❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Ajuda'ns a publicar el penúltim volum de l'edició comentada de l' "APLEC DE RONDAIES MALLORQUINES"

UNA OBRA CAPITAL DE LA LLENGUA CATALANA

Nova Editorial Moll

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
124
Aportaciones
8.674€
De 6.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

DESCOBREIX TOTES LES CONNEXIONS DE LES NOSTRES RONDALLES AMB LES CULTURES, LES RELIGIONS I LES MITOLOGIES DEL MÓN EN UN VOLUM DE LUXE SIGNAT PELS MATEIXOS AUTORS I ACONSEGUEIX RECOMPENSES EXCLUSIVES!

L'Edició Comentada de l’ "Aplec de Rondaies Mallorquines" a cura de Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafrè és la millor manera que tenim per accedir al tresor cultural i literari de les rondalles, una obra que poques cultures tenen i que a Mallorca devem a Antoni M. Alcover.

Les rondalles arrepleguen una cultura popular de segles que es pot remuntar a la prehistòria mundial. Aquesta edició posa al teu abast les múltiples connexions de les rondalles amb les cultures, les religions i les mitologies de tot el món.

És una edició imprescindible a la teva biblioteca i un excel·lent regal de Nadal i Reis:

• L’Edició Comentada és el fruit de 25 anys de feina dels lingüistes Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafrè. Haurà estat necessari un quart de segle per redactar els nou volums de l’Edició Comentada de l’ Aplec de Rondaies Mallorquines, una tasca que inicià l’Editorial Moll el 1996 amb el Volum I.

• És una edició que es basa en la catalogació internacional del sistema Aarne/Thompson/Uther. Les rondalles s’hi presenten ordenades en àrees temàtiques i ens permet descobrir la relació que existeix amb fonts orals i literàries del món.

• L’Edició Comentada destaca per la seva rellevància divulgativa perquè es fonamenta en una sòlida recerca científica i et convida a descobrir textos poc accessibles, com les llibretes de notes on Alcover consignava les rondalles que li contaven els narradors i que eren uns textos poc accessibles fins ara; incorporen aquestes anotacions originals i, a continuació, les rondalles tal i com les va escriure Antoni M. Alcover amb el seu llenguatge esponerós; un llenguatge que conserva tota la riquesa expressiva de la llengua catalana a Mallorca de finals del segle XIX. Un llegat que volem preservar per als nostres fills i néts.

• Cada rondalla va precedida d’una introducció de Josep A. Grimalt que explora les connexions existents de cada una de les rondalles amb les cultures, les religions i les mitologies del món. De la mateixa forma, cada rondalla va seguida d’una referència a versions paral·leles, com les que va recollir l’Arxiduc Lluís Salvador durant la seva estada a Mallorca; com les d’Italo Calvino a Itàlia o Aurelio M. Espinosa als territoris de parla castellana. A partir de la classificació, es pot relacionar cada rondalla amb totes les altres.

• Diversos lingüistes han equiparat les rondalles recollides per Antoni M. Alcover a la tasca de preservació que van dur a terme els germans Grimm, pares de la rondallística moderna. L’ Aplec de Rondaies Mallorquines és considerat el corpus folklòric més extens i complet del sud d’Europa. És un patrimoni de primera magnitud dels qual ens podem sentir ben orgullosos.

QUI?

Josep A. Grimalt, catedràtic emèrit a la Universitat de les Illes Balears, ha dut a terme una important tasca de projecció exterior de la tradició literària de les Rondaies Mallorquines. Aquesta col·lecció comentada constitueix una de les seves majors fites professionals, a la qual es va afegir com a col·laborador Jaume Guiscafrè, professor titular i director del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears. Grimalt i Guiscafrè són dues figures fonamentals en l’estudi actual del llegat d’Antoni M. Alcover, l’Apòstol de la Llengua.

La Institució Francesc de Borja Moll es va crear a iniciativa de 65 persones que posaren diners de la seva butxaca per adquirir els actius de la històrica Editorial Moll i salvar així de la seva desaparició un patrimoni extraordinari de vuitanta anys d’edició en català des de Mallorca. Va néixer a finals de 2015 i continua la tasca de l’Editorial Moll. Manté el compromís de continuar les grans sèries, com les Obres Completes d’Alcover i Moll, o l’Edició Comentada de les Rondaies Mallorquines que som a punt de poder culminar amb el teu mecenatge.

QUAN?

El volum VIII anirà a impremta el desembre de 2019, en arribar a la xifra que ens permetrà fer-lo realitat. A més, el teu ajut ens permetrà començar a treballar en l’edició del volum IX, el darrer, que recollirà les sèries de rondalles (l’Abat de la Real, el Rei en Jaume, Sant Vicenç Ferrer, etc.), l’índex alfabètic i l’índex de narradors. Serà la culminació d’una obra capital de la llengua catalana.

Ara, amb el teu suport, tens l’oportunitat de contribuir a materialitzar una fita històrica que permet redimensionar el valor de les obres més valuoses i representatives de la Renaixença insular; l’obra d’una vida i un dels grans tresors de Mallorca que volem conservar.

COM?

L’Edició Comentada de l' Aplec de Rondaies Mallorquines és un producte de màxima qualitat, fet per a perdurar en el temps. A la selecció del material emprat s’hi suma l’acabat de la coberta (relleus, tintes daurades, etc.), fet que el distingeix d’altres col·leccions i que, al mateix temps, connecta amb el prestigi inherent a la mateixa col·lecció. Aquestes són algunes de les seves característiques:

  • Format: 17x24 cm

  • Paper de 90 gr.

  • Coberta de amb tapa dura, guàflex amb estampacions daurades, amb sobrecoberta

  • Il·lustracions de Francesc de Borja i Josep Moll Casasnovas, i de Pere Prat i Ubach

  • Plecs cosits amb fil vegetal

  • PVP: 35 euros

+ Informació

Facebook: instituciomoll

Twitter: @InstitucioMoll

Web: instituciomoll.cat

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Jordi Caselles

    Jordi Caselles

    más de 4 años

    Com a volum a triar sol·licito el número 7

  • Mercè Rigo Grimalt

    Mercè Rigo Grimalt

    más de 4 años

    Excel·lent la tasca d'en Josep A. Grimalt, gran amic meu i Jaume Guiscrafé. Sense ells aquest regal per a la història no hagués estat possible. Moltes gràcies

  • Joan Lluis Monjo Mascaró

    Joan Lluis Monjo Mascaró

    más de 4 años

    És un plaer immens aidar a fer possible aquest projecte

  • Francesc

    Francesc

    más de 4 años

    Endavant! És una part fonamental de la nostra cultura!

  • Toni Sancho

    Toni Sancho

    más de 4 años

    Ànim i sort

  • jokanmen

    jokanmen

    más de 4 años

    Malgrat tot, endavant.

Volver a todas las actualizaciones

#03 / El volum VIII de l'Aplec de Rondaies Mallorquines ja és aquí!

Ja ens ha arribat d'impremta el VIII volum de l'Edició Comentada de l'Aplec de Rondaies Mallorquines! Gràcies a tots i a totes per haver-ho fet possible!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#06 / Les recompenses estan de camí!

Benvolguts/des mecenes,

les vostres recompenses estan preparades i de camí a la seva destinació.

Per a totes aquelles persones amb domicili a Palma, us facilitam l'adreça de les nostres oficines perquè les pugueu passar a recollir:

c/ Julià Àlvarez, 11 (baixos), Palma

Mil gràcies per formar part d’aquest projecte!

#05 / Estam preparant la teva recompensa!

Els autors, Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafrè, ja estan signant els exemplars del volum VIII de L'Edició Comentada de l’Aplec de Rondaies Mallorquines. Estam a punt de finalitzar la campanya!

Moltes gràcies per la teva participació!

#04 / Darrers dies de la campanya i encara podem seguir sumant!

Volem compartir amb vosaltres la magnífica entrevista, publicada a Ultima Hora Mallorca, a Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafré sobre la publicació del volum VIII de l'Edició Comentada de l'Aplec de les Rondaies Mallorquines. Gràcies!

Són els darrers dies de la campanya a Verkami: hem assolit l'objectiu principal i tot el que poguem sumar durant aquests darrers dies servirà per reeditar el Volum II, a punt d'exhaurir-se!

#02 / HEM ACONSEGUIT UN ÈXIT 'DE RONDAIA' I JA TENIM EL LLIBRE A IMPREMTA! AJUDA'NS ARA A REEDITAR EL VOLUM II QUE ÉS A PUNT D'EXHAURIR-SE!

GRÀCIES MECENES!! Volem agrair a tots i a totes l'èxit d'haver aconseguit l'objectiu amb tan sols 20 dies de campanya, la meitat de la seva durada. El penúltim volum de l’ Edició Comentada de l’ Aplec de Rondaies Mallorquines ja s'està imprimint i tan aviat com arribi us ho farem saber i posarem en marxa l’enviament de les recompenses.

Encara queden 16 dies per acabar la campanya i us proposam un nou repte: aconseguir reeditar el volum IIque és a punt d’ exhaurir-se. Amb aquest objectiu hem decidit ampliar la varietat de recompenses i n'hem afegit dues amb els Llibres per a llegir tots sols -Ansa per Ansa. Una col·lecció de 20 llibres per a infants, amb textos de Bet Abeyà i il·lustracions d'Aina Bonner i Flavia Gargiulo que oferim en dos lots diferents per a qui vulgui un regal de Nadal i Reis meravellós per a fills, nebots i néts, una joia per als infants que comencen a llegir. Inclou la popular rondalla “L'amor de les tres taronges”.

leer más

#01 / Gràcies al teu suport estam a punt d'arribar a la meta!

En només 20 dies, la meitat exacta de la campanya, hem pogut reunir més d'un 90% del finançament que necessitàvem per editar el penúltim volum de l' Edició Comentada de l' Aplec de Rondaies Mallorquines. Segur que hi arribarem aquest cap de setmana i per tant, ara mateix enviam el llibre a impremta i així tots el podrem tenir per a les festes de Nadal!

Però la campanya CONTINUA. El Volum II és a punt d'exhaurir-se i el podrem reeditar si les aportacions no s'aturen.

Ajuda'ns a difondre entre els teus contactes l'èxit extraordinari d'aquesta campanya de mecenatge, que l'Edició Comentada de les Rondaies és una obra capital de la llengua catalana i que les Rondaies ens importen. Que la campanya continua, que no deixin de fer aportacions. Com més enfora arribem, més aviat podrem publicar el darrer volum d'una obra insubstituïble. Demostrem el poder de la gent i el poder de les rondalles.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies