❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

El concert dels 10 anys: el Gloria de Vivaldi a la Sagrada Família

El Consort Pere Serra celebra el seu 10è aniversari interpretant en dos concerts el Gloria de Vivaldi a la cripta de la Sagrada Família.

AMWindu

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
152
Aportaciones
4.835€
De 2.700€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

HO HEM ACONSEGUIT

El Consort Pere Serra omplirà dos cops la cripta de la Sagrada Família, els propers dies 19 i 27 de novembre. Moltes gràcies, mecenes. Estem emocionats de poder celebrar amb tots vosaltres (més de 400 espectadors) els nostres primers 10 anys d'existència.

En breu rebreu un correu on us explicarem com poder assistir al concert escollit, com recollir les entrades o rebre el present corresponent a la recompensa escollida. De nou, moltíssimes gràcies.

Foto: Platea Films
Foto: Platea Films

El Consort Pere Serra, l’orquestra amateur de flautes de bec de Catalunya, celebra el seu desè aniversari. Dirigits pel seu director Eloi Fuguet i amb la participació de l'Orquestra Barroca del Conservatori Municipal de Vilanova i la Geltrú, el Consort Pere Serra interpretarà una de les obres icòniques del barroc italià: el Gloria d'Antonio Vivaldi (1678 - 1741).

Recentment hem omplert el segon concert, així que ja no queden entrades ni pel dissabte 19 de novembre ni pel diumenge 27 de novembre.

El Consort Pere Serra rep el suport de l’Associació Musical Windu, entitat creada per la promoció i divulgació de la flauta de bec. El vídeo adjunt ha estat creat per la productora Platea Films.

Concert del desè aniversari

Per celebrar aquesta efemèride, el Consort Pere Serra ha preparat un programa molt especial i particular. Després d'una primera part on interpretarà un conjunt de peces del renaixement europeu, repertori propi del conjunt o consort de flautes de bec, afrontarà a la segona part la interpretació del Gloria de Vivaldi en una versió diferent, possiblement única en la història: substituirem el cor i solistes per flautes, convertint aquesta obra icònica del barroc en un concert per a un orgue humà amb orquestra.

Programa

Primera part

Michael Praetorius (1571 - 1621): Audite Silete

Josquin des Pres (1450 - 1521): Mille regretz

John Bennet (1570 - 1614): Weep, o mine eyes

Lluís de Milà (1500 - 1561): Pavana IV

John Dowland (1563 - 1626): Come again, sweet love doth now invite

Segona part

Antonio Vivaldi (1678 - 1741): Gloria RV 589

  • Gloria in excelsis Deo (allegro)

  • Et in terra pax hominibus (andante)

  • Laudamus te (allegro)

  • Gratias agimus tibi (adagio)

  • Propter magnam gloriam (allegro)

  • Domine Deus (largo)

  • Domine Fili Unigenite (allegro)

  • Domine Deus, Agnus Dei (contralt)

  • Qui tollis peccata mundi (adagio)

  • Qui sedes ad dexteram Patris (allegro)

  • Quoniam tu solus sanctus (allegro)

  • Cum Sancto Spiritu (allegro)

El Gloria RV 589 d'Antonio Vivaldi

Durant l'any 1713 hi va haver un canvi en les responsabilitats d'Antonio Vivaldi com a mestre de violí de l'Ospedale della Pietà de Venècia. Fins aquell moment, la música secular havia estat el seu pa de cada dia, però va ser aleshores quan va començar a dirigir les seves preferències cap a la composició d'obres corals sacres, algunes de les quals es van convertir en els millors tresors de la seva producció musical.

No es coneix la data exacta, però durant els anys següents Vivaldi va compondre diversos Gloria, el que està catalogat com a RV 589 i que interpretarà el Consort és el més conegut i popular, però se sap que almenys va escriure dos Gloria més, el RV 588 i el RV590, que malauradament s'han perdut.

Totes les parts vocals, des de les veus solistes de soprano i contralt fins a les línies de tenor i baix del cor, van ser escrites originalment per a dones, ja que no es permetien homes a l'Ospedale della Pietà, exclusivament femení (Vivaldi i la resta del personal masculí eren, per descomptat, membres del sacerdoci).

Ignorada durant més de dos segles després de la mort del compositor, el Gloria va ser redescobert a finals de la dècada de 1920 a la Biblioteca Nacional de Torí i va tenir la seva primera presentació pública a la tardor de 1939, a Siena. Actualment és de les obres barroques més interpretades i és internacionalment coneguda.

