❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Parts Feliços

54 autores parlen del seu part. Un recull de relats de parts feliços coeditat per Migjorn casa de naixements, 9 Món i Pol·len edicions

Parts Feliços

A project of

Category

Created in

0
seconds
264
Pledges
10.692€
From 10.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Parts feliços és un llibre coral que aporta nous imaginaris al voltant del part i del naixement.

Volem publicar aquest llibre perquè ens falten narratives de dones que han viscut amb plaer i confiança els seus parts, narratives que ajudin a altres dones i que foragitin el discurs inconscient de la por que acumula la nostra cultura.

Parts Feliços traspassa la línia del context íntimament personal i es converteix en testimoni social: et convida a fer un viatge sense prejudici, a avançar sense resistència i a gaudir de tots els aromes i sabors que conté. En llegir cada relat et trobes davant d'una història única i amb cada història sents el ressò de la melodia d'un batec propi. Tant si has parit, com si no, aquesta lectura no et deixarà indiferent.

Què ens va motivar a editar aquest llibre

Aquest llibre neix de l'exercici de la nostra professió i de les experiències de dones que han volgut col·laborar compartint les seves vivències. Entre totes, dones i professionals, hem anat posant al teler una trama constituïda pel coneixement que ens ha donat la nostra dedicació a l'assistència dels parts i els naixements.

Fa molt de temps que ens preguntem per què experiències intrínseques a la supervivència de l'espècie, com són els parts i els naixements, passen desapercebudes i invisibilitzades i són orfes de reconeixement social malgrat estar presents en tot moment arreu del món. Tot i això, per a les dones que els viuen, sempre són vivències que deixen empremtes potents.

És necessari i urgent vincular missatges de confiança i seguretat a les experiències de part. Creiem que a través d'un nou imaginari col·lectiu, juntament amb altres transformacions necessàries, disposarem dels ingredients que abonin el terreny en el qual les properes generacions puguin viure els parts d'una manera gratificant i plaent. Per aquest motiu, tenim el deure d'impulsar i generar un nou món d'idees a través de les paraules i de les imatges associades a vivències positives dels parts. I per això volem publicar aquest llibre, ens ajudes a fer-lo possible?

Un llibre ecoeditat

Parts feliços serà un gran llibre (16,8 x 24 cm). A l'interior podreu trobar els relats de 54 autores, un pròleg de Andrea Porto Mato i un epíleg de les llevadores de l'equip de Migjorn. Les autores que han participat amb els seus relats són:Patricia Martín Priego, Carme Puigfel Gasull, Ana Rosa González, María Elena Ramognini, Joana Bonet Tresens,Anna Roch Deus, Montse Romero i Morillo, Erika Mackevich, Olga Palomino, Adela Atero, Laura Vendrell, Ana Carolina García, Judith Aparicio Gurri, Adriana Lizet Avevedo Mosqueda, Aida Iglesias de Prada, Marta Folch Lorente, Julie Rousseau, Berta Izaguirre Guix, Juliana Restrepo Urrego, Marta Trigo Serres, Flor Taffarel, Rose Muñoz Rius, Ruth Rozalén Huertas, Anna Bertran Pascual, Eugenia Tejerina, Marta Busquets Gallego, Yasmina Domínguez López, Xamen, Daniela Siara González Mejía, Verónica Diz, Vanessa Doblas Cantero, Tamara Lluc Repiso, Ana Crisitina Pellicer Corellano, Sarah Gaset Reñé, Myriam Negre Masiá, Imma Campos Orellana, Pamela Neme Scheji, Mariana Brito Marcos, Sandra García, Neus Millán Domènech, Helena Duaigües Rodríguez, Anna Carbonell Huete, Lídia Méndez Jové, Silvia Castro Couso, Helena Canela Artís, Lucila, Concha Villaroya Villanueva, Mireia Manyas Penya, Emma Pelàez Mañas, Ona Monfort Carles-Tolrà, Alba Leiva Iglesias, Cristina García Miralles, Júlia Ferre Pujolar y Ana Isabel Filgueiras Rei.

Cada relat va acompanyat d'una il·lustració. Han participat il·lustrant el llibre Andrea Furlan, Anna Padrosa Samsó, Daniella Querol García, Kalou Droz Aramaki, Maria Romero Morillo.

il·lustradoras interior
il·lustradoras interior

La coberta és una il·lustració de Mariona Cabasa.

llibre
llibre

Pol·len edicions el publicarà, una editorial que treballa amb criteris d'ecoedició com:

 1. Producció local: el produirem a Catalunya, i disposarà del segell 'Llibre local', un compromís de les editorials per a localitzar la nostra producció al nostre país i estalviar, així, les emissions en el transport.

 2. Paper certificat FSC (Forest Stewardship Council)

 3. Càlcul i comunicació de la petjada de carboni a través de la calculadora bookdaper.cat, que ens ajuda a minimitzar l'impacte ambiental de les nostres publicacions.

 4. En aquest cas, la coberta és de cartolina sense plastificar, tampoc fem servir retractilats.

Un llibre ecoeditat
Un llibre ecoeditat

Sobre les recompenses

La recompensa principal és el llibre en paper, en català o castellà (a triar). Però també hem preparat altres recompenses per agrair el vostre suport, com un lot de postals amb les il·lustracions interiors i frases de les autores, una bossa amb la il·lustració de coberta, o packs de llibres de Pol·len edicions: de la col·lecció Migjorn Cuidant la vida des de el seu inici (contes infantils per llegir en família) o de la col·lecció feminista D-fracciones.

Recompenses
Recompenses

Qui som

Migjorn, casa de naixements sccl és la cooperativa formada ara ja fa 22 anys per cuidar la vida des del seu inici, perquè les professionals poguéssim treballar amb la ètica i la llibertat necessària per atendre el desig de les dones que volien i volen poder viure un part sense les restriccions que imposa el sistema hospitalari i perquè les criatures poguessin néixer ateses lluny del que avui es reconeix com violència obstètrica.

Equip coeditor de Migjorn
Equip coeditor de Migjorn

9 Món, acompanyant Migjorn és una associació que neix per ser plataforma de iniciatives al servei de promoure el respecte, la confiança i el reconeixement dels canvis vitals dins del món de l'educació i la cultura en general.

Pol·len edicions sccl és una editorial cooperativa que publica pensament crític i s'especialitza en l'ecoedició.

A què destinarem les vostres aportacions

Destinarem els diners recaptats a pagar la impressió (40%) i les il·lustracions (10%) de les dues edicions del llibre, en català i en castellà.

Això és un 50% del cost que tindrà la producció del llibre, l'altre 50% que cobreix edició, correcció, traducció, maquetació i disseny, gestió de les recompenses, promoció i comunicació, va a càrrec de la mateixa editorial.

pressupost
pressupost

Calendari previst

Si aconseguim el nostre objectiu, el llibre s'imprimirà el juliol i es lliuraran les recompenses el setembre del 2022.

Una vegada finalitzi el Verkami, us enviarem un qüestionari per demanar-vos l'idioma en el qual voleu el(s) llibre(s) i, si cal enviament, l'adreça on voleu que us enviem la recompensa. Recordeu revisar el correu brossa, ja que si no responeu el qüestionari, no us el podrem fer arribar.

+ Info

IG de Migjorn Casa de Naixements
• TW de Migjorn Casa de Naixements
FB de Migjorn Casa de Naixements
IG de 9Món
IG de Pol·len edicions
TW de Pol·len edicions
FB de Pol·len edicions

FAQ

 • Idioma del llibre

  Una vegada finalitzi el Verkami, us enviarem un qüestionari per demanar-vos l'idioma en el qual voleu el(s) llibre(s).

  Recordeu revisar el correu brossa!! (a vegades acaben allà)

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

20 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Laura Pérez

  Laura Pérez

  over 1 year

  Todavía no he recibido nada :(

 • sarahbobs

  sarahbobs

  almost 2 years

  Desde Vidàlia - amb moltes ganes de veure el llibre!

 • Núria E.M.

  Núria E.M.

  almost 2 years

  Enhorabona per la iniciativa!!!!!!!

 • Claudia

  Claudia

  almost 2 years

  :)

 • Cristina Duran

  Cristina Duran

  almost 2 years

  Me gustaría que apareciera mi nombre en los agradecimientos Cristina duran

 • Sergi Vilanova

  Sergi Vilanova

  almost 2 years

  Enhorabona i sort amb la difusió!

 • Luz

  Luz

  almost 2 years

  Que GRAN idea!! Brava!!

 • Ana Puente

  Ana Puente

  almost 2 years

  Preciosa iniciativa!! Suerte!! 🍀 🍀

 • philippaparry

  philippaparry

  almost 2 years

  Endavant amb aquest missatge empoderador i tan tan necessari! Som fortes, valentes, i sí podem

 • Ana Carolina García

  Ana Carolina García

  almost 2 years

  Vamossssss

Go back to all the updates

#05 / Concha Villarroya, autora del relato "Hasta las hormigas paren"

Concha Villarroya, autora del relato "Hasta las hormigas paren" del libro PARTOS FELICES es doula, además de madre y abuela. Hace acompañamiento emocional durante la maternidad, especialmente en embarazo, parto, posparto. También es asesora de lactancia.

Aquí nos deja este video donde nos lee un fragmento de su relato:

Su relato va acompañado de una ilustración de Daniela Querol García

Ilustración de Daniela Querol García
Ilustración de Daniela Querol García

Nunca me cuestioné que no pudiera parir, era algo que consideraba inherente en mí. Mi madre me contó que la suya le había dicho que “hasta las hormigas paren” (…) Cuando la escuchaba, tenía claro que yo podría, era como un mandato interno que yo misma me había enviado: mi abuela había parido, mi madre también, y siendo yo sucesora de ellas dos, no me cuestioné no poder hacerlo.

1 comment

Log in or Sign up to comment this entry.

 • montserrat catalan

  montserrat catalan

  almost 2 years

  Con Concha nos conocimos en las Jornadas de Maternidad y Crianza en Valencia, organizadas como cada año por Vía Láctea, la primera asociación pro-lactancia materna en España. En Valencia fue junto con La Dinamo. Concha me enamoró con sus muchas experiencias de acompañamiento a mujeres a lo largo de muchos años. Le pregunté si quiera dejar su testimonio en este libro y no se hizo rogar: si es para que las mujeres confíen, compartan, y tomen las riendas de las decisiones sobre sus cuerpos, lo haré encantada. Y aquí está. Concha, muchas gracias.

#14 / Avui celebrem que ho hem aconseguit amb els videos de Adela y Daniela.

[cat] Estimades mecenes,

ens queden quatre dies per finalitzar el Verkami i ja ho tenim!!! **moltes gràcies a totes les que heu participat fins ara. Aquí us deixem els vídeos de l'Adela Otero, llevadora de Migjorn, i Daniela Siara, del grup coeditor de Migjorn amb qui estem fent el llibre, totes dues també autores. Per qui encara no tingui el llibre, aquí us deixem les seves paraules sobre la importància d'aquesta publicació. **Encara sou a temps d'aconseguir-ho amb la promoció especial de la campanya Verkami.
[caste] Estimadas mecenas,

nos quedan cuatro días para finalizar el Verkami y ya lo tenemos!!! muchas gracias a todas las que habéis participado hasta ahora. Aquí os dejamos los videos de Adela Otero, comadrona de Migjorn, y Daniela Siara, del grupo coeditor de Migjorn con quien estamos haciendo el libro, las dos también autoras. Para quien todavía no tenga el libro, aquí os dejamos sus palabras sobre la importancia de esta publicación. read more

#13 / Montse Catalan, ginecóloga y cofundadora de la casa de partos Migjorn, explica "Partos Felices" desde una mirada profesional.

En este video Montse Catalan, ginecóloga y cofundadora de la casa de partos Migjorn, explica Partos Felices desde una mirada profesional. ¿Por qué algunas mujeres tienen partos fáciles, que son un regalo, y para otras es tan difícil? ¿Por qué duele el cuerpo de las mujeres en los temas referidos a la reproducción si el resto de las funciones fisiológicas, cuando las desarollamos, dan una satisfacción?

Desde una mirada antropológica sabemos que han habido momentos y culturas en las que la reproducción, en la vida de las mujeres, no va acompañada de sufrimiento... entonces ¿qué nos está pasando?

En este libro hemos querido resaltar esta posibilidad de partos felices, para colaborar en generar un imaginario colectivo, a través de la narrativa, de partos gozosos, para que pueda ser una de nuestras expectativas.

¿Nos ayudas a hacerlo posible? Comparte el link con quien creas que le puede interesar, tenemos 9 días para conseguir nuestro objetivo y ya nos queda muy poco
read more

#10 / Amigas de Verkami: Mama Mantras

Hola mecenas!

Os queremos presentar un proyecto que actualmente también está en campaña Verkami y creemos que hace un pack ideal con nuestro libro.

Mama Mantras, el libro que te acompaña en las luces y las sombras de tu maternidad con mensajes poderosos de mujeres extraordinarias.

Muchas veces nos persigue la culpa, el perfeccionismo, dudamos de nuestra valía incluso a veces pensamos que estamos un poco locas. Mama Mantras recoge mensajes poderosos de autoras (como por ejemplo Elisenda Pascual, Miriam Tirado o Esther Kiras, entre otras) palabras que nos ayudan a transitar esta nueva identidad acompañadas. Si quieres saber más del proyecto y conseguir este libro haz un click aquí

#09 / Cristina i Concha, llevadores del equip Migjorn

Avui us deixem un vídeo de Cristina i Concha, llevadores de l'equip Migjorn

El llibre Parts feliços tanca amb un epíleg de l'equip de llevadores de Migjorn. Un tancament rodó, que acompanya el recull de relats, amb la seva mirada professional, compromesa amb els parts respectats, i molt d'amor! Com ho fan elles quan acompanyen un part. Aquí us deixem el vídeo de Cristina i Concha llevadores d'aquest meravellós equip

Hoy os dejamos un video de Cristina y Concha, comadronas del equipo Migjorn!!

El libro Partos felices valla con un epílogo del equipo de comadronas de Migjorn. Un cierre redondo, que acompaña la compilación de relatos, con su mirada profesional, comprometida con los partos respetados, y mucho de amor! Cómo lo hacen ellas cuando acompañan un parto. Aquí os dejamos el video de Cristina y Concha comadronas de este maravilloso equipo (ver arriba)

#08 / Maria Jesus Montes Muñoz comadrona de parto en casa de larga trayectoria nos habla de Partos Felices

María Jesús Montes Muñoz es comadrona de parto en casa desde hace 38 años además de Dra. en Antropología. Co-fundadora de la Asociacion Nacer en Casa y en la actualidad su secretaria. En este video nos habla del interés que tiene esta publicación tanto para las mujeres embarazadas, al contar con experiencias y reflexiones narradas en primera persona, como para público profesional ya que tiene un estupendo epílogo escrito por el equipo de comadronas de la casa de partos Migjorn. Podéis ver el video aquí

#07 / Os presentem una de les il·lustradores: Kalou Droz Aramaki

Kalou Droz Aramaki és una de les cinc il·lustradores dels relats del llibre. Aquí us deixem una mostra de les il·lustracions que ha fet, amb una frase triada per cada una de les autores del relat il·lustrat. Així com un vídeo on la podeu conèixer.


Kalou Droz Aramaki es una de las cinco ilustradoras de los relatos del libro. Aquí, os dejamos una muestra de las ilustraciones que ha hecho, con una frase elegida por cada una de las autoras del relato ilustrado. Así como un video donde la podéis conocer.

#05 / Concha Villarroya, autora del relato "Hasta las hormigas paren"

Concha Villarroya, autora del relato "Hasta las hormigas paren" del libro PARTOS FELICES es doula, además de madre y abuela. Hace acompañamiento emocional durante la maternidad, especialmente en embarazo, parto, posparto. También es asesora de lactancia.

Aquí nos deja este video donde nos lee un fragmento de su relato:

Su relato va acompañado de una ilustración de Daniela Querol García

Ilustración de Daniela Querol García
Ilustración de Daniela Querol García

Nunca me cuestioné que no pudiera parir, era algo que consideraba inherente en mí. Mi madre me contó que la suya le había dicho que “hasta las hormigas paren” (…) Cuando la escuchaba, tenía claro que yo podría, era como un mandato interno que yo misma me había enviado: mi abuela había parido, mi madre también, y siendo yo sucesora de ellas dos, no me cuestioné no poder hacerlo.

#04 / Neus Millan Domènech, autora d'un relat de Parts Feliços

La Neus Millan especialista en educació sexual ens comparteix aquest bonic video, amb lis protagonistis del seu relat titulat Cóm transformar un “Empeny, Empeny, Empeny!!!” en un “suau, suau, suau”

Quan me’n vaig anar a dormir vaig tenir la sensació que la vulva estava més humida que altres vegades. En silenci i abrigant-me amb la manta, em vaig somriure a mi mateixa, contenta de sentir-me viva i de saber que aviat tornaria a parir.

Il·lustració Ana Padrosa
Il·lustració Ana Padrosa

#02 / Nace un libro y decenas de criaturas descansan en su regazo: Andrea Porto Mato

Andrea Porto Mato, compositora y bajista al grup A banda da Loba nos habla del libro Partos felices, en el cual participa con un delicioso prólogo.

Si quieres conocer más sobre el libro y ayudarnos a hacerlo posible, visita la campaña pre-venta, donde además de apoyar el proyecto, puedes hacer tu reserva del libro y compartirlo con quién creas que le puede interesar.

Tanto si has parido, como si no, esta lectura no te dejará indiferente.

#01 / Migjorn casa de naixaments i 9Món

(cat)

Coneixeu Migjorn?

Segurament moltes de les mecenes sí. Per a les que no, us presentem aquest meravellós espai. Totes les que hem anat, coincidim en que te una energía meravellosa, que t'arriba ens quan poses un peu allà, i precisament és una algo que es repeteix en molts relats. Migjorn casa de naixements sccl és una cooperativa formada ara ja fa 22 anys per cuidar la vida des del seu inici, perquè les professionals poguéssim treballar amb la ètica i la llibertat necessària per atendre el desig de les dones que volien i volen poder viure un part sense les restriccions que imposa el sistema hospitalari i perquè les criatures poguessin néixer ateses lluny del que avui es reconeix com violència obstètrica.

Apostan per viure amb respecte i autonomia, consciència i seguretat, cicles tant naturals com desconeguts i temuts, com són: la gestació, el part, el naixement, el postpart i la criança de les nostres filles i fills.

read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy