❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

L'Esmolet visita 50 escoles

Un joc ràpid i divertit, per millorar l'aprenentatge de l'àmbit lògic i matemàtic. Ens ajudes a regalar-ne un a la teva escola?

Joan Marc

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
55
Aportaciones
1.140€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

L’Esmolet és un joc de cartes ideat per Joan Marc Clofent 👉🏽 @joanmarc_c i il·lustrat per Agustí Sousa 👉🏽 @agustisousa.

En aquest joc trobareu personatges amb oficis, tan tradicionals com actuals, que necessitaran afilar les seves eines o que faran accions que modificaran el joc. D'aquesta manera, els més petits coneixeran i aprendran a valorar el teixit comercial de la nostra terra amb una dinàmica fàcil i molt divertida.

Els jocs ens desafien a millorar. I aquest desafiament, juntament amb la dinamització implícita que hi ha en un joc, fan d’ells un potent motor de desenvolupament d’aprenentatge.

Per aquest motiu, l'objectiu d'aquesta campanya no és recaptar diners per produir el joc, ja que aquest s'ha finançat amb els diners dels creadors i l'ajuda de dues empreses que aposten per la cultura i l’aprenentatge basat en el joc (ABJ), com una eina que desperta curiositat sobre l'ésser humà i ens permet adquirir capacitats imprescindibles durant tota la vida.

L'objectiu d'aquesta campanya és fer arribar a un mínim de 50 escoles i instituts el nostre joc, de forma gratuïta i amb la vostra ajuda.

Com ho farem? Cada mecenes que faci una aportació de 20 € a Verkami ajudarà al fet que una escola rebi un joc de forma totalment gratuïta.

Us expliquem més detalls a l'apartat RECOMPENSA SOLIDÀRIA

Què hi trobem a l’Esmolet?

L'esmolet és un joc de 81 cartes amb 30 personatges diferents que representen oficis actuals i tradicionals.

Presentació aproximada del producte
Presentació aproximada del producte

⚙️ Amb una mecànica molt senzilla, grans i petits descobriran com arribar al final de la partida amb el màxim de puntuació.

L’esmolet serà l’encarregat d’afilar les eines dels personatges que haurem guardat estratègicament fins al final.

Un filler ràpid i divertit, per millorar l'aprenentatge de l'àmbit lògic i matemàtic, i valorar el teixit comercial que ha format i continua formant part de les nostres vides.

Vols saber-ne més? Dona una ullada a les instruccions 📖 👀

🛵 Tal com us dèiem a la presentació, en aquesta campanya a Verkami només trobareu dues recompenses.

L'ESMOLET ARRIBA A L'ESCOLA

La primera recompensa, valorada amb 20 euros, consistirà en l'enviament de 2 jocs Esmolet a l'escola (o institut de secundària) que triï el mecenes.

📬 Un dels jocs serà per al mecenes que ha fet l'aportació i l'altre joc se'l quedarà l'escola per als seus alumnes.

D'aquesta manera, els diners que aportarà el mecenes cobriran el seu joc i una part de les despeses d'enviament. Nosaltres ens farem càrrec de l'altre joc, el percentatge que es quedi Verkami de cada aportació i la resta de despeses d'enviament.

💶 El P.V.P. que tindrà el joc un cop surti al mercat serà de 16,95 €.

Com podeu veure, l'objectiu d'aquesta campanya és que les escoles rebin els jocs de forma totalment gratuïta. Elles només s'encarregaran d'agafar el paquet que els arribi (amb un mínim de dos jocs, o algun més en cas que dos o més mecenes triïn la mateixa escola) i entregar-li el joc al mecenes que ha fet l'aportació quan el vagi a recollir.

💁🏽‍♀️ Què passa si més d'un mecenes tria la mateixa escola o institut?

Enviarem en un mateix paquet un joc extra per cada mecenes que participi. Per exemple, si una escola té la sort que quatre mecenes l'han triat, aquella escola rebrà vuit jocs, amb el nom dels quatre mecenes perquè puguin fer-los l'entrega, i es quedarà amb els altres quatre jocs per als seus alumnes.

ACTIVEM L'ESCOLA AMB L'ABJ

🎲 Aquesta segona recompensa, valorada amb 60 euros, consistirà en l'enviament de 6 jocs Esmolet al centre educatiu que triï el mecenes.

🏫 En aquest cas tots els jocs seran per a l'escola. És una recompensa pensada per a les Associacions de Famílies d'Alumnes que també creguin amb l'ABJ com una eina important per a la seva escola.

Recompensa ACTIVEM L
Recompensa ACTIVEM L'ESCOLA AMB L'ABJ

👨🏻‍💼 Ets el propietari d'una botiga i t'interessa tenir el Joc Esmolet a la venda?

Posa't en contacte amb nosaltres al següent correu: [email protected] i t'enviarem les nostres tarifes P.V.D.

🙋🏽‍♂️ Per nosaltres és vital que el projecte tingui una continuïtat fora de Verkami i no pretenem fer-li la competència al comerç local i de proximitat, tan necessari i vital per al nostre teixit comercial.

A les campanyes dels jocs de taula que trobem a Verkami normalment se solen posar diferents stretch goal per incentivar la participació dels mecenes, amb millores en la qualitat del joc com la safata interna impresa o cartes extra.

Presentació aproximada del producte
Presentació aproximada del producte

👌🏽 El nostre joc ja compta amb molts d'aquests elements de sèrie perquè considerem que la qualitat del producte sempre ha de ser la màxima.

Això sí, si arribem als 5.000 € (250 mecenes) visitarem les tres escoles/instituts que hagin rebut més donacions per part dels mecenes per presentar el joc in situ i gaudir-lo amb el seu alumnat ☺️

El projecte ja està completament dissenyat i preparat per a la seva producció. El calendari previst és el següent:

🍂 5 d'octubre: inici de la campanya a Verkami.
🍄 23 d'octubre: final de la campanya.
📞 24 d'octubre: en cas d'arribar a l'objectiu, començarem a contactar amb tots els centres educatius que haureu triat per informar-los de l'èxit de la campanya i que ens facilitin el nom de la persona del centre que rebrà el material.
🚚 Desembre: rebrem els jocs i iniciarem els tràmits necessaris per realitzar els enviaments a totes les escoles i instituts que ens haureu demanat.

L'autor d'aquest joc soc jo mateix, Joan Marc Clofent. Possiblement, em coneixereu per algun dels altres jocs que ja tinc editats i que també vaig aconseguir publicar gràcies a Verkami: Llépol, Sangonera i WICCA

Jocs Llépol, Sangonera i WICCA
Jocs Llépol, Sangonera i WICCA

Aquesta vegada m'acompanya Agustí Sousa amb les il·lustracions i la maquetació del joc.

🎨 Agustí Sousa és pintor, il·lustrador, i dissenyador gràfic nascut a Tortosa i resident a Barcelona. Graduat per Esardi i l’Escola Massana, compagina la docència a ambdues escoles amb encàrrecs tan dins del sector comercial com cultural.

També genera projectes de recerca on es dona prioritat al procés, sovint manual. Tot i que la seva experiència passa tant per l’analògic com el digital, des del bloc d’esbossos fins a la wacom.

🖌️ Ha col·laborat amb Diari Ara, Loteria de Catalunya, UnescoCat, Universitat Rovira i Virgili i el Museu de les Terres de l’Ebre entre d’altres i ha format part de diverses exposicions, tant a escala nacional com internacional. És autor del llibre ‘Carrers’ publicat per Mosquito Books en diversos idiomes arreu del món i, més recentment, està posant el focus d’atenció en la producció pictòrica.

Una part del finançament de la primera edició del joc Esmolet, amb 2.000 unitats impreses, l'ha realitzat Martí Mobles i Estructures Camarles. Dues empreses que aposten per la cultura i l'ABJ.

I és per aquest motiu que, en aquesta primera edició, ens acompanyaran aquestes dues cartes:

🙋🏽‍♂️ També col·labora amb nosaltres el creador de contingut de Deltebre Albert Pagà, més conegut a les xarxes socials com @berti_iau, per ajudar-nos amb la difusió d’aquest projecte i arribar d’aquesta manera a un públic més ampli.

Podeu seguir aquesta aventura a les nostres xarxes socials:

A Instagram: @joc_esmolet i a Twitter: @joc_esmolet

Preguntas frecuentes

  • Per quants jugadors és el joc? I l’edat mínima per jugar-hi?

    👥 El joc està pensat per a jugar-lo amb 2, 3, 4 o 5 jugadors. 
    🧒🏽 L'edat mínima són 7 anys, però he fet alguna partida amb canalla de 6 anys i es defensen prou bé.
    ⏱️ La duració d'una partida oscil·la entre els 10 i els 30 minuts.

  • 🧐 Quin és el procediment a seguir un cop he participat?

    ✌🏼 Un cop assolim l'objectiu dels 1.000 €, us demanarem les vostres dades personals, per poder-vos fer la factura, i el nom i adreça de l'escola on vulgueu que enviem el paquet amb els dos jocs.

    📲 Nosaltres ens posarem en contacte amb el centre educatiu en qüestió i validarem que volen/poden rebre els jocs i fer-ne l'entrega al mecenes que ha participat.

    🏫 En cas que el centre educatiu escollit pel mecenes no volgués rebre el paquet amb els jocs, ens posarem en contacte amb el mecenes perquè triï un altre centre.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

3 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Associació Sediments

    Associació Sediments

    más de 1 año

    Aportació per a l’Escola Carles III de La Ràpita on vaig estudiar. Un projecte molt interessant i molt cuidat, enhorabona als dos 😉

  • Joan Marc

    Joan Marc
    Autor/a

    más de 1 año

    Moltes gràcies! Estem a només 8 mecenes d'aconseguir l'objectiu ;)

  • seibur

    seibur

    más de 1 año

    Endavant

#08 / Presentació del joc a l'acte "Activem-nos pel Català"

Aquesta setmana hem presentat amb l’equip docent de l’Institut Deltebre el joc l'Esmolet, el joc Llépol👅 i el joc Sangonera a l'acte "Activem-nos pel Català" organitzat pel departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya com un recurs més per activar la promoció del català en centres educatius.

La Farga de l
La Farga de l'Hospitalet. 28 de març de 2023.

I seguint amb la difusió de la nostra llengua a les xarxes, us animo a participar en el concurs JOCen10 que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) en el marc del programa Totjoc per promoure la creació de tutorials sobre jocs de taula en català.

🙂 Evidentment, ens faria molta il·lusió que hi participeu fent un tutorial del joc l'Esmolet.

Una abraçada!

Joan Marc Clofent i Agustí Sousa

#07 / 🥳 L'esmolet visita (i es queda) a 57 Centres Educatius

🙂 Bon dia, estimats mecenes!

Avui us portem el llistat amb els 57 centres educatius que han rebut (o rebran) una o diverses còpies del joc Esmolet:

ALACANT

La Torre de les Maçanes

  • CEIP La Torre de les Maçanes

BARCELONA

Alella

  • Escola La Serreta

Badalona

  • Escoles Minguella

  • CFA Gran Sol

Barcelona

  • Escola La Llacuna del Poblenou

  • Escola Gaia

  • Escola Solc

Canet de Mar

  • Escola Misericòrdia

Cardedeu

  • Escola can Manent

Castellterçol

  • IES Ramona Calvet

Els Hostalets de Balenyà

  • Institut Escola Carles Capdevila

L'Ametlla del Vallès

  • Club Rugbi Spartans Granollers

L'Hospitalet de Llobregat

  • Escola Busquets i Punset

Manresa

  • Escola Itaca

Mataró

  • Montserrat Solà

Montgat

  • Escola Salvador Espriu

Sallent

  • Escola Els Pins

Sant Boi de Llobregat

  • Institut Rubió i Ors

Sant Cugat del Vallès

  • Escola Collserola

Sant Feliu de Llobregat

  • Escola Bressol Tambor

Sant Sadurní d'Anoia

  • Escola La Pau

Sitges

  • Escola Maria Ossó

Terrassa

#06 / 🛵 Enviament dels jocs Esmolet als centres educatius

Bon dia, estimats mecenes!

Com podreu comprovar a les nostres xarxes socials, ja hem començat a realitzar l'enviament dels jocs a les escoles i instituts que vau "apadrinar" durant aquest mes d'octubre.

Esperem que la campanya solidària que hem fet possible entre tots li doni visibilitat al joc i ens ajudi a arribar a més gent 🙂 i, sobretot, que molts nens que no tenen opció de comprar-lo en puguin gaudir a la seva escola també.

📩 Us agrairem molt que ens comuniqueu, sigui per correu o fent una publicació a les xarxes socials, que heu rebut correctament el vostre joc.

Quan tinguem la vostra resposta, publicarem una entrada amb el llistat complet de tots els centres educatiu que s'han beneficiat d'aquesta acció.

Moltes gràcies amigues i amics! 😉 Seguim.

Recordeu que ens podeu seguir i etiquetar a les xarxes
Recordeu que ens podeu seguir i etiquetar a les xarxes

Seguiu les nostres aventures a Instagram i Twitter

#05 / 🙂 L'esmolet arribarà a més de 50 escoles

🙋🏽‍♂️ Bon dia, estimats mecenes.

Gràcies a l'ajuda de tots vosaltres el Joc Esmolet arribarà a més de 50 escoles 🏫

🚌 Si tot va bé, aquest desembre, i abans que acabi el trimestre escolar, enviarem els jocs a tots els centres que heu triat. Us avisarem tan aviat ens arribin els jocs d'impremta.

Hem fet el recull de totes les vostres dades, però ens hem adonat que per poder-vos fer la factura, ens farà falta el vostre DNI.

Tan aviat com pugueu, envieu el número del vostre DNI al següent correu [email protected] i us respondré adjuntant la vostra factura corresponent a la recompensa que heu pagat a Verkami.

😉 Moltes gràcies a tots per fer-ho possible!

Una abraçada,

Joan Marc Clofent i Agustí Sousa

#04 / 🏫 Voleu saber a quines escoles arribaran els jocs?

🙂 Bona nit, benvolguts mecenes.

Com bé sabeu, ja hem superat l'objectiu econòmic (1.000 €) que vam fixar per la campanya solidària. Què vol dir això? Que tan aviat ens arribin els jocs d'impremta farem efectiu els enviaments.

Enviarem un sac de jocs!
Enviarem un sac de jocs!

🛵 Tot i això, encara no hem arribat a les 50 escoles que ens havíem proposat. Ens agradaria arribar a aquesta xifra i fins i tot superar-la.

✍🏼 Per això us demanem que si no heu omplert el formulari, ho feu com més aviat millor, d'aquesta manera podrem anunciar la totalitat de les escoles que rebran els jocs.

🤳🏽 També ens ajudaria que compartiu l'enllaç de la campanya 👉🏽 vkm.is/esmolet entre tots els vostres contactes.

De moment, ens heu demanat que enviem jocs als següents centres educatius:

A Alacant enviarem

  • Un joc per a l'escola de La Torre de les Maçanes

A Barcelona enviarem

  • Un joc per a l'escola La Pau de Sant Sadurní d'Anoia

  • Un joc per a l'escola La Llacuna del Poblenou de Barcelona

  • leer más

#03 / 🥳 OBJECTIU ACONSEGUIT!

✌🏼 En poc més d’una setmana, entre tots, hem aconseguit l’objectiu de la campanya solidària que us havíem proposat.

😉 Moltíssimes gràcies per la vostra participació!

📩 Us enviarem un correu on us demanarem les vostres dades i les dels centres educatius que heu triat per poder realitzar els enviaments amb els jocs.

🏫 Segur que els alumnes de les escoles que heu triat gaudiran molt descobrint oficis i treballant el càlcul mental tot jugant al @joc_esmolet

Però no patiu! Seguirem treballant durant els 9 dies que queden perquè moltes més escoles puguin gaudir d’aquesta proposta solidària.

👥 compartim amb més gent la campanya?

👉🏽 vkm.is/esmolet

Segur que entre totes i tots apropem l’Aprenentatge Basat en el Joc en català a més centres educatius.

💪🏽 Seguim!

#02 / 🎙️ Difusió de la campanya solidària “L’Esmolet visita 50 escoles”

👩🏽‍💼 Aquesta setmana, les amigues de Deltacat ens han entrevistat per conèixer més l'objectiu de la campanya solidària a Verkami i descobrir més coses sobre el joc Esmolet.

📲 Us deixem l'enllaç on podreu recuperar l' entrevista.

🎧 Escolta-ho a http://Delta.cat 📻 al 107.6 i 91.1 FM, per TDT i també per:

✅ Spotify ▶ https://ift.tt/MTLX0PY
✅ Apple Podcast ▶ https://ift.tt/yIPO7lm

Com sabreu, tota difusió de la campanya és important per arribar a l'objectiu marcat. En aquests moments, ja estem a punt d'arribar a la meitat de l'objectiu.

🙏🏽 Només que cada mecenes que ha participat en la campanya ens ajudi a aconseguir-ne un altre, aquest mateix cap de setmana, ja superarem l'objectiu i podrem anunciar els centres educatius que rebran els jocs.

😊 Moltes gràcies i benvinguts al joc dels oficis

#01 / Comencem campanya 🙂

🙋🏼‍♀️ Qui no recorda aquella mestra tan afectuosa d'infantil, o el profe bohemi de filosofia de l'Institut, o fins i tot l'entrenadora de bàsquet que ens pressionava tant amb els tirs lliures?

Sí, amigues i amics, els docents sempre han estat al nostre costat, posant tota la seva passió i saviesa per intentar fer-nos millors persones.

⚖️ És per aquest motiu que avui, 5 d'octubre, dia mundial dels docents, remarquem la seva feina, que creiem que ha de ser els fonaments d’una societat justa i equitativa.

🏫 I ho fem amb la campanya solidària "L'Esmolet visita 50 escoles" perquè creiem que l'ABJ (Aprenentatge Basat en el Joc) és una eina potenciadora en la motivació de les alumnes.

🎲 A través d’un joc es poden aprendre matemàtiques, llengua, història, etc. però també aprenem a relacionar-nos, a respectar el torn de paraula, a argumentar, a prendre decisions i, fins i tot, a gestionar les emocions que sorgeixen de la victòria i la derrota.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies