos, per si de cas. Entrar en contacte amb nosaltres, fer-nos costat, difondre el projecte i voler arribar a L'ENDEMÀ ja és una manera de coŀlaborar. Gràcies! Isona

 • Hola Isona: Mes que una pregunta, jo volia suggerir-vos que si teniu una estona, llegiu http://www.futurlliure.cat/ . Crec que hi ha moltes similituds amb la filosofia de "l'endemà". Es un estudi fet per mes de 600 persones de reagrupament... gràcies

  hecha por alfons de santes creus

  Sou molts els qui ens aporteu materials per diversos canals, i aquest ja el coneixem. El tenim en compte per a algus aspectes que incorporarem a L'ENDEMÀ. Gràcies per l'empenta que ens proporcioneu que mostra la implicació i les ganes que L'ENDEMÀ sigui un projecte de tots. Gràcies! Isona

 • Som un matrimoni i volem fer aportació de manera que surtin els nostres dos noms. N'hem de fer dues de 50 o amb una de 100 sortiran els dos noms (junts o per ordre alfabètic)? Gràcies!

  hecha por Rosa

  Efectivament només podem assumir un nom per aportació davant el possible problema que cada donant volgués inscriure molta gent per cada donació. Al final de la campanya rebreu un formulari on podreu especificar el nom exacte que voleu que surti als crèdits de L'ENDEMÀ per cada aportació. Gràcies per confiar en el projecte. Isona

 • Si la idea és arribar al màxim de persones heu valorat la opció de posar, passat un temps -uns mesos-, la pel·licula en una llicència que permeti la lliure distribució sense perder els drets d'autor? (http://cat.creativecommons.org)

  hecha por agusti

  És una idea que hem valorat. Després del cicle d'explotació de la pel·lícula és veritat que podria obrir-se un nou període per difondre-la, però tindríem dues coses a resoldre: per una banda el fet que contindrà imatges d'arxiu per les que només tindrem drets per incloure-les a la pel·lícula en la seva fase d'explotació comercial però no per a la seva lliure distribució, i per una altra el fet que els qui han coproduït L'ENDEMÀ haurien de ser consultats per renunciar als beneficis de l'explotació. Per tant, es tracta d'un aspecte que ja abordarem més endavant. Gràcies. Isona

 • Bona tarda, degut a la necessitat que Catalunya necessitarà d'internacionalitzar el procés a nivell europeu seria bo que la pel·lícula estigués disponible amb subtítols en anglès. Havieu pensat en fer-ho? Moltes gràcies per la feina que esteu fent.

  hecha por aleix.gorchs

  Hi haurà una versió en anglès de L'ENDEMÀ, amb la voluntat que es pugui vendre a televisions estrangeres, i també per poder fer-la arribar a organismes i personalitats internacionals. Cal tenir present, però, que L'ENDEMÀ no pot complir tots els objectius a l'hora: convèncer votants indecisos, explicar Catalunya al món, explicar-la a Espanya, acontentar els ja convençuts, adreçar-nos als contraris.... Ho dic perquè l'objectiu principal és el primer, el dels votants indecisos, un target molt estudiat per nosaltres, i cada tipus de públic requeriria un plantejament dels continguts, unes imatges, una manera d'elaborar el discurs, diferent, adequat al perfil a qui ens adrecem. Gràcies per fer-nos confiança. Isona

 • El premi de l'aportació pensada per associacions (300€) exactament en què consisteix? El passi serà a la localitat de l'associació? Vindrà la Isona amb la peli? En quin format? Fins a quin nombre de públic? És de cara a saber el cost total.

  hecha por Miquel Noguera

  La recompensa de 300€, especialment pensada per a entitats i associacions, suposa la presència de la directora en un acte organitzat per l'entitat en qüestió en el qual es projecti la peŀlícula L'ENDEMÀ, amb posterior coŀloqui o similar. La mateixa recompensa inclou dos exemplars de la peŀlícula en format DVD, i Massa d'Or n'autoritzarà la projecció pública. Es dona per fet que es tracta d'un acte organitzat per l'entitat a la seva seva seu o on ella estableixi, amb el nombre de participiants que elles mateixes acordin, i en una data a acordar amb mi mateixa segons disponibilitat d'agenda. Aquest contacte amb la gent i els diàlegs que se'n deriven són sempre molt especials. Quan vam presentar el documental "Cataluña/Espanya" vaig anar a més de cent ateneus, associacions, fundacions... arreu de Catalunya, i aquest contacte directe amb la gent em va proporcionar molt coneixement del país. Ho tornarem, i amb molt de gust! Isona

 • Comentar que la gent pensi que seria un bonic regal de Reis rebre la pel·licula en DVD. Per tan, seria una bona raó per fer una segona aportació. Salutacions

  hecha por Albert

  Gràcies, Albert, per fer-nos confiança! Isona

 • En el benetès que la vocació és pertànyer immediatament al a UE, penseu desactivar el tabú que "fora de la UE no hi ha vida"?

  hecha por familiatorras

  Sens dubte. Hi ha exemples i precedents ben actuals ens ens poden ajudar a reflexionar sobre aquesta qüestió. Per exemple, els amics de "The Catalan Project" han publicat aquest vídeo (http://youtu.be/5B-99E6gYeQ) que ho explica molt bé i ajuda a fer distincions entre ser d'Europa, ser de la UE, estar a l'Eurozona, estar a l'espai Schengen, signar l'acord europeu del lliure comerç, etc. És un dels temes clau de L'ENDEMÀ pensant que és una de les qüestions que pot generar més incerteses i pors. Gràcies! Isona

 • Quan dieu que distribuireu el documental per les sales del país, us referiu a les de catalunya o també per arreu d'Espanya, traduida? Es portarà a altres països?

  Ens han fet aquesta pregunta vàries vegades, i en respostes anteriors ja hem dit que l'objectiu de L'ENDEMÀ és adreçar-nos als indecisos que podran votar, per tant, que viuen a Catalunya. I aquí és on centrarem els esforços més grans. Això no treu que hi hagi alguna copia que viatgi a Madrid, com va passar amb la pel·lícula documental "Cataluña-Espanya", encara que hi va estar molt poc temps. I hi haurà una versió en anglès, que farem arribar a televisions estrangeres, i a personalitats i organismes internacionals. Tot això, tanmateix, sense desviar-nos de l'objectiu principal. Moltes gràcies.

 • Felicitats pel fet i el que queda per a fer.Si en les sales comercials hi ha pel·lícules de tots tipus. Es projectarà en aquestes també ?

  hecha por Rosaura Gómez

  Oi tant que sí, es prioritari començar per les sales d'arreu del país. Estrenar a sales dóna prestigi i molta presència als mitjans de comunicació i nosaltres sempre ho fem així. Gràcies, Rosaura.

 • Heu fet campanya per Euskadi? Potser estaria bé donar-los l'oportunitat de donar suport, igual com nosaltres els hi vam donar per l'Egunkaria. Als ciutadans espanyols estaria bé fer-lis arrivar per col·laborar potser quedariem parats dels silenciosos

  hecha por Josep

  Hem tingut col·laboracions des de fora de Catalunya, de ciutadans que no són catalans. Sabem que a Euskadi coneixen el projecte i se n'han fet ressò en alguns mitjans. Podem aprofundir-hi. Ens hi posem. Gràcies per l'empenta! Isona

 • Voldria que dues àvies molt estimades que han mort fa poc i que tota la seva vida van ser independentistes, sortíssin als crèdits de "L´Endemà". Puc fer una donació a nom seu, mitjançant un ingrés al compte corrent de Massa d´Or? Quin seria el tràmit

  hecha por Paula

  M'encanta que et sentis hereva del sentiment d'aquestes persones grans que ja no hi són! Si fas el donatiu a través de Verkami, al final de la campanya rebràs un formulari on hauràs d'especificar el nom que vols que consti als títols de crèdit, entre altres dades. Aleshores ho podràs indicar. Això sí, una persona per aportació per tal que hi càpiga tothom! Moltes gràcies per confiar en nosaltres. Isona

 • Que passara amb les autopistes de pagament? Continuarem pagant unes autopistes ja llargament amortitzades? Amb l'excusa del nou estat, tindrem de pagar més impostos?. Tot aixo hem far por. Vull Catalunya per sentir-men orgullós i poder parlar la meva

  hecha por Jordi. J

  Les infraestructures i els transports, també els peatges, tindran un bon espai a L'ENDEMÀ. Les condicions impositives que s'establiran a Catalunya depenen de moltes coses, però si el dèficit fiscal ha de jugar a favor de la contenció en els impostos, tenim molt de guanyat. A L'ENDEMÀ veurem quin és l'estat real, les necessitatas reals i les prioritats que podem establir en una aituació de no dependència de Madrid. Gràcies. Isona

 • Que passara amb les pensions per als jubilats?. Mantindrem les mateixes prestacions?

  hecha por Jordi J.

  Aquesta és una de les preguntes que respondrem a la pel·lícula, clarament i amb contundència. Sens dubte. Isona

 • Donat que a Espanya hem tingut, tenim i tindrem les portes tancades, i ens caldrà suport internacional, fareu una distribució internacional/mundial, no només a sales de cine, si no també organismes oficials, per fer coneixer la nostra lluita?

  hecha por joan roca

  En aquests moments hi ha moltes persones, algunes des d'institucions del govern i des dels partits polítics però molts altres des de la societat civil, que fem campanya i expliquem la qüestió catalana: alguns col·lectius amb connexions als mitjans de comunicació internacionals, altres en fòrums econòmics i organismes transnacionals, altres entre grups empresarials... Nosaltres tenim prevista una versió en anglès de L'ENDEMÀ per poder-la distribuir a les televisons estrangeres, i fer-la arribar a personalitats i organisnmes internacionals. No obstant això, no oblidem que el nostre objectiu no pot acomplir tots els objectius que necessita el país i, per tant, mirem de no demanar a aquest projecte que doni a l'abast amb tots els objectius alhora! Ens adrecem sobretot als votants de la consulta que viuen a Catalunya i que són indecisos i també als "independentistes superficials", i aquest obejctiu en condiciona el llenguatge, el discurs, els continguts, etc. L'ENDEMÀ no podrà ser el producte que serveixi per a tothom ni per a tot arreu perquè té un objectiu clar i necessari. És amb molts projectes complementaris que podrem aconseguir-ho! Isona

 • Hola Isona, us desitjo tot l'èxit. Jo també he editat el meu disc amb VERKAMI. La meva cançó 'Volem ser' parla de la identitat, com a persona i com a català. Em fa il.lusió que l'escoltis per si us pot fer servei. L'envio a films@massador.com. Sort!

  hecha por Jordi Viladomat

  Gràcies, Jordi! Sou molts els qui us heu ofert en qüestions diverses, uns quants sobre aspectes musicals. Revisarem tots els materials que ens heu fet arribar. Endavant!

 • està previst que l'ENDEMÀ tingui difusió internacional?

  hecha por Montserrat Garcia Vidal

  Tenim previst que hi hagi una versió anglesa de L'ENDEMÀ per facilitar la seva distribució en televisions estrangeres. Gràcies.

 • Bones, estic bastant entusiasmat amb aquest projecte i m'agradaria fer-hi una aportació. El sentit de la resposta no crec que ho canviï però, sent de Mallorca, em veuré representat també a la pel·lícula? M'agradaria que així fos! Salutacions!

  hecha por Esteve

  Nosaltres també estem entussiasmats amb aquest projecte, Esteve, gràcies. No està previst parlar de Mallorca tot i que creiem que una Catalunya independent afavoriria molt les relacions culturals i econòmiques dels Països catalans però com que i hem d'arribar per majoria democràtica i votant,cadascú ha de fer el seu camí

 • En primer lloc molta sort en el projecte. En cas que no s'aconseguis us plantegeu obrir una segona campanya de recaptació a travès de Verkami? Un cop finalitzat el termini hi seguirà havent cap possibiltat de fer aportacions?

  hecha por Josep

  Gràcies, Josep, per preguntar-nos. Una segona campanya de Verkami,de moment no està prevista, però un cop acabat el termini del micro-mecenatge,les aportacions es poden seguir fent a través de films@massador.com o trucant a Massa d'Or al 933103510 i demanant per l'Alba

 • Està previst recuperar l'aportació en el cas que hi hagi beneficis?. Jo aportaré, però la meva aportació pot ser molt més important si la aportació l'ha puc considerar una "inversió".

  hecha por Antoni

  Si vols fer una aportació més alta de 900 euros que és la més alta de Verkami, i que es considera una inversió, truca al 933103510, a Massa d'Or i signaràs un compte de participació que és el que ha fet la gent del Centre Català de Negocis, per exemple,i si hi ha beneficis, els cobraràs.També pots fer un mail a films@massador.com. Gràcies, Antoni,per contribuir a fer possible l'endemà.

 • Només vull comentar que, seguint la vostra crida, he incrementat la meva aportació inicial. Perquè, com va dir el Capità Enciam, les petites aportacions són poderoses. Ens veiem a Ítaca.

  hecha por Ramon de Vic

  M'encanta el teu to, que és el to entusiasta de tot el país. Ja no resistim, ara construïm! Isona

 • Després de contribuir amb 50 €, ara ja no puc aportar més diners. Però he decidit que puc col.laborar fent difusió del projecte. En parlo a tothom que hi pot ser sensible i faig córrer uns quants mails cada dia. Encara hi ha gent que no ho sap!

  hecha por Paula

  Nosaltres també ens trobem amb molta gent a qui arriba per primera vegada la notícia de L'ENDEMÀ. Això vol dir que no podem refiar-nos massa de la percepció que el nostre entorn està informat. Precisament el rellançament de la campanya hi pot ajudar. Si vols agafar idees per difondre, pots consultar els textos que hem posat en aquesta plataforma, sota la columna de les donacions i recompenses, a la columna dreta, just al damunt de la meva fotografia. Hi ha textos sobre aquests temes: L'ENDEMÀ parlarà dels Països Catalans?, Com L'ENDEMÀ ens ajudarà a superar la por..., L'ENDEMÀ: un país nou sostenible, Com donarem credibilitat a les dades que presentarem a L'ENDEMÀ?, Com arribarem als indecisos?, Els polítics apareixeran a L'ENDEMÀ?, Per què ampliem l'objectiu a Verkami? GRÀCIES per posar-te en contacte i per confiar en nosaltres. Isona

 • Avuí hos he vist al BTV, a Connexió Barcelona. Sento no poder aportar; la meva familia (com moltes altres) no passa per un bon moment econòmic, i no es temps per a despeses, pero si pugúes ajudar en qualsevol altra cossa: figuracions, etc..

  hecha por Selena Marí M.

  Comunicar-te amb nosaltres ja és una manera de contribuir. Gràcies per l'esperó que ens dónes. Si vols oferir-te, escriu-nos a films@massador.com perquè estem configurant una llista de gent que se'ns ha ofert. Durant aquest any hi haurà moltes feines i podria fer falta una convocatòria general! Una abraçada, Selena. Isona

 • Al principi del projecte vaig fer una aportació de 25€, com que ara necessitem més diners voldria canviar-la per una de 100€, com ho puc fer? gràcies. Àlex

  hecha por alegret

  Àlex, primer et vull donar les gràcies per la teva aportació i per fer-nos confiança. La manera de canviar això només pot ser entrant en contacte amb els gestors de Verkami. Saps que ells encara no han cobrat les aportacions de ningú en aquests moments, ja que això es fa al final de la campanya, i si els ho expliques amb un correu electrònic a info@verkami.com podran anul·lar la teva aportació anterior i fer la nova per l'import total que desitgis, amb les recompenses corresponents. Moltes gràcies. Isona

 • La meva pregunta és, si no assoliu els 600.000 euros de pressupost, tirareu endanvant amb menys o es cancel·larà el projecte? Haurem d'arribar als 600.000 a Verkami? Què fareu sense l'ajut dels canals habituals per arribar als 600.000?

  hecha por Pam

  Quan vam començar a pressupostar aquest projecte vam fixar una pinça de mínims-màxims. Si arribàvem a certs mínims sabíem que ja podíem fer la pel·lícula, encara que haguéssim de rebaixar l'estàndard de qualitat i les possibilitats de distribució. Com més ens acostem als màxims, millor serà L'ENDEMÀ i la podrem fer arribar a més gent. En aquests moments ens aproximem als 200.000€ de Verkami i, amb els dies que queden, farem el possible per arribar als 300.000€ fins el dia 16 de març en què acaba la campanya. A banda d'aquest finançament per micromecenetage amb recompenses, tenim dues fonts més: el Cercle Català de Negocis va apostar des del primer dia per aquest projecte, i molts dels seus socis han aportat diners per L'ENDEMÀ, unes aportacions sense recompensa en espècies que seran retornades als donants només si la pel·lícula dóna beneficis; igualment passarà amb l'altra font de finançament: grans donants privats (empreses o particulars) que puguin posar diners sobre la taula per finançar el projecte. Des de fa setmanes que estem treballant amb aquesta darrera font de finançament i creiem que en treurem fruits. A aquí calia sumar-hi els ajuts ordinaris de les adminstracions per a les produccions audiovisuals, però les hem hagut de descartar. Amb el que tenim recollit en aquests moments, i amb la confiança que ens dóna la resposta ciutadana, tenim decidit que farem el projecte, i fins el darrer dia, tot al llarg d'aquest any, anirem buscant donants per aproximar-nos tant com puiguem al pressupost màxim de 600.000€. Amb aquest projecte no hi ha més lucre que assolir l'objectiu col·lectiu: un país nou. Moltes gràcies. Isona

 • Isona, tens l'empenta del teu pare, l'Ermengol Passola. Pela que tenia , pela que avocava per preservar la cultura del nostre país. Ho va fer durant la resistència franquista i després. Ara ens animes a seguir lliutant. Fa falta que hi posem el coll!

  Gràcies pel teu esperó i com que és amb agraïment que recordes el meu pare només puc dir-te que d'ell vaig aprendre moltes coses, entre les quals a no tenir por. Jo sé fer cinema, i és des d'aquí que em posao a treballar pel país nou que volem. Aquest projecte no té més benefici ni lucre que el que podem obtenir tots: un país nou. Per això m'omple de joia i em dóna força que tanta gent li doni suport. Una abraçada i moltes, moltes gràcies. Isona

 • Acabo de rebre un correu informant-me que s'ha incrementat l'objectiu a tres-cents mil euros. Què passarà si no s'hi arriba a aquest segon objectiu?

  hecha por akustik

  En alguna pregunta que pots trobar al bloc de Verkami, poc més avall que aquesta, expliquem què ha passat per decidir incrementar l'objectiu, per si et sorprèn la decisió cosa que, d'altra banda, seria ben lògic i no series pas el primer/a a qui sorprèn. Com que l'objectiu inicial eren els 150.000€, i aquesta és la xifra que segueix escrita en la part oficial del projecte a la pàgina web, havent-los superat sempre recollirem els diners que s'hi aportin encara que no s'arribin als 300.000€. L'ampliació ha vingut donada pel fet que quedaven 29 dies de campanya encara després d'assolir la fita i als problemes que tenim respecte el finançament de les administracions, aspectes que com et dèiem hem escrit en les respostes anterior a la teva i que pots llegir al projecte dins la web de Verkami. Gràcies per fer-nos confiança.

 • Crec que des d'un primer moment heu explicat de manera molt clara com financiarieu el projecte,per això entenc perquè ara feu una crida per assolir els 300.000€ (gairebé rècord mundial).Jo he decidit fer una altra aportació.Endavant i moltes gràcies!

  hecha por Joan

  Joan, gràcies per fer confiança en el projecte, de veritat. Isona

 • Sols demanaria una cosa que arrodoniria el projecte: fer públics els comptes a tots els que ho fem possible en particular i a la societat en general. Crec just saber en que es gastaran els nostres diners. La transparència seria realment saludable.

  hecha por Josep Giribet

  Els comptes es faran públics, els ingressos i el balanç, alhora que els comptes seran auditats quan acabi tot el projecte. Tal i com ja hem dit en alguna altra resposta d'aquesta secció, podeu també visitar-nos per conèixer de primera mà com tenim organitzat el pressupost. Gràcies per fer-nos confiança. L'únic lucre d'aquest projecte serà per a tots, un país nou. Isona

 • com és que veu demanar 150.000 eurs, sha superat la xifra, i ara veniu amb el cuento de que voleu el doble? em sento estafat, vull retirar la meva aportació.

  hecha por Ivan

  Just ens ho han preguntat fa un moment. T'ho explico.El cost de producció del documental són 600.000 euros perquè és una pel.lícula que va a sales, i ha de tenir uns estandards de qualitat alts perquè és una de les claus que donen prestigi a la idea. Verkami va ser qui ens va proposar el primer sostre de 150.000 euros perquè el màxim que ells havien assolit era de 50.000 i els semblava una barbaritat perquè triplicava el projecte més alt que havien fet. A banda d'aquesta fórmula del micromecenatge teníem contemplades dues fonts més de finançament: altres grans donants privats, ja siguin empreses o particulars que confiessin en aquest projecte, i també els canals habituals de finançament del món audiovisual que ofereix l'administració. Fa molts pocs dies hem sabut que les administracions no podran fer-hi aportacions a tarvés dels mecanismes habituals. Si el micromecenatge a través de Verkami no hagués funcionat, probablement no haguéssim pogut tirar endavant el projecte. Havent funcionat, i amb les vicissituds que ara t'explicava, busquem incrementar les aportacions per aquesta via. Tal i com ens comentava un altre mecenes en aquest espai, si cada participant a la manifestació de l'11S hi posés mig euro, ja tindríem tot el pressupost complet. En tot cas així han anat les coses, i t'agraïm que ens ho hagis preguntat. Et pots posar en contacte amb nosaltres directament per qualsevol gestió que vulguis fer, a films@massador.com Moltes gràcies. Isona

 • Si cada persona que va anar a la manifestació fes un abonament d'un euro, ja s'aurien recullit els necesaris. Jo estic jubilat i paso miseries com la majoria, però digueu-me un numero de compte on vos pugui fer arribar ( 5€) la meva poca contribució

  hecha por JOAN ARIAS GOMEZ

  Gràcies per fer-nos confiança, Joan. La manera d'obtenir el número de compte corrent, si li sembla, li podrem proporcionar si ens telefona a la nostra productora: 93.310.35.10 Moltes gràcies per l'empenta. Isona

 • No ho entenc. Si el projecte era per 150.000€, i ja s'han acomplert els objectius ¿A què ve ara aquesta ampliació?

  hecha por Carlesqf

  T'ho explico. El cost de producció del documental són 600.000 euros perquè és una pel.lícula que va a sales, i ha de tenir uns estandards de qualitat alts perquè és una de les claus que donen prestigi a la idea. Verkami va ser qui ens va proposar el primer sostre de 150.000 euros perquè el màxim que ells havien assolit era de 50.000 i els semblava una barbaritat perquè triplicava el projecte més alt que havien fet. A banda d'aquesta fórmula del micromecenatge teníem contemplades dues fonts més de finançament: altres grans donants privats, ja siguin empreses o particulars que confiessin en aquest projecte, i també els canals habituals de finançament del món audiovisual que ofereix l'administració. Fa molts pocs dies hem sabut que les administracions no podran fer-hi aportacions a tarvés dels mecanismes habituals. Si el micromecenatge a través de Verkami no hagués funcionat, probablement no haguéssim pogut tirar endavant el projecte. Havent funcionat, i amb les vicissituds que ara t'explicava, busquem incrementar les aportacions per aquesta via. Tal i com ens comentava un altre mecenes en aquest espai, si cada participant a la manifestació de l'11S hi posés mig euro, ja tindríem tot el pressupost complet. En tot cas així han anat les coses, i t'agraïm que ens ho hagis preguntat. Moltes gràcies.

 • Els votants potencials per un SÍ a la Independència de Catalunya, ni parlen català ni miren TV3 i, sovint, ni els importa la política catalana; amb aquest handicap, el film es doblarà íntegrament en castellà sense subtítols? És Imprescindible!!

  hecha por esperxat

  Després d'analitzar sociològicament la població des de la perspectiva del seu interès i el seu posicionament polític respecte la qüestió de la sobirania, el dret a decidir i la possibilitat de declarar un nou estat, vam acotar el públic a qui volem adreçar L'ENDEMÀ. Pot interessar a molta més gent, però la manera com volem plantejar els continguts, com volem distribuir-la i fer-ne difusió, té en compte el nostre objectiu. Aquesta peŀlícula no va adreçada al 35% de convençuts fidels i declarats, ni al 20% de contraris absoluts -molts de quals ni volen ni accepten escoltar el punt de vista dels altres-, i tampoc va adreçada al 15% de ciutadans absolutament desimplicats de la polítca o de la mateixa dinàmica social del país. Ens adrecem expressament al 30% restant, format per indecisos a qui interessa aquest procés i que vol entrar en debat, a qui no tant li fa el que succeeixi però que no té clara quina pot ser la millor opció, i format també per independentistes de darrera hora que temen, però, les tensions que aquest debat pugui produir i que es podrien fer enrere. Efectivament el format i la distribució de L'ENDEMÀ seran decisius. El format peŀlícula per a sales de cinema (cal recordar que el documental "Cataluña-Espanya" va ser molt vist en sales de cinema de complexos d'oci durant quatre mesos) va conjugat amb DVD que es repartirà amb premsa escrita, també amb la web sèrie que circularà per internet i per les xarxes, els drets d'antena de diversos canals de televisió... així com les versions en castellà i en anglès. Realment, tant important com una bona peŀlícula -en aquest cas, com a instrument per a un altre objectiu-, també és igualment important la distribució a la que tu feies referència. Gràcies per esperonar-nos i per fer-nos confiança.

 • No sé si ho heu considerat, però crec que seria interessant posar de relleu el fet que amb la independència hi hauria molta més agilitat institucional, i no estaríem pendents que a algú de Madrid no li agradés quelcom que vulguem fer.

  hecha por Carles

  Des del nostre punt de vista tens tota la raó. Un país amb les dimensions del nostre té l'administració més a prop i, en el repartiment i coordinació de funcions de les diverses administracions, és més fàcil aplicar el principi de subsidiarietat, cosa que ha d'afavorir també l'agilitat a la que fas referència. Aquesta independència en la presa de decisions, aquesta possibilitat que les coses que ens afecten directament les tractem i decidim aquí mateix, sense entrebancs, és un dels grans arguments a favor del SÍ. Gràcies per la reflexió.

 • Segueixo el que feu desde Pa Negre, una de les millors películes que he vist en ma vida i sincerament felicitar-vos per l'èxit. La meva familia no passa tampoc un bon moment econòmic i no puc contribuir al projecte, però l'aniré a veure al cinema.

  Fantàstic ! Comunicar amb nosaltres ja és una forma de contribuir a l'Endemà. Gràcies!

 • Els diaris d'avui 22 de Febrer duen una enquesta que diu que ja som un 55% de catalans que volem l'independencia. O sigui que anem suman. Teniu previst en aquest projecte demanar l'opinió de persones de la resta d'Espanya, per veure que en pensen?

  hecha por Enric LL.

  Efectivament, apareixeran a la peŀlícula gent de tota procedència, nacionals i internacionals. L'única condició de cada entrevista és que aporti dades i arguments raonats que ens serveixin per estructurar el discurs i el diàleg per a una reflexió seriosa, serena i contrastada sobre l'estructuració d'un país nou, la seva viabilitat i tots els seus avantatges. Gràcies per confiar en nosaltres.

 • No puc més que agrair que tireu endavant un projecte com aquest, penso que pot facilitar el resultat final que molts (espero que sigui una majoria), desitgem. Com fareu per encabir a l'estrena tota la gent que hi tingui dret segons la seva aportacio'

  hecha por joan roca

  Gràcies per les teves felicitacions! L'estena no comportarà cap problema. Un cop tanquem la campanya i configurem la llista total de persones que han d'assistir a l'estrena de L'ENDEMÀ i la seva procedència, valorarem l'oportunitat de fer una estrena simultània a diverses ciutats repartides per tot el país, i/o en vàries sales de cinema de Barcelona. Si no fos així, el fet de fer-la en sessions consecutives un mateix dia en una sala gran de cinema també seriauna opció. Per tant, respectant que l'estrena serà un dia concret i tothom a qui li pertoca com a recompensa l'ha de veure aquest dia, les possibilitats d'encabir milers de persones que han de veure L'ENDEMÀ té vàries sortides possibles. Gràcies per confiar en nosaltres.

 • Hola, trabajo en mi tesis doctoral sobre crowdfunding. Vuestro proyecto me parece muy interesante. Me gustaría contactar con ustedes para profundizar un poco. Hay algún mail al que te pueda enviarles más informacióny podamos coordinar un encuentro?

  hecha por Talia

  Nosotros nos hemos aproximado al Crowdfunding simplemente como usuarios en Verkami. Quizá podrías ponerte en contacto con ellos, que son los expertos, en info@verkami.com. A nosotros nos puedes localizar en films@massador.com. Gracias.

 • Siendo el idioma un puente, como usted dice: ¿Podría contestarme en español? Hace días me contestó en catalán a esta pregunta: El código VOD para descargar la película es un código para descargar en qué plataforma? amazon cloud por ejemplo. GRACIAS

  Gracias por tu interés, Alvaro. Me parece muy bien contestarte en castellano, no lo dudes. Con el código VOD no se puede descargar la película, sinó que permite verla en línea por internet. Una vez se activa el código, el tiempo de visionado es limitado, es decir, el usuario tendrá un tiempo (entre 24 y 72 horas, cosa que hay que negociar con la plataforma digital que la ofrezca) para poder verla. En este tiempo puede verse las veces que se desee. Muchas gracias.

 • Ja he fet la meva aportació. De quina manera teniu pensat que arribi al màxim de públic possible? Es faran emissions a pobles, barris, ciutats, col·lectius, casals de jubilats, ONG's, cinemes, agrupacions, ...cedides gratuïtament? GRÀCIES PER TOT

  hecha por gboixc

  Es faran a tots aquests llocs, sens dubte, a banda de les sales de cinema de tot arreu on puguem. Precisament per això, com més difusió puguem fer, a més gent arribarem. Moltes gràcies per confiar en nosaltres!

 • ¿Cree usted que el idioma, cualquier idioma, es un puente entre las personas o una barrera? ¿Contestaría en español si el interlocutor no habla su idioma? Tendiendo puentes y no creando barreras. Gracias

  Creo que el idioma es un puente. Evidentemente,si mi interlocutor no entiende mi idioma le hablo en español. Pero los idiomas sirven para entender al otro en su complejidad.No he conocido ninguna persona inteligente y sensible que se haya opuesto a entender las razones de los hablantes de una lengua en situación de minoria,como el catalán ,y no hayan defendido su causa. Defender el catalán,con sus once millones de hablantes,no es atacar al español que lo hablan quatrocientos millones, es una fiesta,como es para mi una fiesta,conocer a fondo el español y hablarlo aquí y por el mundo. Gracias, Álvaro, por el interés en comunicarte con nosotros.

 • Volem fer una aportació com a entitat (Òmnium Gràcia) i estem recol·lectant aportacions entre membres del grup. En un dels casos, ja s'ha fet a nom individual. Podríem computar-la dins l'aportació de l'entitat de 300 euros?

  hecha por Jordi Foz

  Si us sembla, expliqueu-nos-ho a films@massador.com o truqueu-nos a 93.310.35.10 per poder tenir comunicació directa amb vosaltres i mirar de solucionar-ho. Gràcies per fer-nos confiança!

 • Moltes felicitats i agraïment per la tasca que us proposeu fer. Tinc tres questions que es refereixen a temes que considero importants: Respecte a la natura, una justícia que funcioni bé i uns governants honestos. Els tocareu?

  hecha por Lluís Muntan

  L'equilibri ciutat-natura, l'estructura i dimensió de la justícia al nou país i la regeneració democràtica formaran part dels continguts de L'ENDEMÀ. Moltes gràcies per les felicitacions i per fer-nos confiança.

 • Últimament es parla molt de la UE, el castellà, els diners... I la cultura? Diables, castellers, grallers, sardanes, el català... Teniu pensat que tot això formi un eix important del documental?

  hecha por Joan

  La cultura tradicional no només ha estat un motor essencial de la nostra identitat, sinó que també ha estat un factor de cohesió social vital. En parlarem des d'aquesta vessant, en el sentit que afavoreix la pertinença i la incorporació, tant d'autòctons com de nouvinguts, al grup social que s'ha d'identificar amb el nou país que farem. Com esmentàvem en una altra resposta, hem de tenir presents els límits del projecte, tant per l'objectiu -interpel·lar els indecisos- com pel format, ja que cal tenir en compte que L'ENDEMÀ no pot ser una pel·lícula enciclopèdica i pretendre abordar en profunditat absolutament tots els temes, a banda que ha de tenir un ritme i un llenguatge cinematògràfic que funcioni amb la durada limitada que podrà tenir. Per tant, caldrà també adequar les expectatives a les característiques del mitjà concret d'una pel·lícula de cinema. Moltes gràcies.

 • En un país més sostenible la governança és més propera a la matriu territorial, a la gent que hi viu i a les activitats que la transformen. Catalunya ha de ser independent perquè això facilitarà que construïm un país més sostenible. Ho tractareu?

  hecha por Jordi

  Aquestes setmanes estem definint tots els temes i les persones que ens en parlaran amb dades i propostes d'acció concretes. Ara ja sabem que és segur que farem L'ENDEMÀ. La manera com exposes aquesta qüestió -la sostenibilitat del país- ens portaria a parlar de molts temes que en formen part, perquè no planteges un tema concret sinó un tema del tot transversal. Aportarem reflexions sobre els avantatges de les dimensions del nostre país i sobre l'estructura territorial i política que pot ser més eficient, viable, propera i sostenible. La manera com pensem desenvolupar els diversos i variats temes volem que tinguin present aquesta qüestió transversal. Tenim l'oportunitat de crear un país i, malgrat l'herència i la inèrcia de l'estat del que provenim, cal assenyalar amb totes les forces com pot ser aquesta renovació estructural, des de la regeneració democràtica fins al paper i cultura de treball del cos funcionarial, des de la relació ciutat-natura fins a la cultura de la subsidiarietat en la presa de decisions, etc. Mirarem d'estar a l'açada. Cal tenir en compte, que L'ENDEMÀ no pot ser enciclopèdica i pretendre abordar en profunditat absolutament tots els temes, abanda que ha de tenir un ritme i un llenguatge sinematògràfic que funcioni amb la durada limitada que podrà tenir. Per tant, caldrà també adequar les expectatives a les característiques del mitjà concret d'una pel·lícula de cinema. Moltes gràcies.

 • Espero que a la peli toqueu àmpliament dos dels temes que crec que preocupen més els indecisos: la no oficialitat del castellà i la pertinença a Europa. Que el castellà serà respectat però no oficial,i que si sortim d’Europa podem continuar amb l’EUR

  hecha por Joan D

  Efectivament, els dos temes sortiran a L'ENDEMÀ amb escreix entrellaçats amb temes col·laterals: si cal que hi hagi llengua oficial o no, la legislació activa de protecció i impuls de la llengua pròpia,...; el paper de les transnacionals respecte la moneda i la gestió de les fronteres amb Europa, els models comercials i de relació monetàira amb la UE, la signatura dels tractats europeus, els interessos europeus respecte la nostra producció de riquesa... Gràcies per fer-nos confiança.

 • L'ENDEMÀ és exactament el documental que necessitem ara mateix. Ens heu llegit la ment. Un docu sense banderes i sense entrevistes a polítics. Senzillament perfecte! Isona, t'he enviat un email a fims@, espero que t'arribi. Felicitats i GRÀCIES!

  hecha por thais

  Gràcies per confiar en el projecte, Thais.

 • Hola, m'agradaria saber si es pot col·lavorar donant alguna idea pel documental? Ja que hem creat una pàgina al facebook que es diu; http://www.facebook.com/pages/Independència-Grans-raons/125104814329213 Independència. Grans raons! basat enunllibr

  hecha por Xavi Morros Martí

  Coneixem la vostra iniciativa i estarem encantats de rebre els vostres suggeriments, com els de tanta altra gent. També hi ha gent que s'ofereix per col·laborar en allò que calgui. Al llarg d'aquest any de feina segur que ens aniran apareixent moltes tasques que hem de fer i que potser ara no acabem de preveure. Per això, adreceu-vos a films@massador.com fent-nos arribar les vostres idees. De moment demanem les aportacions per escrit ja que tenim tres projectes entre mans (un que s'està rodant ara mateix i també l'inici d'una gran pel·lícula de ficció, a banda de L'ENDEMÀ) i anem carregats de compromisos. Moltes gràcies!

 • Imagino que també incloireu el primer cognom. O tan sols el nom?

  hecha por xavier

  Quan acabin els dies de campanya, cada donant rebrà un formulari on haurà de concretar com s'executen totes les recompenses a les que té dret: quin nom exacte ha d'aparèixer als títols de crèdit, com/on li fem arribar el DVD si és el cas, on veurà l'estrena de la pel·lícula, etc. Moltes gràcies!

 • Moltes felicitats per la iniciativa! Avui he llegit que ja teniu el projecte a nivell europeu que ha rebut més diners. Suposo que, juntament amb iniciatives com La Marató, serveix per desmentir mites varis que ens arriben del país veí... Felicitats!

  hecha por bernat

  Sí, els catalans no som gens garrepes, però també es veritat que només invertim -i decididament!- en allò en què creiem! Moltes gràcies per fer-nos confiança.

 • Rep la meva sincera felicitació. Has aconseguit els diners en molts pocs dies! I després encara hi ha qui diu que l'independentisme s'ha desinflat. 3600 persones disposades a posar-hi diners i segueix. Això ha passat en algun altre país?

  hecha por Miquel Noguera

  Rastrejant les principals plataformes de micromecenatge, crowdfunding, d'Europa hem trobat això: (dades del 15/02/2013):

  GE startnext 153.108 € 3.123 mecenes http://www.startnext.de/stoersender

  FR ulule 110,744 € 2710 mecenes http://www.ulule.com/magrunner/

  HL vooderkunst 67.500 € 113 mecenes http://voordekunst.nl/vdk/project/view/6-kco-meets-patrick-watson

  UK sponsume 31.709 € 193 mecenes http://www.sponsume.com/project/digventures-flag-fen-lives-1

  FR kisskissbankbank 30.389 € 274 mecenes http://www.kisskissbankbank.com/protest-une-fiction-musicale-a-musical-fiction?ref=successful

  IT musicraiser 27,446 € 622 mecenes http://www.musicraiser.com/projects/427-vdb23nulla-e-andato-perso

  SW funded by me 23.682 € 347 mecenes http://www.fundedbyme.com/projects/2012/08/skjutsgruppen-bygger-en-webbtjanst/

  ES mymajorcomany 21.000 € 640 mecenes http://www.mymajorcompany.es/projects/libro-bunbury

  FR oocto 21906 € 584 mecenes https://www.oocto.com/oldelaf-au-trianon

  UK wefund 8.711 € 46 mecenes http://wefund.com/project/bold-tendencies-5/p2627/

  I ja fora d'Europa, el rècord mundial és aquest:

  USA (per un projecte anglès) 399.590$ (=302.449,66 €) 6.219 meenes http://www.indiegogo.com/projects/gravitylight-lighting-for-developing-countries

  Arribar a fer el rècord mundial seria demanar massa (oi?) però, havent fet el rècord europeu, sí que els catalans mostrem que apostem per allò en què creiem i que, quan estem units, som imparables. Gràcies.

 • Els catalans som perucs de mena. I els canvis provoquen pors i rebuig. Potser estaria bé tractar el tema de la "por a lo desconegut/ por a lo nou" en general com a humans. Sovint els canvis porten coses noves i començar de zero il·lusiona!

  hecha por Albert

  Tens tota la raó! Aquests dies estic explicant que totes les persones tenim sempre por a allò que és desconegut, que és com la por ancestral a la foscor o al bosc imprecís i desconegut. Aquest és el punt de partida, precisament: la por se sent davant d'allò que es desconeix. Per això volem una pel·lícula molt clara per esbandir la por, ja que és l'únic enemic de debò que en aquests moments té la població de Catalunya. A més a més, com expliquem també aquests dies, la mentalitat amb la que volem fer L'ENDEMÀ ha de ser la mateixa amb la que podem fer un País nou: una mentalitat de victòria, amb l'autoestima alta. Històricament hem elaborat estratègies per restir les situacions adverses i mantenir la nostra identitat. L'11S vam manifestar que ja no tenim por, que ja no resistim, que no volem fer un país contra ningú. Ara construïm! Ambdues visions (superar la por a allò desconegut i una mentalitat constructiva) ens proporcionen les dues actituds bàsiques per fer la pel·lícula i per el #paísnou. Moltes gràcies per fer-nos confiança. Isona

 • els catalans que encara dubten, ja no tenen raons objectives per mantenir-se units a Espanya, però tenen uns lligams emocionals que els impedeix aceptar la separació. Com ho enfocaras pertal de que sense trecar els lligams aceptim l'independència?

  hecha por Conrad

  El nou estat que creem no té perquè trencar els lligams emocionals amb Espanya. No hi haurà filferrades, ni fronteres. Una possibilitat a valorar és que es pugui mantenir la doble nacionalitat... Crec que com diu Rubert de Ventós ,per abraçar-se cal ser dos, però primer t'has de separar. Tot això ho explicarem a ll'Endemà. Gràcies, Conrad.

 • El nostre futur millor, més just, més pròsper i més feliç autodeterminant-nos com a Catalans amb el nostre propi estat vindrà segurament més ràpidament expressant aquest convenciment "quan serem independents" en comptes d'un dubitatiu "si fos..."?

  hecha por MSC

  D'acord completament,però si anem a buscar el públic no convençut, no podem donar per descomptat la independència , sino que hem de respectar la possibilitat que l'altre no hi estigui d'acord d'entrada i omplir-lo d'arguments positius sense postures aprioprístiques. Aquest és el joc democràtic i tothom serà lliure de votar el que vulgui. És el moment de la generositat! Gràcies, de debò.

 • Ens demanareu el nostre nom per e-mail o com ho fareu?

  hecha por francesc_agusti

  Si, tranquil, per e-mail o per la via que sigui si no en teniu, us demanarem nom i adreça per a fer-vos arribar les recompenses

 • No vull fer-te cap pregunta Isona.Només felicitar-te per "Catalunya/Espanya",per "Pa negre",per la il·lusió que tens i tenim en fer un país petit però lliure on puguem ser nosaltres mateixos sense condicions imposades.Quin goig el resultat.Endavant!!

  hecha por alfons

  Gràcies, Alfons. Intentarem estar a l'alçada d'aquesta societat civil que vol l'Endemà amb totes les garanties de netedat democràtica, justícia renovada de cap a peus, igualtat d'oportunitats per a tothom, accés a la cultura que ens farà lliures , respectuosos i independents de criteri i sobretot amb eficiència econòmica . El mirall són els de Nord Enllà. Quina alegria poder treballar per tot això,amb aquesta complicitat!

 • En aquests moments de manca de transparència generalitzada i en què el finançament de la majoria d'activitats polítiques desperta seriosos dubtes, fareu pública tota la comptabilitat del documental, incloent-hi el detall de les fonts de finançament?

  hecha por Khaos

  Efectivament, les fonts de finançament seran públiques, i el pressupost i balanç, a banda que serà auditat com en tots els projectes, està disponible a la productora (Massa d'Or Produccions, www.massador.com) per a tothom qui en vulgui veure el detall. És un document feixuc. Moltes gràcies.

 • Que es un codi VOD per veure la pel·lícula?

  hecha por arnau

  Quan la peŀlícula estigui acabada, us facilitarem un enllaç a internet on, introduïnt aquest codi, podreu veure la peŀlícula L'ENDEMÀ gratuïtament en línia. No podrà descarregar-se, només podrà veure's per internet durant un temps determinat les vegades que es vulgui. Moltíssimes gràcies.

 • Soy un canario que trabaja en Barcelona desde hace menos de 2 meses. Aquí me han acogido como uno más y estoy agradecido. Circulan muchos prejuicios. Por eso he aportado a este proyecto. Espero controlar mejor el idioma para cuando la estrenen :-)

  hecha por Héctor Muñoz

  Héctor, gracias en primer lugar por tu aportación. Me alegra que tu experiencia sea positiva, y eso muestra que sin duda debes ser una persona con la mente abierta, dispuesta a dejarse interpelar por la realidad. Nos gustaría que, más allá del ruido mediático de las estrategias políticas tan poco pedagógicas, podamos establecer un diálogo racional y sereno sobre la realidad, la democracia, las vivencias, las cifras, etc. Este es uno de los objetivos de L'ENDEMÀ. ¡Ojalá podamos dialogar sin miedos, sin trampas y respetando la voluntad popular. Un abrazo. Isona

 • Es faran castings o ja hi ha els actors i els extres ifigurants?

  hecha por Roser Piferrer

  Estem treballant amb el llenguatge cinematogràfic que farem servir, a banda dels entrevistats. Hi ha possibilitats que ens en calguin. Si tu, o algú, vol oferir-se, que ens escrigui a films@massador.com. Moltes gràcies. Isona

 • Al documental hi haurà una part explicant que la independència té molt a veure, des del meu punt vista, amb la sociabilització d'aquest documental? Cooperació, suport, empatia, motivació, voluntat... valors que defineixen el nostre procés?

  hecha por ferran tubau

  L'estil i el missatge que volem transmetre -a banda de totes les "respostes per a decidir" que hem previst sobre tots els grans temes que constituïran la construcció del nou estat- volen posar de manifest que aquest procés només ha estat capaç d'iniciar-se i només podrà concloure's gràcies a la iŀlusió i la força de la coŀlectivitat. Aquest procés només és possible si la gent té una actitud constructiva i avança amb determinació i unitat fins el final. Una paraula que ja forma part del nostre imaginari coŀlectiu és que junts podem ser "imparables": tot depèn només de nosaltres, ha estat a les nostres mans arribar fins aquí i ho seguirà estant si som tossudament honestos i democràtics, tossudament decidits a fer imparable el nostre desig de llibertat. La reacció que ha desvetllat el projecte de L'ENDEMÀ ha mostrat aquesta actitud i convicció, aquesta iŀlusió i empatia, i això ha fet que ja sigui un projecte de tots. Tal i com repetim aquests dies, després de segles d'elaborar estratègies de resistència, ara estem ja construint estratègies de victòria i de construcció d'aquest país nou. La independència només serà possible si no perdem aquesta nova mentalitat que estem mostrant aquests darrers temps. Gràcies per fer-nos confiança.

 • Hola, volia fer una aportació de 50 euros però no podré anar a l'estrena perquè visc lluny de Barcelona. Podré cedir la invitació a algú altre? Gràcies!

  hecha por elisabeth

  Al final de la campanya a Verkami cada donant rebrà un formulari per concretar totes les recompenses: on rebre entrades, DVD, quin nom exacte ha d'aparèixer als crèdits de la peŀlícula, etc. Fins i tot és possible que depenent de la distribució dels donants, es facin estrenes de L'ENDEMÀ a diversos llocs de Catalunya. Per tant, el que vostè demana serà possible, de la mateixa manera que potser també podrà veure l'estrena lluny de Barcelona. Gràcies per fer-nos confiança.

 • Vull fer una aportació i no he sabut veure com fer-ho.

  hecha por Antoni Portela

  Li indiquem els passos que ha de seguir: un cop entra a www.verkami.com/lendema, veurà a la dreta un requadre de color fúcsia que diu "Aporta al projecte" i a sota hi ha les diverses quantitats que s'hi poden aportar (10, 25, 50...) i la recompensa que obtindrà per cada aportació. Faci un clic damunt el botonet amb la quantitat que vol aportar i segueixi els passos: li demana que es registri a Verkami, que hi entri un nom, i el seu correu electrònic, etc. Finalment li fa introduir les dades d'una tarja de crèdit per fer el prepagament. L'import li serà cobrat un cop s'arribi a l'objectiu de la campanya. Si aquesta manera li sembla insegura o massa complexa, pot escriure a films@massador.com i li proporcionarem un número de compte bancari per si vol fer la seva aportació amb una transferència. Moltes gràcies per fer-nos confiança.

 • Volia saber en què destinaran 500.000 euros de pressupost.No em sembla una xifra coherent per un documental,on tot el que s'hauria de pagar serien viatges i equip tècnic.Actualment es fan llargs amb menys. Ens pot explicar si es farà públic el pres.?

  hecha por Martí R

  No és el primer cop que ens pregunteu això en aquest espai, i és important. Tal com ja hem comentat, a Massa d'Or hem produït tota mena de documentals amb diversos pressupostos. Si revises "De nens" de Joaquim Jordà, "Mirant el cel" de Jesús Garay -sobre els bombardeigs de l'any 38-, o el mateix "Cataluña/Espanya" veuràs de quins estandards de qualitat estem parlant. No oblidis que anem a sales de cinema amb publicitat, que la postproducció, gràfiques i acabats seran molt importants, que hi ha els millors professionals i que el look cinematogràfic ha de donar el prestigi que requereix la credibilitat -a banda, com bé dius, dels desplaçaments i l'equip tècnic. Els documentals del Michael Moore americans, i similars, costen cinquanta vegades el nostre. I cal dir que els nostres pressupostos i balanços són auditats per llei, ja que en una part treballem amb diner públic. Passa per la productora i veuràs el desglossament i si ets un professional, ho entendràs encara millor i veuràs l'ambició que tenim per fer l'Endemà! Gràcies per la teva aportació a la reflexió. Isona

 • No sé si ho veieu com jo però aquest sistema de recaptació de fons ha estat un èxit. Els catalans tenim ganes de ser solidaris econòmicament per obtenir la independència del nostre país. Teniu previst o en ment la realització d'una nova pel·lícula?

  hecha por Valentí Obradors

  A banda d'aquesta peŀlícula documental de L'ENDEMÀ, aquestes setmanes des de Massa d'Or Produccions estem rodant un docuemental sobre el corredor mediterrani, i estem posant en marxa la maquinària per a una gran peŀlícula - a l'alçada de Pa Negre - que farem comptant amb la direcció d'Agustí Villaronga: Incerta Glòria. O sigui que de feina no ens en falta!!! Gràcies per les felicitacions i per fer-nos confiança. Isona

 • Acabo de fer la meva modesta aportació, et vaig sentir per la radio i em vas atrapar. En la pel·lícula sortiran arguments a favor i en contra, o només serà amb arguments favorables?. Com d'altes m'ofereixo per el que pugui aportar. Bona feina.

  hecha por Xnavarro

  Gràcies per fer-nos confiança. Un procés constituent d'un nou estat té molts aspectes positius, però en té d'altres que haurem de saber resoldre perquè no són fàcils. Nosaltres mateixos podem detectar on trobarem esculls, i els presentarem a la peŀlícula. Una cosa amb la que ja ens vam trobar amb la peŀlícula Cataluña-Espanya és que no vam trobar arguments racionals a cap dels interlocutors de la banda espanyola, i ens temem que ara ens passi el mateix. Ahir mateix, al programa Singulars de TV3, el sr. López-Burniol manifestava les seves opinions cantràries a l'estat propi però parlant des de les emocions i des de la por, sense arguments raonats. En el fons ens trobem que ens enfrontem a les pors de sempre, i ens trobem que no hi ha arguments per segur a Espanya. Això no vol dir, com et deia, que no hi hagi moltes qüestions a resoldre, tant pel fet que moltes de les coses a fer en un nou estat seran de nova creació, com pel fet que provenim d'una inèrcia molt feixuga que ens pot condicionar el poder fer les coses de manera diferent. Volem plantejar L'ENDEMÀ amb tots els dilemes que tindrem al damunt els quals, no per difìcils, menys apassionants. Volem aportar una nova mentalitat: ara ja no resistim, ara construïm! Isona

 • La idea es molt bona però crec necessari que totes les accions estiguin absolutament coordinades per qui tingui el mandat de definir d'una estratègia i d'ajustar-la a cada moment segons les  necessitats (ex: ANC, CAREC, Govern) Ho fareu?Només si o no

  hecha por Cisco

  Ens agradaria anar coordinats també amb els esdeveniments, però n'hi ha alguns d'imprevisibles. El calendari de L'ENDEMÀ s'ajusta a una previsió també estratègica, encara que si els esdeveniments es precipiten ens serà difícil improvisar. No li podem assegurar si ho aconseguirem fer alhora, però sí que li assegurem que ho intentarem! Gràcies.

 • M'agradaria col·laborar amb 10 euros Però m'agradaria que m'enviessiu un n. de compte on fer l'ingrés Gràcies

  Cap problema. Si escriu un correu electrònic a films@massador.com, li proporcionaran el número de compte corrent on podrà fer l'ingrés. Gràcies per fer-nos confiança.

 • Sols vull dir una cosa: Yes We CAT!

  hecha por Oriol

  Efectivament, una de les coses més importants que volem transmetre és que volem que L'ENDEMÀ ens faci fer un canvi de perspectiva: ja no estem resistint, estem construïnt! Ens cal aquesta nova mentalitat per construir aquest país nou. Depèn només de nosaltres. Salut!

 • Si un colectiu vol fer una aportació de 100 o 300 euros , i quant la fa, ja s'ha arribat al import sol.licitat, la seva aportació tindrà les mateixes recompenses?

  hecha por muntsa

  Sí, totes les aportacions que es realitzin durant aquests 40 dies de campanya Verkami a través d'aquesta plataforma, abans o després d'arribar a la xifra que hem fixat de 150.000 €, tindran les recompenses que recull la pàgina a internet. Moltes gràcies.

 • M'agradaria fer una aportació mínima de 25 €, però el sistema de pagament es mitjançant tarja i cal introduir el codi de seguretat per internet. Prefereixo fer-ho mitjançant ingrès en compte. Podrieu fer públic el número de compte corrent? Gràcies.

  hecha por roviralta.joan

  Gràcies per haver pensat en contribuir a l'Endemà. Efectivament, tenim un compte obert per a fer-hi aportacions directament, però us haurieu de posar en contacte amb films@massador.com , per recollir les vostres dades ,si ho desitgeu,i així us podrem fer arribar les recompenses previstes

 • Em vaig decidir a fer la meva aportació quan vaig llegir una resposta en la que afirmaveu que no podiem convertir un futur estat català en un calc de l'estat espanyol. En aquest sentit crec que també haurieu de tractar el tema dels Països Catalans.

  hecha por Adro

  El millor que els pot passar a Valencians i Illencs i Catalans del nord ,és que Catalunya tingui un Estat propi. Això afavorirà les relacions culturals i comercials i com que només podem i volem arribar-hi democràticament, ells hi arribaran, si volen, quan els seus vots ho decideixin.És obvi que per tantíssimes raons, ens tindràn al costat. Gràcies per fer-nos confiança.

 • Apreciada, teniu previst donar tranquil·litat als empleats de l'administració de l'estat a Catalunya? Teniu certesa de que serem absorbits pel nou govern? Cal confiança en el nou estat. Som uns 30.000 a mes dels de correus, no incloc forces armades.

  hecha por Francesc P.

  Com que sou més de 30.000 i també afecta a edificis i delegacions diverses, és un tema efectivament important i hi donarem una resposta tècnica per part d'un jurista especializat que expliqui de quina manera es pot resoldre el traspàs . Gràcies per ajudar-nos a pensar-hi.

 • ¿La película ha obtenido subvenciones públicas o toda la financiación sale de este crowdfunding? A ver si es cierto eso de que lo importante es tenter la mentalidad abierta y me contestáis en castellano, para que pueda entenderte mejor.

  hecha por Álvaro

  Gracias por tu interés, Alvaro.Me encanta contestarte en castellano, cómo puede ser que lo dudes? Hasta el momento la financiación de la película procede del crowdfunding y aportaciones de particulares y, en cuentas de participación,con la colaboración del "Cercle Català de Negocis",asociación que agrupa empresarios de la pequeña y mediana empresa.

 • Teniu previst tocar el tema "Catalunya és una nació"? Molts volem la independència, i no només pels diners. Crec que gran part dels castellans entendran molt millor el sentiment que la fixació en l'economia.

  hecha por M. Dolors Navarro i Sànchez

  Tocarem una gran varietat de temes, alguns d'ells són molt pragmàtics, i d'altres són més emocionals. Amb això esperem que tots els espectadors puguin identificar-se i trobar resposta als seus dubtes i neguits amb diversos aspectes dels que tractarem, des de diversos enfocaments. Volem remarcar que ho farem de manera assertiva, és a dir, afirmant-nos sense confrontar identitats ni oposar sentiments, perquè creiem que el país nou és un projecte transversal del qual ningú en té l'exclusiva. Moltes gràcies.

 • Felicitats!!! Teniu pensat, en l'elaboració del documental fer-hi aparèixer "amics de Catalunya" d'arreu que amb el seu bagatge, prestigi o honestedat poguem confiar per fer aquest camí?

  hecha por durenbach

  Efectivament, a L'ENDEMÀ hi apareixeran persones de molts llocs del món que coneixen Catalunya i el nostre procés. Més enllà de que se'n declarin amics, busquem persones sàvies i expertes que puguin aportar visions noves, de construcció de país, que generin molta credibilitat. Estem segurs que us sorprendrem amb moltes de les persones que hi apareixeran, i que ens aportaran una visió nova, des de fora, i molt convincent. Moltes gràcies.

 • Si s'arriba a l'import sol.licitat, encara que no s'hagi acabat el termini previst, no es podran fer mes aportacions?

  hecha por muntsa

  Aquests dies, en previsió que arribarem aviat a la xifra prevista, estem plantejant que, igual que els altres projectes a Verkami, la campanya seguirà fins l'últim dia. Volem aconseguir que L'ENDEMÀ, un cop feta, tingui la màxima difusió per poder arribar a tothom i aconseguir que el SÍ sigui un fet. Moltes gràcies.

 • La versió en DVD de la pel·licula comptarà amb subtítols/doblatge en altres idiomes? A quants idiomes teniu pensat traduir-la?

  hecha por Josep

  L'ENDEMÀ, com ja hem explicat, tindrà un llenguatge i una estructura pensada per a votants d'aquí (la part d'indecisos oberts a reflexionar amb dades, i la part d'independentistes més superficials). Per això preveiem la traducció al castellà. També farem una versió en anglès de cara a poder distribuir la peŀlícula a televisions europees i internacionals. Moltes gràcies.

 • Tal i com està el món del cinema, creus que tindràs retorn econòmic? En altres paraules, esperes beneficis d'aquesta pel·lícula?

  hecha por Lluís

  Esperem que n'hi hagi, és clar, això voldrà dir que ha estat un èxit. I en aquest supòsit, els beneficis que puguin haver-hi està previst que es dediquin a la difusió, promoció i publicitat de la pròpia peŀlícula amb l'objectiu d'arribar a aquella gent a qui volem interpeŀlar amb L'ENDEMÀ. Moltes gràcies.

 • Volia saber com ho puc fer per a expressar alguns suggeriments per a que l'argumentació sigui més sòlida i, al meu entendre, pugui convèncer més indecisos. Per exemple: pel que fa a la història, economia, etc.ens han amagat i tergiversat moltes coses

  hecha por Cesc Lacueva

  Seran molt benvingudes totes les aportacions i coŀlaboracions. Escriu-nos a films@massador.com de seguida que puguis. Moltes gràcies.

 • Som d'una associació i ens hem quedat sense poder fer l'aportació de 300 Euros per a col·lectius. No poden oferir més recompenses de 300 Euros?

  hecha por Claudi

  Avui mateix, dimarts, es podran tornar a fer aportacions de 300€. Des de la plataforma de Verkami ho modificaran avui mateix. Moltes gràcies.

 • Veig que la quantitat de 300 € està esgotada, no podrien ampliar-la, de fet crec que és la més interesant de les propostes, molt més interesant una projecció que un sopar.

  hecha por Jordi

  Avui mateix, dimarts, es podran tornar a fer aportacions de 300€. Des de la plataforma de Verkami ho modificaran avui mateix. Moltes gràcies.

 • Em sap greu que a un projecte solidari hagi una empresa Verkami que crec s'endurà la no menys inestimable xifra de 7.500 euros de forma segura perquè s'assolirà l'objectiu. Crec que haurien de demanar una quantitat fitxa a canvi se'ls fa publicitat.

  hecha por Maties

  Que no et sàpiga greu! Els amics de Verkami han apostat també pel projecte de L'ENDEMÀ de vàries maneres i des del primer dia en què vam presentar-los el projecte. Ara veiem molt clar que és un èxit, però apostar per una xifra tan alta era un risc abans de començar i aquesta campanya de crowdfunding és el fruit de la feina feta durant mesos amb la gent de verkami. Verkami també fa una aportació important, fora de gratificacions, al pressupost de la pel·lícula... Són, veritablement, uns aliats en aquesta causa i els estem molt agraïts. Moltes gràcies.

 • Com ho fareu per donar credibilitat a les dades que aporteu. Vull dir en el cas per exemple de les dades de l'espoli fiscal que pateix catalunya, hi haurà una bibliografia a pàgines d'institucions oficials d'on qualsevol ciutadà pugui comprovar-ho?

  hecha por Paco

  Mai no és fàcil fer un document -en aquest cas audiovisual- que pugui convèncer tothom, que tingui credibilitat per a tothom, ja que cadascú de nosaltres dóna l'autoritat, es refia, de persones diferents. Però l'enfoc que volem donar a L'ENDEMÀ creiem que mostrarà molta honestedat de manera assertiva, que sorprendrà els espectadors per la manera de presentar i d'elaborar els missatges clau i, sobretot, farà intervenir personatges inesperats, nacionals i internacionals, que permetran donar un salt i una nova perspectiva als arguments, ben diferent a la manera com sempre nosaltres hem vist la situació des de dins, ja siguem gent convençuda o gent escèptica. Entre els espectadors, sempre hi haurà qui mai no estarà obert al diàleg amb les aportacions que farà L'ENDEMÀ i quedarà enrocat en els seus prejudicis, o altres que, simplement, seran vençuts per la por o la indecisió malgrat tot, però nosaltres farem tot el possible per trobar tots els canals disponibles i provocar aquest debat. Creiem que dialogar, debatre, és essencial en democràcia; que qui nega aquesta possiblitat de confrontar idees, no és democràtic; i que, per tant, els qui no estan oberts a dialogar, ja han perdut. Moltes gràcies.

 • Hi sortiran arguments dels que no ho tenen clar ? Hi ha molts dubtes econòmics que cal aclarir. Un petit empresari que només ven a Catalunya ho pot tenir clar però ens cal també el suport d'empreses que depenen del mercat espanyol.

  hecha por auriga

  Preparant la peŀlícula estem parlant amb molts empresaris, coŀlectius d'empresaris, i agents financers, molts dels quals ens donen suport. Amb ells hem parlat de molts aspectes econòmics que reben les conseqüències d'aquest procés en el que estem immersos i que, lògicament, ocuparan un espai important a L'ENDEMÀ. Els 25 temes que tractarem a la peŀlícula aniran enllaçats entre ells per alguns eixos transversals, i la qüestió econòmica és un d'aquests eixos importants. Sabem que el món econòmic prefereix conèixer els peròs i els contres reals d'aquest procés, més que no pas restar en la incertesa. Per això, amb dades, procurarem treure'ls de la incertesa. Moltes gràcies.

 • El fenomen insòlit del nombre d'aportacions en tan poc temps us carrega d'una gran responsabilitat. Estic ben segur que sabreu estar a l'altura de les expectatives creades.

  hecha por Ramon

  Gràcies per la confiança que ens manifestes explícitament. Efectivament, aquesta resposta ràpida i massiva ens fa veure que la iniciativa de L'ENDEMÀ genera confiança, credibilitat, expectatives, ganes... Vol dir que hem connectat amb les iŀlusions coŀlectives. Ho hem treballat tot des del començament amb molta rigorositat, buscant punts de vista nous i contundents, i és veritat que notar l'empenta de la gent ens fa més conscients de la nostra responsabilitat. Estic segura que estarem a l'alçada. Moltes gràcies. Isona

 • Hola El código VOD para descargar la película es un código para descargar en qué plataforma? amazon cloud por ejemplo. O es un envío de un fichero a traves de dropbox ? gracias

  hecha por alvaro

  Amb el codi VOD no és per descarregar la peŀlícula, sinó que és per visionar la peŀlícula en línia per internet i no hi ha possibilitats de descàrrega. Un cop s'activa el codi, el temps de visonat de la peŀlícula és limitat, és a dir, que l'usuari tindrà un període de temps (entre 24-72 hores, cosa que encara hem de negociar amb la plataforma que l'ofereixi) per poder veure-la. Dins d'aquest temps es pot veure les vegades que es vulgui. Moltes gràcies.

 • Quant de temps es manté actiu el codi VOD? Un cop el tingui, podré descarregar la pelicula i grabar-la en un suport físic (DVD, disc dur, etc...)?

  Amb el codi VOD només pot visionar-se la peŀlícula en línia per internet i no hi ha possibilitats de descàrrega. Un cop s'activa el codi, el temps de visonat de la peŀlícula és limitat, és a dir, que l'usuari tindrà un període de temps (entre 24-72 hores, cosa que encara hem de negociar amb la plataforma que l'ofereixi) per poder veure-la. Dins d'aquest temps es pot veure les vegades que es vulgui. Moltes gràcies.

 • Podrieu fer el DVD "region free"? Aixo faria molt mes facil de compartir-lo amb indecissos que viuen fora d'Europa.

  hecha por Oriol

  En principi ho volem tenir en compte i volem fer el DVD amb codi "Regió 0" reproduïble a tot arreu, i amb les versions subtitulades en anglès i castellà, per tal que el producte no tingui fronteres. Moltes gràcies.

 • Hola, la meva intenció és col·laborar econòmicament, però em preocupa posar el nº de la targeta de crèdit a la xarxa. Seria possible fer aportacions a través de sistemes més segurs de pagament?

  hecha por laia

  Estem molt segurs de la fiabilitat de la plataforma Verkami a aquest nivell, però per a les persones que ho vulguin només cal posar-se en contacte amb la nostra productora a films@massador.com i els diran altres procediments que poden seguir per poder fer una aportació al projecte L'ENDEMÀ. Moltes gràcies.

 • Em preocupa molt un producte d'ús intern pels ja convençuts. Jo per exemple, difícilment veuria un documental titulat "El mañana. Qué pasaría si Cataluña decidiese no romper con España. Respuestas para decidir". Com arribem al sector dels indecisos?

  hecha por nuniEde

  Ja ens ha fet aquesta pregunta en més d'una ocasió, i et responc amb fragments d'altres respostes que ja hem fet en aquest apartat de preguntes de Verkami i que pots mirar quan tinguis un moment. És una pregunta importantíssima. "Tenim ganes de fer una peŀlícula serena, que no espanti, sense l'eufòria que anuŀla el qui no pensa el mateix. Però alhora ha de ser contundent en els continguts, exceŀlent en el format. Serà una peli sense banderes que animi a veure-la els qui no pensen el mateix que nosaltres, gent demòcrata i oberta que, no essent independentista, és necessària per fer un país nou engrescador, des de la convicció i amb molta autocrítica. Sabem el que no volem fer, però ara necessitem trobar el que sí que volem i podem fer, un país a favor de tots els qui en formem part. I afegim: Creiem que hi ha molta gent que té ganes de pensar aquest tema de l'estat propi amb calma i serenitat, gent convençuda o dubtosa o contrària, allunyant-se una mica de la batalla política i mediàtica, perquè els partits sembla que estan més ocupats per les estratègies de combat que per les exposicions pedagògiques. Ens adrecem a aquests. Un format gens radical, que podrà semblar tebi als molt connvençuts, però que pot ajudar-nos a dialogar de veritat amb els qui tenen dubtes i pors raonables. Volem fer una pel·lícula assertiva. I, per acabar, una dada: el documental "Cataluña-Espanya" on va ser més vista va ser a les sales d'Heron City amb un públic precisament poc decantat al sobiranisme. Hi tornarem, buscant sales de cinema d'arreu." "El doc. anterior a aquest Calaluña/Espanya, va estar quatre mesos a les sales,se'n van fer més d'un centenar de presenatcions als pobles on no hi havia cinemes,a molts , el forum el presentava jo mateixa, era el moment dels referèndums a pobles i poblets i va servir per debatre a ateneus, casals i associacions associacions de tota mena, i a un públic molt divers,es va vendre el d.v.d i es van distribuir els d.v.d a través del diari el Periódico,es va emetre per aT.V.3 i no s'avien creat les espectatives que hi ha ara. Els indecisos que tenim acotats com a possible públic,volen respostes i si les tenen a mà, les buscaran, no en dubtis i no estarà dirigit ni pel to ,ni pels continguts,als convençuts. Fes-nos confiança." Moltes gràcies. Isona

 • Amb un mateix nom d'usuari i nº de targeta es pot fer dues o més aportacions del mateix tipus, i alhora una altra aportació d'un import diferent?

  hecha por Prufi

  Quan et registres a Verkami, com a usuari de la plataforma pots fer totes les aportacions que vulguis als projectes que vulguis. Cada aportació és totalment independent de les altres. Només has de recordar que en el moment de fer l'aportació el sistema de seguretat de Verkami captura les dades de cada donació, però no en fa el cobrament fins que la campanya no s'ha acabat. Moltes gràcies.

 • Hola Isona. Com a professional del món audiovisual, m'ha sorprès saber que aquest docu costarà 600.000€. No és una xifra desorbitada? Hi ha documentals internacionals molt premiats que s'han fet amb 10.000€! Podries desglossar les despeses? Gràcies.

  hecha por Marc

  Benvolgut Marc, a Massa d'Or hem produït tota mena de documentals amb diversos pressupostos. Si revises "De nens" de joaquim Jordà. "Mirant el cel" de Jesús Garay,sobre els bombardeigs de l'any 38, o el mateix Cataluña/Espanya veuràs de quins standards de qualitat estem parlant. no oblidis que anem a sales amb publicitat, que la postproducció,gràfiques i acabats hi seran molt importants, que hi ha els millors professionals i que el look ha de donar el prestigi que requereix la credibilitat. Els Moore 's americans valen cinquanta vegades el nostre, els nostres pressupostos són auditats per llei ja que treballem amb diner públic. Passa per la productora i veuràs el desglossament i si ets un professional, ho entendràs encara millor i veuràs l'ambició que tenim per fer l'Endemà! Isona

 • Bona tarda Isona, abans de res, et voldríem agrair, felicitar i animar per aquest projecte que has emprès! En segon lloc, ens volíem presentar com a compositors de bandes sonores als que ompliria d'il·lusió col·laborar-hi! www.cmusical.cat Gràcies

  hecha por Cmusical

  Hi ha molta gent que se'ns està oferient per col·laborar. En principi tenim tancat tot l'aspecte tècnic, però sí que recollim tots els oferiments ja que volem mirar com encabir-los en el projecte. Adreceu-vos per mail a films@massador.com, i us podrem tenir en compte. Moltes gràcies.

 • Tinc moltes ganes de col.laborar amb el vostre projecte. Podríeu explicar-me que vol dir lo del "dret de projeccio"? Això no vol dir pas que feu un passi privat en una sala vostre, oi? Felicitats!

  hecha por Francesc

  Aquest dret de projecció (suposem que es refereix a "Dret d’una exhibició de la pel•lícula -acte gratuït pel públic- amb presentació de la directora i posterior col•loqui.") forma part de les recompenses per a l'aportació de 300€ adreçada especialment a "entitats, col·lectius, associacions...". L'entitat que hagi fet aquesta aportació es garanteix que jo mateixa els faré una visita durant a un acte, a l'entitat mateixa, per parlar de L'ENDEMÀ, ja sigui un videofòrum, una xerrada, una taula rodona... La projecció va a càrrec de l'entitat, on sigui de Catalunya, o del País Valencià, o... Moltes gràcies.

 • Els indecisos no pagaran 9 euros per veure aquest documental,és només per als "sí". Centraria esforços a estrenar-lo on tothom el vegi,els sí i els indecissos a TV3, just abans del referèndum a mitjans de 2014.No servirà si només el veiem nosaltres.

  hecha por Margalida

  El doc. anterior a aquest Calaluña/Espanya, va estar quatre mesos a les sales,se'n van fer més d'un centenar de presenatcions als pobles on no hi havia cinemes,a molts , el forum el presentava jo mateixa, era el moment dels referèndums a pobles i poblets i va servir per debatre a ateneus, casals i associacions associacions de tota mena, i a un públic molt divers,es va vendre el d.v.d i es van distribuir els d.v.d a través del diari el Periódico,es va emetre per aT.V.3 i no s'avien creat les espectatives que hi ha ara. Els indecisos que tenim acotats com a possible públic,volen respostes i si les tenen a mà, les buscaran, no en dubtis i no estarà dirigit ni pel to ,ni pels continguts,als convençuts. Fes-nos confiança.

 • Diu que la peli s'estrena al gener, no seria millor esperar a fer-ho just abans del referèndum? Teniu pensat competir al Gaudi de l'any que ve o al següent? El Goya ni ho pregunto...

  hecha por Anna

  Les previsions de calendari sempre s'han de fer, encara que posteriorment en funció de moltes coses acaba havent-hi modificacions "per exigències del guió" o de les dificultats que puguin aparèixer durant el procés, que sempre n'hi ha. Alhora desconeixem què passarà a nivell polític: hi ha qui diu que la consulta es precipitarà, i hi ha qui diu que s'endarrerirà molt. Aquests dies rebem missatges de molta gent que ens diu que ja voldrien veure L'ENDEMÀ als cinemes demà mateix. En tot cas, com pot vostè veure, si el 2014 pot haver-hi la consulta pot ser un bon any per fer un bon debat des del començament sobre el dret a decidir i la viabilitat i possiblitats d'un nou estat d'Europa. No saps mai com l'atzar, la sort i l'encert es conjugaran per ser el màxim d'efectius. Nosaltres farem el que podrem. Sobre els premis: qualsevol producte cinematogràfic entra a formar part del reconeixement de l'acadèmia i, per tant, les possibles nominacions dependran de com els acadèmics valorin en el seu moment aquesta pel·lícula. Moltes gràcies.

 • Estic entusiasmat per l'ideia.Tinc però, una pregunta"els nostres politics,qué hi diuen"?S'han fan ressó?Hi estan al costat?d'esquena?Seràn pro-reactius a la resposta del poble o feran com fins ara, que sembla no s'enteren i fan volar coloms??

  hecha por jordi

  Des d'un principi hem optat perquè no aparegui a la pel·lícula cap polític. Tanmateix, sabem que els polítics del nostre país estan al corrent d'aquest projecte, i sabem que en alguns casos li donen suport. Des del nostre punt de vista, l'èxit que està tenint aquesta campanya, fruit d'una reacció popular que no havíem previst que fos d'aquesta magnitud, obliga els nostres polítics a seguir el corrent i mostrar-s'hi favorables. Tal i com explicàvem en un una altra resposta d'aquest espai: "És veritat que encara que fem una pel·lícula ben bonica sobre un nou estat perfecte i idíl·lic, la realitat de l'endemà pot no ser gens coincident. Però tenim, com quasi sempre, dues opcions: esperar a veure què passa, o conscienciar i mirar de traçar un camí. Mesos enrere hagués estat impensable que les estructures polítiques es posessin a favor del nou estat, i va ser l'empenta de la gent la que va traçar un camí que els polítics estan mirant de recórrer a marxes forçades, encara amb el llast de les seves estratègies polítiques i amb la càrrega de les mans brutes de molts casos de corrupció que van apareixent. L'ENDEMÀ vol empènyer, literalment, a la classe política a través de la conscienciació de la gent. Si volem, si esperem, si anhelem, si exigim un país nou radicalment democràtic i hi posem dades, possibilitats, exemples, etc. creiem que estem forçant que el nou estat sigui millor. Efectivament no volem reproduir, en petit, el mateix model que ens toca viure estant a l'estat espanyol. Volem un #paísnou i una #novamentalitat. El tema de la regeneració democràtica apareixerà a L'ENDEMÀ amb tota la contundència que puguem." Per tant, ens podem quedar mirant els polítics a veure què fan, o podem mirar d'empènyer-los amb les eines que puguem. Nosaltres optem per la segona opció amb L'ENDEMÀ. Moltes gràcies.

 • Hi he col·laborat, però diu que el rodatge serà d'un mes i em preocupa que això sigui poc per un documental que ha de ser molt rigorós. No caurem en lo fàcil i els entrevistats de sempre? Hem de sorprendre als indecisos. Estrenem pel referèndum!

  hecha por Margalida

  Un enregistrament depèn de molts factors. Al text hi hem posat la previsió i, certament, per lligar l'agenda de totes les persones que hi han d'aparèixer és suficient si l'organització i els desplaçaments estan ben coordinats. Tant o més important que l'enregistrament és la selecció prèvia i l'estructura cinematogràfica que volem donar al missatge que oferirem, a la qual cosa hi estem dedicant moltes esforços de ja fa mesos; i també és igualment important el muntatge posterior per construir una cinta agradable i contundent, sorprenent i entusiasta, d'acord amb els continguts i el missatge que volem donar. Creiem que tenim prous elements per sorprendre, per donar credibilitat i per convèncer a qui vulgui escoltar. Veurem si, finalment, podem ajustar els temps previstos amb la realitat d'execució. Moltes gràcies.

 • Acabo de participar en 10 euros i en cap moment no m'han demanat el nom que vull que surti, era amb el nom del meu pare, com ho he de fer? jo volia participar amb un altre aportació. Com ho faig?

  hecha por martaribe

  Cada donant, al final de la campanya i si s'assoleix l'objectiu, rebrà un formulari per acordar com gestionem la recompensa de cadascú: nom que ha d'aparèixer als crèdits, adreça on cal enviar el DVD o les entrades, etc. Per tant, aleshores tindrà ocasió de fer-nos arribar el nom que ha de constar per cada donació que hagi fet. Moltes gràcies.

 • Vull la independència però em fa por que l'endemà el nostre país quedi en mans d'una colla de lladres d'aquí, com els que ara ens governen i no els pugui vigilar la G.C. Necessitem una resposta de la societat civil, també. Es tractarà aquest tema?

  hecha por nballiu

  Toques un tema central. És veritat que encara que fem una pel·lícula ben bonica sobre un nou estat perfecte i idíl·lic, la realitat de l'endemà pot no ser gens coincident. Però tenim, com quasi sempre, dues opcions: esperar a veure què passa, o conscienciar i mirar de traçar un camí. Mesos enrere hagués estat impensable que les estructures polítiques es posessin a favor del nou estat, i va ser l'empenta de la gent la que va traçar un camí que els polítics estan mirant de recórrer a marxes forçades, encara amb el llast de les seves estratègies polítiques i amb la càrrega de les mans brutes de molts casos de corrupció que van apareixent. L'ENDEMÀ vol empènyer, literalment, a la classe política a través de la conscienciació de la gent. Si volem, si esperem, si anhelem, si exigim un país nou radicalment democràtic i hi posem dades, possibilitats, exemples, etc. creiem que estem forçant que el nou estat sigui millor. Efectivament no volem reproduir, en petit, el mateix model que ens toca viure estant a l'estat espanyol. Volem un #paísnou i una #novamentalitat. El tema de la regeneració democràtica apareixerà a L'ENDEMÀ amb tota la contundència que puguem. Moltes gràcies.

 • Felicitats per la iniciativa. Enviareu DVDs a l'extranger si es el cas des d'on es fa l'aportacio?

  hecha por Hans Julia

  Per descomptat. Al final de la campanya, si s'ha assolit l'objectiu, es cobraran totes les donacions i s'enviarà a cada donant un formulari sol·licitant les dades necessàries segons la seva recompensa: nom exacte per als crèdits, adreça per enviar el DVD o les entrades, etc. Moltes gràcies.

 • Moltes gràcies per la vostra iniciativa, estic molt excitat ;-) Què passarà quan s'hagin aconseguit els 150 mil euros en menys d'una setmana? Podrem seguir aportant diners?

  hecha por joan

  Mirant altres projectes de Verkami es pot veure com, un cop s'arriba a la xifra prevista i sempre dins els 40 dies, es poden seguir fent aportacions amb el mateix sistema de recompenses. La xifra de 150.000€ no és tot el pressupost de la pel·lícula i, paral·lelament a Verkami, estem buscant altres fonts de finançament. Per tant, encara que 150mil ens semblava una xifra molt ambiciosa, la realitat és que l'empenta de la gent ens sobrepassa i veiem que podem superar-la. Seran diners emprats sempre en L'ENDEMÀ, sense afany de lucre però, això sí, on tots hi sortirem guanyant! Moltes gràcies.

 • El pressupost per crear la película és el d'aquí? Si s'aconsegueix molt abans dels 40 dies, no es pot avançar el calendari previst de producció?

  hecha por skaler

  El pressupost de L'ENDEMÀ supera els 500.000€ i les fonts de finançament són variades. Alhora, establir sobre el calendari els desplaçaments i les cites amb tots els entrevistats demana, també, un ritme que no depèn estrictament de nosaltres. Malgrat tot això, sí que és veritat que a mesura que vas tenint la certesa que disposaràs dels diners per fer-la, això accelera automàticament tot el procés. Només veient com està responent la campanya a Verkami després de 3 dies, estem ben esperonats i posant fil a l'agulla a aspectes que inicialment havíem deixat per a més endavant. Moltes gràcies.

 • Veureu, em dieu que si jo vull fer alguna aportació en metàl·lic ho puc fer a través del meu Web, i segur que deu ser així, però jo no ho sé fer. ¿No teniu algun compte o llibreta a La Caixa per a poder fer un ingrés? M'agradaria més així. Moltes grà

  hecha por Ricard Jové i Hortoneda

  Si pot adreçar-se per correu electrònic a films@massador.com, allà li diran com pot fer la seva aportació sense cap problema. Moltes gràcies.

 • Quin tipus de distribució preveieu fer de la pel·lícula? Com es pretén aconseguir que arribi al màxim de persones indecises, contràries o indiferents a la independència? La gratuïtat d'accés, p.ex. per televisió, és plantejable?

  hecha por rpallas

  Alguna altra pregunta que ens han fet i que ja hem respost li pot resoldre algun dels dubtes que planteja, i l'animent a donar-hi un cop d'ull. Li diem, a més a més, que L'ENDEMÀ serà una pel·lícula que anirà a sales de cinema, a la televisió, i també tindrà format de web-sèrie que es podrà veure per internet. Es distribuïrà per sales de Catalunya, per diverses televisions d'abast català i també estatal, i esperem que a algunes de l'estranger. Per això hi haurà versions en català, castellà i anglès. Creiem que, per l'estil que hi volem donar, pot tenir molta penetració en diversos sectors no declaradament sobiranistes. Moltes gràcies.

 • Acabe de fer la meua aportació. Com que entenc que és un projecte sense ànim de lucre, crec que els qui hem col·laborat ens estimaríem molt tenir detalls com es desglossaran els 150.000€ del pressupost, que segur que s'assolirà. Ho teniu previst?

  hecha por mlforcada

  Efectivament el pressupost està fet i puja a una quantitat força més alta que 150.000€. Elaborar un pressupost d'un documental té la dificultat afegida que, un cop vas fent entrevistes i valorant els continguts que hi apareixen, has de decidir sobre la marxa coses que no havies previst que poden canviar certes partides del projecte. Elaborar un pressupost té un cost i un valor, i no el podrem exposar públicament, encara que tothom qui ho desitgi pot visitar-nos a la seu de la productora per conèixer-lo. Igualment amb els comptes de resultats del final del projecte els quals, a més a més, seran revisats per una auditoria

 • Bon dia, jo vaig fer fa 2 dies una aportació de 25€, si la volgués ampliar, seria possible?

  hecha por VINYET

  El sistema que ens ofereix Verkami no permet ampliar la mateixa aportació que ja ha estat feta prèviament. Moltes gràcies.

 • Vui fer una contribució, però repartida en quatre noms, com ho he de fer?

  hecha por pere57

  Cada contribució podrà anar associada a una sola persona. No sé si entra dins les seves possibilitats fer quatre donacions per poder rebre la recompensa per a cadascun d'ells. Per a nosaltres seria extremadament complicat poder gestionar que darrera de cada donació hi anessin molts noms. Per altra banda, cal saber que al final de la campanya, cada donant rebrà un formulari on se li preguntarà quin nom ha de contar als crèdits, on cal enviar el DVD o les entrades, etc. Moltes gràcies. formulari del final

 • Penseu emetre-la en versió castellana a llocs on la llengua catalana no hi entra ni en calçador?

  hecha por Pau

  La pel·lícula ja comptarà amb entrevistats que s'expressaran en castellà (també en català i en anglès, i en algun altre idioma), i tindrà també una versió en castellà, a banda d'una altra en anglès de cara a televisions estrangeres. Moltes gràcies.

 • Ja no queden recompenses per imports fins a 300e ?

  hecha por àngels

  Les aportacions per import de 10, 25, 50 i 100 € són il·limitades, i n'hi poden haver tantes com es vulgui. Només en les donacions de 300, 500 i 900 € hi hem fixat un nombre límit de donacions per aquestes quantitats. Moltes gràcies.

 • He fet l'aportació de 25 euros just després de registrarme... Pero al registe només demana un nom d'usuari (davidgibertargensola) i un e-mail (david.gibert@...). Quin nom posareu als credits si aquest no es demana al registre? :( Gracies.

  Quan acabi la campanya, si s'assoleix l'objectiu, ens posarem en contacte amb tots els donants per establir com es produeixen les gratificacions: el nom que constarà als crèdits, on fer arribar entrades, etc. Moltes gràcies.

 • M'he registrat a Verkami per poder fer l'aportació i ho he fet amb un alias que no és el meu nom. Després he vist que no et demanaven més dades i ho he pogut canviar. A vosaltres quin nom us queda registrat per als crèdits?

  hecha por Cramvs

  Quan acabi la campanya, si s'assoleix l'objectiu, ens posarem en contacte amb tots els donants per establir com es produeixen les gratificacions: el nom que constarà als crèdits, on fer arribar entrades, etc. Moltes gràcies.

 • Tots sabem que la independència no serà possible sense molta gent Castellanoparlant i inicialment no independentista. La pel.licula tindrà capacitat per seduir-los? Es farà una difusió inportant en castellà?

  hecha por Xavi

  Li adrecem la mateixa resposta que ja hem fet a un altre participant que ens preguntava "A on s'emetrà o projectarà la pel·lícula? Arribarà fàcilment als indecisos i contraris? ": Et responem amb part d'una altra resposta: "Tenim ganes de fer una peŀlícula serena, que no espanti, sense l'eufòria que anuŀla el qui no pensa el mateix. Però alhora ha de ser contundent en els continguts, exceŀlent en el format. Serà una peli sense banderes que animi a veure-la els qui no pensen el mateix que nosaltres, gent demòcrata i oberta que, no essent independentista, és necessària per fer un país nou engrescador, des de la convicció i amb molta autocrítica. Sabem el que no volem fer, però ara necessitem trobar el que sí que volem i podem fer, un país a favor de tots els qui en formem part. " I afegim: Creiem que hi ha molta gent que té ganes de pensar aquest tema de l'estat propi amb calma i serenitat, gent convençuda o dubtosa o contrària, allunyant-se una mica de la batalla política i mediàtica, perquè els partits sembla que estan més ocupats per les estratègies de combat que per les exposicions pedagògiques. Ens adrecem a aquests. Un format gens radical, que podrà semblar tebi als molt connvençuts, però que pot ajudar-nos a dialogar de veritat amb els qui tenen dubtes i pors raonables. Volem fer una pel·lícula assertiva. I, per acabar, una dada: el documental "Cataluña-Espanya" on va ser més vista va ser a les sales d'Heron City amb un públic precisament poc decantat al sobiranisme. Hi tornarem, buscant sales de cinema d'arreu. Moltes gràcies.

 • No penseu que és massa optimista pensar que es pot sumar el 15% dels que es farien enrere, i un 15% dels indecisos? Crec que els uns es compensen amb els altres, així que del 51% no es passaria, no és suficient, no volem un Ulster a casa.

  hecha por Jordi

  El projecte de L'ENDEMÀ parteix de la idea ambiciosa que hi ha gent que pot encara decantar-se en favor del sí, un target que diversos sociòlegs i estudis confirmen que existeix. El país té l'ambició d'aproximar-se als 2/3 de vot afirmatiu en la consulta, i és per això que aquest projecte, partint d'aquesta tesi, vol adreçar-se a aquests ciutadans. Alhora estem ben convençuts que cal un debat seriós d'arguments, lluny de la batalla política potser desprestigiada per les estratègies electorals, i també creiem que molta gent, amb dubtes raonables sobre el procés, també desitja aquest debat. L'anem a oferir i proposar, simplement. Pot llegir també alguna altra resposta que hem fet en preguntes anteriors es refereixen a aspectes similars. Moltes gràcies.

 • Hi ha la intencio de projectar la pel.licula en sales internacionals?

  hecha por jordi

  En principi no ho tenim previst pel que fa a distribució a sales de cinema, encara que hi haurà traducció a l'anglès per facilitar la distribució per a televisions de l'estranger. Veurem si el ressò polític de tot el procés travessa les fronteres de tal manera que sigui una cosa a plantejar-se. Moltes gràcies.

 • A on s'emetrà o projectarà la pel · lícula? Arribarà fàcilment als indecisos i contraris?

  hecha por Toni Royo Juanhuix

  Et responem amb part d'una altra resposta: "Tenim ganes de fer una peŀlícula serena, que no espanti, sense l'eufòria que anuŀla el qui no pensa el mateix. Però alhora ha de ser contundent en els continguts, exceŀlent en el format. Serà una peli sense banderes que animi a veure-la els qui no pensen el mateix que nosaltres, gent demòcrata i oberta que, no essent independentista, és necessària per fer un país nou engrescador, des de la convicció i amb molta autocrítica. Sabem el que no volem fer, però ara necessitem trobar el que sí que volem i podem fer, un país a favor de tots els qui en formem part. " I afegim: Creiem que hi ha molta gent que té ganes de pensar aquest tema de l'estat propi amb calma i serenitat, gent convençuda o dubtosa o contrària, allunyant-se una mica de la batalla política i mediàtica, perquè els partits sembla que estan més ocupats per les estratègies de combat que per les exposicions pedagògiques. Ens adrecem a aquests. Un format gens radical, que podrà semblar tebi als molt connvençuts, però que pot ajudar-nos a dialogar de veritat amb els qui tenen dubtes i pors raonables. Volem fer una pel·lícula assertiva. I, per acabar, una dada: el documental "Cataluña-Espanya" on va ser més vista va ser a les sales d'Heron City amb un públic precisament poc decantat al sobiranisme. Hi tornarem, buscant sales de cinema d'arreu. Moltes gràcies.

 • Es cas de no arribar-hi a la xifra, la fareu? I en cas de no fer-la, què s'en faran dels nostres diners? Gràcies per el projecte i Visca Catalunya LLiure !!*!!

  hecha por Jordi

  Quan una persona fa una aportació a través de Verkami pot comprovar com en aquell moment no se li cobra el donatiu, sinó que s'espera a tancar el projecte, comprovant que s'ha assolit l'objectiu, i és aleshores quan es cobren les aportacions de tots els mecenes de cop. Per tant, en el cas de no arribar a la xifra després dels 40 dies, no es cobrarien els diners de cap donant. Aquestes són les condicions de Verkami. Aquests 150.000€ del projecte són una part del cost de la peŀlícula i, per tant, caldria plantejar-se la possibilitat de fer-la amb un pressupost molt més baix o recorrent a altres fonts de finançament que caldria pensar. Com veus, certament Verkami és una aposta. Tot i així, estem segurs que hi arribarem! Moltes gràcies.

 • Pregunta tècnica, quan en un apartat no hi digui "recompenses pendents" vol dir que ja no se'n donarà cap mes? Gràcies

  hecha por Jordi

  Això passa només en les aportacions grans. S'ha posat un nombre de recompenses que puguem assumir, realista. Quan s'acabin les recompenses d'un nivell, no és que s'acabin les recompenses sinó que ja no es podran fer aportacions amb aquella quantitat concreta. Moltes gràcies.

 • M'agradaria regalar el DVD signat a una altra persona a qui sé que li faria moltíssima il·lusió. Avui ha fet 18 anys i no té targeta de crèdit. És possible que el seu nom surti als crèdits enlloc del meu?

  hecha por mektgn

  Pot registrar-se a Verkami amb el seu nom (i aquest constarà als títols de crèdit) encara que la tarja vagi a nom d'un altre. Moltes gràcies.

 • Voldria fer una aportació a nom dels meus nets, com ho puc fer?

  hecha por maria angels

  El sistema de Verkami demana registrar-se a la plataforma per fer el donatiu, i és aquest titular qui "signa" cada aportació. Si la intenció és que els néts facin l'aportació i que rebin ells la recompensa anunciada a Verkami, té dues opcions: (1) faci el donatiu amb ells, que es registrin al seu nom, i segurin els passos; o (2) faci la donació, anoti's les dades, i comuniqui-ho tot plegat a films@massador.com, on en prendran nota i ho podran tenir en compte. Moltes gràcies.

 • He estudiat producció audiovisual. Actualment no treballo en el sector però aquest projecte m'interessa tant que ademés de col·laborar-hi econòmicament, també voldria participar-hi si pugués o fos necessari. Com ho podria fer?

  hecha por Miquel

  Gràcies per la teva aportació i pel teu oferiment. Et demanaríem que fessis arribar les teves dades a la productora. En principi ho tenim tot lligat pel que es refeireix a l'equip tècnic, però al llarg d'aquest any de feina potser tindrem necessitats que ara no contemplem. Fes-ho a films@massador.com Moltes gràcies! Isona

 • Bona tarda he fet una aportació però al acabar la transacció no m'ha demanat cap nom només la tarda de crèdit i prou

  hecha por laia700

  La seva aportació i la tarja de crèdit queden associades al seu perfil i a les dades que hi ha introduït, i només serà cobrada al final dels 40 dies, si s'assoleix la quantitat del projecte prevista a Verkami. El funcionament de Verkami és aquest. Com que és un dubte referent a la plataforma, t'ho detallaran específicament si escrius a info@verkami.com Moltes gràcies.

 • Tinc ganes de fer la meva aportació, però no em fio gaire d'internet. Es pot fer el donatiu per transferència bancària, o alguna altra manera?

  hecha por Helena

  Per les experiències que hem vist a Verkami, creiem que és totalment fiable, i per això ens hi hem adreçat. Ara bé, en el cas que vulgués una altra opció, escrigui a films@massador.com i li diran com pot procedir, perdent, això sí, les gratificacions (o recompenses) que s'ofereixen des de Verkami. Moltes gràcies.

 • Teniu prevista la traduccio al castella i/o l'angles? Crec q seria important, sobretot pels votants indecisos. Gracies

  hecha por Xavi

  La pel·lícula no tindrà una sola llengua precisament per això, i estem trobant gent que ens ajudarà en les traduccions a l'anglès i al castellà, efectivament. Moltes gràcies.

 • Serà estrictament un documental amb entrevistes i opnions, o anirà una mica més enllà?

  hecha por Antonio

  Hi haurà entrevistes, efectivament en serà la base, però mirarem d'evitar les opinions sempre que no es fonamentin en dades tècniques. Les mateixes entrevistes en portarant a un "working in progress", això vol dir que hi ha aspectes que han de quedar oberts per poder arribar allà on els entrevistats ens portin. S'ha ofert a col·laborar un excel·lent director de fotografia i per això mirarem que la qualitat d'imatge sigui molt alta. Tenim ganes de fer una peŀlícula serena, que no espanti, sense l'eufòria que anuŀla el qui no pensa el mateix. Però alhora ha de ser contundent en els continguts, exceŀlent en el format. Serà una peli sense banderes que animi a veure-la els qui no pensen el mateix que nosaltres, gent demòcrata i oberta que, no essent independentista, és necessària per fer un país nou engrescador, des de la convicció i amb molta autocrítica. Sabem el que no volem fer, però ara necessitem trobar el que sí que volem i podem fer, un país a favor de tots els qui en formem part. La nostra història ens ha donat estratègies de resistència, però no ens ha donat estratègies de victòria, i ara és el moment de trobar-les. Cal aquesta nova mentalitat guanyadora!

 • Si vais a contar mentiras ¿porque no pedis dinero de ese que tienen en suiza vuestros politicuchos?

  hecha por Han

  El pitjor error a l'hora d'abordar un tema és no anar-hi amb la mentalitat oberta, disposat a comprendre les raons de l'altre, encara que després segueixis pensant el mateix. Volem, i per això els donarem, arguments. Si penses així, ja has perdut.

 • Com puc fer una aportació per la pel.licula L'ENDEMÀ

  hecha por montse sabate pes

  Si es refereix a una aportació econòmica, pot fer-ho a través d'aquesta web de Verkami a la qual vostè ja està registrada. Si es refereix a altres tipus d'aportacions, ofereixi's, enviant les seves dades personals a films@massador.com, per si tenim altres necessitats al llarg d'aquest any de feina de confecció de L'ENDEMÀ. Cal dir, també, que una bona aportació per a nosaltres és la de donar a conèixer el projecte i aquesta pàgina de www.verkami.com/lendema i fer-ne la màxima difusió que estigui al seu abast. Moltes gràcies.

 • Em sembla un molt bon projecte, però tots els interessats que no estem dins de les xarxes socials com Twitter i Facebook com ho hem de fer per conèixer el dia a dia de tot el pla que comença...? Moltes gracies i endavant.

  hecha por josefina espinosa

  Sense tenir comptes oberts a Twitter i Facebook es poden veure les informacions públiques que anirem penjant a www.twitter.com/isonapassola i www.facebook.com/lendema.respostesperadecidir

  Des d'internet podrà consultar-se el web www.lendema.cat, i durant aquests 40 es podrà consultar l'evolució d'aquesta campanya popular a www.verkami.com/lendema

  Els mitjans segurament aniran informant, per altra banda, d'aquest projecte.

  Tot i així, periòdicament, podeu demanar directament a films@massador.com que us vagin informant del moment en què es troba el procés. Moltíssimes gràcies!

 • M'agradaria saber què és exactament un "Codi VOD per veure la pel·lícula" Moltes gràcies.

  hecha por Jaume Morón i Tarrasa

  Quan la peŀlícula estigui acabada, us facilitarem un enllaç a internet on, introduïnt aquest codi, podreu veure la peŀlícula L'ENDEMÀ gratuïtament. Moltíssimes gràcies.

 • Ja he apartat el meu granet de sorra a aquest gran projecte, però a part, hi ha alguna altre manera de poder col·laborar-hi?

  hecha por isasimo

  No ho teníem previst, però la teva pregunta ens fa moure i ens obre a noves idees. Et demanem que enviïs les teves dades de contacte a films@massador.com explicitant que t'ofereixes per a coŀlaboracions, i valorarem quines necessitats van apareixent al llarg d'aquest any de treball en L'ENDEMÀ. Moltes, moltes gràcies.

 • Es pot aportar sense que surti el nom als títols de crèdit?

  hecha por jose

  Aparèixer als títols de crèdit ens ha semblat una manera de gratificar l'aportació i de sentir-se partícep del projecte amb l'aparició del nom del donant al producte final, en els títols de crèdit. Ara bé, en el cas que no es vulgui fer constar el nom del donant, caldrà fer un correu electrònic a films@massador.com especificant el nom que ha de ser retirat de la llista de donants quan elaborem els títols de crèdit de la peŀlícula.

Si quieres saber más pregúntale al autor

L'ENDEMÀ

L'ENDEMÀ

Conseguidos348.830€
de150.000€
100% conseguidos Conseguido!
Isona Passola, amb l'equip que va rodar "Cataluña/Espanya" i "Pa Negre" us proposen participar en la seva nova peŀlícula documental: L'ENDEMÀ, la peŀlícula sobre l'Estat que volem els catalans, amb arguments tècnics i definitius que serveixin de píndoles contra la por de decidir-se pel SÍ.
Isona Passola, amb l'equip que va rodar "Cataluña/Espanya" i "Pa Negre" us proposen participar en la seva nova peŀlícula documental: L'ENDEMÀ, la peŀlícula sobre l'Estat que volem els catalans, amb arguments tècnics i definitius que serveixin de píndoles contra la por de decidir-se pel SÍ.
Creado en: Barcelona

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 16 de Marzo de 2013.

 
 • Aportando 10€
  1928 Mecenas

  El teu nom als títols de crèdit finals de la pel·lícula
  + 1 Codi VOD per veure la pel·lícula L'ENDEMÀ online.

 • Aportando 25€
  3874 Mecenas

  El teu nom als títols de crèdit finals de la pel·lícula
  + 1 DVD de la pel·lícula signat per la directora Isona Passola.

 • Aportando 50€
  996 Mecenas

  El teu nom als títols de crèdit finals de la pel·lícula
  + 1 DVD de la pel·lícula signat per la directora Isona Passola
  + 1 Seient reservat a l’estrena de la pel·lícula.

 • Aportando 100€
  1154 Mecenas

  El teu nom als títols de crèdit finals de la pel·lícula
  + 1 DVD de la pel·lícula signat per la directora
  + 1 DVD de la pel·lícula “CATALUÑA-ESPANYA”
  + 2 Seients reservats a l’estrena.

 • Aportando 300€
  89 Mecenas

  PER A COL·LECTIUS, ENTITATS, ASSOCIACIONS...

  El teu logo als títols de crèdit finals de la pel·lícula
  + 2 DVD’s de la pel·lícula signat per la directora
  + 2 Seients reservats a l’estrena
  + 1 Cartell de la la pel·lícula
  + Dret d’una exhibició de la pel·lícula (acte gratuït pel públic) amb presentació de la directora i posterior col·loqui.

 • Aportando 500€
  33 Mecenas

  El teu nom als títols de crèdit finals de la pel·lícula
  + 2 DVD’s de la pel·lícula signats per la directora
  + 2 Seients reservats a l’estrena
  + 1 Cartell de la pel·lícula
  + Un sopar per a dues persones amb Isona Passola (sopar en grup amb altres mecenes)

 • Aportando 900€
  27 Mecenas

  El teu nom i/o logo als crèdits distingits de la pel·lícula
  + 4 DVD’s de la pel·lícula signats per la directora
  + 4 Seients reservats a l’estrena
  + 1 Cartell de la pel·lícula
  + Un sopar per a dues persones amb Isona Passola (sopar en grup amb altres mecenes)
  + 2 Seients a la projecció de la còpia zero al laboratori abans de l’estrena.

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 16 de Marzo de 2013.

 

Proyecto destacado por Vilaweb

Blog del proyecto (19)

19 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Isona Passola
Isona Passola
Llicenciada en Història Contemporània. Workshop Directing Actors de la Universitat de New York. Productora, guionista i directora cinematogràfica. És fundadora de Massa d’Or Produccions amb la que ha realitzat ll... Leer más
Isona Passola tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.lendema.cat