❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"El regressiu" Un curtmetratge dirigit per Xavier Adan, basat en una història de Manuel de Pedrolo

I si poguessis tirar enrere en el temps? Reviu l’emoció del relat distòpic de Pedrolo que va marcar vàries generacions.

Xavier Adan Milanes

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
43
Aportaciones
3.040€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

PROJECTE
“El regressiu” serà un curtmetratge d’una durada entre 15 i 25 minuts basat en la història “El Regressiu” de Manuel de Pedrolo.

La intenció de fer el curtmetratge es va gestar quan tenia 14 anys i em van fer llegir a l'escola el llibre "Trajecte final" de Manuel de Pedrolo.

Jo, un adolescent dislèxic i inquiet, el vaig viure com una pel·lícula i sempre vaig voler transformar-lo en ficció. He trigat uns quants anys a atrevir-me, però ara vull transportar aquell món Pedrolo a la pantalla gran.

L'entusiasme i col·laboració que estic tenint, tant de professionals com d'institucions, és un clar exemple de com agrada la història de Manuel de Pedrolo.

L'equip de vestuari ha creat tres èpoques fantàstiques amb més de 150 peces de roba.

Els especialistes recrearan les escenes de persecució policial, els trets i incursions.

Un dels grans reptes tècnics serà per l'equip de maquilladores, envelliment o el rejoveniment dels 14 actors i 15 figurants que hi participen.

Els d'art ambientaran el pas del temps a l'entorn en 3 sets marcats per les tres dones que conviuran amb el protagonista. Cada una d'elles marcarà un color diferenciat que reflecteix el seu caràcter i estat d'ànim. També rodarem en 6 localitzacions exteriors de Terrassa i a l'interior d'una església abandonada.

La banda sonora, feta a doc, ens accentuarà l'acció i evolucionarà musicalment canviant d'estil segons l'any que transcorre l'acció.

Els il·lustradors ens han creat 5 "grafitis" que ambientaran les parets, a través de les quals el protagonista es revela i critica la societat on viu.

L'equip de fotografia crearà una atmosfera molt asfixiant en la qual ens sentirem perseguits.

Aprofito aquest moment per agrair a Manuel de Pedrolo que va escriure aquest relat, i a la seva família que ha donat suport a aquesta iniciativa. Moltes gràcies, Adelais.

grafiti a doc, fet per alumnes de Iboix
grafiti a doc, fet per alumnes de Iboix

SINOPSIS

En un futur sobre poblat, el protagonista de 78 anys contrau una “malaltia” que el fa rejovenir progressivament, les autoritats intenten tancar tots els regressius en residències per “curar-los” i això l’obliga a passar a la clandestinitat, perseguit per la brigada policial. Ens endinsem en una societat repressora on només deixen tenir un nen per família i la policia secreta vigila constantment.

Durant la seva nova existència el protagonista canvia cíclicament d’identitat i de companya de vida per tal de no ser descobert.

grafiti a doc, fet per alumnes de Iboix
grafiti a doc, fet per alumnes de Iboix

Qui som

El director del projecta és Xavier Adan:

M’he decidit per tirar endavant aquest ambiciós projecte després de més de 25 anys d’experiència com a muntador i postproductor fent els tràilers de pel·lícules, sèries, programes, etc.

La ficció m’ha donat grans moments que segur que hem compartit sense ni conèixer-nos ni tenir afinitats. Ens ha fet sentir herois, hem rigut i plorat a l’hora i ens ha servit per escapar a un món que altres han somiat.

Ara amb aquest curtmetratge espero ser jo el que et transporti i t’emocioni a una història escrita des del passat, que dibuixa un futur diferent, però amb les pors i les formes d’estimar més actuals.

A què destinarem les vostres aportacions

Totes les aportacions es destinaran a la creació i promoció del curtmetratge.

Lloguer material de gravació.

Departament d’art i ambientació.

Material de maquillatge.

Material d’il·luminació.

Material d’àudio

Postproducció.

Càtering i desplaçaments dels membres de l’equip.

Promoció i presentació a concursos.

grafiti a doc, fet per alumnes de Iboix
grafiti a doc, fet per alumnes de Iboix

Calendari previst

Es rodarà a Terrassa la primera quinzena de Juliol.

2 dies d’exteriors.

4 Dies d’interiors, aquets dins del Parc Audiovisual de Catalunya. (l’Hospital del Tòrax)

La postproducció entre Agost i setembre.

+ Info

elregressiu.cat
intagram

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies