❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Paper cremat. 10 contes per a 100 anys de Ray Bradbury

10 relats de por, terror i suspens en homenatge a Ray Bradbury pels apassionats del gènere; homenatge pel centenari del seu naixement

Apostroph

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
77
Aportaciones
1.567€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La idea

Fa un grapat de mesos la Inés Macpherson, escriptora, amiga, crítica literària i contacontes, ens va dir que el 2020 faria cent anys del naixement de Ray Bradbury i ens va proposar una idea. Aquesta idea, que ella ha fet possible, és el llibre que ara i aquí us proposem.

El llibre

Paper cremat. 10 contes per a 100 anys de Ray Bradbury és un llibre de relats en homenatge al centenari del naixement de l'escriptor de literatura fantàstica i ciència ficció nord-americà. Deu autors s’han inspirat en Bradbury i la seva obra per oferir-nos deu relats fantàstics, de ciència ficció, especulatius, de por, terror, i moltes coses més.

Ja podeu llegir un dels contes, el de l'Andrea Jofre, a Catorze.cat

Imatge: Catorze.cat
Imatge: Catorze.cat

Qui fou Ray Bradbury?

Ray Bradbury
Ray Bradbury

Ray Douglas Bradbury va néixer el 22 d’agost de 1920 a Waukegan, a l’estat d’Illinois, als Estats Units. Conegut principalment per escriure l'emblemàtica novel·la distòpica Fahrenheit 451 (1953), i les seves col·leccions de ciència ficció i d'històries de terror, The Martian Chronicles (1950), The Illustrated Man (1951) i I Sing the Body Electric (1969), Bradbury va ser un dels escriptors nord-americans més famosos dels segles XX i XXI. Tot i que les seves obres més conegudes són en l'àmbit de la literatura fantàstica, també va escriure en altres gèneres, com la novel·la Dandelion Wine (1957) i les memòries fictícies Green Shadows, White Whale (1992).

Guardonat amb nombrosos premis, Bradbury també va escriure i va participar en guions de cinema i televisió, inclosos Moby Dick i It Came from Outer Space. Moltes de les seves obres es van adaptar al còmics, la televisió i el cinema. Després de la seva mort el 2012, The New York Times va dir que Bradbury havia estat "l'escriptor que més havia contribuït a situar la ciència ficció moderna al centre de la literatura".

Qui són els nostres autors?

Sílvia Broome

Silvia Broome és filòloga clàssica i historiadora, però es defineix com a llibretera, ofici al que es dedica des de fa uns quinze anys. És en aquest món dels llibres on millor es troba i, al mateix temps que devora metafòricament un volum darrere l’altre (o com a mínim ho intenta), aprofita per escriure articles a diferents mitjans com Descubrir la Historia, Papel en Blanco o Cuarto Poder.

Durant els darrers anys ha estat molt activa a xarxes socials, exposant el seu punt de vista sobre l’actualitat, el món editorial i la cultura en general. Alguns ja la coneixereu parlant de llibres a Twitter.

Li agraden les coses fosques.

Anna Carreras

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga, escriptora, traductora, correctora, crítica i articulista. Autora de les novel·les Camisa de foc *(2008), *Tot serà blanc (Premi Alexandre Ballester, 2008), Unes ales cap a on (2011), Ombres franceses *(2016), *Fes-me la permanent (2016), Encén el llum (2017) i L’ull de l’escarabat (2019), ha traduït autors com Elena Ferrante, Paolo Cognetti o Carlo Collodi al català i ha participat en reculls com Assassins de Girona, Sangassa, Visions del Purgatori o Nosaltres les fusterianes. Treballa a El Punt Avui, El Nacional, Núvol i Bonart amb articles d’opinió i crítica literària. Ara ha acabat una nova novel·la negra: Halley 2042.

Víctor García Tur

Víctor García Tur (Barcelona, 1981) és dissenyador. Va guanyar el premi Documenta amb un recull de contes, Twistanschauung (2009), i amb les novel·les Els ocells (2016) i Els romanents (2018) va obtenir els premis Marian Vayreda i Just M. Casero, respectivament, mentre que els relats d’El país dels cecs li han valgut el premi Mercè Rodoreda. Altres relats seus han estat inclosos en diverses antologies. En col·laboració amb Emily McBride, ha publicat Misanderstunding (New Niu Press, 2014) i Afterword (2015).

Andrea Jofre

Andrea Jofre va néixer a Barcelona el 1983. És il·lustradora i violinista de formació, i professora de violí i orquestra de cambra al Centre d’Ensenyament Musical de Barcelona. Ha participat al programa “Una mà de contes” i ha impartit tallers de creació literària amb infants en el marc del Flic Festival i amb alumnes de secundària. Va guanyar el Premi Núvol de contes 2015 per “La final”.

Des de la seva creació ha col·laborat al magazín cultural Catorze.cat i actualment n’és redactora. Amb l’editorial Apostroph va participar a Contes de terror 3, de la col·lecció Tremola, amb el relat “Aniversari”.

Salvador Macip

Salvador Macip (Blanes, 1970) és metge, investigador i escriptor. Es va doctorar en Fisiologia Humana i Genètica molecular i actualment treballa a la Universitat de Leicester (Regne Unit), on dirigeix un grup de recerca sobre els mecanismes moleculars del càncer i l’envelliment i és professor del departament de Biologia Molecular i Cel·lular. Ha publicat una dotzena de llibres infantils, un recull de contes, nou assaigs, sis novel·les crossover i sis per adults. Va ser un dels membres fundadors de la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia i ha guanyat dos cops el Premi Ictineu a la millor obra fantàstica (per la novel·la El rei del món i el conte "Plàstic"). Altres novel·les seves del mateix gènere son Mugrons de titani (amb Sebastià Roig, Premi Vall d’Albaida), Ullals (amb Sebastià Roig, Premi Joaquim Ruyra), Hipnofòbia (Premi Carlemany), Herba negra (amb Ricard Ruiz Garzón, Premi Ramon Muntaner) i el díptic Fills de la Setena Onada. Col·labora habitualment als mitjans fent divulgació científica.

Inés Macpherson

Inés Macpherson va néixer a Barcelona el 1982. És llicenciada en Filosofia i des del 2010 treballa al món editorial com a lectora, correctora, redactora i traductora. Es dedica a la narració oral des del 2003, terreny on s’ha especialitzat en el conte literari i d’autor. Va col·laborar a Mataró Ràdio com a narradora durant cinc anys i va realitzar el cicle #NoExpliqueu a la llibreria Nollegiu durant el curs 2016-2017. Col·labora a La Vanguardia parlant de llibres.

És autora de la novel·la juvenil El secreto de Lucia Morke (La Galera, 2011) i d’una versió de la llegenda de Sant Jordi il·lustrada per la Pilarin Bayés: Santa Jordina (La Galera, 2017). També ha participat a dues antologies de contes amb l’editorial Otros Mundos: 20 relats de la fi del món *(2012) i *Somnis (2016). La Inés va tenir la idea de fer aquest llibre, n'és l'editora i la traductora a castellà.

Ramon Mas

Ramon Mas (Sant Julià de Vilatorta, 1982) és Llicenciat en filosofia i fundador l’editorial Males Herbes, dedicada a la contracultura i les literatures de la imaginació. Ha publicat les novel·les Crònica d’un delicte menor (L’Albí, 2012), Afores (Edicions de 1984, 2017) i Estigmes (Edicions de 1984, 2019), així com el llibre de poemes Òsties (AdiA edicions, 2017). Té un grapat de contes escampats en diferents antologies, revistes i fanzines. Recentment ha fet la selecció i el pròleg del llibre Savis, bojos i difunts (El conte decadentista a Catalunya entre el 1895 i el 1930). També canta amb els grups de punkrock FP i Matagalls.

Jordi Masó

Jordi Masó Rahola (Granollers, 1967) és pianista i escriptor. És professor de piano a l'Escola Superior de Música de Catalunya i al Conservatori de Granollers. Ha gravat més de cinquanta discos —la majoria per a la discogràfica Naxos— i ha publicat els llibres de contes i microrelats Els reptes de Vladimir (2010, Témenos 2018), Catàleg de monstres (Marcòlic-Alpina, 2012), Les mil i una (Témenos, 2015), Polpa (Males Herbes, 2016), La biblioteca fantasma (Males Herbes, 2018) i la novel·la L'hivern a Corfú (Males Herbes, 2019).

Pep Prieto

Pep Prieto va néixer a Girona el 1976. És periodista, escriptor i crític de cinema català. Escriu regularment al Diari de Girona i al cultural digital en català La Llança. Parla de sèries de televisió a “El Món a RAC1” i al programa “Àrtic” de Betevé. Autor de les novel·les La disfressa de l’indigent *(finalista del premi Just Manuel Casero), *Mala premsa, Els Llunàtics (les tres amb Curbet Edicions), Carnada (Bridge), El mal pare (Llibres del Delicte) i del llibre de contes Castells Humans. També és autor de Poder absoluto, las 50 películas esenciales sobre política (Editorial UOC). Amb Apostroph ha publicat La teoria de l’imbècil i ha participat al recull Contes de terror 3 amb el relat “El botó del pànic”.

Carme Torras

Carme Torras compagina la direcció d’un grup de recerca a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC) amb la seva dedicació a l’escriptura literària i la promoció de l’ètica en l’aplicació de les noves tecnologies. És llicenciada en matemàtiques, doctora en informàtica i professora d’investigació del CSIC.

Ha publicat novel·les com La mutació sentimental (Pagès Editors, 2008) —premis Manuel de Pedrolo 2007 i Ictineu 2009— i Enxarxats (Males Herbes, 2017) —premi Ictineu 2018—. Alguns dels seus relats han estat recollits en antologies, com Alucinadas (Palabaristas, 2014; Sportula, 2015), Deu relats ecofuturistes (Males Herbes, 2016), i Poshumanas (Libros de la Ballena, 2018; Eolas Ediciones, 2020). "La vita e-terna" i "L'indigent" van obtenir el premi Ictineu al millor relat original en català el 2014 i 2017, respectivament, i han estat publicats en italià i anglès en l'edició bilingüe MeccanicaMente - Mechanical Mind (Future Fiction, 2017). És membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF).

Les recompenses

Les recompenses es basen el el llibre Paper cremat però incorporen tot un seguit de complements que les fan encara més atractives. El llibre conté un relat de cadascún dels autors, deu en total. Aquesta és la fitxa:

  • Mides: 210 x 150 mm

  • Enquadernació: rústega cosida

  • Coberta: cartulina gràfica de 350 gr/m2

  • Tripa: paper de 90 gr/m2

  • Pàgines: 240 (aprox, estem acabant de maquetar)

Coberta, contracoberta i llom de "Paper cremat"
Coberta, contracoberta i llom de "Paper cremat"

La versió digital és en format EPUB, compatible amb tots els dispositius de lectura. Com que no té DRM el podru fer servir sense cap mena de complicació a les aplicacions més habituals als vostres dispositius:

  • Ordinadors

  • Smartphones

  • Tauletes

  • E-readers

Ebook compatible amb totes les plataformes i sistemes operatius
Ebook compatible amb totes les plataformes i sistemes operatius

Com que "Paper cremat" forma part de la col·lecció Tremola de llibres de relats de terror d'Apostroph, hem pensat que seria una bona idea oferir-vos recompenses on apareguessin alguns o tots els títols.

Les recompenses on apareixen altres títols de la col·lecció Tremola permeten comprar aquests títols a un preu molt més baix que el que trobarem a les llibreries. Aquesta és una oferta molt limitada per un motiu molt senzill: volem facilitar-vos que accediu a tots els títols de la col·lecció però també creiem que el paper del llibreter és fonamental. És per això que aquestes recompenses tenen un nombre limitat.

Tots els títols de la col·lecció Tremola
Tots els títols de la col·lecció Tremola

Aquí trobareu tota la informació dels títols de la col·lecció Tremola:

En total, comptant tots els llibres i incloent Paper cremat, la col·lecció Tremola ja recull 26 relats fantàstics, de por i terror, de 20 autores i autors diferents.

Qui som

APOSTROPH Edicions i propostes culturals, SLU, és una petita editorial independent. Actualment té la seva seu a Muntanyola, molt a prop de Vic. La nostra vocació és editar obres d’autors catalans, preferentment en català però també en castellà. Hem començat a construir dues línies ben diferenciades:

Apostroph Narrativa, amb novel·les i contes de gènere negre, fantàstic i terror.

Apostroph Assaig, amb obres sobre política, cultura, història i societat sobre qüestions globals i locals però sempre amb una mirada pròpia.

Excepcionalment també editarem altres llibres, tant de ficció com no-ficció que, sense encaixar exactament en aquestes dues línies, puguin semblar-nos interessants per la seva temàtica o manera de veure el món.

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions seran destinades, principalment, a la impressió dels llibres. A mida que anem superant l'objectiu de finançament, anirem assumint més despeses del projecte.

Com més èxit tingui la campanya més diners rebran els autors. Per a nosaltres és important que també ells participin de l'èxit de la campanya i es puguin guanyar millor la vida.

Calendari previst

Un cop acabada la campanya els llibres ja estaran llestos per entrar a impremta. Un cop impresos prepararem les recompenses.

El lliurament de les recompensen el podem fer de dues maneres:

  • El podeu venir a recollir a les diferents presentacions que farem del llibre.

  • Us el podem enviar per correu postal (només disponible si la destinació és dins de territori espanyol).

En qualsevol cas, preveiem que tots tindreu els vostres llibres dins del mateix mes de març de 2020 o, a tot estirar, durant la primera quinzena d'abril.

+ Info

IG: @apostrophedicions

TW: @postroph

FB: Postroph

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies