En temps de pandèmia moral, cal mantenir l'esperança que es va obrir en el passat per encarar-nos a l'abisme del present. Només trobarem un bri de redempció en l'estima, l'empatia i la bellesa de l'art.
Nou objectiu
Tal com indicàvem al projecte inicial, el disc contenia onze cançons. En aquests dies en què hem estat treballant en l'edició del disc, mig per jugar, mig a veure què passava, Joan Palomares i Rafa Xambó han fet una cançó nova, en la mateixa línia discursiva del disc però amb un tractament electrònic d’avantguarda.
L'experiment ha valgut la pena i creiem que amb una mica més d'esforç podríem enregistrar-la en l'estudi i fer-ne una barreja i masterització. Serà una cançó que cantaran els dos junts, dos músics de generacions diferents, amb trenta anys de distància, i una mateixa ambició humana i artística.
"Tombem els murs / i alcem estels / i alcem el món que duem al cor"
El disc, per tant, tindrà un temà més que anirà al final. Hi arribarà doncs a tots els mecenes, tant els actuals com els que s'hi incorporen a partir d'ara.
A més, Cèsar Amiguet, el dissenyador gràfic del projecte, tot seguint la idea inicial, està preparant un seguit de postals a partir de les fotos del mòbil de Rafa. Són, doncs, un apunt a la mirada de l'artista i un reflex del món que li interessa. Les postals seran exclusives per a mecenes i cadascú en rebrà de diferents.
Introducció
Rafa Xambó és un cantautor valencià de llarg recorregut. Va començar als anys 70 i, després d'un llarg silenci artístic, va reprendre l'activitat musical pública amb el canvi de segle. Té sis discos publicats i ha rebut diversos premis i reconeixements per la seua obra.
La dansa d'un temps nou
Us oferim un recull d'onze cançons amb algun text de Xambó i altres de Maria-Mercè Marçal, Anna Montero i Txema Martínez.
Vivim un temps terrible en què la crisi civilitzatòria —ecològica, sanitària, econòmica i social—, la crisi de crisis, ens aboca a l'egoisme cínic o a la desesperació. Però també podem aferrar-nos a viure en la resistència a la barbàrie i la dignitat personal com una nova forma de felicitat i d'alegria.
Res millor que la companyia dels grans mestres per a completar la banda sonora del temps que ens ha tocat de viure. Al disc trobareu interessants versions/relectures de poemes i cançons de Salvador Espriu amb Raimon, Nâzim Hikmet amb Pete Seeger, Manel Marí amb Toti Soler, Woody Guthrie amb Jeff Tweedy, Ovidi Montllor i John Lennon.
En temps de pandèmia moral, cal mantenir l'esperança que es va obrir en el passat per encarar-nos a l'abisme del present. Només trobarem un bri de redempció en l'estima, l'empatia i la bellesa de l'art.
El disseny gràfic
De formació multidisciplinar, Cèsar Amiguet és dissenyador gràfic des de 1999, i el seu treball està sovint relacionat amb la cultura de base, reivindicativa i d'arrel popular. Nascut a Borriana, des del 2001 viu a Paterna, on forma equip de treball i vida amb Anna Roig Llabata de Lavalenciana, i des del 2007 treballa també a Escola Valenciana com a director artístic de l'entitat. Autor de campanyes com ara el Sí al valencià, les Trobades d'escoles en valencià (2014-2018), els Premis Ovidi i l'any OHvidi del COM, ha treballat el disseny a partir de les fotografies del mòbil de Rafa Xambó, i de la relació interior/exterior tan present en aquests temps d'incertesa i d'esperança continguda.
La música i els músics
S'hi proposa una mixtura de referències elèctriques, acústiques i electròniques. La singularitat del resultat —el disc ja està tot gravat— rau en la mirada amb la qual Rafa Xambó reinterpreta la cançó d'autor, el rock més elèctric, el folk genuí i hi suma el recurs a la música electrònica. Una proposta diferent a tot el que l'artista ha fet fins ara.
Els músics
Àlvar Carpi: un guitarrista amb llarga experiència que ha participat en més d'una vintena de projectes de grups i cantautors (Miquel Gil, Òscar Briz, Rafa Xambó i La Fusteria, Aljub, Soul Atac, Dani Miquel...) La seua versatilitat (rock, blues, funk, folk...) dona un toc especial al disc.
Salva Vázquez: pianista i professor de piano d'una àmplia formació clàssica i jazzística amb qui ja va treballar Xambó en el disc de Sonets de Shakespeare. El piano de cua, en uns temes, i els teclats, en uns altres, omplen de llum i elegància tot el disc.
Chris Attwell: baixista amb recorregut internacional format a Berklee. Nascut i criat a Bournemouth, ha participat de l'escena del jazz i el pop a Londres durant anys. Ha tocat amb artistes com Jorge Pardo, Gary Willis i Perico Sambeat. Una sort poder comptar amb ell i el seu baix contundent.
Ben Wirjo: baterista nascut a Texas (EUA), ha viscut a diferents estats nord-americans i sis anys a Xina. Porta 25 anys tocant professionalment i actualment toca per a Badlands, Johnny B. Zero, Junior Mackenzie, i Donallop. Un fitxatge d'agrair. Un baterista fabulós.
Joan Palomares: jove músic de la Safor al capdavant de la banda Prozak Soup i amb una trajectòria destacada en l'escena electrònica. Ha col·laborat amb la Gossa Sorda i ZOO entre altres. Ha aportat la seua música, de manera brillant, en tres temes del disc.
Miquel Xambó: jove guitarrista de flamenc i elèctric format amb José "El Piru" i Jacopo Mezzanoti. Ha posat l'EBow i la guitarra solista a Tempestes.
El treball d'enregistrament, mescla i masterització
L'hem realitzat a Novoestudios amb una estratègia de prevenció de la Covid 19. Una part important del treball l'han realitzat els músics a casa amb els seus mitjans. Després, a l'estudi, Facundo Novo ha anat muntant els projectes i s'han enregistrat algunes guitarres acústiques, el baix, la bateria i les veus. Ha sigut un goig poder treballar amb Facundo, un enginyer de so i un músic amb molta experiència i sensibilitat.
A què destinarem les vostres aportacions?
A recuperar la inversió realitzada en l'enregistrament del disc.
Al disseny gràfic.
A la producció i enviament de les vostres recompenses.
A les despeses de gestió legal de drets i distribució en plataformes digitals.
A actualitzar el web de l'artista.
A la producció de materials promocionals amb suport audiovisual.
Tots els diners que es recapten més enllà de l'objectiu de finançament s'invertiran en promoció i en la producció dels concerts de presentació.
Completar discografia
Et falta algun dels discos que ha editat Rafa Xambó? No els tenim tots, però te'n podem oferir quatre.
Del disc T'estimo tant. Sonets de Shakespeare, només en disposem trenta unitats per la qual cosa només l'oferirem amb la recompensa Ho vull tot.
Pots triar entre els següents discos a les recompenses per completar la teua discoteca. Quan et contactarem al final del Verkami, ja ens diràs els CD que vols.
Mecenes Gran Suport
Les persones que trien l'opció Gran Suport podran escollir les recompenses que preferisquen fins completar la quantitat aportada. És una opció molt interessant per a persones a qui agrada regalar música. També és molt adient per a grups, col·lectius i entitats que poden, així, repartir o regalar discos entre els seus membres. Rebran de regal un CD més i una tassa o una bossa.
Extres
Totes les recompenses físiques poden anar dedicades i signades per l'autor si ho demaneu i per a la persona que digueu si és per a regal. Totes les persones participants com a mecenes constaran a la relació de noms que inclourem al CD i al vinil, a no ser que facen menció expressa en sentit contrari.
Segell discogràfic
Amb aquest disc, Stanbrook Produccions, una productora del sector audiovisual que té ara en exhibició l'excel·lent pel·lícula Un cercle en l'aigua, enceta la seua línia de produccions musicals.
16 comments
If you are already a sponsor, please Log in to comment.
Rafa Xambó
Author
Moltes gràcies, Pasqual. Una abraçada.
Pasqual Requena
Una vegada escoltat el disc... ENHORABONA!
Rafa Xambó
Author
Moltes gràcies, Octavi.
Octavi Monsonis Arnandis
Molt d'èxit al nou disc
Rafa Xambó
Author
Moltes gràcies! Salut i cultura.
Francesc
Ja sóc mecenes i amb moltes ganes d'escoltar el nou disc!
Rafa Xambó
Author
Moltes gràcies!
usdefruit
Ganes d'escoltar el teu nou disc, Rafa!
Rafa Xambó
Author
Gràcies, Nelo! Una abraçada i visca la música.
nelo
Endavant Rafa! que ja ho tens ahi! Ànims!!!