❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Atorrentada: la cervesa més desitjada de La Montnegre

Se’ns ha acabat la Doppelbock que va treure una medalla de plata al BBC. Fes que les aixetes de La Montnegre tornin a rajar pa líquid!

La Montnegre

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
161
Aportaciones
10.038€
De 10.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Som els Toixons de La Montnegre, la cervesera artesana de l’Alt Maresme. Obrim una campanya de micromecenatge per finançar la producció d’una cervesa molt especial: l’Atorrentada.

Imatge d
Imatge d'arxiu de la primera prova pilot d'elaboració d'Atorrentada, a principis del 2017.

Atorrentada?

L’Atorrentada és una Doppelbock, un estil d’origen alemany que es caracteritza per un color robí fosc, aromes de pa i brioixeria, dolçor continguda i una alta graduació (8 graus, però ben camuflats!). L’estil Doppelbock, de fermentació tipus lager (el llevat fermenta els sucres dels cereals a baixa temperatura i lentament), es tracta d’una raresa en el panorama cerveser artesà del nostre país.

I per què Atorrentada?

Tradicionalment, moltes cerveseres han batejat les seves Doppelbock amb un nom acabat en -ator, en homenatge a la mítica Doppelbock elaborada per la cervesera Paulaner a Munich el segle XIX i anomenada “Salvator”. Poques paraules catalanes tenen la terminació -ator, però nosaltres hem buscat un mot que comença amb el vocable llegendari al mateix temps que descriu una de les característiques d’aquesta cervesa: atorrentada. És a dir, “la que esdevé torrent”, tot enfosquint-se, com ho fan els grans xàfecs que de manera ocasional baixen pels barrancs del nostre estimat Montnegre fins arribar al mar.

Una cervesa... compromesa amb el territori

Però no tot és tan poètic: aquests torrents, tan característics de la nostra terra, arrosseguen tot allò que es troben per davant, incloent les deixalles que malauradament alguns encara abandonen en plena natura. És per això que des de La Montnegre estem recaptant 5 cèntims per ampolla d’Atorrentada venuda, que destinarem a les neteges del fons marí del Mediterrani que el Club Esportiu Subaquàtic Calella (CESC) porta a terme any rere any.

Una cervesa... amb èxit

Des del seu naixement (fa menys de 2 anys, amb més de 1.000 litres produïts), l’Atorrentada ha rebut una molt bona acollida, tant entre els aficionats a la cervesa artesana com a nivell de competició. El primer reconeixement el va rebre a la Fira del Porc i la Cervesa 2018 de Manlleu, emportant-se el primer premi del Concurs de Cervesa Artesana, on tenia com a rivals altres cerveses d’elaboradors molt reconeguts en el panorama nacional. Però el gran èxit va arribar amb el concurs internacional Barcelona Beer Challenge d'aquest 2019, on va obtenir la medalla de plata en la categoria “Strong European Beer” i va ser considerada la millor Doppelbock de la competició, ja que l’or en aquesta categoria va ser per un altre estil englobat dins de la mateixa categoria.

Premis aconseguits amb l
Premis aconseguits amb l'Atorrentada. Primer premi a la Fira del Porc i la Cervesa 2018 de Manlleu (esquerra) i medalla de plata en la categoria “Strong European Beer” al Barcelona Beer Challenge 2019 (dreta).

Una cervesa... que s’ha acabat

Ara bé, tenim un problema: se’ns ha acabat! Molta gent ens l’esteu reclamant, i res ens faria més il·lusió que apaivagar la vostra set cervesera. Però aquesta és una cervesa molt costosa de fer: requereix unes elevades quantitats de maltes, una fermentació llarga i molt exigent i un temps de guarda d’un mínim de 4 mesos de repòs a baixa temperatura, necessaris per aconseguir les característiques organolèptiques que tan ens agraden de les Doppelbock. Això incrementa els costos de producció fins a un punt que, com a microcervesera nòmada, ara mateix no podem assumir.

Us necessitem!

Per això demanem que ens feu confiança: només si ens ajudeu a assolir el nostre objectiu en aquesta campanya de Verkami serem capaços de produir el següent lot d’Atorrentada en un temps raonable. I no serà un lot qualsevol, sinó un lot descomunal: 1.500 litres de pa líquid que us alimentaran durant una bona temporada. A més, ens comprometem a intentar encadenar aquest lot amb els següents, de manera que les aixetes d’Atorrentada no deixin de rajar!

Conegueu les nostres cerveses

Evidentment les recompenses giren al voltant de les nostres creacions cerveseres. Us les presentem breument:

Atorrentada: ja està tot dit però, per als de memòria fugaç, una Doppelbock, amb aromes de pa i brioixeria, dolçor continguda, poca amargor i una alta graduació. Apta per a tots els públics però per prendre's amb calma. Destinem 5 ct per cada ampolla venuda a les neteges del fons marí de la mar Mediterrània dutes a terme pel Club Esportiu Subaquàtic Calella.

Ermitana: APA (American Pale Ale), lleugerament llupolada, amb notes cítriques i de fruita tropical i un toc de crosta de pa. Lleugera i fàcil de beure, amb una amargor final que persisteix de manera agradable. Destinem 5 ct per cada ampolla venuda a la reconstrucció de l'ermita de Sant Andreu de l'Arboceda, al massís del Montnegre i que rehabiliten els Amics Escoltes del Montnegre.

Barretina: IPA (India Pale Ale) monovarietal amb un fort component d'aroma i gust de pinya. Amarga i refrescant. També coneguda com La Boina, originalment elaborada per als nostres amics de la cerveseria homònima d'arrels italianes per ajudar a passar millor els calorosos estius calellencs.

No Diguis Blat: AWA (American Wheat Ale). La combinació de malts d'ordi i de blat fa que el caramel del primer sigui compensat per l'acidesa del segon. El llúpol emprat aporta un caràcter cítric i dolç. Suau i refrescant, molt fàcil de beure. Medalla de plata al Barcelona Beer Challenge 2019. Destinem 5 ct per cada ampolla venuda a la Caixa de Solidaritat en suport a les víctimes de la repressió política.

Sobre les recompenses:

S'agrupen en 3 modalitats(*), per a Toixons de tots els gustos i preferències:

Ampolles de cervesa de La Montnegre. Per a qui en vulgui una mica de cada, el Toixó Tastador (selecció de 4 ampolles) i La Gran Toixonada (Selecció de 12 ampolles), amb o sense samarreta de La Montnegre (de cotó orgànic i certificació de comerç just). Per a qui ja ho té clar, el Toixó Decidit (caixa de 18 Atorrentades).

Àpats amb maridatge de cerveses de La Montnegre. Els Toixó Gastrònom us ofereixen la possibilitat de gaudir d'un àpat per a 2 o 4 persones (segons la recompensa) en un bon restaurant, on la beguda consistirà en un tast-maridatge de totes les cerveses de La Montnegre.

Elaboració de cervesa artesana. Si amb beure-la no en teniu prou, sinó que també voleu fer-la, amb els Toixó Elaborador podreu aprendre a fer cervesa amb nosaltres. En dues versions: 20 litres de cervesa artesana casolana o 300 litres de cervesa artesana elaborada en obrador.

()Per a **col·leccionistes de xapes i etiquetes* que no tinguin interès en el contingut però sí en el continent de les nostres cerveses, oferim el Toixó col·leccionista, amb una peça verge de cada unitat.

Per tal de fer entrega de les recompenses, posarem a disposició, com a mínim, 4 punts de recollida: un a Canet de Mar, un a Calella, un a Olost i un a Barcelona. Alternativament, farem enviaments a domicili (però les recompenses no inclouen despeses d'enviament, que s'hauran de pagar a ports deguts).

Per acabar: estem treballant en regals per als mecenes, que oferirem si sobrepassem l'objectiu de la campanya i arribem a objectius addicionals. Us en mantindrem al corrent!

Qui som

La Montnegre és un projecte de tres amics toixons: un canetenc (en Santi, el Toixó Sènior) i dos calellencs (en Pere, el Toixó Tirabuixó, i l'Adrià, el Toixó Exiliat). Tots tenim les nostres feines al marge de La Montnegre, però ens uneix l’amor a la bona cervesa i a la nostra terra. Vam néixer fa 3 anys amb l’objectiu d’abastir l'Alt Maresme i la resta del món amb birra de qualitat fortament lligada al Montnegre. Per saber més de nosaltres, visiteu la secció Equip al nostre web.

Els Tres Toixons en plena reunió de feina.
Els Tres Toixons en plena reunió de feina.

A què destinarem les vostres aportacions

La recaptació d'aquest Verkami anirà íntegrament destinada a cobrir els costos de producció i transport del lot de 1.500L d'Atorrentada (80% de l'objectiu) i a fer la paga i senyal per la producció del següent lot (no volem que se'ns torni a acabar!).

Calendari previst

Tenim previst engegar la producció d'Atorrentada tan bon punt acabi aquesta campanya, és a dir, a principis del mes de novembre.

La cervesa estarà llesta 4 mesos més tard, de manera que a principis de març del 2020 començarem a preparar les recompenses perquè les pugueu rebre al llarg d'aquell mes.

+ Info

Per conèixer millor el nostre projecte podeu visitar el nostre web.

Si ens voleu seguir a les xarxes socials, ens trobareu a Facebook, Twitter i Instagram.

I si voleu valorar les nostres cerveses o veure com altres les han puntuades, passeu-vos per l'Untappd, l'aplicació estrella per descobrir i compartir experiències cerveseres. Salut!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

16 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Joan Dangla

    Joan Dangla

    más de 4 años

    Crowdfunding aconseguit!!

    Molt bé toixons!! Ja tinc ganes de provar-la...

  • Joan Dangla

    Joan Dangla

    más de 4 años

    Endevant toixons!!!

  • Stroomtrooper

    Stroomtrooper

    más de 4 años

    Santi, diu la Laura que no vol saber res del Santuari i que agafi més cerveses! Cancelo i et faig aportació nova! Ànims!

  • Lluís Campano Balletbò

    Lluís Campano Balletbò

    más de 4 años

    Santiak si va bé, ho recolliria a alguna fira que coincidim.

  • Antoni Carné

    Antoni Carné

    más de 4 años

    Molta sort amics !!!!!

  • Stroomtrooper

    Stroomtrooper

    más de 4 años

    Vinga vinga Santiiiiiiiiiii, pit i collons!

  • Joan Mas

    Joan Mas

    más de 4 años

    Endavant! Des d'Arenys de Munt us animem a omplir l'aixeta.

  • campdelasort

    campdelasort

    más de 4 años

    Endavant!

  • albertciurana

    albertciurana

    más de 4 años

    Endavant Pere i companyia! Un producte de la terra excel·lent!

  • Arcadium

    Arcadium

    más de 4 años

    Llarga vida a La Montnegre i als seus toixons collons!

#13 / Atorrentada guanyadora! (Atorrentada winner!)

Català (English below)

Benvolgudes i benvolguts Mecenes,

Esperem que estigueu bé i que aneu trampejant de la millor manera possible aquesta situació de pandèmia que ja fa massa temps que dura. També esperem que gaudíssiu de les recompenses del Verkami que ens vau ajudar a aconseguir!

Ens posem en contacte amb vosaltres després d’uns quants mesos per fer-vos saber una boníssima notícia: com potser heu vist a les nostres xarxes socials, l’Atorrentada va guanyar una medalla d’or al Concours International de Lyon, un dels concursos cervesers de més prestigi del sud d’Europa!!! Així doncs, una nova medalla se suma al palmarès que la nostre doppelbock comença a acumular. Però aquesta ens fa especial il·lusió, ja que l’hem guanyada amb el lot d’Atorrentada que vosaltres ens vau ajudar a produir. Per tant, volem compartir aquest premi amb vosaltres i agrair-vos de nou el vostre mecenatge!

leer más

#12 / Check 4: Atorrentada entregada (Atorrentada delivered!)

Català (Message for UK Backers below)

Estimades i estimats Mecenes,

Estem molt contents de poder-vos dir que les vostres recompenses ja són als punts de recollida, llestes perquè les aneu a buscar.

Us recordem les direccions i els horaris de cada lloc:

  • Canet de Mar: Entre vins i cerveses, parada del Mercat Municipal de Canet de Mar, Riera Buscarons 111 (de dimarts a dissabte, de 9:00 h a 13:00 h).

  • Calella: La Boina, Carrer de l’Església 308 (de dimarts a diumenge, de 18:00 h a 24:00 h).

  • Pineda de Mar: Sushiroll, Passatge Indústria 29 (de dimarts a dissabte, de 12:00 h a 14:30 h i de 18:00 h a 20:00 h).

  • Barcelona: BeerStore, Carrer Provença 495 (dilluns, de 17:00 h a 20:30 h, i de dimarts a dissabte, de 10:30 h a 13:00 i de 17:00 a 20:30).

Per aquell(e)s que vau escollir l’opció d’enviament, aquests ja s’han fet, i molt(e)s de vosaltres ja ens heu anat fent saber que heu rebut la cervesa. Si algú ha tingut algun problema, escriviu-nos a [email protected]leer más

#11 / Check 3: Atorrentada a casa! (Atorrentada in the house!)

Català (Info for UK Backers below)

Mecenes de La Montnegre, ja la tenim aquí!

Després d’algun entrebanc addicional, l’Atorrentada finalment ha arribat sana i estàlvia. Va trigar a sortir encara més de l’esperat (coses que passen quan tens la càrrega en un obrador perdut per la muntanya...) però un cop aquí va anar a parar directament a una càmera refrigerada.

També ens han acabat d’arribar les últimes samarretes que, a part de fer molta patxoca, han estat produïdes i serigrafiades artesanalment amb consciència social i ecològica a través del taller de Cendra Serigrafia:

Per altra banda us hem d’informar d’un petit canvi que afecta les recompenses que incloïen la nostra IPA (Barretina): ha passat massa temps des de la seva producció i les ampolles que estàvem reservant per al Verkami no tenen la qualitat que haurien de tenir. Hem decidit substituir-les per ampolles d’English Barley Wineleer más

#10 / Atorrentada alliberada! (Atorrentada released!)

Català (Info for UK Backers below)

Estimades i estimats Mecenes,

Primer de tot, desitgem que estigueu bé, tant vosaltres com les vostres famílies i amistats. En aquests temps tan complicats segur que a forces de vosaltres us ha tocat el rebre d’una manera o d’una altra, i des de La Montnegre us volem transmetre els nostres ànims.

Segon, ens sap molt de greu no haver pogut desencallar l’entrega de les vostres recompenses fins ara. Creieu-nos que l’espera per fer-vos-les arribar se’ns ha fet tan llarga a nosaltres com a vosaltres l’espera per rebre-les. Al nostre agraïment per haver-nos fet confiança com a Mecenes hi hem de sumar l’agraïment per la paciència que heu tingut. Malgrat poder fer enviaments durant bona part del confinament, les restriccions en els moviments ens han fet impossible poder rebre… leer más

#09 / Atorrentada confinada... (Atorrentada in lockdown...)

Català (Info for UK Backers below)

Confinades i confinats Mecenes,

Fa dies que, com és normal, heu començat a preguntar-nos “què passa amb la meva cervesa”? (Recordem que ens vam comprometre a tenir-la a finals de març, és a dir, JA!) Doncs bé, a ningú se li escapa que la pandèmia de COVID-19 ho ha trastocat tot. Nosaltres tampoc ens n’hem escapat, i ara mateix ens és impossible fer-vos arribar les recompenses. D’entrada, no podem posar en marxa la logística per rebre i emmagatzemar el lot d’Atorrentada, degut a les restriccions de moviment. Per altra banda, el confinament és incompatible amb la recollida presencial de les recompenses en els establiments que teníem acordats, alguns dels quals estan tancats. Però tranquil·litat: l’Atorrentada segueix madurant a la cambra refrigerada de Rondadora i, de fet, quan us arribi (que esperem que sigui en el mínim de setmanes possible) estarà en el punt òptim de maduració. Us avisarem tan aviat com hi hagi algun moviment!

leer más

#08 / Check 2: Atorrentada a l'ampolla! (Atorrentada in the bottle!)

Català (English below)

Estimades i estimats Mecenes,

Després d'haver-vos enviat els formularis, us volem donar l'última notícia sobre els avenços del nou lot d'Atorrentada: avui mateix ha estat embotellada! Mireu quin goig que fa aquest mar d'ampolles de pa líquid:

I el que encara fa més goig són el seu color i la seva transparència: robí fosc totalment cristal·lí, aconseguit gràcies al procés de lagerització a baixa temperatura.

El pas del fermentador a l'ampolla s'ha endarrerit unes setmanes (en benefici del producte final), però això no afectarà l'entrega de les recompenses a finals de març ;) Un últim esforç i podreu començar a gaudir les vostres cerveses de La Montnegre!

Fins ben aviat,

Santi, Pere i Adrià

English

Dear Backers,

After sending out the forms, we'd like to give you the scoop on the progress in the new batch of Atorrentada: we've just bottled! Look at this pretty sea of liquid bread bottles:

leer más

#07 / Check 1: Atorrentada al fermentador! (Atorrentada in the fermenter!)

Català (English below)

Benvolguts i benvolgudes Mecenes,

Ja fa més d’un mes que ens vau fer arribar al nostre objectiu de Verkami. Des de llavors, com estava previst, hem fet un pas molt important: ja hem elaborat els 1.500 litres d’Atorrentada que us vam prometre!

A finals de novembre ens vam desplaçar fins al Sobrarbe, Aragó, per posar en pràctica la recepta de la nostra Doppelbock a les instal·lacions dels companys de Rondadora. Aquí us en deixem la prova gràfica:

I ara què? Doncs una miqueta més de paciència: a principis de gener embotellarem, seguidament caldran 2 mesos de guarda() i, finalment, **les vostres Atorrentades estaran llestes a finals de març* -us en mantindrem al corrent. Mentrestant, desitgem que passeu unes Molt Bones Festes i que tingueu la millor entrada d’any!

Salutacions atoixonades,

Santi, Pere i Adrià

PS: Properament rebreu un formulari per cada recompensa amb què hagueu col·laborat, on us demanarem la informació necessària per anar-les preparant.

leer más

#06 / Les aixetes tornaran a rajar! (The taps will flow once again!)

Català (English below)

Sí, Amigues i Amics, ho hem aconseguit: gràcies a vosaltres, les aixetes d’Atorrentada tornaran a rajar! Al llarg d’aquests 40 (+5) dies de Verkami, ens hem emocionat amb l’arrencada inicial, hem dubtat al veure que el ritme baixava, i hem lluitat per remuntar-ho fins arribar al nostre objectiu. Hem gaudit i hem patit, hem après (molt!), però sobretot hem notat el suport de la nostra gent.

Ara ens toca a nosaltres: ja tenim hora a casa els companys de Rondadora per anar a produir el lot de 1.500 litres d’Atorrentada. Serà a finals de novembre, i això vol dir que la cervesa estarà llesta a finals del març vinent. L’espera es farà llarga, ho sabem, però us mantindrem al dia de tots els avenços!

Eternament i cerveserament agraïts,

els Toixons de La Montnegre (Santi, Pere i Adrià)

English

Yes, dear Friends, we made it: thanks to you all, the taps of Atorrentada will start flowing again!leer más

#05 / Sereu gent Ben Vestida

Mecenes! Avui us volem parlar de les samarretes que incloem en algunes recompenses del nostre Verkami.

I és que no només portaran el nostre meravellós Toixó, sinó que seran d'allò més ben parides: comerç just (certificació FairWear), cotó orgànic (certificació GOTS), química ecològica (certificació OEKO-TEX) i serigrafiades artesanalment a Xàtiva amb tintes respectuoses amb el medi ambient. En definitiva, roba sostenible, amb els drets laborals garantits per a les persones treballadores i un impacte ambiental minimitzat. I tot això gràcies als companys de Cendra Serigrafia i UBE EFE, unes iniciatives compromeses amb la societat i el planeta.

A La Montnegre no som perfectes (encara), però intentem ser coherents amb els valors que defensem. Salut, bona birra, i roba sostenible!

#04 / Nova recompensa: Atorrentada pertot arreu!

Alguns establiments cervesers han mostrat interès per aconseguir quantitats més grans d’Atorrentada de cara a la venda al públic. Per això hem creat el Toixó Venedor, que consisteix en 5 caixes de 18 ampolles d’Atorrentada (sí, 90 ampolles!). Si regenteu alguna cerveseria, restaurant o botiga, aquesta és la vostra. Si només sou consumidor(e)s, però voleu Atorrentada als vostres locals preferits, feu-los-ho saber! Mireu quin goig que fan:

PS: 90 ampolles ja comencen a ser un bon estoc, però aquesta cervesa no perd amb el temps (de fet, l’envelliment l’afavoreix) i un cop produïda ens volarà de les mans... no us quedeu sense!

#03 / Que se sentin aquests trons!

Comencem la setmana amb una petició per tot(e)s vosaltres: ajudeu-nos, compartiu la nostra campanya! Volem tornar a fer Atorrentada i us necessitem per aconseguir-ho. Anem a bon ritme, però hem d'apretar!

#02 / Continua la pluja de mecenes

I ja en sou 53! Després de l'arrencada torrencial vam tenir un dia de calma, però avui ens hem reactivat. Verkami ha destacat el nostre projecte en el seu butlletí setmanal, i el cas és que ja hem aconseguit el 20% en 5 dies de campanya. No podem parar d'agrair els vostres esforços, i us animem a que continueu alimentant el boca-orella. Que se n'assabenti tothom!

#01 / Arrencada amb força de torrent!

Gràcies als 34 mecenes que ja ens heu fet confiança: gràcies a vosaltres, aquest matí ja havíem aconseguit el 10% del nostre objectiu. En menys de 48 hores, i el degoteig no ha parat des de llavors!. Si seguim a aquest ritme ho aconseguirem, però no ens podem relaxar. Tan important com que hi participeu és que ens ajudeu a fer córrer la veu. Segur que teniu amistats cerveseres... que se n'assabenti tothom!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies