❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Festa Medieval Sant Jordi i el Drac - Puigverd de Lleida

L’escenificació de la llegenda de Sant Jordi es realitza el diumenge més proper a la festivitat, per a l'edició de 2013 el 21 d’abril,i serà el punt final de tot un procés de participació ciutadana en tallers de costura, d’esgrima, de màscares, d’estendards, d’escenificació i moltes més sorpreses.

Noé Bosch Barrufet

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
57
Aportaciones
4.735€
De 4.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La festa medieval de Sant Jordi i el Drac que es realitza al municipi de Puigverd de Lleida el 21 d'abril, es porta realitzant des de fa 8 anys.

Aquest any s'han retirat gran part de les subvencions i ajudes destinades a aquesta festa tradicional Catalana per part del govern, generalitat i alcaldia.

Així doncs, busquem una alternativa per a finançar la festa, i intentem implicar a tothom que sigui amant d'aquest tipus de festes/actes culturals medievals i tingui simpatia cap a la representació artística de l'obra i l'ambientació d'aquesta.

QUÈ NECESSITEM

Atrettzo i posada en escena (decorat, ambientació, etc.): 1.000 €

Actuació de grups externs a l'associació: 1.500€

Equip tècnic (so, llum, etc.): 1.500€

Estandards i ambientació del poble: 500€

Total 4.500€*

A part d'aquesta campanya, comptem també el suport de l'ajuntament (cessió d'espais i mà d'obra pública) i petites aportacions de negocis i establiments de la zona.

QUÈ VOLEM FER

Tenim l'experiència de 7 anys realitzant la festa de manera amateur, reunint més de 1000 persones en l'actuació final.

Però en aquests any volem realitzar un salt professional i qualitatiu. Així doncs, s'ha contactat amb el grup de teatre Ni-Fu Ni-Fa, amb el grup de Castellers de Lleida, entre molts altres grups, per aconseguir aquest objectiu.

A més a més, l'any passat vam donar el salt qualitatiu tant en la promoció com en la posada en escena, aportant tots els nostres recursos econòmics, tot confiant en el manteniment de les subvencions i recursos que ens oferien les institucions (la entrada és gratuïta).

Per aquest motiu, recorrem a Verkami aquest any ja que poques alternatives de finançament son possibles avui en dia.

SOBRE LA NOSTRA FESTA

Finalment, ens agradaria recordar que la festa medieval Sant Jordi i el Drac és l'única festa medieval ambientada en aquesta llegenda Catalana i que té com a protagonista principal el Drac i la llegenda que el rodeja.

Creiem que seria una llàstima perdre aquesta festa amb tot el que significa a les terres de Lleida i el que volem que signifiqui a tota Catalunya.

Esperem la vostra aportació

MÉS INFORMACIÓ
Facebook / Fotografies / Twitter / Blog / Youtube

GOLDEN AWARDS

Els Golden Awards és el dia de la presentació oficial del vídeo promocional Sant Jordi i el drac que es va iniciar el passat 2012. Aquest esdeveniment reuneix a tot el poble i participants per visualitzar en primícia la peça audiovisual. Possiblement aquest any es realitzarà en un lloc emblemàtic de la ciutat de Lleida.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Noé Bosch Barrufet

    Noé Bosch Barrufet
    Autor/a

    11 años

    Hola company, per aquest motiu pots dirigir-te a [email protected] i comentar aquest problema.

    Gràcies pel teu interès i esperem la teva aportació.

    Cordialment,

    Associació Sant Jordi i el Drac

  • Pepe Pérez

    Pepe Pérez

    11 años

    Bona nit, necessito numero de compte per fer la meva aportació com a empresa col.laboradora, no tinc tarja de credit, ni washap, ni comptes a Suissa,... també li puc fer un sobre en mà al president si es necessari.

Volver a todas las actualizaciones

#04 / Taller del actors

Un altre activitat que confeccionem correspon al taller de teatre, adreçat als actors de l'espectacle.

Els actors són els encarregats de donar veu a la història de sant jordi, representant els personatges principals de la llegenda.

El repertori dels actors es desglossa entre els actors principals i els figurants.

Entre els actors principals podem trobar els personatges històrics de la llegenda, com ara la princesa i el cavaller sant jordi, o els personatges de creació pròpia, com poden ser el missatger roger o la bruixa eva, que donen un canvi fresc i més atractiu a la història, complementant la llegenda sense afectar el seu fil narratiu.

També hem d'incloure als actor els figurants, que són aquells veïns que volen sortir a l'espectacle representant els veïns del poble medieval.

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#05 / Activitats programades: visites turístiques

Una altra activitat que podreu trobar durant el dia és la de les visites guiades.

Aquesta iniciativa promou el patrimoni local del municipi a través de visites guiades programades durant la fira, on cada participant podrà gaudir d'una explicació de l'evolució del municipi.

A través d'un guia local, podrem recórrer aquells racons secrets i privats del municipi que tenen història.

També, hi haurà una exposició permanent adreçada a la divulgació de la història i la cultura local. Hi hauran un conjunt de plafons explicatius ubicats en els punts més representatius del municipi, i a través d'un full turístic podreu seguir a peu de lletra el recorregut marcat per la guia.

Cal avisar, que els llocs que s'ensenyaran a la visita guiada no es podran veure sense apuntar-se prèviament, ja sigui a través del correu electrònic de l'asdociació ([email protected]) o des del punt d'informació local que trobareu al mercat.

#04 / Taller del actors

Un altre activitat que confeccionem correspon al taller de teatre, adreçat als actors de l'espectacle.

Els actors són els encarregats de donar veu a la història de sant jordi, representant els personatges principals de la llegenda.

El repertori dels actors es desglossa entre els actors principals i els figurants.

Entre els actors principals podem trobar els personatges històrics de la llegenda, com ara la princesa i el cavaller sant jordi, o els personatges de creació pròpia, com poden ser el missatger roger o la bruixa eva, que donen un canvi fresc i més atractiu a la història, complementant la llegenda sense afectar el seu fil narratiu.

També hem d'incloure als actor els figurants, que són aquells veïns que volen sortir a l'espectacle representant els veïns del poble medieval.

#03 / Taller dels estendards

L'associació també s'encarrega de dur a terme el taller del estendards.

Aquest taller ja fa molts anys que funciona gràcies a la participació dels seus membres. Gràcies a la seva labor el poble lluiex durant uns dies els estendards que elavoren.

Així doncs, cada carrer del poble es vesteix de gala amb les seves teles i banderes, molt colorides i diferents entre elles, ja que cada carrer té el seu estendard distintiu amb el seu significat corresponent.

També es fa una mostra de ball d'estendards, on els veïns es mouen al ritme de la música amb les seves banderes en una coreografia magestuosa, molt visual i divertida.

#02 / Taller d'espases

Les espases i els soldats també són un punt fort de l'espectacle.

En aquesta activitat-taller el participant aprèn a través de petites nocions d'esgrima i de teatre de gest com utilitzar una espasa.

El resultat final d'aquest taller es pot veure a la batalla de l'espectacle, on els soldats de la cort i els guerrers del drac lluiten contra ells en una espectacular coreografia, culminant amb l'entrada del drac i del cavaller sant jordi, que amb el seu cavall lluita contra el drac ferotge per tal de poder salvar a la princesa.

#01 / Taller de balls medievals

Els balls medievals són una tradició en la nostra festa medieval Sant Jordi i el Drac Puigverd de Lleida

És una activitat on petits i grans col•laboren per una causa conjunta: introdiur la dansa com un punt clau de l'espectacle. Les músiques són animades i els balls populars fan omplim de goig i alegria al visitant.

Gràcies a la participació del veïns/es del municipi confeccionem una sèrie de tallars-assaigs al llarg de l'any, on qualsevol persona pot apendre les coreografies i participar a l'espectacle.

Juntament amb el grup sardanista confeccionem una sèrie de balls que es podran veure al llarg del dia, ja sigui al mercat medieval com a l'espectacle de la nit o la cerimònia reial.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies