❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

De cop i volta, nou disc de Brunzit

‘De cop i volta’ és un disc ple de vivències, amb aires de terra endins i aromes mediterrànies que ens abelleix de compartir. Ballem?

Joan Naspleda

A project of

Category

Created in

78%
6
days
94
Pledges
5.081€
From 6.500€
Contribute to the project

Choose your reward

Support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

DE COP I VOLTA passen les coses importants o, si més no, màgiques o transcendentals.

El de cop i volta reflecteix que en moments instantanis hi ha canvis de pla, hi ha obertures de camins, salts dimensionals, potser salts quàntics!?...

Això ens porta a on som ara, temps de nous paradigmes, o recuperació de paradigmes ofegats. Ens porta a DE COP I VOLTA entrar a l'estudi de gravació i deixar que fructifiqui la planta que hem anat regant a poc a poc però sense pausa.

EL PER QUÈ DE TOT PLEGAT

Tot això va començar la matinada de l’1 de l’1 del 2021, a la Solana de Riambau (Alt Empordà), després de 5 hores de ball en una revetlla de Cap d’Any alliberadora de mesos de restriccions i confinaments.

En aquell moment màgic i atemporal, els músics de Brunzit, aplegats sota les estrelles, ens conjurem a l’entorn d’una foguera.

EN AQUEST TERCER TREBALL

BRUNZIT consolida la formació de TRIO a la recerca d’una sonoritat renovada, reblant ritmes harmònics on hi dansen les melodies, optimitzant els registres de cada instrument.

L’energia i la creativitat de cada músic és compartida en els assajos, autèntics laboratoris d’idees i aportacions. A continuació els temes nous passaran pel filtre del directe on s’aniran polint abans d’arribar a l’estudi de gravació. S’incorporen percussions en alguns concerts i també en alguns temes del CD.

Adrià Garcia: violí.

Joan Naspleda: flauta travessera, mestre de dansa i animació.

Perepau Ximenis: acordió diatònic.

I la col·laboració de la Núria Camps a les percussions.

QUÈ HI TROBAREU AL DISC?

EN EL CONJUNT DE L’ÀLBUM HI DESTAQUEN LES NOVES CREACIONS DEL GRUP:

De cop i volta, de l’Adrià, que dóna nom al CD en conjunt.

“De cop i volta és una borreia de tres temps, és sentir-la i moure els peus. El procés creatiu de "De cop i volta" va consistir en sintonitzar-me amb la pulsació i fraseig rítmic i un cop vaig agafar el violí va ser ell qui em va donar la melodia.”

L’entremaliada, d’en Joan, tema que obre el Disc.

“L’entremaliada és una composició amb estructura de xampanya sorgida en la fantasia. El fraseig va acompanyant la dansa amb vocació de convidar a les entremaliadures de qui balla.”

Riambau – La Pelosa, d’en Perepau, banda sonora del vídeo-clip promocional.

“Riambau – La Pelosa és un seguit de borreies de dos temps. La primera, inspirada en la ballada de Cap d’any 20-21 a la Solana de Riambau. La segona, creada amb pocs dies de diferència, evoca un plàcid sojorn a La Pelosa, una cala salvatge del Cap de Creus.”

L’amistat, sardana-curta amb aires de contrapàs, escrita per l’Adrià.

“Sabent que volia compondre una sardana, primer no sabia cap on enfocar la composició però aviat vaig anar cap al joc rítmic entre 6/8, 3/4 i 2/4 en el si d'una melodia ben definida i arrelada, que és allò que em captiva d'algunes sardanes que he escoltat.”

A nivell coreogràfic, la sardana L’amistat pot tenir diferents propostes que estem valorant. Tenim el goig de comptar amb una proposta de l’amic Carles Mas per definir una forma de ball coherent i amb criteris històrics. Posem en relleu aquesta qüestió ara que el debat de la sardana antiga està ben viu a l’entorn del cercle folk i més enllà. Esperem trobar-nos ben aviat en una plaça per ballar plegats la proposta definitiva.

Les noves creacions del CD es combinen amb arranjaments de clàssics tradicionals:

el Ball pla de Sant Magí imprescindible en totes les ballades de Brunzit des dels inicis del grup, Jovano Jovanke, un estàndar emblemàtic de Macedònia, i Min Wahi El-Lami, adaptació d’una melodia tradicional persa que tractem com a proposta de slow rumba.

Completen el disc versions d’un parell de temes d’altres autors: Hellebore – Too late to sleep, del grup Naragonia, i Per a tu Boi, d’en Jordi Fàbregas, reconduït per a ser cent per cent ballable com a vals de 5 temps.

“DE COP I VOLTA” ÉS UN PROJECTE AMB VISIÓ DE COMUNITAT

Les peces del disc són propostes funcionals de ball col·lectiu concebudes per a ser compartides. Tan la inspiració compositiva, arranjativa o interpretativa responen a un treball en equip que interpel·la directament el públic i és en aquest punt que ens plantegem seriosament la idea del micromecenatge.

En el moment actual de vides globalitzades, la música i la dansa d’arrel, vives i sentides, són eines meravelloses per reconnectar-nos culturalment compartint l’alegria de viure, que és la catarsi individual i social més potent, necessària i efectiva en un món cada dia més tecnologitzat.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Totes i cadascuna de les aportacions ajudaran a finançar les diferents fases del projecte “De cop i volta”. Tot seguit detallem una aproximació de les despeses pressupostades:

Gravació i màster a “El Local – Estudi de gravació” de Vilablareix, a càrrec dels tècnics Marc Piña i Teban Sandrone: 1200 euros

Producció de material audiovisual, fotos promocionals i video clip oficial que publicarem a mitja campanya de Verkami (10 de juny): 700 euros

Disseny i fabricació del disc: 900 euros

Publicació i autoedició del disc amb suport d’un segell discogràfic. Inclou assessorament, obtenció de codis ISRC i registre al Dipòsit Legal, distribució física i digital, promoció i premsa, gestió de drets d’autor, etc.). 2600 euros

Recompenses, tramesa i cost de la recompensa estrella (festa “De cop i volta” a l’espai rural Walden Bas, @espaiwaldenbas): 600 euros

Cost de la campanya a Verkami i impostos que se’n deriven: 500 euros

En cas de recollir més diners serviran per pagar dietes i desplaçaments dels músics en els assajos i jornades de gravació del disc. I si encara la vostra generositat donava per més, fins i tot ens permetria de repartir-la entre els músics, que ho han donat tot pel projecte i la seva feina (impagable) també té el seu valor.

CALENDARI PREVIST

3 de juny: Inici campanya Verkami.

18 d’Agost: Pre-estrena del Disc DE COP I VOLTA a la programació d’Olot Cultura al Parc Nou (Olot).

1 de Setembre: Festa dels Mecenes a WaldenBas (La Vall d’en Bas).

Presentació oficial del disc a la tardor (data i lloc a concretar).

Espai WaldenBas (La Vall d
Espai WaldenBas (La Vall d'en Bas)

SOBRE LES RECOMPENSES

A més dels CDs, les samarretes i les ballades de Brunzit que oferim, destaquem la recompensa estrella: Festa dels mecenes.

Com a celebració de tota l’experiència “DE COP I VOLTA” organitzem una festa per amics i mecenes el diumenge 1 de setembre, en un lloc privilegiat de la Vall d’en Bas: l’espai WaldenBas (@WladenBas). El tiquet per entrar a la festa inclourà l’accés a l’espai, una arrossada, una jam (porteu instruments!!) i una ballada amb Brunzit. Serà ideal de venir amb família, amb colla o tot sol, per passar junts una tarda fantàstica.

Talles i models de les samarretes: Una vegada s'acabi la campanya de Verkami ens posarem en contacte amb totes les persones que han triat la samarreta De cop i volta per concretar el model (samarreta ampla model niversal o estreta model dona) i la talla.

Els CDs físics i les samarretes es lliuraran a la Festa dels Mecenes o d'altres ballades de BRUNZIT. També l'enviarem als que ens ho demaneu. Les despeses extres per enviaments fora de Catalunya s'hauran de pagar a part.

EL PER QUÈ D’UN CD FÍSIC

LA IMPORTÀNCIA DE TENIR EL DISC FÍSIC EN PLENA ERA DE LA MÚSICA DIGITALITZADA ONLINE.

Encara confiem en la sensació física i tàctil de tenir el CD a les mans i ‘sentir-lo’ sense necessitat de mirar una pantalla.

De la mateixa manera que ens pot agradar tocar i fullejar un llibre de paper..

Us imagineu com serà el món el dia en que no podrem desembolicar un regal?

SEGUEIX-NOS O CONTACTA'NS

Web
Facebook
Instagram

Correu: [email protected]

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

7 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Remei Gou

  Remei Gou

  4 days

  Sou els millors

 • Les orelles de l'ànima desitjoses de ballar amb peus nus sobre la terra franca esperen el vostre disc Brunzit. Endavant!

 • rsblauet

  rsblauet

  12 days

  Brunzit, Endavant de cop i volta, blauet feliç de ballar amb vosaltres

 • Eduard Pérez Mir

  Eduard Pérez Mir

  21 days

  Anims, que ja falta poc !

 • Maria Girones

  Maria Girones

  about 1 months

  Molta sort i musica!

 • andreu blanco

  andreu blanco

  about 1 months

  Sort !!!!

 • Tatcom

  Tatcom

  about 1 months

  Per molts anys guapos, ENDAVANT!

#04 / Últims 10 dies de campanya: Entitats, samarretes...

Benvolguts i benvolgudes Mecenes!

Ara sí que entrem a la recta final de la campanya. En principi la campanya s'acabava avui, però Verkami generosament ens ha permès allargar-la 9 dies més per tenir temps de fer l'última "apretada" comunicativa i arribar al mínim necessari per guanyar! Hi arribarem gràcies a vosaltres, gràcies a cada aportació. No ens cansarem de dir-ho!

Us informem d'algunes coses:

Aquests dies encara busquem entitats que vulguin participar en el Verkami agafant les recompenses de les actuacions en directe que permetrien pujar ràpidament la quantitat d'aportació rebuda.

D'altra banda, sense haver-ho previst inicialment, fa uns dies vam fer una reunió del grup per encarar aquesta recta final de la campanya i ens vam inspirar per crear algun element de marxandatge que paguéssim afegir a les recompenses i que poguéssim vendre als concerts que ens venen. Bosses? Samarretes? Bosses o samarretes?... Al final va ser LA SAMARRETAread more

#03 / Ja tenim lloc, data i hora per l'estrena del disc

Bona tarda mecenes!

Estem a un 64% del total mínim marcat i ens queden 12 dies per acabar la campanya de Verkami. És per això que aquests dies intensificarem la nostra comunicació per buscar col·laboracions, explicar el nostre projecte i fer que el dia 12 de juliol haguem arribat al 100%.

Sabíem que no seria fàcil i alhora teníem clar que seria apassionant. Més enllà de la finalitat de finançament, que és molt important, al llarg d'aquests mesos hem fet grup, projecte, xarxa, país. Hem mogut energia i hem rebut una gran gratificació de moltes persones que ens han seguit, donat suport i fet aportacions. Moltíssimes gràcies!

Avui tenim una notícia molt bona i és que hem estat seleccionats per presentar el disc "De cop i volta" al que és el gran esdeveniment anual de referència de les Músiques d'Arrel als Països Catalans, la Fira Mediterrània de Manresa, que es celebrarà del 10 al 13 d'octubre d'aquest any. read more

#02 / El clip ja volta en ocult!

Bon dia mecenes!

Com segurament heu vist ja hem donat a conèixer el clip De cop i volta a través del correu electrònic i els missatges de mòbil. Ho hem fet de moment mitjançant un enllaç en ocult, o sigui, no és del tot públic sinó que només el pot veure qui rep l'enllaç. Mentrestant, aquests dies anem treballant el calendari de llançaments oficials: el clip, el primer single, el disc, el calendari d'actuacions.

Us deixem l'enllaç al clip per si no l'heu vist:

https://www.youtube.com/watch?v=h-iKfFlPCE
<div data-player-id="_h-iKfFlPCE" data-player-type="youtube" class="article
video player js-video js-player"> <div class="playercover js-player-cover" data-player-enhance-thumbnail="true" data-player-enhance-thumbnail-url="/enhance_video_thumbnail/youtube/_h-iKfFlPCE" style='background-image: url(https://i.ytimg.com/vi/_h-iKfFlPCE/hqdefault.jpg);&#39;> <div class="playertrigger js-player-trigger"> <div class="player_placeholder js-player-placeholder">

Fins la propera!

read more

#01 / Benvolugts mecenes!

Bon dia mecenes!

Ja som a una quarta part del camí del projecte De cop i volta a Verkami i com us podeu imaginar us agraïm moltíssim la vostra aportació que ha fet possible que a hores d'ara ja comptem amb el 33% de la quantitat mínima que ens hem marcat.

Cada 10 dies aproximadament us farem una comunicació d'aquest tipus per explicar-vos coses en primícia.

Avui us volem ensenyar com serà la caràtula del nou disc De cop i volta. Una imatge espontània agafada per la fotògrafa Alicia Port durant el rodatge del vídeo-clip que vam fer el mes d'abril passat a l'espai WaldenBas de la Vall d'en Bas.

Caràtula
Caràtula

Us volem dir també que sereu els primers a qui donarem a conèixer el vídeo clip oficial de De cop i volta d'aquí pocs dies. Amb la publicació del vídeo-clip volem donar força a la campanya i seguir cuidant tot el procés de llançament del disc.

Fins a la propera!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy