❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

Els bons homes van en burro

“Els Bons homes van en Burro” és una ruc-movie de tres paios i tres burros que decideixen viatjar per Catalunya recollint cartes, peticions, demandes o desitjos, amb la intenció de retratar l’estat d’ànim de la gent, i amb l’esperança de donar veu a alternatives.

Capipota

A project of

Category

Created in

0
seconds
217
Pledges
5.740€
From 5.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

QUÈ ÉS AQUESTA BURRADA?:

“Els Bons homes van en Burro” és una ruc-movie de tres paios i tres burros que decideixen viatjar per Catalunya recollint cartes, peticions, demandes o desitjos, amb la intenció de retratar l’estat d’ànim de la gent, i amb l’esperança de donar veu a alternatives. Des de les crestes de Montserrat els nostres protagonistes emprendran el viatge tot travessant Catalunya pel Camí dels Bons Homes fins arribar a França.

Amb l’objectiu de fer arribar aquestes cartes al Parlament Europeu, i amb la convicció que en aquests temps el que la política necessita és la humilitat i la saviesa del poble, els nostres protagonistes engeguen aquesta aventura conscients de l’esperança ingènua que suposa; mentre es repeteixen una de les màximes de la saviesa popular: “És un boig, un pobre somniador”

Per a més informació entra a la nostra web www.elsbonshomesvanenburro.cat

QUÈ ÉS UNA RUC-MOVIE?

Una ruc-movie (de l’anglès resident a Salou, literalment “pel·lícula de burros”) és un gènere cinematogràfic on l’argument es desenvolupa al llarg d’un camí de muntanya, on no arriba ni l’enlluernat municipal ni les voreres. Les ruc-movies combinen la metàfora del viatge sense presses, amb el sentiment de pertànyer al burro quan aquest esdevé un símbol d’identitat adulta. Una ruc-movie està caracteritzada per la seva utilitat en temps de crisi, ja que recull crítiques, propostes i alternatives a la situació actual.

“Els bons homes van en burro”, si més no, no és una ruc-movie en el sentit convencional del terme, sinó que desafia constantment el seu propi gènere, introduïnt bandes sonores en directe, elements absurds a tort i a dret i les opinions de tot aquell que tingui ganes de posar el seu granet de sorra en aquest retrat absurd del moment que ens ha tocat viure.

QUÈ NECESSITEM I AMB QUÈ HO INVERTIREM?:

El projecte consta de tres fases:

 1. Viatge fins a França: Aquest és el principal procés i pel qual necessitem més suport. El 19 d’agost de 2012 farem via cap a França des de Montserrat, seguint el Camí dels Bons Homes. Marxarem 6 persones (3 actors, 3 tècnics), i 3 burros. Tot i que el nostre objectiu és fer un viatge low cost, hi ha certes necessitats que no podem deixar de banda, tant pel que fa al benestar de les bèsties com per les necessitats tècniques que suposa rodar un documental.

Per a aquesta fase necessitem 5.500 €. Podeu consultar el desglòs del pressupost al següent link: Pressupost

 1. Viatge fins a Brussel·les: Aquesta és la segona fase del projecte, una vegada haguem recollit les cartes i ens haguem recuperat de l’aventura, buscarem la manera de portar-les a la principal seu administrativa de la Unió Europea durant una de les cimeres. Per a complir aquesta fase ens caldrà la col·laboració d’una empresa o particular que disposi de transport per a les bèsties, perquè volem que els polítics vegin en primera persona les enormes cares dels burros i entenguin que la cosa no va en broma.

 2. Desenllaç: Convidarem a tota persona que hagi participat en el projecte a l’estrena del documental, el desenllaç del qual es viurà en directe just després de la projecció.

Sabem que la cosa està molt malament (a nosaltres també ens passa) i sabem que demanar diners avui en dia és poc menys que demanar un ronyó. Per altra banda pensem que si hem d’esperar a tenir els recursos que necessitaríem per fer aquest projecte de manera convencional el més probable és que no el poguéssim fer mai. Per això, la nostra filosofia és el “trueque”. Podeu col·laborar econòmicament a través de Verkami o ajudar-nos a cobrir qualsevol de les necessitats del projecte. A les nostres xarxes socials anirem informant sobre quines són les necessitats que van sorgint durant el projecte. Sigui amb una petita aportació econòmica, facilitant-nos algun objecte d’atrezzo, o venint a donar un cop de mà durant alguna part del rodatge, la teva ajuda serà més que benvinguda.
És molta la gent que s’ha implicat en aquesta burrada, i convidem a molta més gent a participar-hi!

Necessitem la vostra ajuda per crear, produir i enregistrar aquest viatge, per arribar fins on ens portin peus i mans!

QUI SÓM?

Darrere les càmeres el col·lectiu Cap i Pota està format pel Genís Rigol i el Ferran Gassiot, dos personatges que comparteixen una perturbadora relació d’amor-pànic amb els burros. Els hi encanten però a la vegada els hi tenen una por visceral (diuen que ténen una boca molt gran).

Davant les càmeres els herois del viatge seran tres burros (l’Aisha, el Moresc i el burro sense nom) i tres persones (l’Aleix Escursell, el Lluc López i el Francesc Ribera).

Junts empendrem aquesta aventura! Una ruc movie sense presses sobre bústies, queixes i desitjos.

COM CONTACTAR-NOS?

Cap i pota 2012

Contacte: Genís Rigol: 625 852 814 / Ferran Gassiot: 626 972 497

mail: info@elsbonshomesvanenburro.cat

info: Els Bons Homes van en Burro

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

5 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Iago

  Iago

  about 6 years

  BUENAS! preguntábais por el nombre para aparecer en los créditos...

  Iago López Rodríguez estaría perfect!

  GRACIAS y enhorabuenaaaaaaaaaa!!! habéis quedado contentos con el resultado?

  Un abrazote Ferrán!!!!!!

 • XAVI-S.H

  XAVI-S.H

  about 6 years

  Hola!

  Fa 1 any, vaig aportar 10 Euros al projecte amb la consequent recompensa, i voldría saber com està tot plegat; pq no he rebut cap notícia!! I el email de contacte falla. Gràcies!

 • Tio_Pep

  Tio_Pep

  about 8 years

  "Basilicata coast to coast" versió Catalonia?

 • Capipota

  Capipota
  Author

  about 8 years

  Molt interessant Conxa! Gràcies per a la reflexió. Doncs bé la veritat és que tenim moltes dones implicades en aquest projecte, darrere les càmeres, siguin amigues, mares o germanes.

  I perquè no, podríem dir: Els bons homes i dones van en burro, o ... Els bons homes van en burro, i les dones també!!!. Aquest títol prové del nom de la ruta que farem: El Camí dels Bons Homes.

  Potser hauríem de preguntar als descendents càtars si les seves dones no eren bones dones!!! Gràcies.

 • Conxa

  Conxa

  about 8 years

  Com que la meitat del país som dones, em pregunto, com és que no n'hi ha cap en el projecte? Sempre és interessant una mirada femenina sobre el territori. Malgrat això, trobo interessant el projecte. Ànims i bona sort.

5€
13 backers

El teu nom apareixerà en els títols de crèdits del documental.

10€
91 backers

El teu nom apareixerà en els crèdits + Invitació a l’estrena del documental + Escriu-nos la teva carta i nosaltres la portem a Brusel·les + Descarregar la pel·lícula on-line.

25€
67 backers

El teu nom apareixerà en els crèdits + Invitació a l’estrena del documental + Escriu-nos la teva carta + Còpia DVD + T’enviem una postal burril des de França.

50€
36 backers

El teu nom apareixerà en els crèdits + Invitació a l’estrena del documental + Còpia DVD + T’enviem una postal burril des de França + Obsequi d'una samarreta exclusiva "Els Bons Homes van en Burro".

80€
47 left (of 50)

El teu nom apareixerà en els crèdits + Invitació estrena del documental + Còpia DVD + T’enviem una postal burril des de França + Obsequi d’una samarreta + Vídeo-postal (escull el lloc de la ruta des d'on vols que t'enviem una vídeo-postal exclusiva per tu).

150€
23 left (of 30)

El teu nom apareixerà en els crèdits + Invitació estrena del documental + Còpia DVD + T’enviem una postal burril des de França + Obsequi d’una samarreta + Vídeo-postal + Obsequi d'un sabó vegetal de llet de burra biològica + Apadrina una etapa (escull la teva etapa i et convidem a passar el dia amb nosaltres).

250€
20 left (of 20)

El teu nom apareixerà en els crèdits + Invitació estrena del documental + Còpia DVD + T’enviem una postal burril des de França + Obsequi d’una samarreta + Vídeo-postal + Sabó vegetal de llet de burra biològica + Apadrina una etapa + Il·lustració original burril feta per un dels nostres col·laboradors.

500€
5 left (of 5)

El teu nom apareixerà en els crèdits + Invitació a l'estrena del documental + Còpia DVD + T’enviem una postal burril des de França + Obsequi d’una samarreta + Vídeo-postal + Sabó vegetal de llet de burra biològica + Apadrina una etapa + Il·lustració original burril feta per un dels nostres il·lustradors + Productor associat per a consultar les bases escriu-nos aquí: info@elsbonshomesvanenburro.cat

206 people helped bring this project to life

100
are returning backers of Verkami
106
are new backers
 • Miguel y Chi
 • dgassiot
 • biosnet74
 • clara nubiola
 • escolagavina
 • Liz Castro
 • iagobarna@gmail.com
 • Ana Andrés
 • Ona
 • XAVI-S.H
 • ayatola
 • estanitafoix
 • sofiawasclaudia
 • apardomo
 • albetaaa
 • arevik arabian
 • carles colomer
 • Capipota
 • Desiré Monclús Sabaté
 • AlbertPalomar
 • joando76
 • Gerard Bidegain
 • Fundació Ritort
 • Cesc
 • Festa de la Poesia a Sitges
 • ATMOSFERA
 • PereGibert
 • c.sospedra
 • foltra
 • Milla
Cookies help us to offer you the best experience. Settings