El músics

Foto: Elena López
Foto: Elena López

El Consort Pere Serra va néixer amb la voluntat d’oferir un punt de trobada als amants de les flautes de bec, un espai on poder fer música i compartir experiències al voltant d’aquest instrument. Aquest projecte musical va iniciar-se l’1 de desembre de 2012 i des d’aleshores és una orquestra de flautes de bec oberta a tothom, a totes les edats, on no importa el grau d’experiència que un tingui amb l’instrument sinó les ganes de tocar-lo en grup. Tots els seus músics són amateurs, són doncs amants de la música.

El Consort Pere Serra interpreta el repertori específic de consort o conjunt de flautes de bec, posant un especial èmfasi en el repertori renaixentista però amb una mirada oberta a la música d’altres èpoques. el Consort va assajar inicialment a l’Escola de Música del Palau i actualment, després d’uns mesos residint a l’Escola Santa Anna de Barcelona, assaja a la Sala de la Mercè de la Catedral de Barcelona.

Els membres actuals del Consort Pere Serra són: Joan Alsina, Carme Batallé, Carolina Batet, Rut Costa, Emília Cuenca, Montse Daví, Daniel de Mas, María Jesús Leo, Marià Marín Torné, Núria Mata, Lluís Montoliu, Victòria Pladellorens, Rafel Ribas, Jaume Rios, Jose Luís Sánchez, Salvador Soteras, Montse Turull, Àngela Marsal, Yukiko Shimoyama i Jaume Tort.

Foto: Laia Vilarrassa
Foto: Laia Vilarrassa

Eloi Fuguet Surroca (Barcelona, 1979) és el director del Consort Pere Serra. Format en la interpretació de la flauta de bec en el Conservatori Municipal de Barcelona i Conservatorium van Amsterdam, ha tocat principalment en conjunts de música antiga a diverses ciutats catalanes i europees tals com l’ensemble renaixentista Fortuna d’un Gran Tempo, l’orquestra The Ripieno Consort o el famós conjunt de música antiga Il Giardino Armonico. Ha estat membre fundador dels quartets de flautes de bec En Bloc Quartet i Windu.

Té una llarga experiència en l’ensenyament i divulgació del seu instrument tan en escoles de música com en conservatoris. Actualment és professor a l’ECMM Vilanova i la Geltrú i al San Francisco International Orff Course (Estats Units).

Gestor cultural format inicialment a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), ha gestionat les orquestres de cambra de Terrassa i Granollers a més de desenvolupar diverses tasques de producció i programació musical com a freelance. Ha estat programador del cicle Dissabtes de berenar al Palau Gomis del Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), de l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú i és soci fundador de la discogràfica independent de música clàssica Beltempo Records. Actualment exerceix les funcions de gerent de l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC).

Foto: ECMM Vilanova i la Geltrú
Foto: ECMM Vilanova i la Geltrú

L'Orquestra Barroca del Conservatori Municipal de Vilanova i la Geltrú és un conjunt instrumental que s'estrenarà per aquesta efemèride, format per professors del centre, grans especialistes en la interpretació de la música clàssica orquestral. El violinista Daniel Gil és el director del centre i concertino del conjunt.

A què destinarem les vostres aportacions?

Les vostres aportacions ajudaran a finançar la contractació dels músics professionals que acompanyaran el Consort Pere Serra, a la impressió dels programes de mà i a la gestió administrativa de l'esdeveniment.

  • Catxets dels músics de l'Orquestra: 3.872 €

  • Bosses del 10è aniversari: 200

  • Gestió d'administració (Verkami + AM Windu): 263 €

  • Gravació d'un documental del 10è aniversari per la productora Platea Films: 665€

Total: 5.000€

Calendari

  • Assajos del Consort: de gener fins a desembre 2022

  • Assajos amb l'orquestra: 12 i 19 de novembre 2022

  • Primer concert: 19 de novembre de 2022, a les 17 hores, a la cripta de la Sagrada Família (entrada pel carrer Sardenya, 318). EXHAURIT!

  • Segon concert: 27 de novembre de 2022, a les 16:30 hores, a la cripta de la Sagrada Família (entrada pel carrer Sardenya, 318). EXHAURIT!

La cripta de la Sagrada Família

El concert es realitza en un dels espais més emblemàtics de Barcelona: la cripta de la Sagrada Família. La Basílica Expiatòria de la Sagrada Família segurament és el monument inacabat que atrau més visitants al món. I és que Antoni Gaudí hi va abocar tots els seus esforços i coneixement fins al moment de la seva mort, tot i que només en va veure finalitzats la cripta, l’absis i la façana de la Nativitat amb un dels campanars. Aquests espais van ser declarats Patrimoni de la Humanitat l'any 2005.

La construcció de la Sagrada Família comença el 1882 amb la cripta situada sota l’absis, segons un primer disseny neogòtic. Quan l’encàrrec passa a mans de Gaudí el capgira totalment i adapta el projecte als seus ideals naturalistes. Un dels tresors de la cripta és el mosaic d’estil romà del terra. Tampoc es pot passar per alt el retaule dedicat a la Sagrada Família de l’escultor Josep Llimona. Precisament en aquest entorn íntim i místic és on descansa actualment Antoni Gaudí, concretament a la capella del Carme.

En aquest magnífic espai s'hi han celebrat nombrosos concerts i és especialment adequat per la interpretació musical. És pel Consort un plaer i un honor immens celebrar el nostre aniversari en un espai tan especial com aquest.

Hi col·laboren

www.consortpereserra.cat
www.sagradafamilia.org
www.winduquartet.com/amwindu

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

7 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Paris Canals Rovira

    Paris Canals Rovira

    más de 1 año

    Si algú no pot anar el 27 que m'ho digui i li compro l'entrada. El meu tf whatsapp 623203951

  • Concepcion

    Concepcion

    más de 1 año

    Quins nervis!! ja vull escoltar-vos

  • Cristina Julià

    Cristina Julià

    más de 1 año

    Encantada de colaborar

  • Josep Turet Capellas

    Josep Turet Capellas

    más de 1 año

    Felicitats!!

  • Cinto Sistare

    Cinto Sistare

    más de 1 año

    Endavant!!

  • AMWindu

    AMWindu
    Autor/a

    más de 1 año

    Moltes gràcies, Montse.

  • Montse Daví Aragay

    Montse Daví Aragay

    más de 1 año

    Molt Ben organitzat!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#12 / Gràcies, mecenes!

Aquest cap de setmana hem acabat d'enllestir els darrers enviaments de les vostres recompenses per haver estat mecenes del concert dels 10 anys del Consort Pere Serra.

Els que vàreu sol·licitar rebre la recompensa per correu postal esperem que la rebeu ben aviat.

En pocs dies us enviarem el vídeo que vàrem gravar per tal efemèride i esperem que us agradi.

Moltes gràcies.

Eloi Fuguet

Consort Pere Serra
consortpereserra.cat

#11 / Avui, segon concert!

Avui és el dia del segon concert, 27 de novembre. Algunes consideracions:

  • Intenteu arribar amb una mica d'antel·lació (primer que arriba, primer que seu). Les taquilles estaran obertes a partir de les 16:00.

  • L'entrada és pel carrer Sardenya 318 (per la façana de la Passió). No és per la porta principal, sinó una de lateral del carrer Sardenya.

  • Us recordem de nou que no hi ha entrades físiques. Simplement haureu de dir el vostre nom a les taquilles.

  • Hi ha entrada adaptada a públic amb mobilitat reduïda (hi ha accés amb ascensor). La cripta també té WC.

Ens veiem a les 16:30 hores!

Eloi Fuguet

Consort Pere Serra
consortpereserra.cat

#10 / Avui és el dia!

Avui és el dia del primer concert, 19 de novembre. Algunes consideracions:

  • Intenteu arribar amb una mica d'antel·lació (primer que arriba, primer que seu). Les taquilles estaran obertes a partir de les 16:30.

  • L'entrada és pel carrer Sardenya 318 (per la façana de la Passió). No és per la porta principal, sinó una de lateral del carrer Sardenya.

  • Comproveu que teniu entrades per avui, dia 19, i no pel 27. No tinguem un ensurt!

  • Hi ha entrada adaptada a públic amb mobilitat reduïda (hi ha accés amb ascensor). La cripta també té WC.

Ens veiem a les 17:00 hores!

Eloi Fuguet

Consort Pere Serra
consortpereserra.cat

#09 / Atenció al formulari!

Hola mecenes. Ja hauríeu d'haver rebut un correu electrònic amb un requeriment perquè omplissiu un formulari. És imprescindible que l'ompliu per poder accedir als concerts i rebre les vostres recompenses.

Atentament.

Eloi Fuguet

#08 / Ho hem aconseguit

El Consort Pere Serra omplirà dos cops la cripta de la Sagrada Família, els propers dies 19 i 27 de novembre. Moltes gràcies, mecenes. Estem emocionats de poder celebrar amb tots vosaltres (més de 400 espectadors) els nostres primers 10 anys d'existència.

En breu rebreu un correu on us explicarem com poder assistir al concert escollit, com recollir les entrades o rebre el present corresponent a la recompensa escollida. De nou, moltíssimes gràcies.

#07 / Només queden 25 entrades!

Foto: Platea Films
Foto: Platea Films

Si tens pensat venir al concert del dia 27 de novembre val més que corris! i si coneixes algú interessat en celebrar amb nosaltres els nostres primers 10 anys, recorda-li!

Moltes gràcies, mecenes!

#06 / La bossa dels 10 anys, en honor al flautista James Dean

Us presentem el disseny de la bossa dels 10 anys, amb l'actor nord-americà James Dean a la portada. A la imatge podem veure l'actor tocant una flauta tenor que li va donar mentre estava gravant la pel·lícula "East of Eden" (Al Este del Edén - 1955). Aquí teniu l'escena de la pel·lícula on la toca:

Enllaç al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=4_UXYT_Qews

Sabem que Dean era molt aficionat a la música, que tocava el violí i la flauta des de petit, i posteriorment va aficionar-se a tocar el piano i els bongos. Era habitual veure'l entre escena i escena tocant la flauta amb alguns col·legues de repartiment.

Aficionat a la música clàssica, popular i al jazz, va fer amistat amb compositors de música clàssica del moment com Alec Wilder i Leonard Rosenman. Amb James Dean volem reivindicar la flauta de bec i sobretot l'aproximació a l'instrument des del gaudi personal i exclusiu. James Dean era, com també ho són els membres del Consort Pere Serra, un músic amateurleer más

#05 / Queden menys de 90 entrades!

Foto: Platea Films
Foto: Platea Films

Estem a punt d'omplir per segona vegada la cripta de la Sagrada Família! Això és increïble!

Si coneixeu gent interessada a venir al concert, recordeu-los-ho i que s'afanyin, que cada dia queden menys entrades i no en farem un tercer ;)

Moltes gràcies, mecenes.

Eloi Fuguet

Consort Pere Serra
consortpereserra.cat

#04 / Les entrades: quan, com i on recollir-les?

Foto: Jennifer Smith (theartofbetter)
Foto: Jennifer Smith (theartofbetter)

Hola, mecenes!

Alguns de vosaltres ens heu traslladat el dubte de què heu de fer per rebre les entrades i els regals associats a les vostres aportacions. En aquest missatge intentarem resoldre-us tots els dubtes.

  • Per assistir al concert (del 19 o 27 de novembre) només haureu de dir el vostre nom i el nombre d'entrades que heu demanat a les taquilles de la cripta de la Sagrada Família. No hi hauran entrades físiques.

  • Us recomanem que imprimiu el correu electrònic rebut amb el títol "Ja ets mecenes de 'El concert dels 10 anys: el Gloria de Vivaldi a la Sagrada Família'" per tal de verificar la vostra aportació a les taquilles de la cripta.

  • La nostra campanya a Verkami finalitza d'aquí a vint dies. No serà fins aleshores (el 12 de novembre) que us carregarem la vostra aportació. Així que no us preocupeu per si no heu vist cap moviment al vostre compte corrent. No n'hi haurà cap per part nostra fins després del tancament de la campanya.

  • leer más

#03 / Brutal, això és brutal!

TENIM TOTES LES ENTRADES VENUDES PEL CONCERT DEL 19 DE NOVEMBRE! Moltes gràcies, mecenes.

Si coneixeu gent que s'hagi quedat amb les ganes, que no es preocupin... JA TENEN A LA VENTA LES ENTRADES D'UN SEGON CONCERT, EL DIUMENGE 27 DE NOVEMBRE, A LES 16:30 HORES, A LA CRIPTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA.

Moltes gràcies.

Eloi Fuguet

Consort Pere Serra
consortpereserra.cat

#02 / 75% del pressupost assolit!

Benvolguts mecenes!

Ja hem aconseguit tres quartes parts del pressupost! Gràcies a tots els mecenes que fins avui ens heu donat confiança i que voldreu compartir amb nosaltres la festa del 10è aniversari.

Ajudeu-nos a donar a conèixer el projecte del Consort Pere Serra. Val la pena!

Eloi Fuguet

Consort Pere Serra

consortpereserra.cat

#01 / Ja portem un terç del pressupost!

Benvolguts mecenes!

Ja hem aconseguit un terç del pressupost! Gràcies a tots els mecenes que fins avui ens heu donat confiança i que voldreu compartir amb nosaltres la festa del 10è aniversari.

En breu publicarem el disseny de la bossa commemorativa i us podem assegurar que serà "de pel·lícula"!

I si us plau, ajudeu-nos a donar a conèixer el projecte del Consort Pere Serra. Val la pena!

Eloi Fuguet

Consort Pere Serra
consortpereserra.cat

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies