❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Pa i Roses. Pertinença de gènere i antagonisme de classe en el capitalisme.

La primera edició en català d'un llibre que recorre els debats del moviment feminista i les lluites de les dones per a la seva emancipació.

Pa i Roses

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
70
Aportaciones
2.578€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

La construcció del futur comença en el present i sempre és una tasca col·lectiva. I això és un bon motiu per reeditar Pa i Roses. Pertinença de gènere i antagonisme de classe en el capitalisme, encara que la primera edició del llibre tingui vint anys i hagi passat una dècada entre la segona versió corregida i ampliada en castellà i la seva reproducció en català.

Publicat originàriament a l'Argentina, va tenir altres edicions a Veneçuela, Mèxic i Espanya; també ha estat traduït al portuguès, l'italià, l'alemany, el francès i l'anglès.

En un moment en què les lluites feministes no ocupaven les primeres planes, aquest llibre sostenia que, en el marc del sistema capitalista, els avenços i retrocessos en la lluita antipatriarcal estan en consonància amb els períodes de reformes, revolucions o reacció. I que, així com les derrotes de les masses van imposar postergacions i silenciaments a les dones i a altres sectors oprimits de la societat, els processos revolucionaris van conquerir transformacions inusitades, i a una velocitat inesperada, en la vida quotidiana i a les institucions socials i polítiques.

Qui som?

Aquest és un projecte de l'agrupació de dones internacional Pa i Roses. A deu anys del naixement d'aquesta agrupació feminista a la ciutat de La Rosa de Foc (Barcelona) i a l'Estat Espanyol, volem publicar per primera vegada en català, el llibre Pa i Roses. Pertinença de gènere i antagonisme de classe en el capitalisme, escrit per la feminista marxista Andrea D'Atri, fundadora de l'agrupació Pan y Rosas a l'Argentina.

Acte de Pa i Roses amb la participació de treballadores de Panrico, Las Kellys, col·lectius de migrants i estudiants amb l
Acte de Pa i Roses amb la participació de treballadores de Panrico, Las Kellys, col·lectius de migrants i estudiants amb l'Andrea D'Atri, 2019, Barcelona.

Som dones treballadores, migrants i estudiants. Feministes socialistes, anticapitalistes i antiracistes. Pensem que aquest llibre pot ser una aportació per als debats actuals.

Manifestació 8M, 2014, Barcelona.
Manifestació 8M, 2014, Barcelona.

Sobre les recompenses

Entre les recompenses, proposem diverses opcions. Pots rebre el llibre en el teu domicili amb uns bonics punts de llibre, o pots triar els packs que inclouen el llibre + il·lustració (15cm x 21cm) o la Ruta de Dones de la Barcelona Rebel.

La Ruta de les Dones de la Barcelona Rebel és una ruta guiada per set dècades, des de 1909 fins a finals dels anys 70, que recorre els principals moviment socials, revoltes i processos revolucionaris succeïts a Barcelona i el rol que en ells van jugar les dones lluitadores. Les dones van ser peça clau a la Setmana Tràgica, les protagonistes de la vaga de dones de 1918, les milicianes de la Guerra Civil o les militants clandestines sota el Franquisme. La ruta ens portarà a conèixer quan i com es van aconseguir grans conquestes com el dret al vot, a l'avortament o el divorci, però també a conèixer els grans passos enrere que es van imposar durant llargs períodes del segle XX.

A què destinarem les vostres aportacions?

Les vostres aportacions aniran destinades a imprimir els llibres, retribuir la col·laboració de les persones dedicades a la correcció, edició i maquetació. També estarà destinat a l'organització d'activitats de difusió, xerrades, rutes de dones i cursos sobre la història de la lluita de les dones.

Il·lustració Pa i Roses (15cm x 23cm)
Il·lustració Pa i Roses (15cm x 23cm)

Calendari previst

Una vegada que acabi la campanya de crowfunding, a principis de març, el llibre estarà llest per enviar als qui hagin participat. S'enviarà a imprimir quan vegem que el projecte va bé, així que necessitem el teu suport en els primers dies!

Sobre l'escriptora

Andrea D’Atri va néixer a Buenos Aires l’any 1967. Va llicenciar-se a la Universitat Nacional de Buenos Aires (UBA) i va especialitzar-se en Estudis de la Dona, dedicant-se a la docència, la recerca i la comunicació.

Amb una reconeguda militància en el moviment de dones, l’any 2003 va fundar a Argentina l’agrupació Pan y Rosas, que també és present a Xile, Brasil, Mèxic, Uruguai, Costa Rica, Veneçuela, Perú, Espanya, França, Itàlia i Alemanya.

És autora de Pan y Rosas. Pertenencia de género y antagonismo de clase en el capitalismo (2004), que porta més de tretze edicions en sis idiomes. Compiladora i coautora de Luchadoras. Historias de mujeres que hicieron historia (2006). Compiladora de Flora Tristán: el martillo y la rosa (2019). També va escriure el pròleg a la primera edició en castellà de La mujer, el Estado y la revolución (2010), de Wendy Goldman. Ha participat en compilacions d'altres autors i autores publicades a El Salvador, Roma, La Habana, Londres, Barcelona i Buenos Aires.

+ Info
Pan y Rosas
[email protected]

IG: panyrosas.es

X: @panyrosasEsCat

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Pa i Roses

    Pa i Roses
    Autor/a

    aproximadamente 2 meses

    Moltes gràcies per la vostra col·laboració i tot el suport! Hem arribat als objectius i el nostre projecte será possible gràcies a vosaltres!

  • Isabel Cruz

    Isabel Cruz

    aproximadamente 2 meses

    Volem el pa, però també les roses! ✊

  • Mariona Tasquer

    Mariona Tasquer

    3 meses

    Moltes gràcies per un projecte tan important com aquest, avui més que mai lluitarem pel pa i les roses ✊🏽💜

  • Pa i Roses

    Pa i Roses
    Autor/a

    3 meses

    Moltes gràcies! Avui ha sigut el primer dia i hem arribat al 20% de l'objectiu final! Moltes gràcies per tanta col·laboració!

  • marramew

    marramew

    3 meses

    Molta força companyes!

#02 / Hem arribat als objectius! Gràcies a vosaltres podrem publicar, Pa i Roses. Pertinença de gènere i antagonisme de classe en el capitalisme.

Estimats mecenes, us volíem agrair moltíssim la vostra col·laboració! Gràcies a vosaltres podrem publicar, Pa i Roses. Pertinença de gènere i antagonisme de classe en el capitalisme. La primera edició en català d'un llibre que recorre els debats del moviment feminista i les lluites de les dones per a la seva emancipació.

Hem arribat als objectius dies abans de la finalització de la campanya en Verkami, per la qual cosa ja comptem amb una primera comanda de llibres les i els mecenes i en fa molta il·lusió poder fer els enviaments. Per això, necessitem les vostres dades a omplir en aquest formulari. Moltes gràcies a tothom!

#01 / Presentació Lllibre

Aquest dimarts presentarem la primera edició en català del llibre Pa i Roses. Pertinença de gènere i antagonisme de classe en el capitalisme.

Comptarem amb la connexió en directe des de l'Argentina amb l'autora, Andrea D'Atri, fundadora.

No t'ho perdis!
🗓️ Dimarts 5 de març a les 18.30
📍 UB Raval - Aula 212

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies