❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

25 anys de vacances (Enric Casasús canta Ovidi Montllor)

Edició, fabricació i difusió d'un disc que recrea i ofereix una nova lectura de l'obra de l'actor i cantautor alcoià Ovidi Montllor.

Enric Casassus

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
249
Aportaciones
10.750€
De 10.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

“25 anys de vacances” vol ser, alhora, un homenatge i una nova lectura artística d’una part de l’obra, de les cançons que han fet d’Ovidi Montllor una referència importantíssima. Concretament, 12 cançons d’Ovidi i “Perquè vull viure” (Enric Casassús)

Per a fer-ho possible, s’ha intentat filar prim tant a l’hora de triar les cançons (les que ofereixen la seua visió de la realitat i aquelles que posen música a diferents poetes) com a l’hora de triar músics (professionals acreditats i de llarga trajectòria al món de la música i l’espectacle), estudi de gravació, il·lustradora i tota la resta de col·laboradors i col·laboradores.

Lucho Aguilar, Jaume Pedrós i Josvi Muñoz
Lucho Aguilar, Jaume Pedrós i Josvi Muñoz

Aquests tres músics són els responsables d'haver fet créixer un projecte que jo havia imaginat molt més humil. La referència, però, ho justificava tot. Em fascina la lectura que han fet, cadascú en la seua mesura, de les cançons d'Ovidi. Un goig gaudir del seu treball. I de la seua amistat.

Els i les participants en la gravació són:

A totes les cançons :

  • Enric Casassús (veu)

Assolir el codi estudi de gravació sense cap experiència prèvia, ha estat la dificultat més gran que he patit, en renyida competència amb la meua activitat habitual, la cuina, incompatible amb quasi tots els horaris. En directe, però, tot serà més emocionant, segur. Moltes ganes.

Enric Cassasús
Enric Cassasús

  • Jaume Pedrós (guitarres)

Cristina Blasco em va recomanar i presentar Jaume Pedrós, la persona i el guitarrista amb qui vaig mamprendre el projecte. Inoblidables els viatges en moto a sa casa d'El Saler, cada dilluns, per a preparar i donar forma a la idea. Fonamental des de l'inici ( ell va proposar Josvi i un contrabaixista que jo vaig decidir que havia de ser Lucho) no sabria dir si la seua paciència, el seu bon rotllo o la seua qualitat han estat més fonamentals. Supose que tot plegat.

Jaume Pedrós
Jaume Pedrós

  • Josvi Muñoz (acordió, clarinets, saxo, flautes de bec...)

No el coneixia de res; me'l va recomanar Jaume Pedrós, origen de tot plegat. El seu nivell d'exigència a l'hora de la producció artística, que reconec haver maleït i que s'hi fa palesa als seus arranjaments, ha estat un valor afegit a més de la seua versatilitat i la seua indubtable i més que reconeguda qualitat interpretativa.

Josvi Muñoz
Josvi Muñoz

  • Lucho Aguilar (contrabaix)

Contrabaixista absolutament contrastat i reconegut, va ser una elecció personal i innegociable. Un altre dels encerts, sense dubte.

Lucho Aguilar
Lucho Aguilar

  • Bernat Pellicer (estudi TRESSETS-AUDIO)

Amic històric i biografia pura. Qualitat, treball i, en el meu cas, amistat absolutament garantides.

Bernat Pellicer
Bernat Pellicer

Col.laboracions:

  • Clara Andrés, veu a “Homenatge a Teresa”.

Des del primer moment, vaig tindre clar que volia compartir amb Clara Andrés, del que soc admirador, "Homenatge a Teresa". Els fets m'han donat la raó.

Clara Andrés
Clara Andrés

  • Hugo Mas, recitat a “Assaig de càntic en el temple”.

Poques vegades m'ha resultat tan fàcil establir complicitats amb algú com amb Hugo Mas, alcoià i músic rel.levant. Si haguera de triar entre el seu treball musical i la seua amistat, em negaria a triar: tot a l'hora.

Hugo Mas
Hugo Mas

  • Honor, segones veus a “Tot esperant Ulisses” i “M’aclame a tu”.

Vaig conéixer Honor al Monterey, el bar que Víctor "dimoni" munta sempre baix de ma casa. Si la vida i l'alegria foren rosses i músiques, se li assemblarien molt a ella. De fet, se li assemblen.

Honor
Honor

Les cançons enregistrades són les següents:

  • El meu poble, Alcoi.

  • Cançó de les balances.

  • Perquè vull.

  • Homenatge a Teresa.

  • L’escola de Ribera.

  • Assaig de càntic en el temple.

  • Corrandes de l’exili.

  • La fera ferotge.

  • Va com va.

  • Tot esperant Ulisses.

  • M’aclame a tu.

  • Les meues vacances.

  • Perquè vull viure.

Els arranjaments els han fet Josvi Muñoz i Jaume Pedrós.

El disseny de la portada, del llibret i la imatge gràfica del projecte són de Belén Segarra.

Els reportatges fotogràfics a Alcoi i als assajos els ha fet Nuria Andrés.

Les fotografies de la gravació i els recursos de vídeo són de César Sabater.

L’estudi de gravació és TRESSETS-AUDIO (Bernat Pellicer. Algemesí)

Recompenses

DISC

25 Anys de Vacances estarà disponible com a descàrrega digital o en format físic com a CD o vinil. A més, hem preparat les recompenses amb les que podreu participar-hi.

En la convicció que aquest és també un projecte ben vostre, els noms de tots i totes les col.laboradores apareixeran als vinils i als CD's. Evidentment.

SAMARRETA I XAPETA

A més del CD i el vinil, raons de tot plegat, farem unes samarretes en roig o negre amb la portada del disc i una xapeta-agulla amb la imatge de la portada.

Samarretes amb la imatge de portada del disc
Samarretes amb la imatge de portada del disc

Xapa amb la imatge de portada del disc
Xapa amb la imatge de portada del disc

LÀMINA

A l'hora de crear la imatge gràfica del disc, no vaig tindre el més mínim dubte que Belén Segarra era la persona indicada. La seua manera de mirar i llegir la realitat, la seua manera de mirar a seques, em resulta fascinant. Aquesta al·legoria d'Ovidi i la mítica "La fera Ferotge" n'és només un menut detall.

DINAR A LA TAVERNA D'ENRIC

D'altra banda, els dinars i sopars a La Taverna d'Enric a Carcaixent seran part inevitable de l'oferta. A les primeres 40 persones que hi participen, les convidarem a dinar a La Taverna d'Enric.

Dinar a La Taverna d'Enric: El fet d'oferir un dinar a La Taverna d'Enric no és gens casual; La Taverna, que inauguràrem Estela i jo fa més de 20 anys, sempre ha volgut ser una manera de viure i una manera de guanyar-se la vida i compartir-la. Sense La Taverna, que tantes i tants heu fet possible, aquest projecte no s'hauria imaginat. La seua quarta versió, ara a Carcaixent, ens donarà la possibilitat de conéixer-nos i compartir allò de "beure, menjar i viure".

Els 40 primers mecenes estan convidats a dinar!
Els 40 primers mecenes estan convidats a dinar!

VIATGE A ALCOI

Se'm va ocórrer que una passejada, un dia per Alcoi resseguint les empremtes d'Ovidi, des de la casa on va nàixer fins al fossar on se suposa que estan les restes de la mítica Teresa, passant, entre altres llocs, per la magnífica, espectacular i imprescindible escultura d'Antoni Miró al Viaducte o el que queda de l'Escola de Ribera ...a més d'un esmorzar i un dinar per a gaudir de la particular i magnífica cuina alcoiana, podria ser una experiència ben satisfactòria. Tant de bo vos ho semble també a vosaltres.

La fotografia és de Nuria Andrés:

ESDEVENIMENT A LA TAVERNA D'ENRIC

Vos oferim la possibilitat de celebrar allò que considereu a La Taverna i compartir-ho amb les 10 persones que vulgueu, quan ho cregueu oportú. Beure, menjar, cantar i viure.

Seguirem parlant, què ja no queda res.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

21 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Lluis Casasús Lacoma

    Lluis Casasús Lacoma

    más de 2 años

    Felicitats!!! Gaudeix-ho.

  • Enric Casassus

    Enric Casassus
    Autor/a

    más de 2 años

    Entre totes i tots!!!

  • rafa ferrer

    rafa ferrer

    más de 2 años

    Prova superada👌🏻

  • Genoveva Carbonell

    Genoveva Carbonell

    más de 2 años

    Et desitje molta sort amb aquest projecte!!!💪💪💪

  • Enric Casassus

    Enric Casassus
    Autor/a

    más de 2 años

    Gràcies!

  • BarbaraPeris

    BarbaraPeris

    más de 2 años

    Açò ja va! 👏🏾👏🏾👏🏾

  • Rebeteckles

    Rebeteckles

    más de 2 años

    Podries haver oferit una lasagna i una 🍺 Enriquito!!!

  • Chals

    Carles

    más de 2 años

    Fet!! Molt bon projecte, eixa mostra sona de luxe!

  • Enric Casassus

    Enric Casassus
    Autor/a

    más de 2 años

    Em quede amb l'afecte, el suport i la consideració. Gràcies, amic!

  • JOSEP TORMO

    JOSEP TORMO

    más de 2 años

    L'Ovidi, allà on siga, n'estarà orgullós de l'Enric. Ell i tu s'ho mrereixeu. Gràcies.

#10 / Ja són aquí!

Benvingudes i benvinguts mecenes: "Ja són aquí!".

Després de superar diverses circumstàncies adverses, unes personals i altres de fora, ja tenim a casa els vinils de "25 anys de vacances (Enric Casassús canta Ovidi Montllor)" i ràpidament ens posem a la tasca de posar-los al vostre abast.

Demà començarem amb els enviaments, però ja sabeu que a La Taverna d'Enric, al Passeig de Carcaixent, els podeu replegar des d'ara mateix.

D'altra banda, vull comentar-vos que dissabte 23 d'abril, Sant Jordi, a les 19.00 h presentarem el disc i l'espectacle en directe a l'auditori del Centre Cultural Enric Valor de Benifaió ("Benifaiork" per als i les entusiastes) i seria fantàstic i tot un detall que ens veiérem per allà. També s'hi podran retirar recompenses.

Animeu-vos i ens veiem a Benifaiork!

#09 / Ja estan de camí els vinils!

Benvolgudes i benvolguts mecenes, amics i amigues: després de superades un grapat de circumstàncies adverses, algunes de particulars i altres de caràcter general, tinc a les meues mans el test que m'envien la gent de Krakatoa Records, responsables de la fabricació dels discs, perquè els hi done el vistiplau. Escoltat atentament, he de dir que no hi ha cap pega i que el seu treball està tan ben fet com el del CD.

Això vol dir que, ara sí, podrem gaudir del vinil que vos faré arribar amb la brevetat més gran possible. Només els tinga em posaré en contacte amb vosaltres per a establir la manera.

Gràcies per la vostra col·laboració i per la vostra paciència. Tot arriba.

#08 / Recollida de recompenses

Tot un seguit de circumstàncies, com ara l'estiu, el ritme lent de fabricació propi del mes d'agost, les dificultats de gestió del Verkami o la meua pròpia inexperiència, a més d'alguna situació personal delicada, han provocat un cert retard a l'hora de fer-vos arribar les recompenses que heu adquirit. En qualsevol cas, ja estem en condicions de fer que arriben a les vostres mans i ens hi fiquem.

Començàrem la campanya amb un vídeo gravat a la casa on vivia a València i l'acabem amb un altre gravat a La Taverna d'Enric a Carcaixent. Res de nou, si tenim en compte que, en molts moments de la meua vida, els meus bars i les cases on he viscut han estat, pràcticament, la mateixa cosa.

A l'hora de distribuir les recompenses, agrairia molt que la gent de Carcaixent i de la comarca les replegara a La Taverna. Nosaltres,… leer más

#07 / L'Escola de Ribera

Vos oferim una altra cançó, a manera de senyal, amb l'esperança i la intenció que al llarg del mes tingueu a les vostres mans el disc.

Es tracta de "L'Escola de Ribera". Si els arranjaments i la versió de "M'aclame a tu" els ha fet Josvi Muñoz, els arranjaments i la versió de "L'Escola de Ribera" els ha fet Jaume Pedrós i en ambdues l'aportació de Lucho Aguilar, contrabaixista, és fonamental.

A vore què vos sembla.

Aci teniu l'enllaç a la cançó

#06 / M'aclame a tu

Tot i que el procés de fabricar els CD, els vinils i les recompenses està enllestit i ben prompte en podreu gaudir, vull avançar-vos una cançó per dues raons: perquè tinc moltes ganes que les escolteu totes i perquè ho mereixeu moltíssim. Evidentment, no l'he triada a ull.

Seguim.

Podeu escoltar la cançó en aquest enllaç.

#04 / Entrevista a Ràdio Klara

Fa uns dies va vindre a Carcaixent Josep, de Ca Revolta i alguna cosa més que un amic, a fer-me una entrevista (a xerrar, vaja) per al programa de Ràdio Klara. Un fet que té, sense dubte, molt més d'afectiu i solidari que no pas de rellevant. Ho dic amb la tranquil·litat que em dóna la certesa que l'afecte i la solidaritat estan molt per damunt de la rellevància i la notorietaritat, a l'hora de viure.

Tanmateix, no puc botar-me l'oportunitat de recordar-vos que ens queda poc temps i que serà tot un gust haver compartit el somni amb vosaltres.

La viabilitat del projecte està garantida des del mateix dia que el vaig imaginar, però la idea de compartir-lo amb vosaltres em sembla magnífica.

L'afecte i la solidaritat no només estan molt per damunt de la rellevància i la notorietat; ho estan, pràcticament, per damunt de tot. Endavant!

Podeu escoltar l'entrevista ací

#03 / La Fera Ferotge il·lustrada per Belén Segarra

La idea d'incloure dins les recompenses una làmina amb la imatge d'Ovidi creada per Belén Segarra, em sembla un dels encerts d'aquest projecte; la idea d'encomanar-li a Belén la imatge gràfica em sembla, de fet, tot un encert.

Vaig conéixer, personalment i de més a prop, Belén al Monterey, Bar i Discos al Barri del Carme. La primera cosa que compartírem va ser un flam de carabassa de La Taverna d'Enric, un d'aquells flams que va introduir Àlex Bayarri i que ara oferim a Carcaixent.

Des d'aleshores compartim afecte i consideració. La meua fascinació per la seua manera de llegir la vida i les coses i la seua manera de representar-ho tot plegat és absoluta.

Aquesta visió d'Ovidi i La Fera Ferotge no serà l'única cosa que compartirem amb aquells i aquelles que trieu aquesta recompensa; no serà l'única cosa que compartirem, en general.
Ànims, que ens cal un darrer esforç!

#02 / Com serà la Ruta Ovidi per Alcoi. No et la pots perdre!

La vocació inclusiva de "25 anys de vacances", el disc, el projecte que estem intentant fer possible amb la vostra col·laboració, va fer que se m'acudira afegir a les recompenses un viatge a Alcoi.

Una ruta pel poble d'Ovidi resseguint les empremtes (moltes) i els reconeixements (finalment!) escampats per la ciutat; des de la casa on va nàixer, l'escola de Ribera on va acudir de xiquet i que dóna nom a una de les cançons del disc, la universitat, el Col·legi Major, el museu, les escultures d'Antoni Miró i alguna cosa més que els amics d'Alcoi ens ensenyaran.

Pactarem el dia, probablement un dissabte, i anirem junt@s perquè jo no m'ho puc perdre.

Com que tampoc no n'estem per a perdre menjades, esmorzarem a Soc Alcoià i dinarem a Casa Juliet, llocs on gaudirem de la magnífica i particular gastronomia alcoiana.

Animeu-vos!

#01 / El perqué del roig i el negre

Tot i que pot semblar recurrent, l’elecció del roig i el negre per a les samarretes amb la imatge de l’Ovidi, portada del disc “25 anys de vacances”, no és de cap manera casual.

La samarreta comença així:
“Jo sóc fill de família molt humil. Tan humil que d’una cortina vella una samarreta em feren: vermella”

A Les meues vacances Ovidi canta:
“Em creureu mort. Jo no hauré mort. Faré vacances. El color negre que m’estime se’n vindrà amb mi. Jo sol, de negre!”

Com veieu, en teníem totes les pistes.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies