❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

“Mataren el verd”, una novel·la de Carme Miquel sobre La Punta

SINÒPSI: Maia retorna a València després de vuit anys. El retrobament amb la ciutat i amb el pare del seu fill la portaran a recordar aquella etapa: el descobriment i la pèrdua de l’amor i la coneixença de les lluites en defensa de La Punta i la seua implicació.

Carme Miquel

A project of

Category

Created in

0
seconds
116
Pledges
3.535€
From 3.300€
Contribute to the project

Choose your reward

L’AUTORA

Em dic Carme Miquel i considere que la lectura i l’escriptura constitueixen unes eines extraordinàries per al gaudi, per a la comunicació, per a la transmissió d’emocions i d’inquietuds, per a la denúncia… He realitzat escrits de tota mena: pedagògics, divulgatius, llibres d’assaig i literatura infantil. En el camp de la narrativa he publicat dues novel·les juvenils i tres novel·les d’adults. En total 26 llibres als quals espere afegir el que ara propose, “*Mataren el verd*”, per tal d’editar-lo pel sistema de micromecenatge.

He publicat també nombrosos articles, en concret faig una columna setmanal al diari Levante EMV de València. Com és lògic, en aquests tipus d’escrits, hi estan reflectides les meues inquietuds i les anàlisis i les denúncies que faig sobre temes de l’actualitat de cada moment. Una d’aquestes qüestions és la preocupació per la progressiva desaparició de l’horta de València.

PROJECTE DE PUBLICACIÓ D’UNA NOVEL·LA A TRAVÉS DEL MICROMECENATGE

Fins ara sempre he publicat els meus llibres a través d’editorials valencianes i segurament ho tornaré a fer en properes ocasions. Per aquest motiu i perquè els editors i editores constitueixen una peça clau en la difusió de la nostra cultura i en la necessària normalització lingüística del nostre país, he de transmetre’ls el meu reconeixement. Tot i això en el moment actual pretenc editar una novel·la, “*Mataren el verd*”, amb el sistema de micromecenatge.

PER QUÈ ARA VULL INTENTAR EL FINANÇAMENT D’UN LLIBRE A TRAVÉS D’AQUEST SISTEMA PARTICIPATIU QUE OFEREIX EL PORTAL VERKAMI?

Perquè la novel·la “*Mataren el verd*” que constitueix una crònica novel·lada dels fets relacionats amb la destrucció de l’horta de la pedania valenciana de La Punta, conté unes característiques especials que fan que aquest mitjà de finançament em semble idoni. Aquestes són:

• S’hi tracta d’un narració en la qual, juntament amb els protagonistes i les històries de ficció, apareixen fets i situacions reals, institucions i personatges que n’estan relacionats. En tractar-se d’una incursió en la literatura de denúncia, veig molt interessant publicar el llibre amb absoluta independència ideològica i econòmica.

• En aquest moment de crisi econòmica on les necessàries ajudes públiques a la cultura s’han retallat de manera dràstica tot perjudicant el món del llibre en la nostra llengua, pense que calen també iniciatives no comercials com la que ofereix el micromecenatge.

• La implicació dels/les possibles micromecenes en l’edició del llibre, reforça el caràcter participatiu i de compromís social que hi pretenc aportar.

CARACTERÍSTIQUES DE LA NOVEL·LA
“*Mataren el verd*” constitueix una crònica novel·lada dels fets colpidors que van conduir fa més d’una dècada, a la destrucció de l’horta de la Punta, pedania singular situada al sud de València.

Els personatges de la novel·la així com les històries personals que hi protagonitzen pertanyen al món de la ficció. És a través d’aquestes històries fictícies que al llarg del relat van integrant-se els fets reals relacionats amb l’horta de la Punta, des de la seua declaració com espai agrícola no urbanitzable d’especial protecció fins la seua destrucció. Però la Punta no és l’únic espai valencià víctima de planificacions errades i de processos especulatius, per la qual cosa al llarg de la narració també hi van apareixent pinzellades del procés de degradació d’altres espais d’horta.

La narració planteja el transcórrer quotidià de la vida dels seus protagonistes, principalment dones. Unes vides paral·leles que transcorren en diferents espais físics i de temps, les passions, els amors, els somnis, les lluites i la desesperança teixeixen la trama novel·lesca amb diferents escenaris de l’horta com a teló de fons.

Val a dir que des del punt de vista lingüístic, en els diàlegs entre els personatges arrelats al món de l’horta, la novel·la utilitza elements de la parla popular de la comarca de l’Horta tot procurant una aproximació a la peculiaritat del seu llenguatge. Mentre que els apartats més literaris i poètics hi són presents en diversos fragments del llibre de la mà d’uns deus i deesses mitològics protectors de l’agricultura, que des de la seua existència infinita estimen l’horta i ploren la seua destrucció.

PRESSUPOST

Per a l’edició de 1.000 exemplars d’aquesta novel·la —que no té ànim de lucre— cal una inversió de 3.300 euros. Aquesta quantitat comprèn les despeses originades per: impremta, enquadernació, disseny i maquetació, revisió lingüística, adquisició i enviament de les recompenses als micromecenes, distribució, ISBN, impostos, i gestió de la campanya.

QUÈ PASSARÀ SI NO ASSOLESC EL FINANÇAMENT SUFICIENT EN ELS 40 DIES MARCATS PER VERKAMI?

Lògicament que la novel·la no s’editarà.

QUE PASSARÀ SI SE SUPEREN LES APORTACIONS NECESSÀRIES PER AL FINANÇAMENT?

Si se superés la quantitat prevista per al finançament (3.300 euros) aquesta s’hi dedicaria, segons possibilitats, a la promoció del llibre i a l’augment del nombre d’exemplars d’edició.

MÉS INFORMACIÓ
L'autora / La seua obra / Articles Agricultura i Horta

Videoclip d'Òscar Briz - Per la punta (L'Horta i El Cabanyal)

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

15 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • David Oliver

  David Oliver

  almost 9 years

  Hola Carme, lamente haver de preguntar per ací però no trobe un altre canal privat: No he rebut el meu llibre. Em pots fer un mail i et done les meues dades postals per a que me l'envies?

  Pots escriure'm a kuaestor@gmail.com

  Gràcies.

 • Carme Miquel

  Carme Miquel
  Author

  almost 9 years

  Moltes gràcies per les teues paraules. M'alegre que el llibre t'haja agradat. Salut
  CARME MIQUEL

 • Vicent Montalt Miquel

  Vicent Montalt Miquel

  about 9 years

  Acabe de llegir la novel·la i m'he emocionat molt. No vaig viure directament els fets de la Punta, però he rigut i he plorat. M'he identificat amb molts dels personatges: el seu sentit de l'humot, de convivència, d'estima. Se m'ha fet curta...gràcies

 • Carme Miquel

  Carme Miquel
  Author

  about 9 years

  Hola Alejandro: El llibre pots trobar-lo a les següents llibreries:

  • Llibreria 3i4

  C/Sant Ferran, 12 - Tf. 96 315 77 99

  46001 València

  • La Moixeranga

  C/Església Sant Jordi 3 Teléfono / Fax:

  96 397 16 42
  46200 Paiporta

  LA TRACA

  C/ Enrique Navarro, 15. Telf.: 96 393 60 71.

  46020 València.

  PARPALLÓ

  C/ Parpallo, 29 – 31 - Tf 962816313

  46713 Bellreguard.

  I també pots demanar-lo a

  Edicions 96 Tf 962461104

  C/ dels Fusters s/n (polígon industrial)

  46670 La Pobla Llarga

  A partir de setembre estarà en més llocs. Salutacions CARME MIQUEL

 • Alejandro

  Alejandro

  about 9 years

  I ara que el període d'aportacions ha acabat com puc aconseguir el llibre?

 • Carme Miquel

  Carme Miquel
  Author

  over 9 years

  La promoció feta és molt important, així és que moltes gràcies. No sé que està passant a Notre-Dame-des-Landes. M'informaré. salutacions Carme miquel

 • Vicent

  Vicent

  over 9 years

  Enhorabona, el projecte ha superat els objectius. Jo no he pogut contribuir econòmicament, però he fet promoció en pàgines compromeses. Fer el lligam amb altres fenòmens pareguts fóra interessant, per ex. el que està passant a Notre-Dame-des-Landes.

 • Carme Miquel

  Carme Miquel
  Author

  over 9 years

  Hola Tirant el March. Gràcies per la teua aportació i per les teues paraules, Pel teu pseudònim, homenatge als dos grans escriptors valencians universals, et supose estimador de la literatura clàssica.

  Espere, amb tota la modèstia del món, que la lectura del llibre que has contribuít a subvencionar "Mataren el verd", t'aporte moments interessants, si més no.

 • Tirant

  Tirant

  over 9 years

  Hola Carme.

  He descuvert esta iniciativa per casualitat, navegant per la xarxa buscant alguna novetat literaria teva. M'ha alegrat moltissim saver que tornes a publicar i poder col.laborar, encara que de manera molt petita, en esta aventura.

 • Carme Miquel

  Carme Miquel
  Author

  over 9 years

  Moltes gracies per l'aportació.

  El compte del banc on l'has ingressat no és el meu, és el de Verkami, el portal que gestiona els micromecenatges, els comptabilitza i fa d'intermediari. Supose que els gestors de Verkami hauran llegit el teu missatge però de tota manera jo els passaré la suggerència perquè, estic d'acord, hem de promoure la banca ètica

  Recorde algunes de les accions de Marfull a favor de La Punta i alguna apareix en el llibre encara que realitzada per personatges amb nom fictici.

  Que vaja bé. CARME

#07 / compensació i sentències

Amics i amigues:

A hores d'ara tots haurieu de tindre el lot de llibres que us correspòn com a mecenes. Si per algun motiu, a algú no li haguera arribat, m'ho comenteu i mirarem d'aclarir-ho.

Un comentari:

Els qui heu fullejat el llibre haureu vist al final, davant de les pàgiesa d'agraíments, una nota que diu que quan el llibre estava en imprempta em vaig assabentar d'una sentència del TSJCV que declara il·legal les actuacions realitzades per construir la ZAL, (ampliació que es volia fer - i no s'ha fet- del port de Valencia per la qual es va expropiar i destrossar la Punta) Aquesta sentència es basava en una altra del 2009 del Tribunal Superior de Justícia en la mateixa línia.

Així és que ara queda més en evidència encara, la indignitat, la irresponsabilitat i les corrupteles de les accions continuades realitzades durant molts anys,pels organismes polítics responsables, reflectides en la novel·la.

read more

#06 / Bon estiu!

Benvolguts i benvolgudes.

Volia dir-vos que si encara no teniu els llibres que us corresponen com a mecenes de "Mataren el verd", els podreu arreplegar encara en la llibreria 3 i 4 de València (CCC Octubre, carrer Sant Ferran 12) A partir de dimarts que ve començaré a enviar-los als qui no hi heu pogut passar. De no ser que em digueu que poden continuar a la llibreria i ja els arreplegareu quan podreu.

També volia dir-vos, per si de cas algú vos pregunta, que el llibre, per ara, és a la venda en les següents llibreries:

 • 3 i 4..- Carrer Sant Ferran ,12. VALÈNCIA

 • La Traca C/ Enrique Navarro, 15.- VALÈNCIA

 • La Muixeranga.- C/ Església, sant Jordi 3. -PAIPORTA (València)

 • Parpalló.- C/ Parpallo, 29 – 31 - 46713 BELLREGUARD (València)

I comentar-vos també, que després de la primera presentació que férem al Centre Octubre el passat dia… read more

#05 / Bon estiu

Benvolguts i benvolgudes.

Volia dir-vos que si encara no teniu els llibres que us corresponen com a mecenes de "Mataren el verd", els podreu arreplegar encara en la llibreria 3 i 4 de València (CCC Octubre, carrer Sant Ferran 12) A partir de dimarts que ve començaré a enviar-los als qui no hi heu pogut passar. De no ser que em digueu que poden continuar a la llibreria i ja els arreplegareu quan podreu.

També volia dir-vos, per si de cas algú vos pregunta, que el llibre, per ara, és a la venda en les següents llibreries:

 • 3 i 4..- Carrer Sant Ferran ,12. VALÈNCIA

 • La Traca C/ Enrique Navarro, 15.- VALÈNCIA

 • La Muixeranga.- C/ Església, sant Jordi 3. -PAIPORTA (València)

 • Parpalló.- C/ Parpallo, 29 – 31 - 46713 BELLREGUARD (València)

I comentar-vos també, que després de la primera presentació que férem al Centre Octubre el passat… read more

#04 / llibres obsequi mecenes

Amics i amigues:

Els llibres que us corresponen per la vostra aportació al micromecenatge de "Mataren el verd", els podreu arreplegar abans o després de l'acte de presentació el proper dimecres.

Els qui no hi assistireu, tindreu una bosseta al vostre nom, fins el 25 de juny, en la llibreria 3 i 4,en el mateix CCC Octubre.

Als qui no ho haureu arreplegat abans del 25 de juny, a partir d'aquest dia ho anirem enviant per correu a l'adreça que em vau dir.

Una abraçada CARME MIQUEL

#03 / Per fi!!

Estimats i estimades mecenes:

Per fi!

D'ací a no res ja tenim el llibre, "Mataren el verd". Així és que ja hem començat a preparar la presentació. Serà el dimecres 5 de juny - dia del Medi Ambient- València,al Centre Octubre de Cultura Contemporània, a les 7 de la vesprada. Així és que ja podeu apuntar-ho a l'agenda.

Aviat us faré arribar la invitació que, si no us sembla malament, faré en el meu nom i en de les persones que heu col·laborat al finançament.

Seguiré informant

Una abraçada a tothom CARME MIQUEL

#02 / Moltes gràcies

Us estic molt agraïda a totes i a tots els mecenes. Gràcies a la vostra col·laboració s'editarà el llibre "Mataren el verd" (crònica novel·lada sobre els fets de La Punta)

I aquest llibre, quan estarà publicat, no serà només meu sinó de tots els qui n'heu contribuït. Us aniré informant dels passos donats.

Uf! Sent una gran responsabilitat que em porta a desitjar poder acomplir les vostres expectatives. Espere que serà així perquè compartim l'estima a la mare Terra de tot el món i a la nostra del País Valencià. I també compartim una mateixa indignació davant les agressions a les persones i al territori -el qual que no és propietat d'uns pocs sinó que ens pertany a tots-.

Gràcies. Gracietes, com diuen al meu poble de La Marina

                         CARME MIQUEL

#01 / Un tast de “Mataren el verd”

S'acosta el final del periode de finançament, estem prop d'aconseguir-ho, però per a poder arribar a l'objectiu de finançament necessitarem que ens ajudeu a difòndre el projecte un poc més entre els vostres coneguts i familiars

Mentre, ací teniu un avançament de la novel·la i uns vídeos per fer memòria.

Moltísimes gràcies per les vostres aportacions i ajuda.


UN TAST DE “MATAREN EL VERD”

“... A Mercé li interessa cada dia més l’avenir d’aquella horta i des que va confirmar el seu embaraç està replantejant-se definitivament el treball per al seu futur: deixarà de ser administrativa al despatx d’un advocat i es dedicarà a les tasques del camp. Es tracta d’un viatge de treball invers al que sol fer la resta de gent jove i no tan jove. Però ara ella està ben integrada en aquelles hortes, ha fet seua aquella terra i desitja ser partícep de la vida que aporta.

read more

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.