❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Trenant Barxes

Cançons tradicionals de Pedreguer. I Llibre de les Barxes. Recuperació de l'artesania valenciana feta amb fibres naturals.

Lluís el Sifoner

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
53
Aportaciones
2.535€
De 2.400€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Objectiu del projecte

Editar el CD Trenant Barxes

acompanyat d'un Llibre de les Barxes.

El projecte vol aconseguir que -a més del nou treball d'El Sifoner, que és la part essencial, clar- es recuperen les tècniques artesanals de la comarca, que ja estem aconseguint amb la creació de l'Escola Taller.

I un objectiu importantíssim (ara sense ironies) és reivindicar la dignitat de les barxeres, aquelles persones que van salvar l'economia de la nostra comarca amb el seu esforç.

Per això volem posar en valor la nostra Barxa Valenciana que vos oferim en recompensa; perque de cabassos i altres objectes duts d'economies més pobres, en podreu trobar, pero ací parlem de l'autèntica Barxa Valenciana.

I necessitem no només la vostra ajuda econòmica, també volem la vostra complicitat.

 


Les recompenses

La més important, no cal dir-ho, és tindre en les mans el nou treball d'El Sifoner, en el qual has participat ( amb la teua ajuda i la teua complicitat ). I, a més, ara tens l'oportunitat de lluir una autèntica Barxa Valenciana, un treball artesanal fet de llata, elaborada amb palmes de margalló, una fibra natural exclusiva de les muntanyes del Mediterrani.

1ª Exposició de Barxes, Pedreguer, oct 2018

LES BARXES VALENCIANES

Teniu una panoràmica general de la Primera Exposició, i en cada recompensa en teniu de diversos tamanys i formes.

Qui som? BARXES: ARTesania

L'Escola Taller de Confecció de Barxes de Pedreguer va nàixer el 2018 amb l'objectiu de recuperar les tècniques tradicionals de fer trenes de llata per a la confecció de les barxes.

I, treballant, treballant, hem anat recuperat també cançons tradicionals, i per això preparem el nou part, que no és el primer. En octubre del 2018 ja vam fer l'espectacle EXALTACIÓ DE LA BARXA VALENCIANA, del qual vos oferim un CD i Digibook en les recompenses.

Salutació final de l'espectacle EXALTACIÓ DE LA BARXA VALENCIANA, oct.2018

L'experiència l'ha posada en marxa, i la dirigix, Lluís Fornés i Pérez-Costa, Doctor en Filologia Catalana, Llicenciat en Psicologia, professor de Llengua Occitana, investigador, poeta, actor, escriptor, músic cantautor LLUÍS EL SIFONER, veu principal del CD.

Destinarem les vostres aportacions

a la producció del CD i el Llibre, o siga, per a pagar músics, tècnics, etc. (I de les sobres -si n'hi ha- tots els membres de l'Escola farem un viatge a Nova York, o allà on puga ser, que amb imaginació es pot fer tot).

Calendari previst

El quart trimestre de l'any present, 2019, volem presenciar el naixement de les nostres criatures, i enviar-vos-les junt amb les recompenses.

DESPESES D'ENVIAMENT INCLOSES, excepte en la 'paella de ceba' que haureu de vindre al lloc que se vos indique de la Marina Alta. I el recital íntim, que tampoc l'enviarem per correu, no.

+ Info

Enllaços rellevants de la nostra campanya a les xarxes socials:
Facebook
Twitter
Youtube

La Web de la Barxa Valenciana:
www.barcha.es

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Valentín Giner Giner

    Valentín Giner Giner

    más de 4 años

    Molta sort.

  • torremocha

    torremocha

    más de 4 años

    Feliz rehabilitación de la artesanía popular valenciana. ¡Saludos!

  • Lluís el Sifoner

    Lluís el Sifoner
    Autor/a

    más de 4 años

    Avant sense parar mai, que ells tampoc no paren. Avanti poppolo!

  • Salvador Caudeli Ramis

    Salvador Caudeli Ramis

    más de 4 años

    Avant, xiques i xics d'Alacant!

  • peremcc

    peremcc

    más de 4 años

    Un segon, per regalar. Força i sort.

  • peremcc

    peremcc

    más de 4 años

    Èxits, amic Sifoner. PERE

#04 / Prohibit prohibir

"Trenan barches per cloure primaveres" és un vers d'Anfós Ramon que forma part de l'Himne de Pedreguer, l'únic en què apareix el mot 'barxes'. I l'hem recuperat perque es va estrenar el 1962 en les festes patronals, i es va cantar dos anys només. Després va desaparéixer, ni la banda guarda partitures. El vam recuperar perque els autors havien tingut la prudència de passar-lo per la SGAE. Ningú s'havia preguntat mai per què es va cantar només dos anys. Els anys 60 que es cantara l'Himne d'un poble valencianoparlant en valencià, com ja sabeu, era un pecat molt gros. Ara ja no, crec.

PS: Moltes gràcies a totes les persones que esteu ajudant el projecte.

#03 / L'últim treball d'El Sifoner

Darrer i últim. Comence agraint, a totes les persones que esteu col.laborant, la vostra fidelitat al projecte. I al que va dir, amb l'ànim d'ajudar a la campanya, que Trenant barxes era "l'últim treball d'El Sifoner", dir-li que no, que Trenant barxes és el darrer treball que presentem al públic. Verkami vol que en fem més i El Sifoner, també. El darrer; l'últim no serà mai perque El Sifoner -que ja va morir una volta i va ressuscitar- és etern, com el cel, la terra i els dimonis, amic Fèlix.

Signat: El Sifoner, vostre per sempre més.

#02 / El tècnic ha fet 50 primaveres.

El Trenant Barxes està pensat con un disc mínimal i Ximo Guardiola, el nostre tècnic, i líder del grup OWIX, l'ha convertit en una delícia, una meravella. L'home va fer anit 50 anyets de no res, i ho vam celebrar. No havia vist mai Ximo tan feliç.

#01 / Començar és la part més difícil.

Benvolgudes mecenes (persones s'entén, clar), començar sempre és difícil, i el conjunt de persones que heu iniciat l'ajuda al Verkami sou herois i heroïnes que possibilitareu -d'això sí que estem segur- arribar a bon port amb el projecte Trenant Barxes Moltes gràcies a tots (i, de bestreta als que vindran, també). Compartiu amb amics i coneguts, així reforçareu les amistats mentre contribuïu a una causa boníssima. Gràcies. Gràcies. Gràcies.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies