❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Bichejo

Estimar-se tant que ho acabes destruint

Cul-de-sac

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
123
Aportaciones
5.530€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Bichejo és un curtmetratge de ficció que explica la complexitat de les relacions interpersonals i els projectes de futur compartits, la bellesa d’estimar a una persona com si fos casa teva i les complicacions que això comporta. Parla d’un parell de joves que decideixen malviure per sobreviure artísticament, però tot s’enterboleix quan un d’ells comença a obsessionar-se amb la seva creació. Això transformarà l’espai, la relació i durà aquest personatge a l'autodestrucció i a la follia.

Un cos que arrasa amb tot i ho infesta com una plaga. Un cos que destrueix allò que més estima. Apostem per una estètica que desdibuixa els límits entre el que és real i allò que no existeix o es queda a la ment. Tot allò que no es diu començarà a enterbolir el to del curt i omplir-lo d’estranyesa. El que coneixen els nostres personatges començarà a mutar fent-los arribar als seus límits.

Sinopsi

La Lua és una jove fotògrafa que viu als afores de Barcelona amb el Rai, un ballarí de dansa contemporània, amb qui comparteix un vincle molt fort. La pèrdua de la feina del Rai provoca que la seva relació comenci a degradar-se. Durant les estones que la Lua treballa, el seu company comença a obsessionar-se amb una nova coreografia inspirada en el moviment d’un insecte. Aquesta obsessió el porta a distanciar-se més i més d’allò que l’envolta i a infestar l’espai de convivència. La Lua haurà d’enfrontar-se a la transformació del Rai i aprendre a posar límits.

Els protagonistes

La Lua ha viscut tota la seva vida a Barcelona. Va conèixer al Rai fa menys d’un any, el seu vincle va establir-se molt ràpidament. Junts comparteixen una gran passió per l’art. La Lua documenta allò que li interessa amb les seves càmeres, mai ha estudiat fotografia, però té un do amb les imatges.

Va deixar la carrera d’antropologia al segon any i va començar a treballar a la recepció d’un hotel/hostal. No té cap projecció de futur i intenta viure tranquil·lament i sense preocupacions. Fa uns mesos que viu a la caseta que ha habitat amb el Rai, i dedica el seu dia al treball i a cuidar l’espai.

Fotografia manipulada de Patti Smith i Robert Mapplethorpe
Fotografia manipulada de Patti Smith i Robert Mapplethorpe

El Rai va arribar a Barcelona amb l'aspiració d’estudiar dansa a una escola reconeguda de la ciutat. Aquest objectiu va anar-se difuminant a causa de la feina i la seva autoexigència en el terreny artístic. És una persona molt independent que ha trobat en la Lua un espai d’estima i confiança.

Fa temps que el Rai anhela poder dedicar-se plenament a la dansa, vol explorar el seu moviment, descobrir la seva identitat. El motiva aquesta recerca i per això intentarà descobrir un moviment propi que sigui únic i el diferenciï dels altres.

Fotografia manipulada de Patti Smith i Robert Mapplethorpe
Fotografia manipulada de Patti Smith i Robert Mapplethorpe

L'espai 🏚

Al Rai i la Lua els hi neix la necessitat de crear un espai íntim on refugiar-se de la ciutat. Aquests dos joves ofegats pel ritme, el soroll i la pressió de les seves responsabilitats, decideixen marxar a una caseta en els turons que envolten Barcelona. Viuen en aquest espai de forma precària, cobrint les necessitats més bàsiques. Així i tot, la cuiden com si sempre hagués estat casa seva, transformant-la en un lloc segur i, a la vegada, en un espai de creació artística. Allà, creen una petita família amb les seves pròpies tradicions i rituals, que els hi permet entendre el valor de tenir una llar.

En el moment en què el Rai perd la feina, aquest espai comença a deixar de ser segur. La Lua cada vegada se sentirà més incòmode, i amb el temps haurà d’aprendre a afrontar la pèrdua de control de l’espai.

Fotografia manipulada de Francesca Woodman
Fotografia manipulada de Francesca Woodman

L'equip 🎥🎞

Som un grup d’estudiants del grau en comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. Aquest curtmetratge és el nostre treball de final de grau i després de quatre anys treballant juntes com equip, volem demostrar tot el nostre aprenentatge i il·lusió per fer cinema amb aquest projecte.

Ens pots seguir a Instagram per saber més de nosaltres:

Llista de recompenses 🧺

  • Agraïments als crèdits

  • Enllaç del curtmetratge a vimeo

  • Invitació a la projecció del curt

  • Plantilla d'un escarabat per grafitejar

  • Matamosques

  • Samarreta

  • Postal del rodatge

  • Enllaç a la BSO del curt

  • Crema per alleugerir picades d'insectes

  • Pòster

  • Guió i quadern en format digital

  • Càmera analògica d'un sol ús

Les recompenses pels mecenes d’aquest projectes estan dissenyades i ideades perquè puguis sentir que formes part de l’univers dels nostres protagonistes. Com més contribueixes econòmicament més preparat estàs per combatre una epidèmia. L'entrega de les recompenses serà el dia de la preestrena a Barcelona o en cas de no poder-hi assistir, enviament inclòs a la península.

*Les postals seran fotografies del rodatge
*Les postals seran fotografies del rodatge

A què destinarem les vostres aportacions 🥪

El projecte que ens plantegem és ambiciós i implica una execució complexa. Tot i així, emprenem el repte de dur-lo a terme amb motivació i amb moltes ganes de filmar la història que volem explicar amb la cura que es mereix. Donades les necessitats de la història, tant des de la producció com des dels aspectes artístics i tècnics el rodatge requerirà una inversió de recursos elevada.

Per aquest motiu volem comptar amb el vostre suport, per poder explicar la història tal com ha estat concebuda i aconseguir que, fruit de tots els esforços dels col·laboradors, puguem acabar de construir aquest projecte i tirar-lo endavant.

Els 5.000 € es destinaran principalment en:

1.000 € en construcció de decorats, lloguer de localitzacions.

1.500 € en transport i dietes de l’equip de rodatge.

2.500 € per llogar maquinària de rodatge.

Cal destacar que aquests diners no només faran possible que aquest curtmetratge es dugui a terme, sinó que impactarem positivament en l’entorn i comerços de les comunitats on rodem.

Calendari previst 🗓

  • Actualment, el projecte es troba en fase de desenvolupament, encarant la preproducció del rodatge. Aquesta fase acabarà al mes de maig.

  • El rodatge serà durant els últims dies de maig i primers de juny de 2022.

  • La postproducció es realitzarà entre els mesos de juliol i octubre de 2022.


Si voleu més informació també ens podeu escriure a [email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

16 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Piu G. Cortacans

    Piu G. Cortacans

    casi 2 años

    Quines ganes de veure el que feu <3333333

  • GIMAGERO

    GIMAGERO

    casi 2 años

    Vingaaaaaa!!!!!!!!

  • Núria Onsins

    Núria Onsins

    casi 2 años

    ànims precioses, pinta increible!!!!!🌟🌟🌟❤️

  • Itziar Lorente

    Itziar Lorente

    casi 2 años

    Molta soooort!!! Ànims <3

  • Cristina Sierra

    Cristina Sierra

    2 años

    Molta Sort!!

  • Miancu

    Miancu

    2 años

    Força!!!

  • Fede

    Fede

    2 años

    Molta sort

  • Pilar Ruiz-Cuevas Garcia

    Pilar Ruiz-Cuevas Garcia

    2 años

    Enhorabuena por el proyecto . Me encanta. Os deseo que vaya muy bien y que tengáis mucho éxito 👏

  • Berta

    bertacv

    2 años

    Molta sort!! Quines ganes de veure’l!!😍

  • Ana Margarita sala

    Ana Margarita sala

    2 años

    Cuanto vale la pena aportar para lograr este objetivo, ánimo que lo vais a conseguir!!

Volver a todas las actualizaciones

#01 / Verkami Aconseguit | Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració! / ¡Muchas gracias por vuestra colaboración!

CAT

Estimades mecenes!

Fa uns dies que el Verkami de "Bichejo" es va acabar i amb motiu de la gran alegria que ens produeix haver arribat al nostre objectiu - i fins i tot més! - us volem fer arribar aquest missatge d'agraïment.

Sense vosaltres no seria possible tota aquesta experiència que estem tenint la gran sort de gaudir.

Ara comencem la fase més intensa de la preproducció del projecte i sentir la vostra confiança ens dona força per continuar exigint-nos el millor i més autèntic dels resultats!

La Lua i el Rai cada cop són més a prop de trobar-se i la caseta de començar a tenir-los com a inquilins. El juny rodem aquesta història que hem aconseguit generar entre totes i ben aviat tindreu les vostres merescudes recompenses a casa!

Una abraçada ben forta,

Víctor, Mariona, Gemma, Andrea i Nora

ES
¡Queridos mecenas!

Hace unos días que el Verkami de "Bichejo" se acabó y con motivo de la gran alegría que nos produce haber llegado a nuestro objetivo - e incluso más! - os queremos hacer llegar este mensaje de agradecimiento!

Sin vosotros no sería posible toda esta experiencia que estamos teniendo la gran suerte de disfrutar. Ahora empezamos la fase más intensa de la preproducción del proyecto y sentir vuestra confianza nos da fuerza para seguir exigiéndonos el mejor y más auténtico de los resultados!

Lua y Rai cada vez están más cerca de encontrarse y la casita de empezar a tenerlos como inquilinos. En junio rodamos esta historia que hemos conseguido generar entre todas y pronto tendréis vuestras merecidas recompensas en casa!

Un abrazo muy fuerte,

Víctor, Mariona, Gemma, Andrea y Nora

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Manel

    Manel

    casi 2 años

    Enhorabona. Que us vagi molt bé el projecte i us serveixi per poder iniciar el camí de l'èxit.

#01 / Verkami Aconseguit | Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració! / ¡Muchas gracias por vuestra colaboración!

CAT

Estimades mecenes!

Fa uns dies que el Verkami de "Bichejo" es va acabar i amb motiu de la gran alegria que ens produeix haver arribat al nostre objectiu - i fins i tot més! - us volem fer arribar aquest missatge d'agraïment.

Sense vosaltres no seria possible tota aquesta experiència que estem tenint la gran sort de gaudir.

Ara comencem la fase més intensa de la preproducció del projecte i sentir la vostra confiança ens dona força per continuar exigint-nos el millor i més autèntic dels resultats!

La Lua i el Rai cada cop són més a prop de trobar-se i la caseta de començar a tenir-los com a inquilins. El juny rodem aquesta història que hem aconseguit generar entre totes i ben aviat tindreu les vostres merescudes recompenses a casa!

Una abraçada ben forta,

Víctor, Mariona, Gemma, Andrea i Nora

ES
¡Queridos mecenas!

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies