❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Contes com a antídot. El pes del que expliquem

Un llibre per remoure consciències i contrarestar els efectes tòxics d'una societat capitalista, neoliberal, patriarcal i discriminadora.

Eva i Laia

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
237
Aportaciones
4.708€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Hola! Som Eva i Laia, l'escriptora i la il·lustradora del llibre CONTES COM A ANTÍDOT. EL PES DEL QUE EXPLIQUEM.

Hem treballat de valent i amb molta il·lusió per oferir-vos un llibre que consta de set contes de diferents temàtiques socials, de plena actualitat i que s'escapen de la quotidianitat, amb posterior informació, a més d'il·lustracions i imatges, que ens ajudaran a aprofundir sobre cada tema que tractem.

Els contes parlen sobre les guerres, la lluita LGTBI, l'homosexualitat, les diferències culturals, la contaminació del planeta, l’espoli a països ‘pobres’ i el masclisme en els contes tradicionals.

És un llibre per a molts públics: famílies que volen explicar contes de temàtica social als seus infants, professorat que vol llegir al seu alumnat històries diferents i introduir una mirada crítica per aconseguir un jovent més compromès, xiquetes i xiquets amb bona capacitat lectora i amb ganes d’aprendre, adolescents i gent adulta a qui els agrada submergir-se en narracions fictícies que no només tenen la intenció d’entretenir...

El llibre val 12 euros però si voleu col·laborar posant més diners perquè el projecte pugui créixer, tenim preparades unes postals i calendaris que segur que us agradaran i us faran servei.

Les postals contenen il·lustracions del llibre amb una frase que les acompanya.

Els calendaris contenen infoantídots amb imatges, i també són acompanyades de frases de persones lluitadores que han fet o fan història pel seu compromís social i/o mediambiental.

El dinar a la natura el farem tan aviat com ens ho permetin les restriccions. Segur que ens ho passarem molt bé!

Si us agrada el nostre projecte i voleu aportar 20 euros, us enviarem 1 llibre + 5 postals + 1 calendari.

Però teniu altres opcions que podreu descobrir més avant, el màxim que podeu aportar són 40 euros, amb aquesta quantitat de diners podreu escollir entre:

2 llibres + 10 postals + 2 calendaris o

2 llibres + 2 postals + 1 dinar a la natura

Qui som

Soc Eva Vázquez i em preocupen molt els problemes socials i mediambientals. Crec que la pandèmia que estem patint pot ser una oportunitat única per canviar la nostra manera de viure en aquest món. Estic convençuda que la immensa part de la societat encara hem de despertar i adonar-nos de la necessitat de lluitar per canviar l'actual sistema econòmic i social. Un sistema que deixa gran part de la població mundial en la pobresa absoluta mentre un reduït nombre de persones s’enriqueixen fins a la medul·la amb el beneplàcit de l’altra part de la població que per manca d’escrúpols, per interessos, per desinformació o per conformitat i immobilisme, continuem acceptant viure en una societat cruel i inhumana, i en un planeta cada cop més contaminat i incapaç de regenerar-se, víctima de les nostres activitats insostenibles.

Soc Laia Ortiz i crec que el futur ha de ser rural i cooperatiu, o no serà. Aquest 2020 el nostre planeta ha superat la seva capacitat d'autoregenerar-se, així que per molt que ens entestem a defensar l'actual sistema econòmic i productiu, si continuem igual com sempre, no hi haurà res a fer. O una immensa majoria de gent canviem la nostra forma de viure en aquest món, o l'espècie humana té els dies comptats. Però soc optimista i positiva, i sé que hi ha un munt de gent com Eva i com jo amb ganes de reinventar-se i aconseguir el canvi necessari per dir sí a la vida, una vida digna per a totes les criatures que habitem aquest planeta, un planeta que ja no pot més i necessita començar a prendre's l'antídot per curar-se.

NECESSITEM UN MÓN MILLOR, necessitem gent crítica, compromesa i valenta. Aquest llibre vol ajudar a remoure consciències. A través de diferents contes i de tota la informació que presentem després de cada relat, pretenem apropar les lectores a entendre una mica millor el món en el qual vivim. La desinformació ens fa presoneres, ens condemna a deixar-nos portar com a borregues i hem de dir prou i canviar les regles del joc o no hi haurà marxa enrere.

Aquesta crisi pandèmica deixa un cop més les classes populars ben tocades, però mentrestant l'elit mundial està engrandint les seves multimilionàries fortunes. Amb cada nova crisi perdem drets que ens va costar molt de conquerir. Amb la pandèmia, la classe dirigent aprofita per realitzar reformes impopulars aprofitant el desconcert de la gent. No podem posar-nos una bena als ulls ni fer cas de la majoria de mitjans de comunicació que estan en mans de multinacionals, bancs i asseguradores que en cap cas informen sinó que defensen els seus interessos.

Contrarestem els efectes tòxics de la societat capitalista, neoliberal, globalitzada, androcèntrica, patriarcal i discriminadora en la qual ens toca viure.

LA NOSTRA PÀGINA WEB: https://contescomaantidot.wordpress.com/

L'EDITORIAL LO DIABLE GROS, «UNA EDITORIAL PETITÍSSIMA»

Fa vuit anys, naixia, a cavall de Tarragona i Colòmbia, una associació cultural que tenia com a una de les seves intencions fer llibres llibertaris en català, «una editorial petitíssima» tal com deia Julià Guillamon en un article a La Vanguardia que va ser batejada amb el nom de Lo Diable Gros. Avui, Lo Diable és del Camp i del Priorat però abasta molt més enllà del que pretenia.

La primera col·lecció de l’editorial, El Martell, volia i vol recollir el pensament fragmentari desenvolupat en els moviments socials contemporanis amb reculls d’articles. Els dos primers volums que publicàren recollien els del Roger Palà i David Fernández. La memòria històrica era també part dels terrenys que els membres de la cosa tocàven i ràpidament van acollir una col·lecció de memòria que, fins ara, ha tret biografies de Félix Carrasquer o Farga Pellicer, alhora que inclou la revista La Corbella, una publicació de memòria llibertària bàsicament del Camp amb una redacció autònoma.

Les ganes de lletra els va portar a crear la col·lecció La Sageta, on han publicat llibres de Magí Sunyer i inèdits de Salvat-Papasseit i Maria Aurèlia Capmany. Tot això, acompanyat per la col·lecció de pensament La Tramontana, on tenen llibres de Zerzan i Salvador Seguí, o La Miloquera, amb llibres il·lustrats de, amb i per prioratins. Al seu costat, llibres d’homenatge a l’Ovidi, reculls de cites militants amb L’Espurna, d’il·lustradors com Idren o guies turístiques alternatives de Tarragona. O col·laboracions amb altres editorials valencianes i balears que han permès publicar els tres volums del Llibre Negre.

Ara, estan preparant una nova col·lecció de clàssics de les esquerres marxistes i republicanes catalanes que es dirà Fil Roig i el cap els bull més del que els permet la realitat del paper imprès. Com veieu, «una editorial petitíssima» amb mirada gran.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners que recaptem són per imprimir els llibres i les recompenses, i a més, volem que aquest llibre arribi de manera gratuïta a totes les escoles i instituts públics de les Terres de l'Ebre, i si fos possible, també als de la resta de Catalunya, i si anés rebé, als de tots els centres públics dels Països Catalans.

L’educació ha de ser capaç de construir una societat més justa i igualitària, ha de ser el motor de canvi per a una transformació real i efectiva en un moment de la història en què ja es fa difícil imaginar que no acabem destruint-ho tot per sempre. Fingir que tot va bé no hauria de ser una opció. Volem contribuir amb el nostre granet de sorra enviant aquest llibre als centres educatius perquè creiem que pot ser una gran eina per treballar a les classes.

GRÀCIES PER LA VOSTRA AJUDA!

Calendari previst

El nostre VERKAMI començarà el dia 4 de novembre i durarà 30 dies. Esperem que us animeu a col·laborar, segur que no us en penedireu.

Podeu comprar llibres per regalar a la vostra família o amistats. Us arribaran a casa, juntament amb les recompenses (postals i calendaris) abans del 23 de desembre.

+ Info

Si ho desitgeu podeu enviar-nos els vostres comentaris, suggerències o preguntes a:

[email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

26 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Jordi Bautista

    Jordi Bautista

    más de 3 años

    Heu enviat un missatge per demanar adreça telèfon ...per fer enviament...a qui envio aquestes dades ? Tinc moltes ganes de veure' el llibre...vull fer regal de Nadal.gràcies

  • Marc Goodfellah

    Marc Goodfellah

    más de 3 años

    Quines ganes de llegir-lo i vore'l. Enhorabona, sou magistrals.

  • Eva i Laia

    Eva i Laia
    Autor/a

    más de 3 años

    I tant!, ja t'escriurem per privat. No sé si coneixes a Laia o a mi mateixa, ens dius per a la dedicatòria. Gràcies per ser la nostra mecenes. Una abraçada!

  • Aïda Parra

    Aïda Parra

    más de 3 años

    Felicitats!! El podré rebre dedicat? 🙈 Moltes gràcies!

  • Eva i Laia

    Eva i Laia
    Autor/a

    más de 3 años

    Ho deixem en 4.500 però tothom que vulgui aportar pot fer-ho, ja que com més mecenes serem a més centres públics arribarem. Gràcies!!! Continuem!

  • Nirxavi

    Nirxavi

    más de 3 años

    Menys de 4 dies... Tic-tac... a pels 5000 o què? ;)

  • Eva i Laia

    Eva i Laia
    Autor/a

    más de 3 años

    Moltes gràcies per la confiança!!!

  • meritxell

    meritxell

    más de 3 años

    Per la cultura d'aquest país nostre!

  • Eva i Laia

    Eva i Laia
    Autor/a

    más de 3 años

    Ja queda menys... Moltes gràcies!

  • Marta Tarafa

    Marta Tarafa

    más de 3 años

    Esperem amb moltes ganes el llibre per poder-lo explicar al nostre fill :)

Volver a todas las actualizaciones

#04 / GRÀCIES A TOTHOM, JA HEM ACONSEGUIT EL SEGON OBJECTIU!

Estimades i estimats verkamistes, a dinou dies de finalitzar el Verkami, ja hem aconseguit el segon objectiu. Moltes gràcies a tothom per la confiança dipositada. Ara anem a pel tercer, 4.500 euros, perquè volem arribar com més lluny millor. Recordem que com més diners tindrem, més llibres podrem enviar de forma gratuïta als centres educatius públics.

Encara queden dies i us animem a què continueu compartint el nostre projecte amb tota la gent que coneixeu. Gràcies per tot!

A pel tercer?
A pel tercer?

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#07 / ELS LLIBRES I RECOMPENSES JA ESTAN EN CAMÍ!!!

Hola gent, us informem que avui hem anat a correus i ja estan en camí els llibres i les recompenses que vau demanar des de diferents punts dels Països Catalans, des de la Franja i fins i tot des de Suïssa.

La gent amb qui encara no ens hem posat en contacte, no us amoïneu, ho farem abans del dia 23. Són dies de molta feina, però ho tenim tot programat.

Dir-vos, també, que hem decidit enviar els llibres a les escoles i instituts després de festes ja que són dies de molta feina als centres i creiem que la rebuda serà més bona quan tothom estigui més relaxat.

MOLTES GRÀCIES! UNA ABRAÇADA!!!

#06 / PACK CULTURAL

Ei, estimades i estimats verkamistes. A dues setmanes oferim l'última recompensa per un preu magnífic de 25 euros. Per aquesta quantitat podreu rebre un llibre de Contes com a antídot i un pack per a tots els concerts de les 17es Jornades Musicals de l'Ermita d'Ulldecona. Quina passada!!!

Continueu compartint amb la vostra gent i amb tota aquella que cregueu que els pugui interessar.

Tot i el confinament, sigui quin sigui el format que hagin de prendre les jornades, se celebraran igual. Així que ja ho sabeu, a llegir i a ballar i cantar. La cultura ens fa més lliures! VISCA LA CULTURA!

#05 / NOVA RECOMPENSA: PACK MEDIAMBIENTAL!!!

A 17 dies de finalitzar el nostre Verkami, us oferim una nova recompensa de 45 euros. Gràcies a tota la gent de Salvem lo Montsià per sumar-se a la nostra campanya! Creem xarxes de col·laboració per fomentar la consciència mediambiental.

Compartiu amb tota la gent coneguda! Continuem fent més i més gran aquest projecte.

El pack mediambiental consta d'1 llibre de Contes com a antídot, 1 llibre d'Arraïlades que parla de les oliveres monumentals, amb la seva guia didàctica, 1 llibre de poemes de Les veus de les oliveres i 1 samarreta de Salvem lo Montsià.

Vinga, que només n'hi ha 5!!!

#04 / GRÀCIES A TOTHOM, JA HEM ACONSEGUIT EL SEGON OBJECTIU!

Estimades i estimats verkamistes, a dinou dies de finalitzar el Verkami, ja hem aconseguit el segon objectiu. Moltes gràcies a tothom per la confiança dipositada. Ara anem a pel tercer, 4.500 euros, perquè volem arribar com més lluny millor. Recordem que com més diners tindrem, més llibres podrem enviar de forma gratuïta als centres educatius públics.

Encara queden dies i us animem a què continueu compartint el nostre projecte amb tota la gent que coneixeu. Gràcies per tot!

A pel tercer?
A pel tercer?

#03 / NOVA RECOMPENSA!

Avui tenim una sorpresa molt especial, estimades i estimats mecenes. Quan vam començar el Verkami no sabíem que hi hauria persones i col·lectius que voldrien sumar-se a aquesta campanya, però així ha estat. Tenim el plaer d'anunciar una nova recompensa a un preu molt econòmic. El mestre i antropòleg, Guillem Riba, autor del llibre L'escola en construcció, ens ha fet una donació per poder oferir un pack de dos llibres d'educació crítica només per 20 euros. El llibre del Guillem està concebut com un viatge, un camí de reflexions i teories que ens portarà a creuar les cruïlles que separen l'escola d'ahir i la de demà.

Recordeu d'ajudar-nos i compartir amb les persones conegudes, amistats i familiars tota la informació que us anem enviant. MOLTES GRÀCIES. Continuem caminant...

#02 / ARA SÍ, HEM ACONSEGUIT EL PRIMER OBJECTIU! MIL GRÀCIES, GRANS MECENES!

MOLTES GRÀCIES A TOTES I TOTS ELS MECENES que durant cinc dies heu confiat i col·laborat en el nostre projecte. Avui hem aconseguit els 2.500 euros del nostre primer objectiu. Però seguim caminant! Ara que ja hem aconseguit aquest primer pressupost i podrem enviar-vos els llibres i les recompenses, i també un exemplar gratuït del llibre a totes les escoles i instituts públics de les Terres de l'Ebre, ampliem el nostre objectiu. Ja sabeu que el nostre propòsit és força ambiciós. Com us vam explicar al vídeo de presentació, la nostra intenció és que el projecte pugui créixer més i més per poder enviar al màxim de centres educatius públics el nostre llibre. Però estem parlant de milers de centres i evidentment hem d'anar creixent i aconseguir molts més diners. Com ja sabeu, treballem… leer más

#01 / AIXÒ QUASI HO TENIM. MIL GRÀCIES ESTIMADES I ESTIMATS MECENES!

Hola, verkamistes!

Us donem mil gràcies per haver confiat i participat en el nostre projecte. Estem a punt d’aconseguir el nostre objectiu gràcies al vostre suport. Creiem que arribarem a 2.5oo euros en breu i tindrem prou diners per poder enviar-vos els llibres i les recompenses, i també un exemplar gratuït a cada centre educatiu de les Terres de l’Ebre. Tot i que com ja vam dir al vídeo de presentació, ens agradaria arribar més lluny i ampliar l’enviament a totes les escoles i instituts públics de Catalunya i, en cas que anés rebé, també dels Països Catalans.

Som noves en això de Verkami, però ens han dit que es pot ampliar el pressupost inicial si tot va bé, i com sembla que serà el cas, així ho farem si arribem a l’objectiu inicial. És per este motiu que continuem demanant que ens seguiu i ens doneu suport compartint i parlant del nostre projecte amb amistats, gent coneguda i familiars.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies