Aquest llargmetratge és el nostre treball de fi de grau de Comunicació Audiovisual. La idea consisteix en rodar vint minuts de la pel·lícula per crear un teaser que representi com seria el llargmetratge complet un cop rodat.
Malgrat que sí que crearem el guió complet del primer acte, el teaser no serà plenament lineal. Consistirà en una mostra de les escenes més representatives que permetran a l’espectador/a fer-se una idea de com seria la pel·lícula completa.
En si, es tracta d’un projecte universitari que ens ofereix la possibilitat d’aprendre i de demostrar el coneixement que hem adquirit durant la carrera, però que, a més, ens permet tenir un material elaborat que podrem presentar a productores i festivals per a buscar el finançament complet.
Sinopsi
Queda una setmana de vida per a la família Verdi i per a la resta del món. Després d’un any interioritzant que el final és inevitable, els últims dies s’apropen i la Mila (10), la petita de la família, no entén del tot el que està passant al seu voltant. Mentre que ella intenta aferrar-se a una normalitat que ja no existeix, l’Íngrid (16), la seva germana gran, a qui la Mila té com a model a seguir, pretén esprémer al màxim la seva vida. I això implica estar poc temps a casa. Les diferents maneres d’afrontar la por que ambdues comparteixen generen esquerdes en la seva relació i amb la relació amb la família que, en lloc d’unir-los, amenacen l’harmonia familiar quan no són capaços de seguir una mateixa direcció davant la imminència de les seves morts.
Mila: veu el final des de la innocència i intenta aferrar-se a una normalitat inexistent. Mentrestant, lluita per entendre la situació en què es troben.
Íngrid: com que només té 16 anys, es centra en aprofitar el temps que li queda i gaudir de la seva independència i de les noves experiències que es perdrà. Això la va portant a passar més temps fora de casa.
Alícia: lluita per mantenir l’estabilitat de la seva família, principalment de les seves dues filles, una tasca que es complica a mesura que el compte enrere avança.
Gabriel: a la seva avançada edat, té assumida la seva mort, però el fet d’haver de morir al costat de la seva filla i les seves nétes provoca que tingui un comportament evasiu i distant.
La pel·lícula té el mateix títol que la cançó de Pau Vallvé, la qual ens ha inspirat durant el procés de creació del projecte i n’ha acabat formant part.
[Soundcloud item unavailable]
Nosaltres som un equip cinematogràfic format totalment per dones, sis estudiants de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universidade de Santiago de Compostela.
Ariadna Fortuny: Codirectora.
Ha participat com codirectora en el curtmetratge de ficció Els esvaïts i ha treballat com coguionista d’un llargmetratge produït per Mr. Miyagi Films, el qual es troba en fase de preproducció. També s’ha format en narrativa i en novel·la a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.
Mònica Cambra: Codirectora.
Ha escrit i dirigit el documental mediambiental Mareas Ocultas i ha codirigit el curtmetratge de ficció Els esvaïts. A més, ha estat coguionista del guió de llargmetratge per a la productora Mr. Miyagi Films i ha treballat com meritori de direcció en la nova pel·lícula de Lastor Media, Libertad, dirigida per Clara Roquet.
Clàudia Garcia: Guionista i directora d’art.
Ha estat coguionista del guió de llargmetratge de ficció de la productora Mr. Miyagi Films, actualment en preproducció. A més, també ha cursat el primer curs de la Formació de l’Actor Professional de l’Escola Nancy Tuñón - Jordi Oliver.
Lucía Herrera: Cap de so i muntadora.
Ha dirigit Degenerar, un curt documental sobre les identitats de gènere. També ha estat la responsable del so directe del documental Manos Vacías i del curt de ficció L’amor em fa fàstic. Va participar com a gaffer i muntadora a Els esvaïts, així com co-guionista en el llargmetratge per a Mr. Miyagi Films. Actualment realitza les seves pràctiques com a muntadora a la productora Nanouk Films.
Belén Puime: Directora de producció i responsable de la comunicació a les xarxes.
És la integrant que pertany a la Universidade de Santiago de Compostela. Va ser la directora de producció al curt Angel. A més, ha treballat a l’equip de producció i xarxes de la gala Premis Zapping 2019 i va ser guionista en el curt documental Cuestión de fe.
Mònica Tort: Banda sonora.
A més d’estudiar Comunicació Audiovisual a la UPF, es va especialitzar en producció musical durant la seva estada Erasmus a la Tampere University of Applied Sciences, Finlàndia. Va treballar en el departament de comunicació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona (2019) i, actualment, cursa quart curs del Grau Professional de Música al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.
Per a realitzar el projecte comptem amb l’ajuda de diverses professionals en l’àmbit del cinema i la comunicació:
Carla Simón: graduada en Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona i en cinema a la London Film School. Destaca per la seva opera prima, Estiu 1993, pel·lícula que va escriure i dirigir i per la qual va obtenir el Goya a millor direcció novel el 2018.
Celia Rico: graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitad de Sevilla. La seva obra més important és la seva opera prima, Viaje al cuarto de una madre, la qual va ser premiada en els premis Gaudí 2019.
Carlos Marqués-Marcet: graduat en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. És el director de Els dies que vindran i 10.000 km, pel·lícula per la qual va guanyar el premi a millor direcció novel als Premis Goya del 2015.
Sergi Moreno: És productor a pel·lícules com Els dies que vindran, Les bones nenes, Libertad i actualment La Lluita Continua (finançat també a través de Verkami).
Roser Aguilar: directora i guionista catalana. Va ser guardonada el 2008 amb el Premi Ciutat de Barcelona per la seva pel·lícula El millor de mi i amb el premi Sant Jordi a millor direcció novel.
Elena Serra: Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s'especialitza en l'àmbit del guió i en l'anàlisi de projectes audiovisuals, així com en la docència universitària a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha estat guionista de ficció i de no ficció tant de llargmetratges com de sèries de televisió.
Gonzalo de Lucas: professor a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on imparteix Taller de Muntatge i on desenvolupa un projecte docent de direcció de pel·lícules a l’espai universitari, des del 2013. També és director del postgrau de muntatge de la UPF i des del 2002 forma part de l’equip de formació Xcèntric del CCCB.
Enrique Castelló: Doctor en Ciències de la Comunicació per la Universitad Complutense de Madrid. Professor titular de Comunicació Audiovisual a la Universidade de Santiago de Compostela. És autor de diversos llibres i en la seva trajectòria professional destaca el seu pas per Agencia EFE, Antena 3 TV i el Programa de Nuevas Tecnologías de la Información y la Comunicación.
Comptem amb onze nivells de recompenses, que van des dels 6 euros fins als 1000.
A més a més de les recompenses físiques (com ara pòsters i bosses de tela), hem apostat també per les recompenses digitals, com ara wallpapers, així com per recompenses basades en una experiència (sessions de fotos, sopar amb les realitzadores i visites a jornades de muntatge).
Les il·lustracions de les bosses de tela, postals i làmines són dissenys exclusius del projecte, realitzats per la il·lustradora Ariadna Roca (@riastone).
Disseny de la bossa de roba:
Exemple del seu treball:
Respecte a la pre estrena, aquesta es durà a terme a una sala de projeccions de Barcelona durant els mesos de setembre/octubre del 2020.
Per altra banda, la sessió de fotos a Barcelona es realitzarà entre els mesos de maig i juny del 2020 i la invitació a una jornada de muntatge es durà a terme entre abril i maig del 2020, també a Barcelona.
Les vostres aportacions aniran destinades plenament al projecte i a totes les seves fases, quedant reflectit d’aquesta forma:
SEGON OBJECTIU 7000 €
En el cas d'aconseguir aquesta segona meta, els diners anirian destinats a la millora de les localitzacions, així com de l'equip tècnic, permetent-nos crear un producte més professional i de major qualitat.
Al seu torn, aquest increment del pressupost, també ens permetria augmentar el nombre de projeccions del teaser, podent fer noves passades a les ciutats on viuen la majoria dels nostres mecenes.
El projecte serà presentat per primera vegada als tutors el mes de juny.
Així i tot, la nostra intenció és realitzar modificacions durant l’estiu i marcar la seva pre estrena per al públic per els mesos de setembre/octubre d’aquest any, mesos en els quals també es durà a terme l’entrega de les recompenses.
Les excepcions són la sessió de fotos a Barcelona (entregada entre maig i juny del 2020) i la invitació a la jornada de muntatge (abril-maig 2020).
Tot i així, us mantindrem informats de qualsevol novetat a través de l’email.
40 comentaris
Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.
Nieves Pérez
Paso a paso se construye el camino. Adelante, muchachitas!!
Maria Muniain
U-R bocadillos vegatal (sense atún ni jamón york)
Maria Muniain
U-R bocadillos vegatal (sense atún ni jamón york)
Xènia
hola, no se posar comentaris però molta sort igual
Xènia
tilitzeu els meus diners per compra
Nura Portella Genestar
Hola! Aquesta aportació es de part de na Neus Villalonga! Un beso <3
Nura Portella Genestar
Hola! Aquesta aportació es de part de na Nura Portella, na Marina Melià, na Clara Venegas i en Guillem Fabo. Confiam molt amb voltros i segur que us sortirà molt bé!!!
Marta Tort
Endavant, noies! 💙
alvarohp91
Mucho animo equipo!
Angeles Herrera
Suerte!!🥰