❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp - 1714 Guerra Successió

Edició de la biografia històrica del darrer Protonotari de la Corona d'Aragó. Màxima autoritat política, exceptuant el rei; RAMON VILANA PERLES i Camarasa (Oliana 1663 –Viena 1741). El català amb més poder que mai ha tingut Catalunya.

ESTCAT

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
148
Aportaciones
9.600€
De 9.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp” Fill d’OLIANA (LLEIDA) és la biografia del català amb més poder que mai a tingut Catalunya. Darrer Protonotari de la Corona d’Aragó, poder exercit durant la nostra Guerra de Successió, manegant els fils de l’alta política, els contrajocs diplomàtics, gestió de la guerra, la intendència, el llenguatge xifrat, consells de guerra, batalles d’Almansa, de Saragossa, de Brihuega, Prats de Rei... l’economia de guerra, com ara.

JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp” va prendre jurament, en català, a l’Arxiduc Carles, ja Carles III, qui va jurar acatament dels nostres furs i Constitucions. També els de Valencia i Saragossa. Va estar qui va glossar les nostres darreres “Constitucions, capítols i actes de corts 1705-1706”, signant, article per article, el nostre text constitucional que ara, hauríem de recuperar per actualitzar-lo. Les Constitucions de “VILANA PERLES” traspuen modernitat i apunten ja el lliure mercat, circulació lliure de persones i mercaderies, com un avenç a la que és ara l’UE.

JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp”, lluny de textos novel·lats que poc aporten, ofereix als lectors en general, a historiadors i a tot català que s’apreciï, l’oportunitat de conèixer els budells -molts no escrits, altres desconeguts -de la nostra Guerra de Successió, fets i documents del que realment va succeir abans, durant i desprès de 1714. NEGOCIACIONS SECRETES, prèvies a la capitulació. Consigna: RESISTIR (per a què). Propostes de REPUBLICA CATALANA. Relaciò amb Jordi de Hessen, Petersboroug, Starhemberg, Berwick, Casanova, Villarroel, Dalmases, Marques de Rubi, compte Felip Ferran i tants d’altres patriotes, tots relacionats amb Vilana Perles. La veritat sobre actuacions i traïcions que ens portaren a la derrota. Catalunya fou un dany col·lateral, per traïcions amigues.

JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp” analitza en profunditat l’agost i setembre de 1714 amb tots els seus protagonistes, traïdors uns, opacs altres, veritables herois la majoria. Per què la capitulaciò tardana?. “VILANA PERLES” no s’atura aquí, des de Viena, furga, ajuda exiliats, col·labora en la modernització d’Europa en base a l’esperit i modernitat de les nostres Constitucions Catalanes que el segueixen arreu. Amb fons del "bolsillo secreto" es va finançar: L’Hospital dels Espanyols, la Biblioteca Nacional, ambdós a Viena, fons per ajudar els exiliats. i per a la construcció de La Nova Barcelona, a Zerenjanin, un projecte engrescador, modern, encara avui aprofitable, fracassat emperò, en raó a la Quarta Guerra Turca. En tot o en part, tot és obra de VILANA PERLES.

JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp” és l’organitzador de les converses de Paris (1715-1718) i del Tractat de Viena (1725) que es quan, en realitat, finalitza la Guerra de Successió. Incita diferents propostes de República Catalana que ara vindiquem. Llavors no va poder ser, ara sí. En tenim les bases. Acabarem el projecte. “VILANA PERLES” no vol que cap de les filles del Borbó emparenti amb els Àustries. La diplomàcia secreta amb Ripperda, enviat per Felip V a Viena, amb tots els ambaixadors estrangers especulant interessos de mercat. “VILANA PERLES” no pogué impedir que, definitivament, Catalunya perdés allò que ara volem recuperar. Les llibertats. El dret a decidir. La Catalunya independent. Sí, en la biogràfia, s’estudia també les critiques al nostre marquès de Rialp i comte del Sacre Roma Imperi. No fórem poques. S’expliquen.

*Ramon Frederic de Vilana Perles i Camarasa, com a marquès del Rialp.

Il·lustració de Francesc Riart*.

Aquesta biografia és la que mai ningú ha volgut escriure, sigui per estar dispersa l’obra de “VILANA PERLES” en arxius de tota Europa, on jo he anat a buscar els més de mil documents que emparen el text biogràfic, o be sigui perquè la seva tasca està nomes esbossada, a pinzellades, per mes de 60 autors nacionals i estrangers que calia llegir, com he fet, inclòs les notes a peu de pàgina. La biografia és un compendi de detalls, accions i documents que amb tanta objectivitat com he pogut –vista la conjuntura política actual en que Catalunya torna a patir extorsions de tota mena- . El relat segueix un ordre cronològic a l’hora que global, en aquella Europa de llavors que no està tant allunyada de l’actual.

OBJECTIU D’AQUESTA CAMPANYA
“Jo, VILANA PERLES, marqués de Rialp” és una biografia oportuna. Surt ara, quan molts dels postulats de “VILANA PERLES” son vigents, aprofitables i cerquem, com cerquem també nosaltres, la plenitud de CATALUNYA que retrobarem amb l’ESTAT PROPI que aconseguirem en aquest 2014 llarg, 730 dies, que ja hem encetat. Però, cura, l’adversari és el mateix. Si no actuem ràpid, no hi serem a temps. “A la INDEPENDÈNCIA, pel DRET” per aquell DRET del que parlen les nostres velles Constitucions “ diu: És el DRET, i la raó de ser de la llei, no pas la llei (CE)” la que empara el nostre DRET a decidir.

Amb el mecenatge, cobrirem les despeses d’edició i farem un text més acurat, amb inclusió de documents cabdals i fotografies de llocs on els fets succeïren, amb alguna sorpresa, procurant també, si la campanya té la acceptació que espero de tots els catalans i estrangers que s'han interessat per l'obra, incorporar en el text noves tècniques de reproducció per tal de que els lectors i estudiosos, coneguin molts més documents dels que, una edició clàssica permetria.

Pel cas de que superem les previsions de la campanya de micromecenatge, aquests diners es destinaran , primerament a millorar el text i campanya de divulgació, però també a finançar mes cerques vist que, des de la finalització del text acabat el juny 2012, a data d’avui, he localitzat molts més documents que complementaran la magna obra de LO VILANA, biografia que tot català, biblioteca, centre cultural i universitari, tot afeccionat a la historia i amant del nostre país, hauria de tenir per conèixer, de veritat, la nostra història.

RESPOSTES SENSE PREGUNTES

  1. Acabada la campanya de micromecenatge amb èxit, 40 dies, procedirem, al mateix temps o desprès, a la edició del text i els patrocinadors seran els primers en rebre el text en les condicions indicades en el projecte.

  2. El llibre no es podrà vendre fins finalitzar la campanya. El WEB: www.vilanaperles.cat està llest, amb blogs i possibilitat de comandes posteriors del text. Evidentment, és podrà adquirir també en llibreries . Previsió de publicació, no més enllà del juny 2013.

  3. Els mecenes rebran els textos abans de que l’edició es vengui en llibreries.

  4. No està previst, de moment, que es publiqui per E-book.

Molt agraït pel vostre suport.

Sebastià Sardiné i Torrentallé, advocat.

Nat a Oliana. Investigador històric, autor de la biografia.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Pere Olive Dolcet

    Pere Olive Dolcet

    casi 11 años

    fa molt temps que vaig fer la donació ,que correspon a dos llibres i no he rebut res.Em podeu dir que passa'?

  • ESTCAT

    ESTCAT
    Autor/a

    casi 11 años

    Maria.

    Jo tampoc. No he enviat cap llibre a ningú, desconec -fins ara - la identitat dels aportants/col.laboradors al meu projecte. Segur que et confons.El meu llibre és JO, VILANA PERLES, marquès de Rialp i, encara, no ha estat impres. Pel que fa a la meva novel.la "Sa Majestt el President de la República" jo no n'he enviat cap a ningú.Tinc curiositat per coneixer que és el que has rebut. Contesta a [email protected]

    Salut.

  • Maria

    Maria

    casi 11 años

    Sóc nova aquí i no arribo a entendre com m'ha d'arribar el llibre a casa si no s'em demana en cap moment la meva adreça.

  • ESTCAT

    ESTCAT
    Autor/a

    casi 11 años

    Verkami m'ha tractat molt be i ajudat molt. Ignorava altres plataformes. 25€ per un text que tindra més de 600 planes, amb ports pagats fins a casa i amb els alicients indicats no es car.

    Gràcies de totes maneres.

  • Paula

    Paula

    casi 11 años

    Trob que és un projecte molt interessant... però car. Espero que ho aconseguiu. Ara també hi ha una plataforma per a projectes patriòtics. Potser entre totes dues...

  • ESTCAT

    ESTCAT
    Autor/a

    casi 11 años

    Tinc ja la editorial contractada des de fa temps . Si col.labores en aquest projecte, envia'm la vostra adreça a [email protected] i a lo millor et faig fer un pressupost per altra feina prou important...

    Gràcies.

  • Josep Berenguer

    Josep Berenguer

    casi 11 años

    La pregunta és si podem contribuïr en el projecte a canvi de la impressió del llibre.

    Som una petita empresa d'Arts Gràfiques que ens dediquem als llibres de curta i mitja tirada.

    Moltes grácies

  • sebastià  Sardi´ne

    sebastià Sardi´ne

    11 años

    Resposta del autor, sense pregunta previa.

    Alicient: Els 100 primers que a partir d'avui facin aportacions, rebràn una copia d'una carta manuscrita de la Emperadriu Elisabet Cristina a Vilana Perles. Única. Autèntitca. Serà de colecció. Gràcies.

  • ESTCAT

    ESTCAT
    Autor/a

    11 años

    La resposta s'indica en el propi proyecte, pero contesto igualment. El pressupost editorial de l'obra puja molt més. Reproducció de fotografies en color, de documents, pagament de royalties a arxius estrangers per reproduccio dels seus documents, pagament a corrector editorial (+ -1/3 del projecte), qualitat de la obra... la resta que manca fins el pressupost total es inversió de la editorial i meva, portant jo en 5 anys de cerca per arxius de tota Europa molts de diners invertits que no s'apliquen al micromecenatge. No es un relat ni un conte, és una obra biogràfica dùns 600 pàgines, amb peus de pagina, annexes, innovacions.. El projecte, si l'agconseguim, (confio que m'agudi) no ho financia tot ni de bon troç. Jo haure de comprar els llibres que llavors enviare a cada mecenes, a ports pagats, com pot veure, 25€ per un text com aquest a ports pagats pot comportar en algun cas, perdre diners, pero necessitem el compromis seu, d'avançada, per tirar o no la edicio endavant. Si no aconseguim els 9000€ tot perilla. Gràcies

  • xcaballe

    xcaballe

    11 años

    Nou mil euros són força més diners dels demanats per l'edició d'altres llibres que s'han finançat via Verkami. Per quina raó en demaneu tants?

Volver a todas las actualizaciones

#05 / RECTA FINAL del MICROMECENATGE: VILANA PERLES

A tots els Mecenes.

Hem entrat a l'Abril-2013. Manquen com a màxim 10 dies, fent-se necessari recollir cada dia 415€ per aconseguir l'èxit del projecte (17 persones diaries a 25€, o menys persones si les aportacions son majors).

A vosaltres que ja heu col.laborat, vos tinc que demanar un darrer esforç: que escampeu per totes les xarxes socials, facebook, twiter i altres canals, aquest projecte, convidant a tot-hom a col.laborar-hi.

Vilana Perles vol tornar. És vol fer visible, però, ens cal recollir els 9000€.

Per si el projecte no quallès, avençadament, vos en dono les gràcies amb molt d'afecte. Ho hem intentat. L'esforç s'agraeix.

Pel cas de que no s'aconseguis l'objectiu, com que heu mostrat la vostra voluntat d'adquirir el text, al desconèixer la vostra filiació i adreça electrónica no facilitada pel sistema de micromecenatge, vos demanaria que m'adreçeu un correu a [email protected], demanant un o més textos, facilitant-me nom, adreces, i compta corrent de càrrec, per poc que pugui, vos mantindre tots els alicients oferts.

Com a ALICIENT FINAL dir-vos que, pel cas de que l'objectiu dels 9000€ s'acompleixi i per què tota la comanda tingui la oportunitat de sortir-vos de franc, si, a partir del 02.04.2013 repetiu la comanda feta, compraré, pel projecte VILANA PERLES, un número de rifa per algun sorteig del dia 12.04.2013 i de tocar, fins on el premi arribi, finançarà la vostra comanda i vos tornarè els diners de la vostra aportació. (Com que se que ens tocarà, compraré aviat el número i el publicaré al Web: www.vilanaperles.cat )

Que tots tinguem sort. Molt agraït per la vostra participació i esforç.

2 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • ESTCAT

    ESTCAT
    Autor/a

    casi 11 años

    Resposta a la pregunta sobre si una petita editorial podria editar aquesta biografia. El Compromis es tinc, des de fa un any amb PAGES EDITORS de Lleida amb qui ja hem fet molts passos i despesses. No crec doncs que sigui viable. M'interessaria emperò la vostra adreça, perquè d'aquest llibre en neixeran molts altres treballs i jo també escric contes i altres treballs. Gràcies.

  • ESTCAT

    ESTCAT
    Autor/a

    casi 11 años

    REsponc a la pregunta de si una petita editorial podria editar aquesta biografia. El compromis el tinc amb PAGES EDITORS

#07 / Fi del projecte VILANA PERLES, amb éxit, gràcies a vosaltres

Apreciats micromecenes.

Prop de 150 persones heu cregut en el projecte i m'heu ajudat donant la oportunitat a Vilana Perles de ser conegut. Molt aviat ho serà en major mesura, ho podreu veure al Facebook i per altres mitjants.

Ha estat gràcies a la vostra confiança i aportacions que, el projecte ha quallat. Tampoc puc enganyar-me ni enganyar-vos. Anavem molt curts d'aportacions i l'entorn familiar i la meva propia empresa, directament i indirecta, hi ha donat una forta empenta aquests darrers dies. Podia haver triat no fer-ho i deixar decaure el projecte, en aquest cas, ni coneixería qui hi havia col.laborat ni podria donar-vos-en les gràcies individualment, entenent que no seria just per a vosaltres que, tenint-hi interès, el llibre, amb els alicients del projecte, no arribés… leer más

#06 / Participar en el Micromecenatge, els pot sortir de FRANC

Apreciats micromecenes.

Manquen només 6 dies de campanya i falta recaptar +- 3.000€. NOU ALICIENT.

Si feu més reserves fins a cobrir els 9000€ totals, vos pot sortir de franc totes les seves aportacions. He adquirir 10 números del CUPONAZO-ONCE sorteig 12.04.2013. Si aconseguim els 9000€ o més d'aportacions i em toca un premi de més de 9000€, quant cobri el premi, els tornaré tots els diners que heu invertit en aquest projecte, es a dir, Verkami vos cobrarà les aportacions, pero jo, al enviar-vos el llibre, vos tornaré en una forma o altra, els diners avençats. Evidentment, si no arribem a cobrir la campanya de 9000€ com que no vos cobraran res, ni jo coneixarè qui sou, tampoc es podrà tornar res. Els números comprats son: 34720, 82871, 50632, 21843, 27614, 04355, 78586, 41897, 62608, 98469.

leer más

#05 / RECTA FINAL del MICROMECENATGE: VILANA PERLES

A tots els Mecenes.

Hem entrat a l'Abril-2013. Manquen com a màxim 10 dies, fent-se necessari recollir cada dia 415€ per aconseguir l'èxit del projecte (17 persones diaries a 25€, o menys persones si les aportacions son majors).

A vosaltres que ja heu col.laborat, vos tinc que demanar un darrer esforç: que escampeu per totes les xarxes socials, facebook, twiter i altres canals, aquest projecte, convidant a tot-hom a col.laborar-hi.

Vilana Perles vol tornar. És vol fer visible, però, ens cal recollir els 9000€.

Per si el projecte no quallès, avençadament, vos en dono les gràcies amb molt d'afecte. Ho hem intentat. L'esforç s'agraeix.

Pel cas de que no s'aconseguis l'objectiu, com que heu mostrat la vostra voluntat d'adquirir el text, al desconèixer la vostra filiació i adreça electrónica no facilitada pel sistema de micromecenatge, vos demanaria que m'adreçeu un correu a [email protected]leer más

#04 / NOVES RECOMPENES

A tots els que heu fet aportacions. NOVES RECOMPENSES.

Els que varen fer aportacions de 25€ i 50€, a partir del 12.03.2103 rebran a part del que indicava inicialment la promoció, una fotocòpia numerada d'una carta autèntica "interessant" de la emperadriu Elisabeth Cristina a Vilana Perles.

Els que feu aportacions de 100€ o superiors, a partir del 19.03.2013, a més dels alicients que consten en el projecte, rebreu, per cada aportació, de franc, un exemplar de la meva novel.la "SA MAJESTAT, EL PRESIDENT DE LA REPÚBLICA" intrigues, traïcions, pit i cuixa... una republicana es deixa enamorar pel príncep hereu... serà el nadó president de la República catalana?. DOS LLIBRES AL PREU D'UN. (Podeu agrupar diferents aportacions per fer resrves de 100€ o superiors, per tal de rebre la novel.la)

Molts de vosaltres heu fet l'esforç de col.laborar. Ara, en la recta final del projecte de micromecenatge, vos demano un nou esforç.

leer más

#03 / AGRAIMETS:

Seguim amb el projecte endavant, gràcies a vosaltres.

Vos demanare una mica més de col.laboració, per tal de que reenvieu arreu tant el WEB de VERKAMI, com el de www.vilanaperles.cat, que he renovat una mica.

Ara podeu veure a la pestanya de VIDEO, un reculll d'imatges i muntatge de la conferencia que vaig fer al presentar la "Primera aproximació a la Biografia de Vilana Perles" que tant d'èxit va tenir. Vos agradarà.

En els propers dies, anire penjant altres documents.

Teniu obert també en el WEB: Vilana, el FORUM (dalt la primera pàgica, cantó dret) per a poder parlar sobre Vilana Perles i la Guerra de Successió, aixi com per a rebre jo informació de dades que podeu tenir... tot, per enrriquir-nos.

Gràcies a tots.

#02 / Vilana Perles

Gràcies per les vostres aportacions, mica en mica, ho anirem aconseguint. Compateixi el seu interes amb altra gent, amics, familiars... li ho agrairè i el pais també.

Salut i Gràcies.

#01 / BENVINGUTS al projecte biografia de RAMON F. VILANA PERLES I CAMARASA

Primer dia: He d'agrair als primer micromecenes, les seves aportacions al projecte en aquest primer dia de campanya, confiant en que molta altra gent concienciada i cult hi col.laborarà.

Podeu preguntar el que volgueu. Vos anirè informat de la situació de la biografia com:

El proper dilluns, contacter novament amb els Arxius del Estat de Viena, per la cerca de tres testaments d'importants catalans exilitats. Ja els he localitzat, ara em manca tenir-ne les copies.

La edicio, està molt ben encaminada. FArem una obra de qualitat.

Gràcies a tots.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies