❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Sociedad Anónima.

Una película documental de Ramon Tort y Raimon Benach. Una mirada interior a los castillos humanos. Con la Colla Xicots de Vilafranca.

0
segundos
130
Aportaciones
3.534€
De 3.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català y English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Objetivo inicial de 3.000 euros, conseguido! gracias a todas y a todos!

Nos marcamos un nuevo objetivo, 3.500 euros. Tanto los mecenas que ya han aportado como los nuevos recibirán una nueva copia del dvd del documental si llegamos al nuevo objetivo !!!

Sobre el documental

Una colla castellera, es mucho más que personas levantando torres humanas en su tiempo libre. Esta singular trama de personas y personalidades, elevan su actividad a la categoría de bella metáfora dando sentido, quizá sólo de manera intuitiva, en una sociedad en la que sus integrantes se sienten parte de todo. Una sociedad con un objetivo en común, que comparten con la misma intensidad, las cosas buenas y las malas, una sociedad de muchos latidos, sin nombres propios... Una sociedad anónima.

Imagina un lugar en el que las personas fueran y se sintieran necesarias, se notaran parte de un todo, compartiendo lo bueno y lo amargo. Un solo organismo y muchos latidos.

A que destinaremos tus aportaciones

Destinaremos el 100% de las aportaciones a finalizar la producción de la película documental "Sociedad Anónima", escrita y dirigida por Ramon Tort y Raimon Benach.

Un sol organisme ... molts batecs.
Un sol organisme ... molts batecs.

Quienes somos

Somos los Xicots de Vilafranca. Un grupo casteller con 37 años de historia, y que ya hace casi tres años encargó a Ramon Tort y Raimon Benach, que hicieran un documental casteller. Les dimos libertad absoluta a nivel creativo, y el resultado, es sorprendente. Sobrecogedor. El mundo casteller en estado puro. Han sabido captar el interior de las personas que hacemos castillos.

Los Xicots de Vilafranca participamos en el documental, pero sus responsables son ::

DIRECCIÓN: Ramon Tort y Raimon Benach

PRODUCTOR EJECUTIVO: Oriol Marcos

PRODUCTORES: Ramon Tort y Raimon Benach

CON LA COLABORACIÓN DE: Ayuntamiento de Vilafranca del Penedés

VOZ EN OFF: Marta Angelat

GUIÓN Y MONTAJE: Ramon Tort

DISEÑO SONORO: Eric Arajol

BANDA SONORA ORIGINAL: Oriol Vilella

FOTOGRAFÍA: Ramon Tort y Rai Benach

COLORISTA: Jordi Canchales

DISEÑO DE PRODUCCIÓN: Oriol Marcos

ASISTENTES DE PRODUCCIÓN: Tiffany Ruoz, Daniel Sáez

Arreglo MUSICAL: Jordi Castilla

ASISTENTE DE MONTAJE: Raimon Benach,

OPERADORES DE CÁMARA: Jordi Canchales, Romano Caba, Jordi Roca, Raimon Benach, Ramon Tort

TÉCNICOS DE SONIDO DIRECTO: Raimon Benach, Romano Caba

MEZCLAS DE AUDIO: Agosto Alustiza

PIANISTA: Jordi Castilla

DISEÑO GRÁFICO: Raimon Benach

TRADUCCIONES: Sandra Urpí, Steve Philips, Tiffany Ruoz

IMÁGENES AÉREAS: Jordi Gibert

FOTO FIJA: Santi Cabezas

Gabi Molero. Cap de Colla Xicots de Vilafranca.
Gabi Molero. Cap de Colla Xicots de Vilafranca.

Sobre las recompensas

Las recompensas estan centradas en la consecución de entradas para el pre-estreno que tenemos programado en el cine Kubrik de Vilafranca del Penedés el próximo día 15 de septiembre.

También podràs encontrar otros tipos de recompensas.

Albert Pi. Membre Xicots de Vilafranca.
Albert Pi. Membre Xicots de Vilafranca.

Lo que dicen los creadores, Ramon Tort y Raimon Benach

SOCIEDAD ANÓNIMA

Han sido tres años de rodaje. Tres intensos años en los que nos hemos propuesto explicar el mundo de los castillos humanos. Y haciéndolo hemos acabado sintiéndonos parte de ese todo, que es una colla castellera.

Más allá de las construcciones humanas, que circulan de manera viral por las redes, los castillos implican una manera de vivir y una organización social concreta, que nos permite entender cómo es la sociedad que los acoge.

El mundo, poco a poco va descubriendo este hecho, como una singularidad simpática, excéntrica, como una curiosidad escenificada en forma de hombres, mujeres y niños que se agolpan para erigir construcciones de ciertas alturas, que a veces caen y se levantan para volver a ser erigidas. Pero lo cierto es que, detrás de todo esto se esconde un universo ciertamente complejo de relaciones humanas, de detalles y concreciones que hacen este ejercicio mucho más singular, excéntrico y curioso de lo que se podría imaginar.

POR QUE LOS “XICOTS” ?

La colla castellera de los Xicots de Vilafranca, es el ejemplo de un grupo donde todos los miembros son imprescindibles. Desde el enxaneta al último casteller de la piña, todos los integrantes necesitan ser sumados para llegar a levantar las construcciones. Sus objetivos a pesar de ser un poco más modestos que los de los grupos grandes, son también un reto que los hará superarse y es este, para nosotros uno de los temas importantes que queremos retratar: a pesar de la rivalidad entre diferentes collas, cada grupo casteller compite contra sí misma. Los grupos como las personas, tienen su techo, sus retos, sus límites y el éxito de cada temporada, de cada etapa de su vida, depende en cierto modo de ellos mismos.

La épica que implica la construcción de un castillo, sin la necesidad de ser comparado, es la esencia de los castillos.

CATALUÑA - PENEDÉS - VILAFRANCA VS. MUNDO

No pensamos en un documental de autoconsumo, queremos exportar el mundo casteller, como fenómeno que puede retratar social y culturalmente a los catalanes, los del Penedés, las gentes de Vilafranca. Esta mezcla de cálculo y arrebato tan singular, que forma parte de nuestro carácter. Este funcionamiento social integrador, que seguro que desmontará muchos estereotipos que dan pie a dibujar como una sociedad fragmentada en cuanto a raíces, cultura e ideología.

detalle de una
detalle de una 'pinya' dels Xicots

Calendario previsto

Pre-estreno: domingo, 15 de septiembre de 2019, a las 12: 30h.

Estreno: posteriormente, fecha a concretar.

Vilafranca del Penedès.
Vilafranca del Penedès.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

16 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Tirs

    Tirs

    más de 4 años

    [Vaja, s'ha enviat accidentalment. Perdoneu! Deia que: ]

    Acabo de tornar de la preestrena del documental, i vull deixar-vos les meves impressions. Bé, començaré pel resum: m'ha encantat, però amb comentaris. Ara us els explico.

    En primer lloc, la vostra humilitat i modèstia ens ha enganyat. Ens havíeu dit que "Societat anònima" és un documental sobre els Xicots de Vilafranca, però no ho és. És, en realitat, un documental sobre el Penedès i sobre els penedesencs. Sobre els nostres paisatges, sobre la nostra gent, sobre el que pensa i sent, sobre com viu i treballa, i sobre la importància que els castells tenen a la vida d'un bon grapat de les persones que formen aquesta meravellosa vegueria que em té el cor robat des de fa molts anys. No només Xicots: també els verds, els Xiquets, els Bordegassos (la meva colla, visc a Canyelles), els Nens del Vendrell... Tots hi som en aquest documental. I, naturalment, també els que no pertanyen a cap colla però treballen a les vinyes, a les fàbriques, a les escoles i hospitals, i quan acaben la feina surten a fer esport, córrer, fer escalada... en una paraula, a viure el Penedès.

    En segon lloc: és un documental molt poc "a l'ús". Tota la càrrega poètica que té, les pauses, el tempo, el fan anar més enllà del que és una obra purament informativa, és a dir, un "documental". "Societat Anònima" és una cosa estranya, un cant d'amor informatiu. Oi que sona estrany? Doncs ja m'enteneu! L'estètica i realització em recorda molt la d'algunes pel·lícules japoneses, i també la de la televisió pública japonesa. Penseu que allà, quan és l'època dels cirerers en flor, un "Telediario" es pot passar trenta segons oferint imatges a càmera lenta de les flors de cirerer flotant en el vent, sense més. Aquesta passió per l'estètica l'he trobat (o crec que l'he trobat) en el vostre documental. Estic casat amb una japonesa des de fa més de quinze anys i vaig al Japó cada any, així que sé el que em dic :-)

    Bé, ja no us dono més la murga. Moltes felicitats i, sobre tot, MOLTES GRÀCIES!

  • Tirs

    Tirs

    más de 4 años

    Acabo de tornar de la preestrena del documental, i vull deixar-vos les meves impressions. Bé, començaré pel resum: m'ha encantat, però amb comentaris. Ara us els explico.

    En primer lloc, la vostra humilitat i modèstia ens ha enganyat. Ens havíeu dir qparlat d'un documental sobre els Xicots de Vilafranca, però no ho és.

  • Lourdes Ràfols Nieto

    Lourdes Ràfols Nieto

    más de 4 años

    Gràcies per confiar amb les Xicotes i Xicots de Vilafranca.!

  • Lourdes Ràfols Nieto

    Lourdes Ràfols Nieto

    más de 4 años

    Gràcies per confiar amb les Xicotets i Xicots de Vilafranca.!

  • Jomacaba

    Jomacaba

    más de 4 años

    Ja estic esperant el dia 15 per veure el documental.

    Gràcies als que l'han fet possible.

  • Albert Sivill

    Albert Sivill

    más de 4 años

    Que sigui un exit!!!

  • SUROMIRA

    SUROMIRA

    más de 4 años

    Ho farem!

  • anonimxicoter

    anonimxicoter

    más de 4 años

    Som-hi Xicots! Xicotes! ho aconseguirem !

  • Antonio Pavón

    Pavon

    más de 4 años

    Sera tot un exit !!!

  • Esteve esteve

    Esteve esteve

    más de 4 años

    Incloure els noms als credits.Sara Cebriân Andrês i Esteve Esteve

Volver a todas las actualizaciones

#04 / Estem a 10 dies de la pre-estrena! Dia 15/9 a les 11'30h.!

Bona tarda mecenes!

Estem a menys de 10 dies de la pre-estrena, que us confirmem que serà el 15 de setembre, **

a les 11'30h.

**al Cinema Kúbrik de Vilafranca del Penedès.
( atenció 11'30h, no 12'30h. com havíem publicat inicialment ).

Estem a molt poquet d'assolir el 100% de l'objectiu, i com que queden uns quants dies encara .... ens en marcarem un de nou!

Demà us informem!

Gràcies amigues i amics. #Somúniques #Somúnics

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#08 / La pre-estrena de "Societat Anònima" va ser espectacular! Gràcies de nou!

Moltes gràcies de nou!!!

Vau fer que aquest diumenge fos molt especial, molt!

Vam omplir el Cinema Kúbrik de Vilafranca, amb més de 250 persones, i junts, ens vam emocionar amb la pel·lícula documental de Ramon Tort i Raimon Benach, "Societat Anònima".

Va ser espectacular!

Properament us enviarem per email els formularis amb la informació que necessitem per fer-vos arribar la resta de recompenses, i us anirem informant sobre el Link i els DVDs!

Seguim en contacte!

#07 / 2on. Objectiu assolit!

Amb un total de 130 aportacions, totes a nivell particular, hem assolit el segon objectiu que ens havíem plantejat, superar els 3.500 euros!!!

Ens heu fet sentit molt, i molt estimats i estimades!

MOLTES GRÀCIES !!!

Recordeu els que demà veniu a la estrena! a les 11'00h. al cinem Kúbrik de Vilafranca, per recollir les entrades ( mecenes de 15,25,55 i 80 euros).

I si teniu entrades, i no podeu venir, si us plau, aviseu-nos al mail [email protected] ( gràcies als que ja ho heu fet ;-)

MECENES ... SOU ÚNIQUES. SOU ÚNICS !!!!

PD. Durant aquest mes us farem arribar els formularis amb la informació que necessitem per fer-vos arribar la resta de recompenses, i us anirem informant sobre el Link i els DVDs!

#06 / Acabant la Diada!

Bona nit mecenes! Ha estat un 11 de setembre molt intens. L'hem començat al matí, actuant a Badalona, on hi hem alçat la clàssica de set pisos.

Després ens hem dirigit a Barcelona, on a la tarda hem participatat de la Diada Nacional, enlairant diversos pilars de 4. De nou, ha estat un dia en que barregem les reivindicacions de país, amb el nostre aniversari, sí avui fèiem 37 anys!

Des d'aquí us volem felicitar la Diada, amb la fotografia que ens hem fet aquest matí a Badalona, dedicada a les 124 aportacions que ja suma aquest mecenatge.

Sou Increibles! Sou únics! Sou úniques!

ATENCIÓ!!! Els que teniu entrades reservades per diumenge a les 11'30h. ! Recomanem està a les 11h. al cinema, per recollir-les !!! i si no les fareu servir, si us plau, informeu-nos per email al [email protected]

Gràcies!

#05 / Objectiu assolit, sou magnífics! sou magnífiques! #somúniques #somúnics .... queden 6 dies ... nou objectiu?!

Moltes gràcies a totes i a tots, heu fet possible que a manca de 6 dies haguem arribar a l'objectiu inicial de 3.000 euros.

MOLTES GRÀCIES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Queden encara 6 dies, i ens marquem un nou objectiu, els 3.500 euros.

Tant els mecenes que ja han aportat com els nous rebran una nova còpia del dvd del documental si hi arribem !!!

Ens ajudes a fer-ho córrer ?!

Encara es poden aconseguir les darreres entrades ... en tenim més de 200 reservades ja!!!!

#04 / Estem a 10 dies de la pre-estrena! Dia 15/9 a les 11'30h.!

Bona tarda mecenes!

Estem a menys de 10 dies de la pre-estrena, que us confirmem que serà el 15 de setembre, **

a les 11'30h.

**al Cinema Kúbrik de Vilafranca del Penedès.
( atenció 11'30h, no 12'30h. com havíem publicat inicialment ).

Estem a molt poquet d'assolir el 100% de l'objectiu, i com que queden uns quants dies encara .... ens en marcarem un de nou!

Demà us informem!

Gràcies amigues i amics. #Somúniques #Somúnics

#02 / Roda de Premsa i notícia al Ara.cat !

Bona tarda mecenes!!!

Gairebé hem arribat ja al 50% de l'objectiu, i encara ens falten 25 dies, anem molt bé!!! Recordeu d'ajudar-nos també a fer-ne difusió. Moltes gràcies!

Com us vam avançar, dilluns vam fer roda de premsa per presentar entre d'altres, aquest projecte de micromecenatge. Va anar molt bé!

Us deixem també el link al diari ARA.CAT, que també n'ha fet un petit reportatge!

Seguim!!!

https://www.ara.cat/castells/Societat-Anonima-Xicots-Vilafranca-traspassala_0_2292370906.html

#01 / Anem pel bon camí! ja som 44 mecenes i més de 70 entrades reservades!

Molt bona nit!

El Verkami "societat anònima" va pel bon camí, ja som 44 mecenes i més de 70 entrades reservades ja per la pre-estrena del dia 15 de setembre, al cinema kubrik, a les 11'30h. ( no a les 12'30 com s'indica en algun apartat del web que hem de corregir ).

Us agraïm moltíssim als 44 que ja en formeu part ... però encara necessitem més suports per fer-ho possible!

Ens ajudes a fer-ho correr?!

Gràcies!

pd. per cert, demà a Cal Noi-Noi fem roda de premsa de presentació del verkami, us en farem cinc cèntims !


( 4 de 8 descarregat enguany a la Granada del Penedès )

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies