❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Entrega de 120.000 signatures per l'escola en català al Ministre Wert

Aturem la #wertgonya! Entregarem les 120.000 signatures recollides a la campanya "Escola en català: ara i sempre" el proper dia 19 de desembre al Sr. Ministre José Ignacio Wert al Ministeri d'Educació a Madrid.

Oriol Franch

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
90
Aportaciones
1.000€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Finançar el desplaçament del equip de la campanya de "Escola en català: ara i sempre" de Barcelona a Madrid per entregar 120.000 signatures al Ministeri d'Educació (Calle de Alcalá, 34, 28014 Madrid)

El desplaçament està format per cinc persones i serà el proper dia 19 de desembre coincidint amb el dia en que el ministre Wert es reunirà amb els representants de les autonomies, i la tornada serà el mateix dia.

La recollida de signatures que s'ha organitzat en contra de la LOMCE del Wert, ha aconseguit 120.000 signatures en quatre dies (i segueix creixent). L'acció ha tingut molta repercussió mediàtica (premsa i ràdio) tant per la dimensió de la mateixa com per la gravetat dels fets que suposa l'atac a la nostra llengua.

El tema és que ara toca portar les signatures a Madrid. S'ha de fer per la il·lusió i les ganes que les més de 100.000 persones han dipositat en aquesta campanya, i per la il·lusió i les ganes que tots ells tenen de que el seu reclam arribi al seu destinatari, el Ministre Wert.

DEFENSEM LA NOSTRA LLENGUA

L'esborrany de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE, en les seves sigles en castellà), planteja el seu atac a la immersió lingüística en català de quatre maneres:

  1. Divideix les matèries a primària en troncals, específiques i d'especialitat. Les primeres han d'ocupar un mínim del 50% de l'horari lectiu, les segones com a màxim el 50% de l'horari i les terceres no tenen assignat un temps mínim. És en aquest tercer bloc, amb menys hores, on la llei situa les llengües cooficials, per darrera en importància al currículum de la llengua castellana i la primera llengua estrangera (troncals) però també de la segona llengua estrangera que és "específica".

  2. A l'ESO, també divideix les assignatures en troncals, específiques i d'especialitat, deixant el català en el tercer bloc. Això vol dir que per obtenir el títol d'ESO no caldrà examinar-se de català, ja que només es requereix examinar-se d'una assignatura d'especialitat i els alumnes podran escollir entre el català o qualsevol altra.

  3. Una disposició addicional de la llei estableix que les dues llengües cooficials han de estar "equilibrades en el nombre d'hores lectives" a l'escola, tot i que reserva per les administracions educatives autonòmiques poden determinar aquesta proporció mentre es mantinguin condicions de "normalització lingüística".

  4. Mentre la Generalitat no determini aquesta proporció "els pares podran determinar la llengua vehicular" en què volen escolaritzar els seus fills i podran fins i tot fer-ho en un centre privat i la matrícula l'haurà de pagar l'administració.

Demana ara al ministre Wert que reconsideri aquest esborrany.

CARTA DIRIGIDA AL MINISTRE JOSÉ IGNACIO WERT

LLISTAT DE PERSONES QUE ANIREM A MADRID

  • ORIOL FRANCH PAVIA, INFORMÀTIC (Organitzador campanya)

  • ORIOL MARIMÓN-CLOS I SUNYOL, EMPRESARI (col·laborador campanya)

  • ANTONI MARIMÓN-CLOS I SUNYOL, ECONOMISTA JUBILAT

  • DANI PIERRÁ YÁRNOZ, ADMINISTRATIU

  • ROSA XIMENIS, MODEL I DIRECTIVA TV

PRESSUPOST PER LES 5 PERSONES

Tren AVE ----- 160,00 €

TMB (2 bitllets) ----- 4,00 €

Transport de Madrid (4 bitllets) ----- 8,00 €

Dietes 22,00 €

TOTAL PERSONA ----- 194,00 €

Persones ----- 5

TOTAL Equip ----- 970,00 €

USB amb 120.000 signatures -----15,00 €

Comissió banc 1,35 % ------ 13,30 €

TOTAL € necessaris ----- 1000,00 €

Diferència----- 1,70 € (contingències)

verkami ens cedeix la plataforma sense cap cost per a aquesta campanya

Twitter organitzador | Recollida de signatures | Web campanya

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

13 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Josep Solé Pareta

    Josep Solé Pareta

    más de 11 años

    Oriol,

    Perquè no mireu de fer una col·lecta també per porar les signatures a Brussl·les?

    Per cert, felicitats per la iniciativa! La gent com tu fa és la que fa gran Catalunya.

    Josep.

  • Juanjo

    Juanjo

    más de 11 años

    Amics. Us suggereixo oferir el 1,70Euros de contingències al Sr ministre per pal·liar els efectes de les retallades del seu sou. Que no sigui dit !

  • David

    David

    más de 11 años

    No es a Madrid on s'ha d'anar, i menys a veure el sr. wüarro! S'ha d'anar a Bruseles, amb 2.000.000.- de signatures i posar en marxa algun procediment legal contra l'esplotació d'un poble! així si que reculliriau signatures i diners a dogo! no us sem

  • Josep

    Josep

    más de 11 años

    Oriol, MOLTES GRÀCIES per la feina feta!

    Si tinguéssim uns dirigents decidits com tu, les coses anirien molt millor!

  • xavier v.s

    xavier v.s

    más de 11 años

    jo vaig just de "peles" pero si encara no us hi arriben jo us envio 20€ com ho haig de fer amb sistema de seguretat total per a internet?

    gràcies i bona tasca

    per una CATALUNYA LLIURE AL MON

  • Ma. Àngels

    Ma. Àngels

    más de 11 años

    Us felicito! Us encoratjo a seguir treballant. Em preocupa, i molt, la corrupció però el cost de 1000€ per 5 persones m'ha semblat absolutament just i proporcionat. Una entrega tan important ha d'estar acompanyada. 5 responsables és adequat.

  • X

    X

    más de 11 años

    ¿Y por qué no vais en autobús ALSA, por la noche? Son ~60€ ida y vuelta/persona.

  • Oriol Franch

    Oriol Franch
    Autor/a

    más de 11 años

    Bona nit Pere,

    l'import màxim a rebre és de 1.000 euros, un cop s'arribi al màxim es tancaran les donacions.

    En el cas que ens sobrin diners de les despeses que apareix a dalt, els destinarem íntegrament a La Marató de TV3 contra el càncer.

  • Pere

    Pere

    más de 11 años

    Bona iniciativa, la meva pregunta és, que es fa amb el diner que es pugui rebre en excés respecte al pla de despeses presentat més amunt?

  • Oriol Franch

    Oriol Franch
    Autor/a

    más de 11 años

    Bona nit Ramon,

    les persones que m'acompanyaran m'han ajudat amb la campanya de diverses maneres i per no acaparar cap protagonisme hem decidit anar tots junts per, alhora, tenir més força davant del Ministeri d'Educació a Madrid.

    A més, la plataforma Change.org (la de la recollida de signatures) ens ho va aconsellar de ser uns quants els que anéssim a entregar les més de 120.000 signatures.

    Espero haver resolt els teus dubtes,

    una salutació cordial.

#03 / Objectiu aconseguit

En un temps rècord hem aconseguit el finançament necessari per a poder anar a Madrid. Gràcies a tothom que ha col·laborat d'una o altra manera: donant diners, signant a la campanya, fent-ne difusió a les xarxes socials...

És gràcies a vosaltres que portarem les quasi 130.000 signatures al ministre José Ignacio Wert fins al Ministeri d'Educació a Madrid en defensa de la nostra llengua: el català. És gràcies a vosaltres que podrem desplaçar-nos fins a Madrid el proper dia 19 de desembre.

A tots: gràcies. Sense vosaltres no seria possible.

#02 / Superem el 50 % necessari en menys de 24 hores

En menys de 24 hores hem superat el 50 % del finançament que necessitem per anar a Madrid a entregar les més de 120.000 signatures a Madrid el proper dia 19 de desembre, que equival a 500 euros.

És emocionant el vostre recolzament i el vostre suport, us ho agraïm molt, moltíssim.

Sense vosaltres no seria possible!

#01 / Donacions per a l'entrega de signatures

Primer de tot, agraïr a les més de 120.000 persones que han signat a favor del català a l'escola en només 72 hores. Un equip de cinc persones es desplaçarà el proper 19 de desembre des de Barcelona fins al Ministeri d'Educació a Madrid i és per això que necessitem les vostres donacions voluntàries de 5, 10 i 20 euros.

Amb tu ho podem fer possible. Podem fer possible l'entrega de les més de 120.000 signatures al ministre Wert. Moltíssimes gràcies a tothom per la seva col·laboració.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies