❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

La Gallineta

Gallineta, què has perdut?

Pinyol

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
67
Aportacions
3.235€
De 3.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

La Gallineta és un llargmetratge de ficció que s’emmarca com a Treball de Fi de Grau de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. La idea del film neix de la necessitat d'acostar-se a una obsessió generacional per la identitat i d’explorar algunes contradiccions pròpies d’aquesta. Per fer-ho, concebem un díptic experimental que confronta ficció i documental.

La primera part del llargmetratge està centrada en com els altres contribueixen en la dissolució identitària de l’individu (fins a literalment fer desaparèixer la persona); la segona, en canvi, explora com els altres contribueixen en la reconstrucció de la persona a través de la memòria i les visions personals que tenen d’ella. Les dues cares d’una mateixa moneda —la naturalesa volàtil del jo.

Actualment, ens estem centrant en la producció d’un breu fragment de la primera part del film, amb l’objectiu que ens doni les claus per seguir desenvolupant el llargmetratge complet i, finalment, poder portar-lo a la realitat.

Sinopsi

Mig anestesiada pel frenetisme del seu dia a dia, la Nora va demorant el moment d'enfrontar-se a aquells episodis vitals que la superen als 23 anys, com la mort d'un oncle que trasbalsa la família, la pèrdua progressiva de memòria de la seva àvia i el procés fatigant d'haver de buscar feina enmig del caos. Perduda després d'haver acabat els estudis, navega diferents feines inestables i efímeres, que van des de monitoratge de menjadors per a escoles d'educació infantil fins al servei de càtering per a esdeveniments corporatius altament testosterònics.

En forma de capítols, aquests i altres són diferents escenaris que la posen al límit i li fan replantejar quina és la persona que vol ser, tot forjant-se una màscara de mentides i comportaments moralment incorrectes que la fan distanciar lentament del seu entorn d'amics i de la família.

La protagonista

La Nora és, aparentment, una persona del tot normativa en un món que ha après a fer-se a mida. Li agrada sentir-se escoltada i observada; no se sap veure a si mateixa de cap altra forma que no sigui com a objecte d’amor i atenció. La mirada dels altres la fa sentir viva, i per això ha après a manipular la seva imatge i la percepció del seu entorn amb l’objectiu de complaure.

Al punt en què arrenca el llargmetratge, la protagonista camina per una corda fluixa en tensió. Intenta ignorar que el món cada cop se li escapa més de les mans, que el seu voltant avança al marge d’ella, i per això salta de flor en flor i busca el moviment amb experiències efímeres i a curt plaç. No té objectius: si la infància retarda la comprensió de les coses, la Nora encara se sent immersa en aquesta etapa, incapaç d’avançar.

A poc a poc, el seu jo s'anirà tacant i tacant de versions d’ella en potència, perdent-se lentament fins a dissoldre’s per complet. De cara al rodatge, l'actriu que donarà vida a la nostra protagonista serà Zoe Stein.

L'equip

Som un grup d’estudiants del grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra que, després de quatre anys treballant juntes com equip, volem demostrar tot el nostre aprenentatge tant acadèmic com professional.

Aquest projecte ens defineix, ens il·lusiona, i ens motiva per explorar la manera de treballar amb què més ens sentim identificats. En definitiva, volem demostrar que és possible fer un cinema plural i col·lectiu que parli des de l’amistat.

Joan, Ari, Lena i Cris
Joan, Ari, Lena i Cris

Si voleu saber més sobre nosaltres, ens podeu seguir a Instagram:

  • Joan Bosch: @joan_bosch

  • Lena Castell: @lena.castell.erill

  • Cristina de Blas: @cristinadeblas

  • Ariadna Essomba: @ariadnaessomba

Llistat de recompenses

Fer una pel·lícula no és tot flors i violes: malauradament, també es necessiten calers. Ateses les particularitats de la història –tant pel que fa a la producció com als aspectes artístics i tècnics–, el rodatge i la postproducció requeriran una inversió de recursos elevada per a la qual necessitem la vostra ajuda.

A canvi, però, podreu gaudir de diferents recompenses que hem preparat especialment per a vosaltres. Algunes d’aquestes són:

  • Agraïments als crèdits

  • Enllaç de la peça a Vimeo

  • Pòster de la pel·lícula

  • Invitació a l’estrena

  • Print especial d'una fotografia (a escollir)

  • Zine especial del projecte

Una de les recompenses que més il·lusió ens fan és un zine preparat per les quatre integrants del grup, amb fotografies, textos, il·lustracions, dissenys, esborranys de guió i tot de contingut gràfic exclusivament disponible amb aquesta publicació. La nostra intenció és plasmar el procés creatiu que estem seguint i, dins el caos, donar-li una forma a l’univers visual de La Gallineta.

A què destinarem les vostres aportacions

Els 3.000 € es distribuiran principalment de la següent manera:

· 40% per a dietes i transport
· 35% per a material tècnic i equip artístic
· 15% per a la preparació de recompenses
· 10% per a despeses extraordinàries de producció

Calendari previst

Actualment, el projecte es troba en fase de desenvolupament, encarant la preproducció del rodatge que tindrà lloc el mes de maig. Un cop finalitzada aquesta fase, la postproducció es realitzarà entre els mesos de juliol i novembre de 2024. Preveiem l’entrega de les recompenses durant l'hivern d’aquest mateix any.

Segueix el projecte també aquí

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

8 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Carme Gelabert

    Carme Gelabert

    aproximadament 1 mesos

    De part de Carme Gelabert: desitjo que us donguin l'Oscar de millor direcció! Molts petons.

  • Carme Gelabert

    Carme Gelabert

    aproximadament 1 mesos

    De part de l'Adrià Essomba: agafeu-me d'extra!

  • Júlia Sells

    Júlia Sells

    aproximadament 2 mesos

    molta sort gallinetes

  • robert.cortes

    robert.cortes

    2 mesos

    De part de Robert Cortés i Martí Montanyà🫶♥️

  • Carles Castell

    Carles Castell

    2 mesos

    El Pinyol amb el Pinyolet! Pol Izquierdo!

  • Carles Castell

    Carles Castell

    2 mesos

    El Pinyol amb el Pinyolet!

  • Alba Ll.

    Alba Ll.

    3 mesos

    Ánimo con el curro guapooos!

  • Àngel Perera Tolosa

    Àngel Perera Tolosa

    3 mesos

    🐔🩷!

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies