❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

13a Festa de la Poesia a Sitges

Del 5 al 7 de juliol, un homenatge col·lectiu i alhora personalitzat a set poetes per demostrar-los la nostra alegria que existeixin.

Categoría

Creado en

0
segundos
29
Aportaciones
970€
De 800€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Els propers dies 5, 6 i 7 de juliol de 2019, la Festa de la Poesia a Sitges celebrarà la seva 13a edició. Per als qui la preparem amb la mateixa emoció que la primera, el tretze és un número estimulant i benefactor... sobretot per una raó poderosa: perquè la Festa hi arriba!

Rebuda dels poetes de la 12a Festa
Rebuda dels poetes de la 12a Festa

Els poetes

Enguany, els set poetes, tots ells de vàlues reconegudes, que s'han enrolat als jocs imprevisibles de la nostra Festa són Sebastià Perelló, Begonya Mezquita, Víctor Obiols, Míriam Cano, Jaume C. Pons Alorda, Ernest Farrés i, en llengua castellana, Carmen Borja. Durant l'intens i sempre breu cap de setmana de la Festa, serem el reflex de les paraules i la personalitat d'aquests set poetes festejats. Com un big bang a la inversa, els fragments dispersos tornaran a encaixar en una imatge: la de l'homenatge col·lectiu i alhora personal, artesanal, irrepetible , arrauxat i sitgetà als poetes.

Qui som

Organitzada per l'Ajuntament de Sitges, la Festa de la Poesia a Sitges va ser ideada i està dirigida pels poetes Cèlia Sànchez-Mústich i Joan Duran i Ferrer, i compta, entre d'altres, amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges, de la Societat Recreativa El Retiro i de la Institució de les Lletres Catalanes. Tot i això, li cal el suport de les diverses empreses sitgetanes, i les complicitats i aportacions d’entitats o persones a títol individual, que es converteixen en amigues mecenes de la Festa.

La festa

La Festa de la Poesia a Sitges segueix fidel a un model únic i irrepetible: tant hi caben els actes públics creats especialment per homenatjar els poetes convidats, com també un seguit d'obsequis als poetes en forma de "plaers privats".

Hem preparat el Concert personalitzat, l'espectacle «Captura d'ànimes» —les ànimes capturades són, naturalment, les dels set poetes- els aparadors artístics, un recital, ple de complicitats, dels joves poetes Maria Isern, Marçal Parcerisa i Pol Guasch... I, és clar, les sorpreses inconfessables!

En l'edició de 2019, El Palau de Maricel, el Racó de la Calma, els Jardins de la Societat Recreativa el Retiro i la Biblioteca Santiago Rusiñol, seran, sumats als carrers de la Vila, l'escenari de les diverses propostes festives i poètiques de la Festa.

PROGRAMA D'ACTES

DIVENDRES 5 DE JULIOL A LA TARDA

18 h Rebuda dels poetes. Ens aplegarem a la plaça d'Eduard Maristany (davant de l’estació), tal com ho feia Santiago Rusiñol per donar la benvinguda als convidats més especials. Hi seran les autoritats, les pubilles i els hereus de les entitats... i la formació musical Buskant el To. Tot seguit, cercavila amb sorpreses, clavells i aturades sota els balcons, des d'on saludarem els poetes amb poemes que, ara fa cent anys, van ser publicats a la revista Terramar. Enguany, els amics balconaires seran les sitgetanes Cristina Canyelles i Alba Gràcia, i, entre d'altres sorpreses, l'advocada Magda Oranich.

19 h Fi de la rebuda. En arribar a la plaça de l’Ajuntament, pluja de llibres de la Festa, de la mà de Vinyet Panyella, parlaments de benvinguda i una pinzellada de hip-hop a càrrec de l'escola de dansa del Casino Prado. Ah! I la merescuda copa de cava...

Músics celebrant l
Músics celebrant l'arribada dels poetes

21 h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Claustre del Palau de Maricel.

22.30 h Al Racó de la Calma, primer espectacle de la Festa: els joves poetes Pol Guasch, Maria Isern i Marçal Parcerisa dedicaran, en un gest de complicitat ja tradicional, els seus poemes a cada un dels set poetes convidats. La paraula es mesclarà amb les actuacions musicals de Les Sélénites, un insòlit i misteriós grup format per Bernadeta Astari, cantant indonèsia, Jérôme Brodin, clavincelista francès, i Glòria Coll, violoncelista i poeta catalana. I per sumar,encara, més amistat entre els pobles diversos, set alumnes del Centre de Normalització lingüística s’adreçaran als poetes en les seves llengües.

Recital d
Recital d'amistat poètica entre generacions de la 12a Festa

DISSABTE 6 DE JULIOL AL MATÍ

11 h Plaers triats. Els set poetes es repartiran, segons els desitjos que ens han manifestat, entre un passeig en veler per la costa, un massatge reconstituent al Palau del Rei Moro i entre Cabeçuts, o una visita guiada als Museus. Tot plegat, gràcies a la col·laboració ja històrica del Club Nàutic de Sitges, de l’artista i fisioterapeuta sitgetana Anna Mataró i dels nostres Museus.

13.00 h Mostra de Llibres d'Artista i vermut . A la Biblioteca Santiago Rusiñol, inauguració de la mostra de Llibres d'Artista basats en el Versfusió d’enguany, realitzats per creadors plàstics vinculats a la vila sota la batuta de l'artista Jaume Aldabó.

13.30 h Foto de família i xaranga. A la Vall, la imprescindible foto de família amb els poetes convidats, acompanyants, mecenes... I en acabar, enfilarem cap al Retiro alenats per la música de xaranga del grup Buskant el To.

14 h Tradicional i sempre imprevisible Dinar dels poetes al Retiro, amb sobretaula artística i set brindis que posaran a prova la resistència de les cadires. No faltaran a la cita les notes de cabaret, les gralles...

Moment del brindis al dinar dels poetes de la 12a Festa
Moment del brindis al dinar dels poetes de la 12a Festa

DISSABTE 6 DE JULIOL A LA TARDA

19 h Captura d'ànimes al Saló d’Or del Palau de Maricel. La companyia sitgetana de titelles i ombres La Tija atraparà les ànimes dels set poetes festejats amb la seva màgia escènica. Un espectacle artesanal i irrepetible, amb Josep Milan al capdavant. En acabar, els infants del grup de Lecxit de l'Escola Esteve Barrachina i de l'Escola Agnès de Sitges oferiran els seus regals poètics als poetes.

Moment en plena Captura d
Moment en plena Captura d'ànimes de la 12a Festa

21 h Sopar per a poetes, acompanyants i artistes al Palau del Rei Moro.

22.30 h Recital de Cloenda als Jardins del Retiro, on per fi els nostres set poetes homenatjats posaran veu als seus poemes. Entre lectures, descobrirem una altra vessant de la seva personalitat: Magalí Sare (veu) i Sebastià Gris (guitarra), un duet de gran força i subtilesa cada cop més conegut i reconegut a casa nostra, interpretaran les peces predilectes de cada poeta, assumint amb passió el repte que significa preparar un concert personalitzat.

Recital de cloenda de la 12a Festa
Recital de cloenda de la 12a Festa

DIUMENGE 7 DE JULIOL AL MATÍ

11 h Ruta pels aparadors poètics. Recorregut per les botigues de Sitges que exposen, durant el cap de setmana de la Festa, una obra plàstica basada en un poema de cada un dels poetes festejats. De la mà dels artistes del taller de Núria Corretgé. I amb les il·lustracions musicals del multi-instrumentista Joan Pinós.

12.30 h Poetes a casa. Una llar sitgetana, sempre diferent, acull els poetes i aquells que els acompanyem durant el recorregut pels aparadors. Enguany, els amfitrions seran l’emblemàtica parella formada per Núria Amigó i en Ferran Martínez. Allà, a la platja de Sant Sebastià, ens acomiadarem, entre abraçades, refrescos i enyorament anticipat.

+ Informació

Podeu seguir l'evolució del programa als nostres comptes de Facebook, Twitter i Instagram

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies