❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"FINESTRES I MIRALLS", segon treball en solitari de Xavi Túrnez

Després d'un llarg parèntesi arriba "Finestres i miralls", una mirada reflexiva cap a mi mateix i la meva relació amb el món que m'envolta.

Xavi Túrnez

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
180
Aportaciones
6.640€
De 6.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

SOBRE EL PROJECTE

Fa massa temps que les onze cançons que compondran aquest disc habiten al meu cap, donant voltes impacients, convivint les unes amb les altres en un espai que se'ls ha quedat petit.

M'han demanat mil vegades poder sortir i volar fins a arribar a vosaltres, però fins ara han estat frenades per pandèmies, mudances i per la dificultat pròpia d'engegar tota la maquinària necessària per donar-los vida.

Ara, per fi, ha arribat el moment. Vull obrir la porteta del meu cap i deixar-les anar, en total llibertat. Només em falta el teu cop de mà per donar-los volada. Compto amb tu!

NO EM CONEIXES I ET PREGUNTES QUI SÓC?

Cantar ha estat sempre una part cabdal de la meva vida, però fins fa només deu anys, sempre havia hagut de compaginar la música amb tota mena de feines.

He estat empleat de banca, cambrer en bars de copes, figurant i extra de cinema i TV, relacions públiques d'un estudi de gravació, propietari de botigues de roba, camioner per una empresa de lactis, repartidor de pa a les matinades, càmera i muntador de vídeos de casaments, i potser alguna altra cosa que ja no recordo.

Mentre feia tot això, però, pujava sovint als escenaris, i gravava discs. Aquí ho podràs veure: La meva discografia

De sobte, tot començant el 2013 i per primer cop a la meva vida, em vaig veure sense feina, i sense cap opció de trobar-ne.

Contra tot pronòstic, quan ja perdia peu i em veia caient a un abisme sense fons, va arribar el meu renaixement i, inesperadament, vaig remuntar el vol.

Vaig convertir-me en músic del metro i una mica més tard, també en músic de carrer. A tots dos àmbits vaig conèixer gent meravellosa, entre els companys i també entre el públic. Un públic en el qual he trobat grans amigues i grans amics. Amb la màgia en estat efervescent, van començar a arribar-me propostes per tocar aquí i allà, a bars, a festes privades, a aniversaris i, a poc a poc i sense adonar-me'n, vaig trobar la plena identificació amb la meva ànima de músic, i el meu dia a dia es va anar transformant en això tan bonic que tinc avui.

Visc per la música i per a la música. Cada dia surto de casa amb la meva guitarra per posar banda sonora a places i carrers, i el contacte directe, real i tan proper amb la gent m'omple de llum i de benestar.

Potser ens trobem en qualsevol moment a qualsevol indret dels nostres carrers, si és així, em farà molta il·lusió que t'aturis a saludar-me.

AIXÍ VAIG TREBALLANT EN EL MEU PROJECTE

QUÈ ÉS AIXÒ DEL VERKAMI

Per explicar-vos-ho, faré servir les encertades paraules de la meva amiga i companya de professió Montse Castellà, cantautora i artista polifacètica de les Terres de l'Ebre:
"Verkami és una fórmula de cooperació i confiança col·lectiva. Es pot definir com una plataforma de micromecenatge cultural a internet, que serveix per a aconseguir finançament per a un projecte determinat, en aquest cas el meu nou disc. El públic, vosaltres, no aporteu només per solidaritat o desinteressadament, sinó que també busqueu consumir cultura d’una altra forma i poder gaudir del resultat d’allò que esteu ajudant a fer realitat.

Estem parlant d'un sistema basat en donacions que, en realitat, són inversions. Es tracta d'un intercanvi de cultura i d'estima en el qual tothom surt guanyant. Vindria a ser el que n'hi diuen un win-win."

Com ho veieu? Ho fem possible?

Com funciona

Funciona a base de petites aportacions econòmiques de molta gent diferent a qui l'interessa aquell artista o projecte en qüestió. És una manera de fer una pre-reserva del disc abans no surti al mercat. Vosaltres feu una petita inversió i us assegureu un exemplar i diversos regals i recompenses, i jo puc fer realitat el meu projecte. Una opció assumible per al públic i digna per a mi.

El micromecenatge també és sostenible. És una forma de no endeutar-nos amb els bancs, depredadors insaciables, voltors d'aquest mercat que, a qui més qui menys, ens espremen fins a deixar-nos secs. Amb aquesta fórmula de cooperació, tu i jo establim un compromís conjunt i directe amb l'ajuda de Verkami, que ens fa de pont. És un apadrinament artístic solidari, bonic i eficient.

De quant temps disposem

Tenim 40 dies justos per a aconseguir-ho! Del 07 d'octubre a les quinze hores, fins al 16 de novembre, també a les tres de la tarda. Verkami és un tot o res. O s'aconsegueix l'objectiu total o no es fa possible el disc. He d'assolir la meta dels 6.500 € marcats, si no perdria totes les donacions que s'haguessin pogut acumular fins aleshores (a vosaltres us les tornarien al vostre compte). Esperem que això no passi!

Confio en la vostra col·laboració i en aquesta meravellosa recepta de confiança col·lectiva i de suport a la cultura!

L'EQUIP

La gravació es durà a terme a l’estudi Gravacions Marines, a Sant Salvador (El Vendrell-Tarragona), entre el 12 i el 30 de desembre d’enguany.

El gran pes de la producció i els arranjaments anirà a càrrec del Jordi Gas, que comptarà amb la col·laboració de la Laia Rius i també meva. Instrumentalment, m’enbolcallaran amb el seu art i “savoir fer” en Josep Traver a les guitarres, el mateix Jordi Gas al baix i els teclats i en Lluís Molas a les percussions. Hi haurà també alguna pinzellada d’altres instruments, com ara el violí i la veu de la Laia Rius. També comptaré amb la col·laboració de músics germans i amics de l'ànima, com el meu estimat amic Daniel Sesé i d'altres. Tot això estarà en tot moment en les mans segures del nostre enginyer de so, en Raul Cuevas, un crack en tots els sentits.

RAUL CUEVAS

Enginyer de so.
Enginyer de so.

Va néixer a la ciutat de Mèxic i des de petit es va sentir atret pel món de la música i el so. La seva dedicació i aspiracions el van portar a la ciutat de Barcelona, ciutat on actualment radica, com a enginyer semi-resident a l'estudi Kitflusound, i alternant el seu treball en quatre estudis més. El seu talent ho ha portat a treballar amb grans noms, entre els quals destaquen Brian Eno, i el mateix Joan Manuel Serrat.

més info
La web del Raul

JORDI GAS

Baix, arranjaments i producció
Baix, arranjaments i producció

Músic, compositor i productor de Vic. Realitza els seus estudis musicals al Conservatori del Liceu (piano) i a l'Aula de Jazz i Música Moderna de Barcelona (baix elèctric).

Com a productor, destaca la producció musical del primer àlbum de Sopa de Cabra, la direcció artística de la pel·lícula documental de Ventura Pons “El Gran Gato”. Com a baixista, desenvolupa la seva carrera en grups com Sau o Jarabe de Palo.
És l'actual cantant del grup de rumba catalana Ai Ai Ai i l'actual teclista dels pioners del rock català Duble Buble.

Els seus projectes més personals són Kuopac i el seu àlbum homònim, on comparteix les composicions amb Valen Nieto i els seus dos últims àlbums: GAS i GAS II (amb Toni Mena i Toni Pagès) on assumeix la composició i producció de tots els temes.

L'Instagram del Jordi

JOSEP TRAVER

Guitarres
Guitarres

Josep Traver (Barcelona, 1968) comença a tocar la guitarra als vuit anys d'edat, als divuit inicia els estudis de guitarra, harmonia i arranjaments a l'Escola de Música de Badalona (EMB). En 1991 comença a treballar com a guitarrista professional i entra en l'equip de professors de l'EMB. Títol superior de jazz i música moderna per l'ESMUC i títol de professor de guitarra clàssica pel Conservatori Professional de Badalona.

Actualment, compagina l'activitat docent amb audicions pedagògiques, concerts i sessions de gravació com a music free-lance. Recentment, ha publicat amb l’editorial Dinsic el llibre "La guitarra acústica bluegrass" i ha compost una banda sonora per la pel·lícula "El cuirassat Potemkin" per ser interpretada en directe.

més info
El Facebook del Josep
L'Instagram del Josep

LLUÍS MOLAS

Percussions
Percussions

Percussionista i tècnic de so. Fundador i director de l'empresa Percumusic.

Des del 1990 fins avui ofereix les seves ganes, energia i passió per la música.

Membre de grups de música africana, brasilera, cubana, fusió amb música índia, mantres, etc. Ha tocat amb Xarop de Canya, Miquel Gil + Orquestra Àrab de Barcelona, Eduard Iniesta, Guem, Jean Paul Wabotaï, Vradiaki, Toni Xuclà, Samba do Parakatà, amb espectacles de percussió urbana i de reciclatge.
És propietari i tècnic de so de l'estudi de gravació Sentir Estudis (www.sentirestudis.com), l'antic Estudi 84. Situat al centre de Barcelona, és un estudi en constant activitat que acull durant els darrers 35 anys gran varietat d'artistes.

L'Instagram del Lluís
La web del Lluís

SOBRE LES RECOMPENSAS

En teniu 9 de diferents. Han estat triades pensant en allò que més us pot agradar i mirant de trobar un equilibri just perquè l'aportació resulti raonable per a tothom.

Hi trobareu l'enviament del disc, digital i físic, entrades pel concert de presentació del disc, una bossa de record, la lletra manuscrita i els acords de la teva cançó favorita, la possibilitat d'assistir un dia a l'estudi mentre fem la gravació (i dinar junts) i també la contractació d'una actuació al menjador de casa vostra.

A què destinarem les vostres aportacions

En l'apartat tècnic, aniran destinades a finançar les sessions de gravació del disc a l'estudi Gravacions Marines, a Sant Salvador (El Vendrell-Tarragona), a remunerar els músics pel seu treball com a intèrprets i arranjadors col·laboradors i al laboriós procés de mescla i masterització del disc, que és la fase més important i delicada de tot el treball a l'estudi.

Posteriorment, després de la postproducció, s'invertirà també en la fabricació de les còpies del disc, la fabricació del llibret i el packaging que l'acompanyarà, i la pujada de les cançons a les diverses plataformes musicals, per a la seva difusió.

Pel que fa al vessant més logístic, una part de les vostres aportacions anirà destinades a complementar les despeses que genera l'enregistrament d'un disc (dietes dels músics, gasolina, desplaçaments en altres mitjans, etc).

Calendari previst

  • Arranjaments i pre-producció: tardor del 2022, ara mateix.

  • Gravació a l'estudi: desembre de 2022

  • Mescla i masterització: gener 2023

  • Enviament de recompenses: febrer/març del 2023

  • Concert de presentació del disc: abril/maig 2023

+ Info

La meva web
El meu Instagram
El meu Facebook
El meu Twitter
El meu primer disc- LLUM

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

40 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Xavi Túrnez

    Xavi Túrnez
    Autor/a

    más de 1 año

    Marta!!! Moltíssimes gràcies!!! 🙏🏻💫

    You're right! 😉 Thank you, my dear friend!

  • nartavaq

    nartavaq

    más de 1 año

    Last bur not least!

  • alex.calvo

    alex.calvo

    más de 1 año

    Desitjo que et vagi molt bé aquest segon disc, ho sento però estan a l’atur no puc mes

  • alex.calvo

    alex.calvo

    más de 1 año

    Ded

  • alex.calvo

    alex.calvo

    más de 1 año

    Ded

  • Maikele

    Maikele

    más de 1 año

    Endavant Xavi! Molta Sort! :)

  • Elena O'yeah

    Elena O'yeah

    más de 1 año

    Molta sort amb el nou projecte Xavi!

  • Musicolgao

    Musicolgao

    más de 1 año

    ¡¡Vamos Xaviiii!!

  • Helena Carreras

    Helena Carreras

    más de 1 año

    Endavant!! ja esteu a propet!! una abraçada! :-)

  • Xavi Túrnez

    Xavi Túrnez
    Autor/a

    más de 1 año

    Gràcies, Esmeralda! 😘

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies