❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

1, 2, 3... pica Bressola!

Els Amics de la Bressola ens proposem fer un nou CD i per fer-lo possible comptem amb en Marc Serrats i la col.laboració d'en Marc Grau. Hi participaran els nins i nines de La Bressola i tindrem la col·laboració de diversos músics i cantants d'arreu dels Països Catalans.

amicsdelabressola

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
320
Aportaciones
10.225€
De 9.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

El projecte vol fer possible la producció i l'edició d'un CD que tindrà la direcció musical d'en Marc Serrats (Xerramequ Tiquismiquis), amb la col.laboració d'en Marc Grau, i comptarà amb la participació dels nins i nines de les escoles de La Bressola i la col·laboració de diversos músics i cantats d'arreu dels Països Catalans.

UN PROJECTE COMPARTIT

Hi treballarem intensament aquest estiu per tenir-lo llest a la tardor i poder-lo presentar i distribuir abans del Nadal de 2012. En aquests mesos de gestació del CD us anirem oferint les proves de les cançons i vídeos del treball de creació d'en Marc i els assaigs i els enregistraments amb els nins i nines a les escoles de la Bressola. Tot aquest procés l'anirem explicant i compartint des de l'EspaiBressola, el web on la Bressola agrupa els diversos projectes musicals que ja ha portat a terme.

La generositat dels músics i cantants que participaran al projecte ens permetrà compartir totes les cançons en llicències lliures Creative Commons. Una opció que s'encomanarà a tota la producció i que permetrà la generació de nous continguts audiovisuals i compartir tota mena de propostes artístiques a partir de les cançons del projecte.

COM SERÀ? QUI HI COL·LABORARÀ? QUI CANTARÀ?

En Marc Serrats és qui assumeix la direcció musical i artística del projecte. Ja fa unes setmanes que es treballa en el repertori de cançons, totes d'arrel tradicional i en un equilibri entre algunes de conegudes i d'altres de menys conegudes. Com en anteriors projectes es buscarà que hi hagi una representació de veus i accents dels diversos territoris de parla catalana.

En Marc també és qui està contactant amb els i les artistes que hi participaran. Algunes cantants ja han dit que sí i alguns músics amb els qui comptem encara no ho saben que els hi demanarem. La llista és oberta i l'anirem compartint a mesura que la tinguem confirmada.

I ES FARÀ UN CONCERT

El llançament públic del disc serà a finals d'any. El CD es podrà comprar a totes les botigues de música i també es podrà descarregar a través d'Internet. Per la seva presentació, el mes de desembre, farem un concert a Barcelona, que els mecenes que hagin fet una aportació de 35 euros ja tindran una entrada reservada (i pagada). Pel 2013, hi ha previstos concerts a Perpinyà i Girona. I la possibilitat d'iniciar una gira vinculada al projecte.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

17 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • amicsdelabressola

    amicsdelabressola
    Autor/a

    más de 11 años

    Hola,

    doncs, recollint el teu comentari i ajustant-nos a la disponibilitat d'uns i altres, l'hora del concert serà a les 8 de la tarda. L'endemà és festiu. Esperem omplir la sala i que siguem molts donant la benvinguda a aquest nou rojecte.

  • madotze

    madotze

    más de 11 años

    Bon dia! Acabo de saber que el concert de presentació es farà el 5 de desembre a 2/4 de 9 del vespre. No es podria fer més d'hora, tenint en compte que es tracta de cançons per a nens i nenes? Gràcies!

  • Laureta

    Laureta

    más de 11 años

    Ara ja està l'objectiu complert no??? S'ha passt de 9000 euros! Enhorabona!!!

  • amicsdelabressola

    amicsdelabressola
    Autor/a

    más de 11 años

    Hola,

    gràcies per la teva aportació. La nostra previsió és el CD pugui estar acabat i editat a primers d'octubre. Els mecenes sereu els primers a saber la data i també a rebre'ls. Per fer-ho us demanarem la vostra adreça o us oferirem alguns punts per anar-los a recollir (correctament identificats). Gràcies per la vostra aportació.

  • marchg

    marchg

    más de 11 años

    Hola he fet 15€ d'aportacio....volia saber com i quan enviareu el CD. Gràcies i felicitats per la feina que feu.

  • amicsdelabressola

    amicsdelabressola
    Autor/a

    más de 11 años

    Hola Josep Anton, la possibilitat d'oferir el concert en petit format o acústic l'havíem estudiat quan plantejàvem el projecte i les possibles recompenses. Ens va semblar que per la quantitat que s'hauria de demanar potser s'apartava una mica del concepte de micromecenatge. També tens raó que, atès que ja tenim el concert confirmat i que es farà un directe, es pot plantejar la nova recompensa. Així ho fem!

  • Josep Anton

    Josep Anton

    más de 11 años

    A altres Verkami he vist que s'ofereix l'opció d'un concert (petit format) com una de les opcions pels mecenes. En el vostre cas, veig que penseu en el concert, però seria possible tenir una opció per poder portar a altres llocs a preus assequibles.

  • amicsdelabressola

    amicsdelabressola
    Autor/a

    más de 11 años

    Hola Marta,

    en prenem nota, però no pateixis perquè quan sigui l'hora de fer el llistat de mecenes demanarem el nom correcte de tots els qui hi heu participat.

    De totes maneres, pots canviar el teu nom al teu perfil d'usuari de Verkami. Accedint amb el teu correu i el mot de pas, entraràs a un espai personal, des d'on a partir d'ara pots seguir aquest i altres projectes que puguis donar suport. Des del teu perfil pots fer el seguiment de les aportacions, les preguntes i modificar les teves dades personals.

  • MartaO

    MartaO

    más de 11 años

    Hola amics! Acabo de fer una donació i com que el meu nom d'usuari de verkami és MartaO i enlloc m'han demanat el nom complet, voldria demanar si fos possible que a la llista de mecenes aparegués el meu nom complet: Marta Ollich i Castanyer. Gràcies!

  • amicsdelabressola

    amicsdelabressola
    Autor/a

    más de 11 años

    Hola Tomàs,

    Moltes gràcies per l'avís. Sí, des de Verkami ens han confirmant que el darrer cap de setmana hi ha hagut problemes amb els sistemes de pagament. Haa estat un fallada parcial i externa a Verkami. La situació ja està resolta.

    Tothom que s'hagi trobat amb algun contratemps i no hagi pogut fer la seva aportació ara pot tornar a fer-ho. No dubteu a comunicar-nos qualsevol altre inconvenient.

#11 / El videoclip de l’estiu amb 1,2,3... pica Bressola!

Els Amics de la Bressola, des del web EspaiBressola, us proposem fer el videoclip de l’estiu 2013 amb les cançons del CD 1,2,3 Pica Bressola. Us animeu a participar al concurs que us proposem i compartir amb tothom la vostra creació?

Hi poden participar tots aquells muntatges audiovisuals de vídeo, fotogràfia, animació o dibuixos que tinguin com a banda sonora alguna de les cançons de “1,2,3 pica Bressola”.

També es consideraran lipdubs, flashmobs i altres idees en aquesta mateixa línia mentre tinguin la base musical d’alguna de les cançons del CD “1,2,3 pica Bressola”.

Aquí teniu tota la informació de la convocatòria:

http://www.espaibressola.cat/artilce/el-videoclip-de-lestiu-123-pica-bressola

Podreu presentar les vostres aportacions fins al 15 d'octubre.

#10 / Recta final de l'enregistrament d'1,2,3... pica Bressola!

L'Anna Roig va tancar, aquesta setmana, el cicle d'enregistraments del projecte "1,2,3... pica Bressola!" que, des de mitjan setembre, s'han estat fent als estudis Paella de Torelló. Entrem ja a la darrera fase del projecte i, els propers dies, els enregistraments es traslladaran a les escoles de Perpinyà, el Soler i Prada. Aquesta vegada, cantaran tots els nins i nines de totes les escoles de la Bressola. Amb els enregistraments a la Catalunya del Nord ja s'acabarà tota la fase d'enregsitraments i només quedarà el procés finals de mescles, que ja està força avançat.

El projecte musical "1,2,3... pica Bressola!" ja és a punt de tancar la seva fase de creació musical que ha estat comandada per en Marc Serrats, amb el suport i la producció d'en Marc Grau. Durant el novembre s'ha de fer tot el procés d'edició i distribució per poder presentar el CD a finals de mes o els primers dies de desembre.

leer más

#09 / Ho hem aconseguit! 9000 gràcies i més!

Amb l'alegria d'haver aconseguit l'objectiu i el repte ens havíem oblidat de celebrar-ho amb un apunt al bloc del projecte. Sí, sí, sí... ja ho hem aconseguit!

I ara mateix, acabem de passar els 300 mecenes, una xifra que ens fa encara més il·lusió perque demostra que hem aconseguit engrescar a molta gent.

A tots i a totes moltes gràcies per la confiança que ens diposite i esperem poder-vos-la retornar amb escreix.

D'ençà que varem assolir l'objectiu dels 9000 euros, que havíem marcat com objectiu per tirar endavant el projecte, les aportacions i nous mecenes no s'han aturat. I, esperem que segueixi així, durant aquests tres dies que el projecte encara resta obert.

Aquestes aportacions que superen l'objectiu inicial les dedicarem a cobrir qualsevol imprevist que pugui sorgir en la fase de producció, però d'entrada aniran destinades a treballar i preparar el concert de presentació i la gira que ja ha començat a sorgir i que es portarà a terme durant l'any 2013.

leer más

#08 / Arriba el tren pinxo! No ens aturem a mig camí!

En Marc Serrats acaba d'enllestir la segona cançó del CD, cada vegada més proper, 1,2,3... pica Bressola! Segur que la coneixeu, és el tren pinxo de Banyoles! Segur que amb el ritme que hi ha posat en Marc el tren no s'atura fins arribar a Banyoles. A veure si us agrada?

Podeu escoltar-la amb el reproductor d'aquesta pàgina d'Espai Bressola o, si ho desitgeu, també podeu descarregar-la.

Segur que aquesta segons cançó ens donarà la força i l'energia necessàries per acabar d'aconseguir i superar l'objectiu econòmic necessari del finaçament de Verkami!

Si coneixeu la cançó segur que us agradarà conèixer la seva història i entendre perque s'aturava a mig camí. A la mateixa pàgina de l'Espai Bressola hi trbareu una pàgina molt completa sobre el tren pinxo, amb una transcripció de la lletra i altres detalls curiosos. També us parlem del trenc petit, que unia Girona amb Sant Feliu de Guixols i del tren groc que comunica el Conflent i la Cerdanya.

#07 / Ja tenim el llistat de cançons del CD

Ja hem entrat al juliol i el curs s'acaba a les escoles de la Bressola. Aquests darrers dies de curs hem tingut el temps just per acabar de triar les cançons i, amb el consell i el vist-i-plau, d'en Marc Serrats, ja tenim fet el llistat de cançons que formaran el nou CD. El voleu conèixer?

A veure que us sembla la tria?

Segur que en coneixeu unes quantes. Hi ha una mica de tot:

  • Pere Galleri

  • El tren pinxo de Banyoles

  • Les campanes de Salom

  • El tramvia de Mataró

  • Sóc un pobre mamemimo músic de carrer

  • A la muntanya

  • Marrameu torra castanyes

  • Joan del Riu

  • L'Avi Tomeu

  • Hortelana de Verdet

  • Les Tres ninetes

  • Els tres tambors

  • El ball de la civada

Encara en falta alguna i no només hi haurà cançons. Aquesta vegada comptarem amb la col·laboració de glossadors mallorquins i alguna sorpresa més...

I ens queda per publicar el llistat de col·laboradors, músics i cantats. Deixeu-nos uns parell de dies més i així el podrem fer més complet.

Recta final del projecte per trobar finançament

leer más

#06 / 10 raons per donar suport al nou CD de la Bressola

1.- Perquè la defensa de la llengua catalana és una tasca de tots

  1. - Perquè cantar les cançons de sempre amb una mirada actual és un acte de normalitat cultural

3.- Perquè vaig gaudir molt el disc Musiquetes per a la Bressola amb en Marc Serrats

4.- Perquè està pensat com una eina per a mestres, esplais, esbarts i col·lectius de tots els Països Catalans

5.- Perquè podré tornar a treballar amb els meus alumnes amb nou material i noves bases musicals per a fer-los cantar

6.- Perquè aquest cop anirà acompanyat de fitxes d'aprofitament pedagògic que podré descarregar des de www.espaibressola.cat o des de l'aplicació per a mòbils

7.- Perquè promou l'ús lliure i legal amb llicència Creative Commons

8.- Perquè és una manera original de donar suport a la tasca de la Bressola a la Catalunya Nord

9.- Perquè m'he fet un tip de cantar amb els meus infants amb els anteriors CDs de la Bressola

10.- Perquè em ve de gust

leer más

#05 / Ja tenim la primera cançó!

En Marc Serrats ja ha enregistrat una primera prova d'una de les cançons que han de formar part de "1,2,3... pica Bressola!". La cançó és "Jo tinc 5 pomes", una cançó que de ben segur reconeixereu. És la primera canço del disc Pere Poma que Ara va de bo va enregistrar l'any 1973.

La tria de cançons pel projecte "1,2,3... pica Bressola!" té també l'objectiu de recordar i homenatjar els qui van fer possible tot un moviment de música infantil en plena transició democratica i d'una manera especial a Xesco Boix i l'Ara va de bo. D'això, ara fa quaranta anys!

Podeu escoltar-la amb el reproductor de so d'aquesta pàgina o directament descarregar-la clicant aquí

#04 / Ja hem passat els 2000 euros. Seguim però us necessitem!

Tirar endavant el projecte de finançament a través de Verkami està resultant una experiència molt interessant. Per una banda la descoberta tecnològica, tant de les utilitats de la plataforma com dels hàbits dels usuaris i potencials micromecenes.

Un cop publicat el projecte i els seus objectius ens hem dedicat a mobilitzar el conjunt de xarxes que creiem properes a la Bressola i altres entorns propers com l'educatiu o el musical. Hem enviat uns quants milers de correus i l'enllaç del projecte de Verkami s'ha compartit tant pel Facebook com pel Twitter.

Malgrat l'alt nivell de difusió, i en consta que hi ha hagut molta col·laboració en aquest sentit, el nivell de resposta en aportacions econòmiques i nous mecenes es, proporcionalment, baix.

Ja som a la tercera setmana del projecte i encara queden molt dies per davant. Els… leer más

#03 / Els nins i nines de la Bressola ja treballen les cançons d'1, 2, 3... pica Bressola!

En Cesc Franquesa, mestre i director pedagògic de la Bressola, explica en aquest vídeo que els nins i nines ja treballen en el projecte musical "1, 2 i 3 pica Bressola". La tria de cançons ha estat un primer treball que han realitzat a les aules. La proposta de títols, sobretot nordcatalans, s'ha fet arribar a en Marc Serrats, que ha pogut triar i remenar (com explica en aquest vídeo.

La feina a l'escola no ha fet més que començar. Els nins i nines marxaran cap a les vacances d'estiu amb la tria de cançons fetes i sabent quines cançons hauran de cantar tot just comenci el curs. Les primeres setmanes de setembre seran força mogudes perque aleshores ja tocarà afinar i descobrir l'apassionant món de la producció i els enregistraments musicals.

En Cesc Franquesa, ens avança tota aquesta planificació,… leer más

#02 / Marc Serrats al capdavant de "1, 2, 3... pica Bressola!"

El músic Marc Serrats, que porta la direccio musical de "1, 2, 3... pica Bressola" ha avançat, a través de VilaWebTV, algunes de les línies que ja treballa en el projecte del CD. La tria de cançons, l'estil i la voluntat de que en el projecte hi tinguin un paper destacat els nins i nines de les escoles de la Bressola.

A l'entrevista, enregistrada en vídeo, Marc Serrats,es contundent quan diu que aquest projecte és una bona manera de donar suport i un cop de mà a la Bressola, justament "el mateix any que la Bressola ha hagut de tancar una escola. És la manera de dir que cal seguir endavant. Amb un cop de puny a la taula, dir que som vius!"

Nom
Nom

Serrats ja està treballant en el repertori de cançons i les músiques que formen el projecte. Els propers dies, mentre segueix obert el projecte a Verkami per recollir fons per portar-lo a terme. es podrà sentir alguna de les cançons que formaran part del CD.

#01 / Ja hem obert el projecte a Verkami

El tercer CD de la Bressola encara, des d'aquest dimarts, una nova fase: la cerca del finançament per fer-lo possible. En els anteriors projectes la producció del CD ja estava coberta d'antuvi, per subvencions públiques o aportacions privades. En aquesta ocasió, ens cal aconseguir els diners necessaris per pagar les despeses de tot aquest procés i l'edició del CD.

Per fer-ho possible hem optat pel model de micromecenatge que, a través de Verkami, està aconseguit un gran nivell de resposta i pensem que en el cas de la proposta del projecte "1, 2, 3... pica Bressola!" també tindrà una bona acollida.

Tenim 40 dies per davant on intentarem mobilitzar el màxim d'aportacions al projecte. Encara estem enllestint detalls del CD i, durant aquestes setmanes, us els anirem explicant a mesura que es vagin confirmant. Per exemple, els noms dels qui s'estan oferint a col·laborar i apotar la seva veu i la seva música.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies