❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Exposició “Últims pescadors de la Barceloneta: un món que resisteix”

Una exposició viatgera per donar valor a un patrimoni del barri de la Barceloneta i la ciutat que resisteix.

Projecte Ultims pescadors

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
34
Aportaciones
1.230€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

"Últims pescadors de la Barceloneta: un món que resisteix", és un projecte que es basa en una exposició itinerant de fotografia documental sobre el món de la pesca a Barcelona.

Des de fa un temps, Cap a Mar i el fotògraf David Tarrasón col·laborem en la tasca de la conservació de la memòria marinera del barri de la Barceloneta, duent a terme tot tipus d’activitats que promouen la difusió dels valors, coneixements ancestrals dels pescadors i les seves vivències, fent partíceps de totes les experiències als veritables protagonistes, els propis pescadors.

Com a primer fruit del treball, el passat hivern vam organitzar una exposició al Centre Cívic Barceloneta amb el títol del projecte "Últims pescadors de la Barceloneta: un món que resisteix".

En aquesta exposició es presentaven retrats dels protagonistes, homes i dones relacionades amb el món de la pesca, i moments de pesca al moll del rellotge i a la barca, acompanyades de frases extretes d'entrevistes fetes, que ens parlen d’aquest ofici tan antic, dels canvis que ha experimentat i del seu futur.

Podeu veure'n la notícia que betevé va fer de l’exposició
punxant aquí.

Sobre les recompenses

Les recompenses als mecenes varia segons les opcions escollides, fotografies d'autor(veure galeria de fotos), bossa exclusiva de Cap A Mar, Sopars al Museu Marítim de Barcelona, visites guiades al Moll del Rellotge, o una experiència única, sent pescador per un dia (veure vídeo).

Galeria de fotos

Galeria de fotos
Galeria de fotos

Visita guiada al moll

Us agradaria descobrir el món dels pescadors de la Barceloneta? Veniu al Moll del Rellotge i acompanyeu-nos en la nostra ruta. Coneixereu a través d'un autèntic pescador com és la feina tradicional que fan i com són les seves tasques diàries. Tradició i ofici recorrent els diferents espais del moll dels pescadors.

La zona d’amarratge dels vaixells, la llotja, la torre del rellotge… Racons desconeguts de la ciutat amb un encant especial.

Acabarem la nostra visita amb encant, degustant una copa de cava al pati de xarxes, on gaudirem de la conversa amb els pescadors i d’una vista de Barcelona des d’una perspectiva marinera.

De 16h a 18h.

Visita guiada al moll
Visita guiada al moll

Sopar al MMB

El peix a la cuina mediterrània – cicle de sopars al restaurant Norai del Museu Marítim de Barcelona

En aquest cicle de sopars es desenvolupa la relació entre el mar Mediterrani i les diferents cultures que l'envolten. Amb el restaurant Norai, i amb la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona, la revista Cuina, i una bodega de vi convidada per a cada ocasió.

Sopar al MMB
Sopar al MMB

Pescador per un dia

Embarca’t en un dels nostres vaixells durant una jornada de pesca. Podràs viure en primera persona i des d’una posició privilegiada la pesca de la gamba.

Els nostres mariners t’explicaran cada pas del procés: preparem xarxes, les llancem i recollim els peixos. Per completar l’experiència, podràs assaborir un àpat autènticament mariner cuinat amb peix fresc acabat de sortir del mar. De tornada a terra, visitarem la llotja on es venen en subhasta les captures i altres espais del moll. En acabar, podràs endur-te peix de la nostra embarcació a casa i t’obsequiarem amb una postal de record, a més a més del kit de benvinguda.

L’activitat es duu a terme de dilluns a divendres de maig a setembre, ambdós inclosos

Sortida de 4h45 a 17h30

L’activitat es pot fer en català, castellà, i francès

A partir de 18 anys (Menors, consultar)

Esmorzar i dinar

kit de benvinguda

Visita a la llotja a la arribada

0,3kg de gamba

Pescador per un dia
Pescador per un dia


© Cap a Mar

Qui som

Cap a Mar som una associació nascuda en una família de pescadors de la Barceloneta, i com a hereus d’aquesta tradició, volem conservar i donar a conèixer el patrimoni cultural del nostre ofici, sovint oblidat a la nostra ciutat. Reivindiquem el nostre origen, l’emblemàtic barri mariner mediterrani de la Barceloneta, i volem contribuir a que els ciutadans el sentin com a seu i el coneguin pels seus valors.

Duem a terme tot tipus d’activitats que promouen la difusió dels valors, coneixements centenaris dels pescadors i les seves vivències, fent partícips de totes les experiències els seus vertaders protagonistes, els propis mariners.

L
L'equip de projecte (de dreta a esquerra): La Cristina, la Maria i el David

Us animem a visitar la pàgina web de Cap a Mar per descobrir que fem:
Web: https://capamarbcn.com/

[email protected]
(+34) 645 739 053

David Tarrasón: el fotògraf

El fotògraf en l
El fotògraf en l'era analògica

" vaig començar a dedicar-me a la fotografia de ben petit amb el meu pare, en l'era analògica, quan la fotografia era una caixa de sorpreses i el resultat final no el podies veure fins que revelaves els negatius. A casa el meu pare havia muntat un laboratori mòbil, en un petit lavabo on a penes hi cabíem tots dos. Des de llavors la fotografia m'ha acompanyat sempre".

" Viatjant he descobert que la fotografia és un mitjà ideal per capturar realitats i compartir-les. No entenc la fotografia d'una altra manera, però per aconseguir aquest objectiu cal connectar amb el públic, i que aquella imatge que has pres desperti interès, que no deixi indiferent. Això és el que intento cada vegada que em poso darrere de l'objectiu".

Temes: societat, naturalesa, fotografia documental i espectacles (6 anys fotografiant els espectacles de la Companyia de Teatre Les Antonietes (Web: http://lesantonietes.blogspot.com/). Actualment col·laboro amb el Projecte AGATA, una recerca sobre dones i canvi climàtic en zones de muntanya a l’Alt Pirineu
Web: http://www.agata.cat/

Premis:

  • Primer classificat en el Concurs internacional:? Click in Viaggio? Premi l'albatros città di Palestrina (Itàlia), 2009).

  • Segon classificat en el Concurs Fotogràfic de l'Illa dels llibres (31 setmana del Llibre en Català, 2013)

  • Primer classificat en el 1st CGIAR international photo and story competition on Forests-Agriculture Interface through a Gender Lens 2014.

Web: http://davidtarrason.wixsite.com/photography

Instagram: @davidtarrason

A què destinarem les vostres aportacions

Amb aquest Verkami volem seguir amb la tasca de recopilació d'informació iniciada i ampliar la base de fotografies actuals. És a dir, fer més entrevistes, retrats als pescadors de la Barceloneta als quals encara no se'ls ha pogut fer i fotografiar moments de pesca, amb dues sortides en vaixell (tresmall i llum).

L’objectiu final és organitzar una nova exposició ampliada amb el recull de tota la informació i imatges que recollirem que es realitzarà al Centre Cívic Barceloneta i es podrà portar a altres espais de la ciutat, alguns d’ells ja emparaulats.

Volem donar valor a aquest patrimoni de la ciutat i donar-lo a conèixer al públic, no només del barri, fent de l'exposició un referent sobre el món de la pesca de la Barceloneta.

Calendari previst

Les entrevistes, el recull històric i les fotografies es farà entre els mesos juny i novembre.

Un cop completada la campanya començarem a preparar les recompenses. L'exposició està prevista cap al mes de novembre d'enguany.

Abans de finalitzar l'any els mecenes podreu gaudir de la vostra recompensa.

+ Info

Per seguir el nostre treball i l'avenç de la campanya, podeu visitar:
La nostra web: https://capamarbcn.com/
Facebook: https://es-es.facebook.com/capamarbcn/
Instagram capamar: https://www.instagram.com/capamarbcn/
Instagram davidtarrason: https://www.instagram.com/davidtarrason/
Twitter: https://twitter.com/Capamarbcn

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Dolorscv

    Dolorscv

    más de 4 años

    M agrada el projecte. Reconeixement als pescadors de la barceloneta

  • Projecte Ultims pescadors

    Projecte Ultims pescadors
    Autor/a

    casi 5 años

    I tant que sí... seguim posant el nostre granet de sorra;-) Moltes gràcies i una forta abraçada !!!

  • Productora Le Champs

    Productora Le Champs

    casi 5 años

    Fem palesa la nostra unió: mar i muntanya!

  • Projecte Ultims pescadors

    Projecte Ultims pescadors
    Autor/a

    casi 5 años

    Moltes gràcies pel teu comentari Marc. I tant, la que vulguis... ;-) la meva idea és ampliar la galeria. Una abraçada!!!

  • vitelone

    vitelone

    casi 5 años

    Molta sort! Per cert, em molaria la foto que hi ha al mig de les tres entre "els propis pescadors" i "Com a primer fruit del treball". Gràcies

#01 / El Projecte "Últims pescadors de la Barceloneta" avança gràcies a vosaltres

Benvolguts mecenes!

en primer lloc agrair molt les vostres aportacions. D'aquí poc sortirem a pescar noves imatges. Estem preparant dues sortides en vaixell, una d'elles de nit, amb els pescadors de la llum, o encerclament. Us tindrem informats!

Per ara aquí va una imatge de la Platgeta (antiga platja dels Pescadors), on avui els remendadors reparen les arts de pesca.

" Al moll el temps s’alenteix, els minuts, les hores passen lentament mentres a l’altra costat, al carrer passa a ritme frenètic..."

"At the fishermen's wharf in Barceloneta, the weather stops, minutes, hours go slowly, while in the street, a few meters away, it goes at a frantic pace..."

Seguirem actualitzant-vos

una abraçada

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies