❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

¡Visita la caseta virtual!
Descúbrelos todos

Halar

"Halar", un llibre de cuina on el perfum de paraules antigues ens arriba a través del nom dels aliments, els atuells i les receptes.

Matèria edicions

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
70
Aportaciones
3.510€
De 3.330€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Halar

Halar és una paraula d’origen caló que el llenguatge popular ha incorporat per a referir-se al fet de menjar.

El llibre recull els apunts, les receptes, les lectures i les experiències culinàries viscudes i compartides. Paraules i plats mil·lenaris que encara avui trobem a les taules d'arreu del món.

Cultura popular plena de llegendes i de mites. De perfums i de textures. De colors i de sabors. D’imatges que ens transporten al foc primigeni.

El llibre està dividit en cinc capítols: Foc a terra, Hort i cort, Pel cantó d'Swann, Étouffée i Pitances. Cada capítol està encapçalat amb una llegenda o una història relacionada amb l’aliment, amb el procediment o amb els estris que s’utilitzen per a la seva elaboració.

Amb una trentena de receptes redactades amb molt de detall i que contenen tots els ingredients, mesures i quantitats així com els passos que cal seguir per arribar a un bon resultat. S’inclouen les descripcions de tots els procediments culinaris, tant pel que fa a les coccions com pel que fa als tipus de tall, preparacions i tractament dels productes.

Halar és un llibre on l'experiència al voltant d'un bon plat ens remet a les primeres trobades al voltant del foc. Els dibuixos a carbonet acompanyen el text i reforcen aquestes sensacions.

Les recompenses

Pots col·laborar de tres maneres:

  1. Amb una aportació de 30 euros rebràs un exemplar del llibre.

  2. Amb una aportació de 50 euros rebràs dos exemplars del llibre.

  3. Amb una aportació de 100 euros rebràs un exemplar del llibre i l'autor vindrà a casa teva a cuinar un dels plats del llibre per a quatre persones.

En tots els casos el teu nom apareixerà en els crèdits del llibre.

Pitu Gómez Canals

Fa trenta-cinc anys que em dedico professionalment al disseny gràfic i a l’edició de llibres i de productes culturals. Des de fa quinze anys compagino la meva professió amb l’organització d’exposicions d’art a diferents espais de la geografia catalana. Pel que fa a la cuina, tot i no exercir de cuiner professional, tinc el títol per l’escola Hoffman de Barcelona. M'interessa especialment tot el que té a veure amb la història, les arrels, les curiositats que envolten els aliments, les coccions, els estris i les històries i llegendes que trobem a la literatura universal: deesses índies, magdalenes ancestrals, estris mil·lenaris…

Per aquest projecte del que soc autor i dissenyador gràfic, han col·laborat l'artista Laura Miras Bastida (dibuixos a carbonet), els correctors Lluïsa Tena Fargas i Pere Botia López (correcció ortotipogràfica) i el músic Pau Gómez Carrasco (composició musical del video).

A què destinarem les vostres aportacions

El llibre està a punt per a editar. L'hem escrit, dissenyat, il·lustrat, corregit i compaginat. Ara està llest per dur a la impremta. Gràcies a la teva aportació podrem imprimir els 300 exemplars del llibre.

Calendari previst

Un cop finalitzada la campanya de Verkami i assolit l'objectiu de finançament, et podrem enviar el llibre i la teva recompensa a mig mes de juliol.

Si tries el llibre i un àpat per a quatre persones cuinat a casa teva, rebràs el llibre a mig mes de juliol i acordarem la data de l'esdeveniment.

Info

Instagram: @materiaedicions
Web: www.materiaedicions.nu

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Judit Ligüerre Casals

    Judit Ligüerre Casals

    casi 2 años

    Bona iniciativa!!

  • Gerard Masip

    Gerard Masip

    casi 2 años

    👏👏👏

  • Matèria edicions

    Matèria edicions
    Autor/a

    casi 2 años

    Hola Isabel, Quina il·lusió. Moltes gràcies per participar en aquest projecte tan saborós! Ja veuràs com t'agradarà. Com estàs? Desitjo que estiguis bé de salut. Una abraçada, Laura

  • Isabel

    Isabel

    casi 2 años

    Estic encantada de poder participar,

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies