❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Paraules de riu - Recull de terminològic de navegació fluvial

Col·labora perquè aquest llibre sigui a les lleixes dels amants dels rius, dels rais, de la navegació i també a escoles i biblioteques

Jordi Salvador

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
24
Aportaciones
575€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Paraules de riu - Recull de terminològic de navegació fluvial és un diccionari de més de 1300 termes, il·lustrat amb 134 imatges que abasta sis àmbits:

  • Embarcacions fluvials: Llaguts, muletes, barques de pas, molins fariners, tècniques constructives, navegació: vela, sirga, barra,...

  • Els raiers: la fusta, el bosc, tècniques constructives, navegació

  • Els oficis: llaguters, daliners, patrons, raiers, seguers, matxeros, arrais, barquers, calafats, picadors, minyons, peons, i les seves activitats: pesca, jocs.

  • La geografia: les ribes, llera, aiguabarreig, bullidor,...

  • La meteorologia: fenòmens i variants

  • Els jocs tradicionals i populars de les vores del riu Ebre.

El recull està basat en els treballs de camp fets durant el segle XX a llaguters, daliners, patrons, raiers, seguers, matxeros, arrais, barquers, calafats, picadors, minyons, peons,...

Aquí pots veure una mostra del llibre:

L'objectiu del treball és crear una eina de consulta que serveixi i complementi les diferents publicacions aparegudes i per aparèixer sobre la navegació tradicional.

El treball ha comptat amb la col·laboració de Terminologia de Catalunya (TERMCAT)

Recompenses:

Si decideixes col·laborar tens diferents opcions:

  • 15,00€ Un exemplar del llibre, el teu nom al llistat de mecenes i l'enviament al teu domicili.

  • 25,00 Dos exemplars del llibre, el teu nom al llistat de mecenes i l'enviament al teu domicili.

  • 50,00 Cinc exemplars Un exemplar del llibre, el teu nom al llistat de mecenes i l'enviament al teu domicili.

Si ets una entitat o associació:

  • 200,00€ Quinze exemplars del llibre, el teu nom o el de l'entitat al llistat de mecenes i acte de presentació per part de l'autor.

Els 25 primers col·laboradors d'emportaran de regal 1 exemplar de Paraules de mar - Recull terminològic de navegació tradicional.

L'autor

Jordi Salvador, altrament conegut com l'Escenavegant a les xarxes, és un investigador i mariner enamorat del riu, la mar i la navegació tradicional. L'any 2007 publicà, "Paraules de Mar - Recull Terminològic de Navegació Tradicional".

Anteriorment havia publicat monografies i articles en revistes especialitzades sobre el seu ofici d'escenògraf. És assessor de la junta directiva de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial. La difusió de la llengua catalana i els seus lèxics ha estat la seva principal tasca en els darrers anys.

És Doctor en llengua, literatura i cultura catalana per la URV, per la tesi: "Diccionari d'Escenografia i Escenotècnia".

La totalitat dels diners recollits per les vostres aportacions serviran per publicar el llibre: "Paraules de riu".

Els possibles beneficis de la venda dels llibres restants aniran cedits completament a la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF).

L'autor per voluntat expressa, no rebrà cap mena de recompensa econòmica.

Calendari.

Un cop tancada amb èxit la campanya de Verkami el llibre serà entrat a impremta. Per tant, depenent dels dies necessaris per la seva producció, el vostre exemplar arribarà ben aviat.

Us agrairem a tots aquells que participeu o no com a mecenes del projecte en feu arribar aquesta informació al màxim de persones i entitats que relacionades d'una manera o altra amb els rius o la filologia puguin estar interessades. Gràcies.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Jordi Salvador

    Jordi Salvador
    Autor/a

    más de 2 años

    No ho hem aconseguit!

    De tota manera, gràcies a tothom per haver-ho provat.

    En unes setmanes provarem de fer una edició limitada a 150 exemplars perquè tots i cadascú de vosaltres pugueu tenir a les vostres mans el meu treball dels darrers mesos. A aquells, i a d'altres persones, que seguiu interessats/des us mantindré l'oferta proposada a través d'aquest crowfunding. No tinc el correu electrònic de tothom, per tant us agrairé me'l feu arribar a [email protected] per gestionar els enviaments.

    Gràcies altra cop, per la vostra voluntat.

    Salut

    Jordi Salvador l'Escenavegant.

  • Jordi Salvador

    Jordi Salvador
    Autor/a

    más de 2 años

    Gràcies pels ànims, però el projecte de moment sembla que ho té complicat.

  • José Manuel Matés Lquue

    José Manuel Matés Lquue

    más de 2 años

    Ánimo. A ver si se consigue que tiene muy buena pinta. Éste es el tipo de trabajos que se necesita para poder avanzar en el conocimiento del patrimonio marítimo

  • Marc

    Marc

    casi 3 años

    Molta sort en aquest projecte Jordi!

  • Marc

    Marc

    casi 3 años

    Molta sort en aquest projecte Jordi!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies