❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

¡Visita la caseta virtual!
Descúbrelos todos

Literal 2023

Suma’t a LITERAL, la fira d’idees i llibres radicals! L’edició 2023 tindrà lloc els dies 20 i 21 de maig a la Fabra i Coats de Barcelona

FIRA LITERAL

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
153
Aportaciones
4.480€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

La 9a edició de la Fira Literal

Com cada mes de maig, torna Literal, la fira d’idees i llibres radicals. Més d’un centenar d’editorials independents es reuniran al recinte de la Fabra i Coats de Barcelona, per convertir-lo de nou en el punt de trobada de la cultura i el pensament crític.

Literal dedica el cartell de la 9a edició de la fira a Caterina Albert i Paradís. Coneguda pel seu nom de ploma, Víctor Català, l’escriptora ens recorda que “sovint, entre el dir i el fer hi va un bon tros de carrer”. Literal es celebrarà la setmana anterior a les eleccions municipals. És un bon moment per parar a reflexionar sobre la importància de passar del dir al fer, en un temps en el que, massa vegades, les paraules i les accions no van de la mà.

Caterina Albert i Paradís és una de les escriptores més importants de la literatura catalana i una figura clau per entendre la relació entre la literatura i la vida. En la seva obra reflecteix les preocupacions i inquietuds de la societat catalana del seu temps, posant en relleu les desigualtats socials, les contradiccions de la moralitat i la lluita per la llibertat i la dignitat de les persones. Aquesta relació entre la literatura i la realitat és precisament l'essència de la Fira Literal; un espai comunitari per a la reflexió, el diàleg i la crítica.

El món en estat d’emergència

El món actual està immers en diverses crisis que posen en perill el nostre futur com a societat. L'emergència climàtica, l'auge de l'extrema dreta, les violències masclistes, les retallades de llibertats… són només algunes de les emergències que cal abordar amb urgència. Son problemàtiques interconnectades, causades pel model de societat capitalista establert, que prioriza el creixement econòmic per damunt de qualsevol altra cosa.

Aquesta edició a Literal s’abordaran diverses emergències:

  • Emergència climàtica: debatrem sobre com transformar el model de societat actual, que es basa en l'expansió econòmica i el consum desmesurat, per un model sostenible i respectuós amb el planeta.

  • Emergència feminista: conversarem sobre com combatre la cultura del masclisme i de la violència que impregna la nostra societat, i promoure valors com la igualtat, el respecte i la llibertat per a tothom.

  • Emergència antifeixista: la convivència està en escac i mat per l’auge de l’extrema dreta. Abordarem com posar fre a la xenofòbia, el racisme i la intolerància, que no volem a les nostres vides.

  • Emergència internacionalista: Palestina i Kurdistan, son dos pobles en lluita pel seu alliberament. Coneixerem com s’organitzen i què s’està fent des de casa nostra.

Les recompenses del Verkami Literal 2023

L'entrega de les recompenses es farà durant la fira, els dies 20 i 21 de maig al recinte de la Fabra i Coats. Aquelles persones que no puguin passar a recollir-ho hauran d’escriure’ns per pactar l’entrega.

El cartell de l’edició 2023

Aquest any Literal dedica el cartell de la fira a l'escriptora Caterina Albert i Paradís, que coneguda com a Víctor Català, reflexionava que “sovint, entre el dir i el fer hi va un bon tros de carrer”. Totes les recompenses van acompanyades del cartell de la Literal 2023!

Cartell de la Fira Literal 2023 amb disseny de Dani Rabaza de Münster Studio
Cartell de la Fira Literal 2023 amb disseny de Dani Rabaza de Münster Studio

Bossa de tela ecològica amb la frase «Sovint, entre el dir i el fer hi va un bon tros de carrer» de Víctor Català.

Bossa fabricada amb material 100% cotó orgànic de 180g/m2 i en to natural. Amb certificació GOTS (Global Organic Textile Standard, o Norma Mundial de Tèxtils Orgànics) que garanteix que els teixits estan fets de fibres orgàniques. D'acabat cosit, amb nanses mitjanes reforçades de 70 cm. Resistència fins a 8kg, inclosa etiqueta amb distintiu de cotó orgànic i hangtag de cartró reciclat.

Bossa de tela ecològica amb la frase «Sovint, entre el dir i el fer hi va un bon tros de carrer» de Víctor Català.
Bossa de tela ecològica amb la frase «Sovint, entre el dir i el fer hi va un bon tros de carrer» de Víctor Català.

Bossa de tela ecològica amb la frase «El cos de les dones és l’última frontera del capitalisme» de Silvia Federici.

Bossa fabricada amb material 100% cotó orgànic de 140g/m2 i de color verd. Amb certificació GOTS (Global Organic Textile Standard, o Norma Mundial de Tèxtils Orgànics) que garanteix que els teixits estan fets de fibres orgàniques. D'acabat cosit, amb nanses mitjanes reforçades de 70 cm. Resistència fins a 8kg, inclosa etiqueta amb distintiu de cotó orgànic i hangtag de cartró reciclat.

Bossa de tela ecològica amb la frase «El cos de les dones és l’última frontera del capitalisme» de Silvia Federici.
Bossa de tela ecològica amb la frase «El cos de les dones és l’última frontera del capitalisme» de Silvia Federici.

Samarretes amb les frases d'aquesta edició

Samarretes de cotó 100% de color antracita (gris fosc) i amb certificació Oeko-Tex. Tallatge complert i models unisex i entallat.

Samarreta «El cos de les dones és l’última frontera del capitalisme» de Silvia Federici.
Samarreta «El cos de les dones és l’última frontera del capitalisme» de Silvia Federici.

Postals d’autors i autores catalanes

Esperem que les postals us agradin tant com a nosaltres! Les frases són de bell hooks, Angela Davis, Joan Fuster, Joan Brossa, Maria-Mercè Marçal, Leila Khaled, Montserrat Roig, Silvia Federici i Víctor Català. Totes les recompenses van acompanyades de les postals Literal 2023!

Postals Literal 2023
Postals Literal 2023

Aquesta edició també podeu escollir:

  • Llibreta amb la frase «Sovint, entre el dir i el fer hi va un bon tros de carrer» de Víctor Català. Amb tapes dures de cartró reciclat i 100 pàgines de fulls bancs. Marcapàgines de tela nega.

  • Ampolla de vidre amb la frase «El cos de les dones és l’última frontera del capitalisme» de Silvia Federici. Vidre d’alta qualitat, de 500 ml de capacitat, amb cos d’acabat transparent en material lliue de BPA i tap a rosca en acer inox.

  • Ventall amb el logo de la Fira Literal. Ventall de fusta amb tela de color verd.

Fira Literal 2022
Fira Literal 2022

Què trobaràs a la Fira Literal 2023?

Aquesta edició de Literal replicarà el format de la passada edició. Comptem amb més d’un centenar d’editorials i llibreries independents que participen al mercat del llibre, hi haurà una setantena d’actes que es programaran en cinc sales diferents. Tindrem presentacions de llibres, diàlegs entre llibres, converses i debats. Comptarem amb un espai de lectura, un escenari artístic -amb activitats per a infants i adults-, un espai de restauració, un espai de canguratge i un espai preparat perquè aquells col·lectius que vulguin puguin reunir-se.

Literal aquest any proposa 5 eixos temàtics, que conformen itineraris de programació. Parlarem de postcreixement, de violències masclistes, de com afrontar l’auge de l’extrema dreta, de la lluita dels pobles per la seva emancipació, de dones i literatura, de joves i salut mental, d’economies comunitàries, de la comunalització de recursos i del dret a la ciutat, entre altres temes.

Les vies de finançament de Literal són quatre:

  • Les inscripcions de les editorials i llibreries

  • Els patrocinadors cooperatius

  • Les subvencions públiques

  • El micromecenatge

Amb aquestes quatre vies de finançament ens assegurem la viabilitat de la fira i la implicació de totes les parts participants: les editorials i les llibreries, l’economia social i cooperativa, la institució i la comunitat.

Per veure la programació de l’edició 2023 de Literal podeu visitar www.literalbcn.cat o bé seguir-nos a les xarxes socials.

Vídeo resum de l'edició 2022

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies