❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

¡Visita la caseta virtual!
Descúbrelos todos

"J" el quart llibre de Jordi Fraginals

"Un canvi significatiu de rumb" - "Una maduració" - "Adolescència poètica"

"Jordi Fraginals"

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
47
Aportaciones
1.004€
De 750€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Jordi Fraginals apareix per primera vegada al món, a facebook, cap a l'any 2011. Des d'allí promociona el seu blog de poemes que després s'acabaria convertint en el seu primer llibre, "L'encontre". Aquest llibre va ser presentat a la biblioteca Vapor Badia de Sabadell el dia 19 de desembre de 2012 per Victor Mañosa i el seu autor. Només els assistents li han vist la cara. Des de llavors no se n'ha sabut res més que els verkamis dels seus posteriors llibres. Avui però, Jordi Fraginals, contesta les preguntes dels seus lectors:

ENTREVISTA:

Per què el pseudònim de Jordi Fraginals?

De "La vida i la mort de Jordi Fragnials" de Josep Pous i Pagès. Una lectura obligatòria a l'institut i a l'hora un títol molt ambiciós. Com es pot escriure sobre tota una vida? Crear un personatge, fer-lo néixer, viure i morir de vell... Llavors jo era jove i llegia molt i la idea d'escriure ja havia penetrat en mi. Però el simple fet d'imaginar una vida sencera em semblava impossible. Aquell títol, més que el llibre en si, em va marcar; tant, que va fer que més tard n'adoptés el nom del protagonista com a pseudònim.

Per què torna Jordi Fraginals amb un quart llibre?

Bueno, intento escriure constantment i així amb el pas del temps, aconsegueixo arribar al final en alguns dels textos que intento. Després d'aquests 3 anys, han fructificat aquests 3 textos.

Què t'ha motivat a escriure’l?

No hi ha més motivació que la d'escriure. En el meu cas, el que escric no està sota el meu control. No imagino i després escric. Visc mentres escric. Suposo que per això penso que el que escric és poètic.

Quin o quins objectius té l’edició d’aquest quart llibre?

L'objectiu és veure'l editat. I també que la gent el llegeixi. Sempre fa il·lusió. I les crítiques, que són molt importants! Tot i que la veritat escasseja una mica...

Quan vas començar i què et va fer decidir a escriure el teu quart llibre ?

Va començar amb l'escena inicial del llibre a la piscina i d'aquí es desencadena tot el primer relat. I del primer relat neixen els dos següents. Com dues seqüeles o preqüeles... o simplement paral·leles.

Què es planteja l’autor amb aquest quart llibre?

Com ja he dit no em plantejo res quan escric. En tot cas, si mirem el resultat sí que podem veure certs temes plantejats sobre la taula. Però això ja no em correspon a mi. Jo ja he fet el meu procés. Que cadascú faci el seu. Això sí, compartir és viure!

Per què el títol de J ? Què significa? Té alguna relació amb el nom de Jordi, de l’autor? Tots els títols dels teus llibres són originals i tenen un perquè. Perquè J ?
"J" en aquest cas és una inicial. De Jordi, de Joana... Protagonistes del llibre... També és una lletra que té forma de ganxo, una forma bastant agressiva... No té cap més significat. "L'encontre" va ser un títol no buscat, com diu la paraula va ser una troballa. "Mania" és un concepte molt ambivalent que m'interessava posar damunt la taula. I "No llegir" simplement és una advertència. Algú em va dir "que s'estava a punt de tallar les venes" mentre llegia "No llegir"...

Es tracta d’un llibre de narrativa o de poesia, o ambdós a la vegada?
És un llibre narratiu però amb la màxima intenció poètica. Però en el sentit estricte no hi ha cap poesia.

Tens previst escriure una novel·la?

Sí, clar. Però sóc incapaç. És el meu màxim objectiu. Però crec que mai ho aconseguiré, pel que deia abans, escric sobre la marxa, i així és difícil abastar una novel·la. Tinc una obsessió amb aquest fet, és per això que de vegades m'agrada jugar a dilatar el temps, explorar totes les variants... Tinc una obsessió amb la llargada d'allò que escric, que estic intentant superar.

A qui va dirigit o a quin perfil de lector li pot agradat J ?

Crec que per primera vegada des de "L'encontre" podem dir que estem davant d'un llibre per a tots els públics.

Pots adalentar una síntesi de la trama del llibre ?

No.

Per què decideix editar-lo a través d’un projecte a Verkami ?

Per assumir el cost de la correcció dels textos i l'edició dels llibres. És un tot que culmina en forma de llibre per a tothom que hi està interessat.

Què opines sobre els altres tres editats? Quines crítiques has rebut i què en penses?

Doncs la veritat és que no tinc una opinió molt formada sobre els meus llibres. En aquest sentit, per mi, són bastant hermètics. Per una banda no els torno a llegir mai un cop han estat editats, i per l'altra tinc molt mala memòria per recordar-ne els detalls. Tot i així, alguna vegada que n'he agafat algun exemplar i l'he fullejat em sorprenc a mi mateix... Estic conent perquè escric el que m'agradaria que escrivissin per mi.

Treus aquest llibre per Sant Jordi perquè ets un escriptor mediàtic o perquè és el teu Sant?

Ni una cosa ni l'altre. Ha coincidit... Òbviament no sóc un escriptor mediàtic, m'autoedito i això em dóna llibertat total a l'hora d'escriure.

Després de 3 llibres i aquest quart que ha de sortir, creus que hi ha alguns temes recurrents en tots ells?

Suposo que sí, n'hi deu haver molts, la mort, la consciència, la pèrdua de la raó, la relativitat, l'amor, la reflexió...

Aquest llibre inclou imatges?

No, en algun moment em vaig plantejar incloure imatges en els meus textos, però crec que és un terreny que no em pertoca. Ja hi ha professionals que es dediquen a la imatge.

Què se sent al només haver pogut celebrar 4 aniversaris en vint anys, degut a haver nascut un 29 de febrer?
És un fet completament trascendent, aquesta excepcionalitat és la que m'ha dut on sóc ara. Em sento molt exclusiu podríem dir...

Ets creient? En què creus?

Crec en la bondat.

Quins són els teus referents? Quins són els teus mestres? Gent que hagis llegit, que hagi escrit el que tu has llegit?

La veritat és que no llegeixo. D'aquí també ve el títol "No llegir" del meu tercer llibre. Vaig llegir molt de jove. Però ara n'he perdut la pràctica. Escriure m'exigeix molt. No és fàcil trobar la veu interior. Escriure m'ha fet perdre la lectura. M'he tornat molt llepafils. Però de l'etapa de jove recordo amb intensitat a Javier Marias...

Què t'inspira?

El cor i el cap.

Estàs enamorat? I si és així, de qui?

Sí, no sé viure sense estar enamorat. À J

Què fas en aquests temps de confinament? On vius? Vius sol?

Intento escriure, com sempre.

* * * * *

A què es destinaran els diners?

El 50% del pressupost de la campanya es destina a la correcció del llibre

L'altre 50% del pressupost va destinat a financiar l'edició del llibre.

Calendari previst

El calendari previst d'entrega dels llibres és d'un mes o mes i mig.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • mribera

    mribera

    4 años

    Anims, visca els llibres que ens fan mes lliures

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies