❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

REACH UP HIGH / VINGA, AMUNT! (Llibre amb 16 cançons)

Llibre il·lustrat per Werens amb 16 cançons en anglès, en català i en play-back per aprendre idiomes cantant, ballant i jugant.

Rah-mon Roma

A project of

Created in

11%
19
days
20
Pledges
553€
From 5.000€
Contribute to the project

Choose your reward

Un treball bilingüe, amb play-back i imatges, que també són part d'un espectacle:


Sóc en Rah-mon Roma i us escric directament aquestes ratlles. Durant la pandèmia de la Covid-19, vam estar treballant en el projecte d'un espectacle d'animació amb repertori en anglès. Hi va haver un procés de selecció de les cançons i les danses que formarien part del repertori. Les vaig traduir i adaptar al català. Vam treballar en residència artística la creació de l'espectacle i, quan va estar gairebé a punt, el vam rodar fent algunes preestrenes pel Bages (Avinyó, Sant Salvador de Guardiola, Cabrianes, Oló i Sallent). L'estrena oficial del REACH UP HIGH va ser a la programació de La Sala a la Fresca el mes de juliol de 2021.

Aquest curs escolar 2021-2022 estem voltant per escoles, programacions familiars i Festes Majors amb l'espectacle, que està ideat per exteriors i per interiors....

I tant el públic com els educadors ens demanen on trobar aquestes cançons...

Doncs aquí ho tenim!

Us presentem el llibre il·lustrat amb 16 cançons, bilingües i amb pistes play-back.


 • 16 cançons per a nenes i nens de 3 a 12 anys, en versions anglesa, catalana i en play-back per a què hi cantem a sobre en l'idioma que ens vingui de gust.

 • Les cançons s'acompanyen d'un llibret il·lustrat per l'artista gràfic Werens (Ramon Puig), on hi trobareu les lletres en els dos idiomes. El llibre tindrà una mida de 20x20 cm.

 • Hi ha cançons amb anècdotes i històries sorprenents. N'explicarem algunes de força curioses, i també en llegireu els crèdits: autors, any de creació, adaptadors...
  — Cada cançó del recull correspon a un possible moment del dia i li hem assignat un horari i una paraula clau. Són recursos que podem aplicar paralelament a la cançó.
  — Hi trobareu també alguns suggeriments didàctics, tant per a us familiar, com per a us escolar.

 • Tindreu un enllaç per poder descarregar les partitures de tots els temes.

 • ...i també podreu triar algunes recompenses úniques i exclusives d'aquesta campanya de micromecenatge.
  Si aconseguim superar l'objectiu dels 5.000€, tenim una sorpresa al tinter per a tots els mecenes que serà una primícia... però caldrà veure si hi arribem...

© Caricatura: Mercè Galí
© Caricatura: Mercè Galí

Les cançons


Si bé al principi el projecte era de 14 cançons, ens hem animat a afegir-ne dues més per arrodonir més el recull. Aquestes tres darreres, precedides per símbol de l'asterisc, les enregistrarem paralelament a l'inici de la campanya de micromecenatge. Això vol dir que en veureu l'evolució per les xarxes socials gairebé en directe.

1.— Splish splash in the bath / M'agrada el Xip Xap
2.— Hello nice day / Hola, què tal?
3.— The wheels on the bus / Les rodes del bus
4.— Reach up high / Vinga, ben amunt!
5.— We’re going to the zoo / Anem tots cap al zoo
6.— Alice the camel 12:20 cameL / El camell de l'Alícia
7.— Hokey-Tokey / Hokey-Tokey
8.— * On top of spaguettI / D'un cim d'espaguettis
9.— London Bridge /El pont de Londres
10.— A-tisket A-tasket / A comprar peix
11.— We’re going on a lion hunt / Anem tots de cacera + El lleó no em fa por
12.— Jump Jim Joe / Salta Andreu
13.— A Hole in the Bucket / Hi ha un forat a la galleda
14.— * The worm song / La cançó del cuc
15.— Monkey see and monkey do / Mico diu i mico fa
16.— Five little monkeys / Cinc micos macos

Les il·lustracions


En Werens (www.werens.com) és un dels pioners del graffiti a Catalunya, un artista, agitador i activista urbà. Amb un ampli imaginari i un estil personalíssim, porta més de 30 anys escampant graffitis arreu del món. Hem treballat plegats en projectes propis i formem companyia des del 2009, juntament amb l'Oriol Casas: la Cia L'Ou Ferrat
És un plaer tenir-lo de nou, en aquesta ocasió il·lustrant cançons; jugant amb trames, corves sinuoses i, sobretot, amb dinamisme.

© Il·lustració: Werens
© Il·lustració: Werens

Des de ben menuts aprenem anglès:


Tal i com escrivia a la presentació de l'espectacle la Dra. Carme Flores Muxí,

"L’edat d’introducció d’una llengua addicional a l’escola s’ha anat avançant de manera progressiva, dels 10 als 6 anys a finals del segle passat i dels 6 als 3 anys a partir del 2000, fruit de la globalització, d’internet i de la sensibilització social generalitzada per la llengua anglesa com a llengua franca. La recerca ha avalat aquest avançament confirmant que, si es fa bé i amb suficient immersió, els efectes són molt positius per a l’aprenent, un infant que viu les llengües en plural, les rep amb naturalitat i les usa per comunicar-se, expressar les seves emocions o per cantar i ballar.

Europa també anima a desenvolupar la competència plurilingüe des de les primeres etapes educatives:

 • Language learning in kindergarten and primary school is effective, for it is here that key attitudes towards other languages and cultures are formed and foundations for later language learning are laid. (Early Language Learning. European Comission, June 2012)

i, sense cap dubte, l’element lúdic i significatiu hi ha de ser present en el temps d’immersió en la nova llengua, tant a l’escola com en família.

Carme Flores Muxí és Directora del Grau en Educació Primària (FPCEE Blanquerna, Universitat Ramon Llull)

Hem fet molta feina!


Tenim la feina força avançada perquè la pandèmia ens ha regalat moltes hores i les hem aprofitat. Hem deixat enllestit l'espectacle que, com us explicàvem, ja roda, però també hem enregistrat i mesclat gairebé totes les cançons en els dos idiomes. Tan sols ens en falten tres per acabar. Després ens quedarà el mastering final i a xalar tots plegats!

En Werens ha treballat en les il·lustracions i està preparant la il·lustració de la portada i la seva recompensa gràfica. Ara ens posem a maquetar el llibre i a preparar totes les recompenses mentre acabem l'enregistrament, les mescles i el mastering final.

© Il·lustracio: Werens
© Il·lustracio: Werens

Qui hi ha al darrere de tot això?


Voldria posar en valor la tasca i l'entusiasme d'una colla de gent que han deixat petja en aquesta aventura. És cert que jo sóc el tossut que ho he estirat, complicat, enredat i allargat, però tot s'ha pogut fer gràcies a la inestimable complicitat d'aquestes persones que us explico. La provocadora de tot plegat és la Carmina Folch (crítica, fan i companya), que em va suggerir el projecte, em va animar, criticar, acompanyar, ajudar, apretar... i em va acostar a la Carme Flores, amb qui hem compartit converses sobre l'aprenentatge de nous idiomes. Ella va escriure el text de presentació de l'espectacle. En el procés d'enregistrament he comptat amb un personal english coach, en William Andrew Bromsberg, amb qui hem mantingut múltiples connexions on-line perfilant pronúncia, dicció i entonació (que quedi clar que si hi ha res erroni el culpable sóc jo mateix, no pas ell!).

L'ànima de tot el projecte ha estat Oriol Casas, responsable de la producció musical, la gravació, les mescles, els consells musicals... És un bon amic i el músic amb qui he compartit més bolos! No recordem exactament la data del nostre primer bolo plegats, però diria que va ser cap al 2007...

Els músics que hi han intervingut són: Abraham Creus al baix elèctric, Arnau Berenguer a les guitarres. Hi han posat les veus Valèria Núñez, Inna Visa i Àgata Roma.

En Werens per mi és un referent artístic. Forma part del meu imaginari i ha estat capaç de realitzar unes il·lustracions agosarades i suaus alhora que t'atrauen la mirada.

La Gemma Aguilar hi ha posat la tela del vestuari, i els invent els ha ideat Agustí Caixach. Les imatges les han captat la Violeta Palazón i en Jaume Roma.

En la Creació de l'espectacle m'han acollit Quim Moya i Eva Quintana de la residència artística Cal Gras d'Avinyó. Eulàlia Ribera, Mireia Llunell, Helena Cabo i en Makari ho van fer a La Sala.


...i sort dels viatges: m'han donat sempre ales per llençar-me a parlar en algun nou idioma i m'han permès comunicar-me, descobrir, conèixer i aprendre.

Si ens voleu ajudar, tindreu recompenses!


Us hem preparat un reguitzell de recompenses. No només les cançons i el llibre, sinó avançaments de cançons en MP3, enganxines, samarretes com les que porta en Rah-mon a l'espectacle, publicacions diverses d'en Rah-mon Roma... i, fins i tot, concerts d'animació, actuacions i el mateix espectacle REACH UP HIGH!!!

Sorteig per als més matineres!


SORTEGEM 4 SAMARRETES entre les persones més matineres que contribueixin al projecte entre el 9 i el 19 de novembre.

Una menció especial a la samarreta del REACH


Vam crear la samarreta quan estavem treballant en el vestuari amb la Gemma i en Werens. Teníem molt clar que calia fer una picada d'ull a una iconografia que ens transportés a distintes atmòsferes musicals. Per això vam triar una pantalons amb estampat que ens recordés l'Anglaterra punk, una perfecta (la jaqueta de pell) i una samarreta il·lustrada. La coincidència del meu nom Rah-mon amb el del grup Ramones ens va donar la idea: hi encabriem l'*h*, feminitzariem i catalanitzariem el nom. Vam transformar l'escut original i, afegint-hi una caricatura de la Mercè Galí, la imatge ha esdevingut el logo de l'espectacle. Potser no hem estat molt originals, perquè vam descobrir que la samarreta dels Ramones ha estat la més venuda de la història de les samarretes musicals, i també la més reproduïda i parodiada... però la veritat és que ens agrada molt com ha quedat.

Assajant amb la samarreta de les "Rahmones". Foto: Jaume Roma
Assajant amb la samarreta de les "Rahmones". Foto: Jaume Roma

Què farem amb els diners dels mecenes?


Totes les persones que hi han treballat ho han fet professionalment, per tant pagarem totes les factures. Pagarem la producció de l'enregistrament, les hores d'estudi, els músics, la impremta que ens prepararà els llibres, les samarretes i la seva estampació, les enganxines, el material d'oficina per enviar-vos les recompenses, els segells... Una petita part de les vostres aportacions es destinarà a Verkami. Sense aquesta plataforma no podríem portar a terme aquest projecte.

Calendari estimat


Si tot ens quadra (que en això estem treballant), quan aconseguim acabar la campanya amb èxit ho celebrarem directament compartint-vos l'avançament a MP3 d'una de les cançons del recull. I si arribem a un segon objectiu, hi haurà una recompensa addicional per a totes les persones que siguin mecenes!

Per la resta de recompenses comptem que les podreu rebre abans d'acabar el mes de gener de 2022. Les actuacions les pactarem amb dates del mateix curs escolar 2021-2022

Recompenses FAN PACK

Llistat de publicacions


Per les persones amb algun FAN PACK, podreu triar les publicacions extres d'aquest llistat fins exhaurir existències:
PER NADAL 2.0 (cd,2016)
RÀDIO EUROPA (cd, 2014)
SOM MOLTA COLLA (cd, 2002/2014)
CONTES D'INSTRUMENTS DEL MÓN (dvd, 2010)
SUPERMERCAT DE JOGLARS (dvd, 2010)
AKWABA (Cançons i contes africans) (dvd, 2010)
CAN TEM-HI 1 (llibre i cd, 1991/2012)
CAN TEM-HI 2 **(llibre i cd, 1991/2012)
**UN FARCELL FARCIT
(llibre i cd, 1989/2012)

+ Info


Seguiu el projecte i estareu al dia de les novetats i els sorteigs.

Ens podeu seguir també a les xarxes més habituals:
Instagram @rahmon
Facebook rahmonroma
Twitter @rahmonades
Flickr rah-mon
YouTube rahmonroma
Spotify
Bandcamp rah-monroma
LinkedIn rroma1

Per qualsevol cosa em podeu trobar també a la pàgina web rah-mon.cat.

Estem connectats per aquest canal i us mantindrem informats de tot plegat. Si teniu qualsevol dubte, pregunta o comentari, podeu escriure aquí mateix.

Gràcies per ser aquí, una abraçada i fins aviat!!!

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

3 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Rah-mon Roma

  Rah-mon Roma
  Author

  7 days

  Rera la frase “Compartiu i sigueu mecenes del REACH UP HIGH / VINGA, AMUNT!”…

  hi ha un munt d’hores de feina de tota la gent que ha col·laborat professionalment perquè aquest projecte fos realitat. El fet de viure en aquesta realitat d’immediatesa musical sovint ens fa oblidar que els petits productors no som ben retribuïts pels grans portals musicals. Per això optem per campanyes de micromecenatge, que ens apropen a vosaltres i ens permeten publicar amb una coproducció cooperativa.

  Ens il·lusiona poder oferir-vos un llibre ben editat, una música ben produïda. Per això ens mola cada cop que algú fa una compra. Gràcies!

  I ens agradaria que ens poguessim trobar també a les escoles.

  Us oferim recompenses en forma d’espectacles amb uns preus i uns descomptes molt llaminers, i amb el Basic Pack inclòs.

  La campanya està un xic mandrosa, però la podem reactivar!!!

  Compartiu i sigueu mecenes del REACH UP HIGH / VINGA, AMUNT!

  https://vkm.is/reachup

  Moltíssimes gràcies i fins aviat!!

 • Rah-mon Roma

  Rah-mon Roma
  Author

  8 days

  Ens agradaria molt, Pilar!

 • Pilar Arbós i Aixalà

  Pilar Arbós i Aixalà

  9 days

  Què arribi molt lluny! 🥰

#01 / Factures...

Em pregunteu algunes futures mecenes si puc fer-vos factura de les vostres aportacions. La resposta és que sí, especialment pel que fa a les recompenses d'actuacions i del show!

Si us cal m'ho notifiqueu i ho gestiono.

Salut!

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.